Reis naar mij

Reis naar mij vertelt het verhaal van hooggevoelige Suzan, Suus voor intimi, die tijdens haar baan in het onderwijs in een burn-out terecht is gekomen. Nog niet volledig hersteld en in de war, gaat ze op vakantie naar haar favoriete Griekse eiland om bij te komen. Op een nacht wordt ze wakker vol inspiratie en besluit ze haar oude liefde op te pakken: schrijven. Al schrijvend leert ze meer over zichzelf en over het omgaan met hooggevoeligheid. Ze leert de spirituele kant van zichzelf kennen. Langzaam vindt ze zichzelf terug, maar wil ze nog wel worden wie ze was? Wil ze weer terug naar haar oude leven? En wat wil ze met de mannen die zich aandienen?

Reis naar mij biedt de lezer de kans om op een luchtige manier te kijken naar de lessen van een burn-out. Geen zware kost, maar een toegankelijk, makkelijk leesbaar verhaal, waar velen zich in zullen herkennen.

In haar baan als lerares op een middelbare school kwam Nadia Lievaart erachter dat ze hooggevoelig is. Na een stressvolle periode, kwam zij in een burn-out terecht. Toen ze de verborgen zegeningen leerde zien,  besloot ze een boek te schrijven over wat ze geleerd heeft van deze periode uit haar leven. Ze leerde dat een  burn-out een nieuw begin inluidt en wilde dit, in roman vorm, meegeven aan haar lezers. Reis naar mij is een spirituele “feelgood” roman, die het proces beschrijft waar Suus doorheen gaat op weg naar zichzelf. Het is Nadia’s eerste boek. Nadia schrijft al jaren artikelen voor onder andere Nieuwetijdskind Magazine

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Fragment uit het boek Reis naar mij

“Natuurlijk was het een vlucht geweest om hierheen te komen. Dat wist ze zelf ook best. Ze had al voldoende amateurpsychologie op zichzelf losgelaten.
Het rotte hiervan was, dat als je probeerde jezelf en je eigen problemen en gedachten te ontvluchten, je altijd een persoon meenam die dit erg moeilijk maakte: jezelf!

En zeker in Suzans geval was dit soms een lastige persoon, niet snel tevreden, altijd uit op het beste resultaat. Een persoon die je het gevoel gaf dat je faalde als het even wat minder ging, als je een foutje maakte, iets niet op tijd af had, of op wat voor manier dan ook imperfect was. Ook hierin kende ze alle rationalisaties: Goed is al goed genoeg. Je kunt niet meer doen dan je best… Maar, eenmaal in je hoofd geprent, kon je zo’n, letterlijk, ziekmakend perfectionisme niet zomaar stop zetten. En daar was het mis gegaan. Want als je zoveel te doen hebt, als je 10 ballen tegelijk in de lucht probeert te houden, kun je wachten tot er iets misgaat, tot er één valt. En als je die probeert te vangen, kunnen ze wel eens allemaal tegelijk naar beneden komen.
In haar geval was dat dus ook precies wat er was gebeurd. En juist als je perfectionistisch bent, voelt het als een enorm falen als je het allemaal niet meer aankunt. “

Reis naar mij is nu verkrijgbaar via bol.com
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in