Ieder mens op aarde is paranormaal. Als mensen last hebben van psychische problemen en heldervoelendheid, dan zijn de negatieve energieën die bij hen binnenkomen en/of waarmee zij in verbinding staan sterker dan zijzelf. Deze negatieve energieën vertalen zich in negatieve gedachten en gevoelens en van daaruit handelen zij. Dit geldt voor alles wat men psychische ziektebeelden of psychische stoornissen noemt, zoals depressies, fobieën, verslavingen, schizofrenie, psychoses, etc. maar ook voor wat men benoemt als persoonlijkheidsstoornissen, zoals bijvoorbeeld Borderline, ADHD of MPS.

Negatieve gedachten en gevoelens

Bij mensen met psychische problemen hebben de negatieve gedachten en gevoelens de overhand waardoor zij niet meer voldoende in staat zijn om te denken vanuit zichzelf, ofwel vanuit hun neutrale GEEST. Zij denken dat de negatieve gedachten en gevoelens van henzelf zijn en zijn zich niet bewust dat deze gedachten en gevoelens vanuit de negatieve sferen komen waarmee zij in verbinding staan.

zegening

Gespletenheid

Vaak ervaren mensen met psychische problemen in zichzelf een soort dualiteit of gespletenheid wat betreft hun voelen en denken in betere periodes ten opzichte van moeilijke periodes. Op de momenten dat het beter gaat lijken de gevoelens en gedachten die ze in de moeilijke periodes hebben onvoorstelbaar en ver weg. Als er zich dan weer een moeilijke periode aandient kunnen ze zich niet meer voorstellen hoe het is om je beter of anders te voelen. Zij denken dat deze dualiteit of gespletenheid in henzelf zit. Niets is echter minder waar, op de rustige momenten ervaren zij meer van zichzelf, hun eigen neutrale geest. Het negatieve laat hen op dat moment even met rust.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Psychische problemen positief

Psychische problemen zijn positief. Door de symptomen worden de negatieve energieën zichtbaar waaraan mensen verbonden zijn. Juist door onze psychische problemen komen wij los te staan van de negatieve gedachten waar wij eerst één mee waren. Op deze wijze krijgen wij de gelegenheid om onze gedachten en gevoelens te onderzoeken en nieuwe kennis te vergaren. Dit is de reden, waarom bijvoorbeeld in deze tijd depressie volksziekte nummer 1 is geworden, maar ook waarom zoveel mensen een burn-out krijgen of overspannen raken of andere psychische klachten krijgen.

Ontstaan van gedachtepatronen

Via psychische ziektebeelden worden de negatieve gedachtepatronen zichtbaar, die voorheen in de geest ingeweven waren. De aanleiding om symptomen te ontwikkelen is vaak een traumatische gebeurtenis of gedurende een langere periode te veel druk op de persoon.

Ieder mens komt op aarde met de mogelijkheid om iets te leren en heeft het systeem gekregen dat daarvoor is toegerust.

Onze aansluitingen op het positieve en op het negatieve zijn ook daarop aangepast, evenals alles wat wij meemaken in de periode dat wij opgroeien als kind en het voorbeeld dat wij van onze ouders/opvoeders krijgen. Onze ouders/opvoeders zijn de eerste personen waarmee wij in relatie treden en waardoor wij gevormd worden. Zodoende creëren wij, afhankelijk van ons systeem, onbewust een aantal dezelfde gedachtepatronen als onze ouders/opvoeders.

Familie-codes en/of familie-patronen worden dus onbewust doorgegeven en onze ouders/opvoeders functioneren als een spiegel. We worden ons daar meestal pas van bewust op het moment dat we een probleem hebben en een oplossing zoeken. Hieruit volgt dat familie-codes niet meer worden doorgegeven als wij bij onszelf de betreffende gedachtepatronen veranderen of omzetten.

Veranderen van gedachtepatronen

Als wij een probleem hebben slaan wij in eerste instantie de weg in van het zoeken in het verleden.

Dit is nodig om tot inzicht en verwerking te komen. De sleutel tot het daadwerkelijk veranderen van onze gedachtepatronen en het verkrijgen van innerlijke rust en neutraal denken, ligt echter in het ons bewust worden van de negatieve energieën die aansluiting op ons maken en/of waaraan wij verbonden zijn.

Naar gelang het bewustzijn worden bij ieder mens vanuit de negatieve dimensies energieën naar binnen gebracht via o.a. personen, situaties of direct, welke zich vertalen in negatieve gedachten en gevoelens. Deze energieën zijn psychisch, emotioneel en lichamelijk voelbaar/waarneembaar. Dit is het werk van het negatieve dat de mens manipuleert in zijn denken, voelen en handelen.

Onze eigen gedachtepatronen zijn de wijze waarop wij zelf op energieën reageren, onze denkgewoontes die naar aanleiding van het binnenkomen van de gedachten en gevoelens vanuit de negatieve dimensies in gang worden gezet.

Wij hebben deze gedachtepatronen opgebouwd naar aanleiding van onze ervaringen en wij kunnen onze gedachtepatronen alleen doorgronden en veranderen als we de energieën die deze patronen in gang zetten, hiervan kunnen onderscheiden en wegsturen.

Met andere woorden, als wij onze gedachtepatronen kunnen bekijken vanuit een neutraal gevoel en met een neutraal bewustzijn (=onze geest), dan kunnen wij andere, positieve gedachten/energieën ontvangen waardoor onze oude patronen omgezet worden en dan gaan wij ook anders handelen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Interessant stuk, waarbij ik graag nog wil opmerken dat ADHD niet tot de persoonlijkheidsstoornissen gerekend wordt. Dat staat er wel.

 2. Het is niet simpel om die gedachten om te vormen tot iets positiefs. Ze zijn er al voor je beseft dat je ze hebt.

  Maar ik denk dat het al een goed begin is om jezelf erop te betrappen. Als je jezelf erop betrapt, stoppen negatieve gedachten meteen. Je wordt bewust.
  En dan probeer ik er iets positief uit te halen.

  Bijv. Mijn baas is echt een “duister” type, een lid van de oude garde, die me veel frustraties bezorgt. Ik lig ooit in bed urenlang hierover te piekeren. Maar als ik mezelf hierop betrap, zoek ik iets leuks aan mijn baas. (vb als hij goed gezind is, heeft hij een mooie lach)En dat helpt!

 3. Zeker mooi geschreven. Wel vind ik het jammer dat de medici nog teveel uit boeken beredeneerd en te weinig naar deze patienten zelf luistert. Want dan zouden ze de cirkel helemaal rond kunnen krijgen. Hopelijk krijgt déze patient deze kans nog eens 😉

  Mvg Anna

 4. Zeker mooi! Ik las de tekst net voor ik naar bed ging en ineens werd me het e.e.a. duidelijk en kreeg ik een heel helder beeld. Wow! Het leuke was: vlak voor ik in slaap viel kreeg ik ook nog even een boodschap:

  Het is heel makkelijk om van een min een plus te maken, je hoeft alleen maar een streepje te zetten 🙂

  Dus ik begon te lachen en heb vervolgens heeeerlijk geslapen 😀

 5. Mooier kan je het niet zeggen, zo mooi en zo simpel is het…de sleutel tot gelukkig zijn in het NU!

  Echo echo foxtrot!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in