Fuck You

Recentelijk is mijn 16-jarige nichtje gesnapt met spuiten en cocaïne en belandde in een afkickkliniek. Haar ouders, mijn familie, waren natuurlijk ontzet en willen haar van de drugs afhelpen en een positieve richting aan haar leven geven. Het voorval is niet hun schuld, alhoewel er veel redenen zijn waarom mijn broer en haar vrouw zichzelf de schuld voor geven, en er waren meerdere manieren waarop hun ouderschap in elkaar zat. Noch is het voorval mijn nichtjes schuld. Ik begrijp haar rebellie en begeren naar drugs. Zij zijn de lagere manifestaties uit haar acties vanuit indigo kenmerken.

Fuck You

Ten eerste, kijkend naar de rebellie, als indigo zijnde is er vaak een verstikkend gevoel door de samenhang en dichtheid van wat de wereld matrix noemen. Met de wereld matrix word er een web van energie bedoeld. Bijvoorbeeld, je loopt de kamer van een huis in en voelt de atmosfeer van het huis. Dat is een kleine en lokale matrix. Het huis staat in een buurt, dat is een net grotere matrix, deze staat in een stad, een grote matrix, die zich in een land bevindt, wat een grotere matrix is,  etc.

Wanneer we refereren naar de matrix, refereren we naar zowel grote als kleine energetische webben die bestaan. Indigo’s zijn gevoelig voor deze matrix. Ze voelen de controle, de dichtheid, de manier waarop het ons vangt en ons laat gedragen in sociaal acceptabele manieren die authenticiteit en beleving verminderen.Indigo’s vechten hiertegen. Alhoewel doordat indigo’s niet weten waar tegen ze vechten en de manier waarop de matrix grip op hun hebben, reageren ze in rebellie. Kort gezegd een fuck you, ik doe het anders, ik doe het mijn manier en ik wil hier weg. Aangezien de meeste indigo’s vluchtig en vurig zijn, kunnen hun reacties extreem zijn, vooral voorkomend in de tienerjaren van agressie en rebellie, op een zelf-vernietigend gedrag waarmee ze willen zeggen “Je krijgt me niet.”

In dat opzichte, is mijn boodschap aan indigo’s om duidelijker te zien, waartegen ze rebelleren. Wees er meer alert voor, definieer het. Is het een controlerende energie;  zijn het manieren waarop je gemanipuleerd word, willen ze bepalen wie jij bent en hoe jij handelt.Kijk, observeer, de manier waarop de matrix je tegenhoudt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

PiHet tweede deel, de behoefte en het verlangen naar vrijheid is goed. Al zal dit niet langs komen als we rebelleren. We hebben drie niveau’s van vrijheid. We hebben de vrijheid om ergens tegen te zijn, de vrijheid voor ergens te zijn en uiteindelijk, pure vrijheid. De vrijheid om ergens tegen te gaan is de laagste, het is een reactie. Ik ben tegen dit, tegen dat. Het is een belangrijk en noodzakelijk deel van vrijheid. Echter is het heel erg reagerend. We schreeuwen en schoppen veel tegen “het systeem, de familie, de school of the maatschappij.”

Het tweede niveau van vrijheid is “vrijheid voor”. Het komt uit je visie. Dit is waar de kwaliteiten van je derde oog hun glans krijgen. Je ziet, je brengt een positieve visie van mogelijkheden. Als je voelt dat de matrix beperkend is voor je, kijk dieper. Wat zou het kunnen zijn? Hoe kunnen dingen beter? Hoe zou het eruit zien? Hoe zouden mensen zich kunnen gedragen? Hoe kan de samenleving beter gestructureerd worden? Hoe zou die omgeving een hogere vibratie kunnen dragen, een mooiere manier van leven en zijn.

Dit is een van je meest belangrijke kenmerken en een van je meest belangrijke doelen als indigo zijnde. Het is om het mogelijke te zien. In plaats van het negatief zien of te reageren. Of niet eens zien maar voelen en de reactie zijn, zien wat je dwars zit en het uitzoeken. Kijk scherper naar mensen. Hoe gedragen mensen ze? Wat in hun geest is beperkend, “van oude tijden,” of vernietigend voor leven? En waar zouden deze kunnen zijn? Wat bezitten ze dat mooi is wat geopend kan worden.

moksha manVisualiseer het positieve. Vrijheid om te zien is een essentiële karakteristiek.

Het derde niveau van vrijheid is uiteindelijk de meest belangrijke. Het is de vrijheid van jezelf zijn, een zijn. Vrijheid wat we Zijn noemen, waarin je essentie, je natuur, vrij is. Dit is een interne vorm van vrijheid, niet een externe vorm van vrijheid, alhoewel de effecten wel extern kunnen zijn. De innerlijke vrijheden bestaan uit het vrij zijn van je eigen psyche. Je bent vrij van je eigen geest. Je bent vrij van je eigen reagerende emoties. Je bent vrij voor het voelen van leven, de intelligentie, de wijsheid, spontaniteit, de liefde, de passie en de visie die je meedraagt.

In India hebben ze een naam voor deze vorm van vrijheid. Zij noemen het Moksha. Moksha betekent bevrijding. Het betekend ultieme vrijheid, het pure bewustzijn, de vrijheid van puur zijn. We zijn vrij van de limieten die we de Lagere Zelf noemen, met al zijn angsten, controle, kleine begeringen en bekrompen reacties. We zijn om de vleugels van onze ziel te openen, onze geest tot de immensiteit van het bewustzijn, voor de liefde, kracht en creativiteit dat in ons licht. Dat is de ware vrijheid, dat is echte bevrijding, de echte Moksha.

En dit brengt ons naar het tweede probleem met drugs. Kijk naar de term die we gebruiken met drugs – high worden. Zelden word er gerefereerd met de term, laag worden. We zeggen high worden. Wat word er bedoeld met high worden? In de geest, gezien door de wereld van energie, bemerken we lage en hoge vibraties. Woede heeft een lagere vibratie dan liefde. Intelligentie heeft een hogere vibratie dan stomheid. En je kan het voelen. Voel de mensen om je heen, voel jezelf. Je kan vertellen wanneer je hoger of lager vibreert.

In essentie is high worden, een verlangen naar een hogere vibratie, een hogere staat van bewustzijn. Het is een expansie van vrijheid, een expansie uit de kleine matrix en de hogere in, naar hogere dimensies van bewustzijn.

Dit is uiteindelijk wat indigo’s zoeken. Jullie zoeken een verhoogde staat van bewustzijn, een verhoogde staat van zijn. Jullie zoeken om uit de kleine en dichte matrix van de wereld te komen, de vrijheid in, de hogere staten van bewustzijn in die je kan behalen en drugs je kunnen helpen.Wat je door de drugs zoekt is positief. Je zoekt een weg, weg van de waanzin, je zoekt een weg uit de dichtheid, je zoekt een weg uit de kleinheid en op weg naar verhoging, expantie, grotere visies, vrijheid en bevrijding.

Voor vele mensen zijn drugs hun eerste ervaringen met andere staten van bewustzijn.

indigo-artHet probleem met drugs is tweezijdig. Ten eerste is het onvoorspelbaar. Wanneer je een drug gebruikt weet je niet welke deur er geopend gaat worden. Soms geeft het je een high en een moment van vergroot bewustzijn. Soms geeft het een laag gevoel en meer in de richting van een bad trip.Dit is omdat drugs werkt op het openen van verschillende delen in de hersenen, delen van de geest, bepalend door je gevoel, bepalend op vele factoren van chemie die we niet begrijpen, je nooit weet wat je zal ontvangen en veelal zijn er bijwerkingen die niet gezond voor je zijn.

Ten tweede verbruiken de drugs veel energie. Wanneer je een drug gebruikt en een high krijg, is het net een kostenplaatje. Het kost veel brandstof om die high te behalen. Dus daarna heb je een crash. Je komt neer en het reservoir is op, samen met resterende emoties die niet in balans zijn.Dus niet alleen heb je een crash maar in wezen heb je je eigen systeem uit de balans gegooid. Dat betekent dat je de volgende keer dat je de drugs neemt, de highs nog onvoorspelbaarder worden, grotere crashes en de schade aan je lichaam groter. Daarbij zijn vele drugs verslavend. Je word niet alleen gevangen in de behoefte voor de high maar ook in de noodzaak voor de drugs. Wat je zoekt is goed. Je zoekt een vergrote  uitgebreide staat van bewustzijn. Er is een andere manier ernaartoe. De high die je zoekt, de staat van bewustzijn die je zoekt, bestaat al in jezelf als die geopend word door een drugs.

Denk eraan, de potentie voor een vergrootte staat van bewustzijn, is er al. Je kan het proeven, je kan er komen, het kan geopend worden. De drugs opent de deur slechts voor even en helaas beschadigt de deur wanneer die geopend word.

Het echte werk van een indigo, is het vinden van deze deuren in onszelf, en deze bewust te openen, doordacht en vakkundig.

tantraEr zijn manieren om dit te doen. We noemen het innerlijke werk en meditatie. Zij zijn verschillend maar gelijk. Innerlijk werk is een tweezijdig proces. Eerst is het begrijpen waar deze deuren zijn. Ze zitten op bepaalde locaties in het lichaam, voornamelijk in de hersenen. Je kan ze voelen, Als je drugs gebruikt, de volgende keer dat je gebruikt, observeer, waar voel je de high in je lichaam? Deze energie centra zijn openingen. We zeggen dat elke staat van bewustzijn een locatie in het lichaam heeft – je kan voelen waar deze zit. De volgende keer dat je drugs gebruikt, observeer, waar zit de high? Waar is het vergrootte gevoel? Geef het een locatie in je lichaam, dat is een van de deuren.

Ten tweede, observeer de structuur van de energie op die locatie  Je kan je handen hiervoor gebruiken. Visualiseer je handen daar en gebruik ze om het gevoel te kneden en te vormen. Je zal opmerken dat er er iets meer open staat, vergroot of veranderd in de structuur van de energie op die locatie. Je hebt een deur veranderd voor een moment.

Stel je voor, je heb de drugs niet nodig. Je begint met het werken van deze energieën op de lokaties. Je gaat werken met de deuren van je bewustzijn. We zullen in een ander artikel meer gedetailleerd ingaan over hoe je met energie werkt, maar we geven twee stukken nu.

Als eerste, visualiseer een deur, open of dicht. Je kan het voelen – je bent high of nuchter. Je bent hoog of laag. Voel de structuur van de low of wat normaal is voor je lichaam, in je geest. Voel dan de structuur van de high in je lichaam en in je geest. Nu er bewust het gevoel creëren, word het gevoel. Kijk of je de deur kan openen zonder de drugs.

Dat leid ons naar het tweede deel – meditatie. Meditatie is kortgezegd het bewust sturen van je energie door de deuren van bewustzijn. Laat me dit herhalen. In een meditatie sluit je je ogen en  stuur je je bewustzijn naar binnen. Je voelt jezelf. Je observeert wat er gebeurd. En wat je observeert in het begin, waarom de meeste mensen niet mediteren, is heel wat onrust. Dit zijn de limieten van onze eigen natuur. Dit zijn de limieten van patronen, grappige energieën, die ons bewegen voor wat voor reden. Zodra je ze observeert en er naar kijkt zullen zij stiller worden. Langzaamaan begin je de diepere pulsaties van je leven, de diepere kwaliteiten die er zijn.

Je voelt de deuren en wat er achter de deuren liggen. Als je de deuren opent door het focussen van je bewustzijn op hetgeen wat zich wilt openen in je, raak je in contact met je immense potenties van bewustzijn.

Uiteindelijk is hetgeen wat je zoekt een vergrootte staat van bewustzijn, een vergrootte staat dat is je doel , bestemming en je geboorterecht. Doe het doordacht, doe het bewust, doe het volwassen. Bouw het zelf. Verdien het. De drugs geven je slechts een korte blik en dat is handig. Maar nu je weet dat het er is, zal je het bewust opbouwen waardoor het van jou word. De drugs branden je op. De bijwerkingen zijn het niet waard. De high is onvoorspelbaar en onstabiel. Innerlijk werk en meditatie zullen je de ultieme high geven. We noemen het ontwaakt bewustzijn. Dit is waar jou natuur als indigo om gaat. Dit is wat je werkelijk aan het zoeken ben. Dit is je geboorterecht en je bestemming en wat je roept. Gebruik de high als een proeverij. Gebruik de drugs als een blik van mogelijkheid maar wees wijs op de manier waarop je de high behaald.

maan-bedWat je gaat vinden zodra je innerlijk werkt en mediteert  is dat de high van de drug, op het punt waar je nu staat vergroot lijkt. Waar het integendeel, slechts een kleine fractie is van de vergrootte high. De grootte high, de ultieme high, de ultieme drugs is bewustzijn. Het is zoveel beter. Toen ik jong was experimenteerde ik met drugs. Ik kreeg de highs en de lows. Eenmaal gevonden, toen ik 18 jaar was, begon mijn innerlijk werk, de deuren van bewustzijn waren geopend, de echte high, de expansie, is zoveel groter dan welke drugs mij kan geven.

Ik ben nu veel ouder dan 18. Ik heb een paar keer weer drugs gebruikt uit nieuwsgierigheid om te kijken wat het zou doen. Het was fantastisch – het verlaagde mijn bewustzijn. Dat eigenlijk het bewustzijn waarin ik leefde zo vele malen hoger was dan waar de drugs me kon brengen, waardoor de drugs me liet vallen. Het vernevelde me, veranderde me. Het bracht verontrustende emoties, gedachten en dit en dat – vast in een hoekje in de kelder van bewustzijn. Het deed me geen goed, het maakte me alleen kleiner.

Dat was een mooi inzicht – dat het bewustzijn dat ik behaald heb door meditaties en innerlijk werk, hoger is dan waar de drugs me kunnen brengen. Dat ik leef in een constante staat van high die hoger is dan elke drugs, meer vervullend en bevredigend, het brengt meer liefde, meer creativiteit, meer authenticiteit, meer vrijheid en meer vreugde dan ooit.

Hierbij mijn bericht aan indigo’s. Je experimenten met drugs, je rebellie tegen het systeem zijn de eerste goede stappen. Maar dat is wat ze zijn, de eerste stappen. Neem de volgende stap. Zie waarom je ze gebruikt, zie waarnaar je werkelijk opzoek ben en creëer het. Open de deuren van bewustzijn in jezelf.

 

door Kabir Jaffe & Ritama Davidson

Meer artikelen van Kabir Jaffe

Nederlandse vertaling  www.nieuwetijdskind.com  2012,  door Shantanu

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. @Kees,
  Ik herken goed wat je zegt… Heb zelf jaren deze strijd gevoerd met hard drugs en momenteel nog met cannabis. Wat mij verder heeft geholpen is erkennen dat ik een hoop onverwerkte emoties heb die mij tegenhouden te durven. Langzaam ben ik ze nu aan het accepteren en ervaren. Dit inzicht heeft mij geholpen stappen te gaan zetten en verder te komen. Ik ben er nog niet maar het begin is gemaakt.

  Ik hoop dat dit misschien voor jou een handvat kan zijn om je potentie te ondekken 😉

  Veel sterkte en liefde gewenst

 2. Ik voel dat als ik Drugs gebruik, heel goed weet wanneer dit recreatief of vluchtgedrag is..

  Als ik mijn oprechte gevoelens hier kan uitspreken, kan ik zeggen dat Drugs het enige in mijn leven is wat mij werkelijk tegenhoud om werkelijk te zijn..

  Maar waarom ben ik toch zo zelfdestructief, terwijl ik een enorme potentie en liefde voel..?

  x

  Liefde

 3. Ontzettend bedankt voor deze info, het bevestigt wat ik al zo lang denk. Er is op internet niet heel veel te vinden, tenzij je heel goed zoekt, over de samenhang tussen drugs en laat ik maar even zeggen de spirituele zoektocht en wat hiermee samenhangt, waarvan ik het vermoeden heb dat heel veel mensen hiermee ‘worstelen’. Het heeft mij al vele nachten en weekenden gekost, ben er nog niet helemaal maar wel bijna klaar met de drugs en een heel eind op de goede weg o.a. door gezonder te leven en te mediteren.

 4. Het is iets wat ik deze maand zelf ook gemerkt heb. Al heb ik, door middel van het vertalen hiervan, en door het volgen van mijn intuitie de lessen eruit gehaald die nodig zijn voor mij om verder te gaan.

 5. Ik vroeg me al af waarom ik opeens weer terugviel in mijn verslaving. Maar nu kan ik er iets mee doen.