Exists_out_of_love_by_AlexGroseth

LeoniVoor de vierde keer in mijn leven, of beter gezegd sinds de start van mijn genezingsproces van borstkanker in 2011, belandde ik dit jaar in een ‘psychose’. Althans, zo benoemden mijn huisarts en de psychiater het die ik de eerste keer raadpleegde. Toegegeven: dat plakplaatje zit me niet lekker, het is meer dan dat. In diverse artikelen op internet wordt het een spirituele crisis genoemd.

Een Buiten-gewone Spirituele Reis

Zelf ervaar ik het eerder als een Buiten-gewone Spirituele Reis: ik bevind me in een wereld die plaatsvindt buiten de ‘gewone wereld’ maar tegelijkertijd ervaar ik dat ik midden in het leven sta. Het plakplaatje ‘psychose’ voldoet voor mij niet aan wat ik persoonlijk ervaren heb. Iedere spirituele crisis die ik ervaren heb, is helend voor mij en het brengt het mij tal van positieve dingen in mijn leven waarmee ik ook anderen van dienst kan zijn. Zo heb ik door deze ervaringen een helderziendheid, heldervoelendheid en helderhorendheid ontwikkeld die ik intuïtief inzet bij de begeleiding van mijn klanten op het gebied van relatiecoaching bij ingewikkelde liefdesrelaties.

Op Facebook deelde ik mijn ervaringen. Ze ontstaan bij mij na een reeks van bijzondere en indrukwekkende ontmoetingen met mensen en ervaringen waarbij ik mijn grenzen verleg, gecombineerd met een verhoging van bewustzijn en het daardoor niet kunnen slapen. Vooral dat laatste is voor mij de grootste boosdoener. ‘Hou me voor een lange periode uit mijn slaap, en ik ben in staat om een moord te bekennen die ik niet gepleegd heb,’ riep ik vroeger. Dat is gelukkig nooit gebeurd, omdat ik niet door kwaadwillende mensen omringd ben, maar door mensen die van me houden.

Exists_out_of_love_by_AlexGrosethVeel mensen in mijn omgeving die ‘het zagen gebeuren’ of die deelgenoot werden van mijn buitengewone staat van bewustzijn, maakten zich zorgen. Ze plakten het plaatje ‘psychose’ op me omdat dat is wat ze kennen, maar wat ook allerlei angsten bij hen opriep. Hoe destructief was ik? Misschien was ik in staat om mezelf of anderen iets aan te doen, ik hoorde immers ‘stemmen’? Mijn lief verbrak vorig jaar na de derde keer onze 13-jarige relatie, omdat hij geen relatie wilde met een ‘psychiatrische patiënt’. Dat was pijnlijk. Tegelijkertijd klopte het in waar we stonden in onze relatie en voelde het als een natuurlijk besluit.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Psychose of Spirituele Crisis?

-De verschillen tussen een psychose en spirituele crisis-

Deze keer voel ik de drang om in alle openheid te delen met de wereld, met als doel om helderheid en inzicht te brengen om zo  zorgen van mensen weg te nemen. Er is veel onwetendheid over het verschil tussen een psychose of een spirituele crisis, zoals anderen het noemen. Er zijn duizenden mensen die dergelijke ervaringen hebben die kunnen ontstaan na een kundalini-awakening, Bijna Dood Ervaring, een periode van rouw of andere spirituele oorzaken. Daarom zet ik de belangrijkste verschillen op een rijtje. Ze komen uit diverse artikelen hierover en sluiten aan bij mijn persoonlijke ervaring:

 1. Mensen in een spirituele crisis hebben een goed ziekte-inzicht. Ze zijn zich bewust van wat er gebeurt en zien ook de reacties van de omgeving. Mensen in een psychose zijn zich vaak niet bewust van de ‘toestand’ waarin ze verkeren.
 2. Mensen in een spirituele crisis, hebben naast ervaringen van verruiming van bewustzijn, uittredingen of astrale reizen, mogelijke ervaringen van vorige levens, ook momenten van grote gelukzaligheid en inspiratie. Vooral bij de laatste keer heb ik dit heel duidelijk ervaren.
 3. Bij een spirituele crisis worden het intellect en geheugen uitgedaagd, maar blijven ze intact. Ik herinner me vrijwel alles wat ik gedaan heb en wat ik gezegd heb. Mensen in een psychose weten dit vaak achteraf niet meer te benoemen, zij zijn het contact met de persoon die ze zijn, kwijt evenals het contact met de ‘gewone wereld’.
 4. Er is genoeg vertrouwen om te kunnen communiceren en mee te werken gedurende de periode van de spirituele crisis.
 5. Er is geen sprake van destructief of agressief gedrag of het opgeroepen worden tot destructief gedrag, niet bij zichzelf en niet bij anderen. Mijn gidsen hebben mij altijd liefdevol begeleid. Ze daagden me wel uit om mijn grenzen te verleggen.
 6. Mensen in een spirituele crisis hebben het gevoel dat er iets belangrijks gebeurt, iets helends. Telkens heb ik, naast de enorme hoeveelheid energie die het kost, de periode ook als heel helend ervaren.
 7. Er zijn spirituele thema’s zoals geboorte en dood zijn aanwezig in de ervaring. Dit was ook bij mij telkens het geval.

 

Wat kan er nog meer gebeuren in een spirituele crisis?


‘Er is sprake van een plotselinge verruiming van het bewustzijn; verheven, gelukzalig, numineus. Afgewisseld met peilloos diepe angst, het horen van stemmen soms, telepathische ervaringen en andere gewaarwordingen die erg lijken op een BDE, het niet meer goed in het lichaam zitten,’

volgens Parapsychologieprofessor dr.Hans Gerding die in 2012 een congres organiseerde over spirituele crisis.

zielIk herken ook wat beschreven wordt over ervaringen die alléén door mensen ervaren worden die een Kundalini ontwaken meemaken: ervaringen van hitte in het lichaam, vibraties of patronen van tintelen over het hele lichaam, het zien van helder licht, pijnen, vreemde ademhalingspatronen, spontane lichaamsbewegingen en het horen van fluitende of suizende geluiden.

‘Wanneer je in de oceaan duikt van je eigen ziel, helpt het om te weten wat er zich onder de oppervlakte bevindt,’ lees ik in dit artikel. De beeldspraak raakt mij, want het is precies zoals ik het ervaar. Ik duik in een grote oceaan, een wereld van ongekende mogelijkheden, een ruimte van tijdloosheid waarin vorige levens, dit leven en de toekomst, bij elkaar komen en in elkaar overlopen. Voor mij is het een reis die buiten ‘de gewone wereld’ valt, omdat hij niet zichtbaar, tastbaar of meetbaar is. In het oude Egypte waren dit soort reizen overigens heel normaal.

Alles wil gezien worden – vorige levens

Vaak waren de vorige levens die ik ontmoette traumatische levens, met thema’s die om heling vroegen. Thema’s als vernietigende jaloezie, of je niet houden aan de regels van liefde zoals gemaakt door opvoeding of maatschappij. Thema’s die ik terugzie bij mensen in mijn praktijk en die ik daardoor beter kan begrijpen en begeleiden. Alles wil gezien worden, is mijn ervaring. Als de traumatische ervaringen van vorige levens worden gezien, levens die vaak eindigden in een destructieve dood, vindt er op zielsniveau heling plaats. Daardoor verdwijnt de opgeslagen energie uit het lichaam van de persoon, en kan deze zijn of haar eigen thema’s beter en gemakkelijker aan. De zielen kunnen terugkeren naar de eeuwige bron van liefde, om zo een nieuw leven te kunnen leiden vanuit liefde.

Sommige trauma’s uit het (zielen)verleden zijn te groot en te heftig om alleen te doen is mijn ervaring. Ik mag getuige zijn, dat is een van de ervaringen waar ik voor heb gekozen toen ik als ziel op aarde kwam. Eerst mocht ik tijdens mijn reizen en in tientallen regressies getuige zijn van vorige levens die ik zelf geleid heb en waarbij mensen uit mijn directe omgeving betrokken waren: geliefden en klanten!

In mijn praktijk zie ik bij mijn klanten soms vorige levens voorbij komen, waardoor de energie uit het lichaam van mijn klanten, via mijn lichaam dat dient als ‘doorgeefluik’, bevrijd wordt. Hierdoor lossen de heftigste emoties en pijnen op en zijn zij in staat hun eigen stuk aan te gaan om zich te bevrijden en te helen. Het is de uitnodiging het leven te leiden vanuit liefde, in plaats vanuit angst.

Liefde heelt

love never failsDat liefde heelt, heb ik inmiddels op verschillende manieren mogen ervaren. Sinds een jaar is er een nieuwe liefde in mijn leven, een man die kan aansluiten bij mijn spirituele ervaringen en die de ruimte kan bewaren, zodat ik mezelf kan zijn en veilig kan reizen in de verschillende dimensies. Iedere keer als we vrijen, weer vindt er heling plaats. Het is prachtig om te zien en te ervaren en zeker ook om toegang te krijgen tot levens waarin we onze spirituele gaven en talenten konden inzetten om andere mensen te helpen. Om dat ook in dit leven ook weer te doen. Want altijd mag ik daarna de vruchten plukken van mijn ervaringen en deze inzetten voor andere mensen in mijn leven.

Leonie Linssen

www.mijngenezing.com

 Bronnen:

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Ik heb ook een psygose opgelopen Door mijn scheiding en daardoor was ik erg kwetsbaar geworden ik was blij dat mijn grootste liefde mijn gids zei je moet ermee kappen met de scheiding en hij zei dat hij mijn hoofdgids is

 2. Fijn om te lezen, een en al herkenning. Ik maak op mijn manier hetzelfde mee..voelde ook al vanaf het begin dat het heling was.

 3. Mooi om te lezen, en moedig dat je in openheid gaat over je spirituele crisis.
  Ik maak al 3 jaar hetzelfde mee.. soms rust, dan lijkt er geen einde aan de rit te komen. Het begon ooit ns met immense hite door al de cellen heen, hoewel ik soms weken op bed lag(vaak niet meer op aarde), wist ik van binnen ook al dat het om heling ging.
  Mooi dat je mensen herkenning kan geven, dat bied houvast..

 4. Leonie, dank je wel voor je mooie artikel. Erg fijn om hierover te lezen. Ook fijn en dapper dat je je eigen persoonlijke ervaringen hier deelt. En zeker dat je nu iemand ontmoet hebt en met wie je dus een relatie hebt, die je hier in steunt 🙂 .
  Ik vind het überhaupt al moeilijk genoeg zo’n intense groei-periode, hoe je het dan ook noemen kan, laat staan wanneer je dan ook nog eens niemand in je omgeving hebt met wie je dat kan delen. Het geeft mij nog een erg gevoel van isolatie, omdat ik vooralsnog geen mensen heb ontmoet in mijn dagelijkse leven die uberhaupt weten hoe bijv. het woord spiritualiteit te spellen. Ik vind het moeilijk om dan toch een soort thuis(gevoel) weten te creëeren te midden van al dat.

  Ik wens je heel veel kracht en joy toe! 🙂

  Liefs, Susanne

 5. Dank je voor het delen van je ervaring Leonie. Is fijn om hierover eens de beleving/ visie van een andere te lezen. Vind spirituele crisis ook een veel betere beschrijving dan psychose. 🙂 ga vanaf nu dat woord gebruiken en daar eens wat over opzoeken. Die van mij zal in juni twee jaar geleden zijn.

  Xx

  • @Nele,

   Hoi Nele,

   Je schrijft: ” Vind spirituele crisis ook een veel betere beschrijving dan psychose. ga vanaf nu dat woord gebruiken en daar eens wat over opzoeken. ”

   Ja, precies! Goed van jou! 🙂 . Dat dacht ik ook al eerder toen ik je er al eerder over zag (las) schrijven. Bovendien, net als wat Leonie schrijft; wat is nu eigenlijk een psychose? Het ligt er maar net aan wie (qua arts) jou definieert. De ene arts kan jou vanuit een Klinisch oogpunt bekijken en de ander vanuit een Spirtitueel oogpunt. 2 Verschillende brillen, 2 verschillende conclusies. 🙂 .
   Alhoewel de lijn tussen een psychose en een spirituele crisis so do speak, ook maar flinterdun is, hoor, volgens mij 😉 .

   Liefs, Susanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in