Hoe om te gaan met boze peuters? Klaagt je kind dat het gepest word op school? WVA opvoed coach, Annie Desantis beantwoordt deze vragen in een interview.

de Wet van Aantrekking (WVA) stelt dat iemand personen, omstandigheden en gebeurtenissen aantrekt die lijkt op iemands basis vibratie. Annie Desantis is een opvoed coach die haar methode heeft gebaseerd op de wet van aantrekking.

Desantis is ook een psychotherapeut en heeft vele lezingen en cursussen gegeven in Australië en Nieuw Zeeland waar vrij ze bekend is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Desantis heeft contact met ouders en grootouders via een ledensite waar gratis ouder coaching geluidopnames, forums, blogs, leden blogs, leden web pagina´s, telefonische lezingen, interviews en antwoorden op veel gestelde vragen beschikbaar zijn.

In dit interview legt ze uit hoe je de wet van aantrekking gemakkelijk in gebruik kunt nemen. In veel voorkomende situaties zoals bij een peuter die een driftbui krijgt of bij kinderen die klagen gepest te worden op school.

Vraag: Hoe kan een ouder de wet van aantrekking gebruiken bij een peuter die een driftbui heeft?

A.

  • Laat je er niet in getrokken worden
  • Let niet op wat iedereen om je heen er van vind
  • Zorg dat je kind veilig is – let op dat ze zich zelf of andere niet kunnen verwonden
  • Je kunt soms een driftbui stoppen door ze met iets opwindend af te leiden.
  • Erken de gevoelens van het kind en laat ze toe – ik weet dat het vervelend is als ik je spelletje stop of als ik voorkom dat je geen koekjes meer kan eten
  • Geef niet toe aan de eisen van het kind dit zorgt er voor dat ze het juist nog een keer doen- je wilt dat je kind beter manieren vind om te uiten wat hij of zij wil
  • Vermijd gevechten. Als het kind moeite heft met zich aankleden in de ochtend waar door je altijd in tijd nood komt- zorg voor meer tijd in de ochtend of leg ze aangekleed in bed!
  • Wees creatief met wat je wilt – zorg er echter ook voor dat het kind tijd heeft om zijn eigen ding te doen

Driftbuien kunnen beangstigend zijn; ook voor een kind kan het eng zijn om de controle te verliezen . Het kan echter ook een test van zijn kracht zijn. Denk er maar eens over na: jij bent afhankelijk van de grote mensen die de meeste van jouw beslissingen voor je maken

Een beetje macht terug krijgen door roet in het eten te gooien is een goede manier om een beetje controle terug te krijgen! Als ouders willen we er voor zorgen dat ons kind leert beter zijn behoefte te communiceren. Driftbuien komen vaak voor bij kinderen die nog niet in staat zijn om hun verlangens onder woorden te brengen of niet begrijpen waarom ze geen koekjes meer mogen.

Kom later niet terug op de driftbui op deze manier geef je er alleen maar meer energie aan – richt je energie op het gedrag dat je graag wilt zien en niet het gedrag dat je niet wilt zien.

V. Wat kan een ouder doen, gebruik makend van de wet van aantrekking, als het een kind een besluit ziet maken wat niet het beste voor hem is.

A. Hoe weet je dat het voor hun niet het beste is? Als ouder denken we dat we het altijd beter weten. We bekijken en beoordelen hun besluiten uit het standpunt van wat wij het beste voor hen vinden.

V mensen die zware tijden achter zich hebben zeggen nu dat ze niet zouden zijn wie ze zijn zonder dat allemaal door staan te hebben. Kinderen leren veel meer van de fouten die ze maken dan door het leven te gaan in een veilige cocon die ze van alles beschermt

Natuurlijk willen we dat het goed gaat met onze kinderen daarom moeten we ingrijpen als iets levens bedreigend is maar voor de rest moeten we naar hun acties kijken met liefde en ze steunen in de keuzes die ze maken

V. Hoe kunnen we als ouders de wet van aantrekking gebruiken bij ons kind dat gepest word op school

A. Dit is iets voor ouders wat ze lastig vinden om mee om te gaan en vaak zie ik ouders die het proberen op te lossen en het daarmee alleen maar erger maken. Doe niets zonder eerst met je kind te overleggen.

Ouders helpen mee met hun kind in de slachtoffer rol houden door zich er mee te gaan bemoeien (vaak vanuit een liefde vol standpunt). Soms moeten kinderen gewoon een beetje stoom afblazen door te klagen over iemand die ze niet mogen of waar ze bang voor zijn.

Hun helpen door er achter te proberen te komen wat ze nu willen en wat ze precies doen zet hun meer in hun kracht dan direct naar school te gaan en hun proberen te helpen wat er vaak voor zorgt dat ze juist in de slachtoffer rol komen.

Help je kind door hun hun eigen kracht te laten zien en ze te laten weten dat er van ze geliefd en gesteund worden. Als je kind het er mee eens is kun je altijd nog naar school en vragen wat ze doen of kunnen doen tegen pesten.

Let wel heel erg goed op want een klacht indienen over pesten tegen een ander kind kan averechts werken. Het is beter om je kind de vaardigheden hoe hij in ze eigen kracht moet gaan staan dan hem terug te drukken in die negatieve energie van het pesten.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in