DELEN
multi-dimensionaal

multi-dimensionaal

Reizen door dimensies

Als universele wezens zijn we in staat om te reizen door dimensies in ons universum. Al onze verschillende levens vinden plaats in deze dimensies. En samen staan ze buiten de tijd. Er is dus geen sprake van vorige levens maar alleen van andere levens. In diepe meditatie en bepaalde fases van de slaap zijn we in staat om vrij door deze dimensies te reizen. Zo kunnen deze reizen al onze levens beïnvloeden en kan heling en lering plaatsvinden op al deze ervaringen tegelijk. Een ervaring die je opdoet in dit leven heeft dus directe invloed op een ander leven in een andere tijd en op een andere plaats.bighistory1

Voor ons brein is dit concept moeilijk te begrijpen omdat ons bewuste brein leeft ín de tijd van dit leven. Alleen ons onbewuste brein is in staat om zich los te maken van dit leven en vrij te reizen. Om dat bewuste brein tegemoet te komen wil ik je de volgende vergelijking meegeven.

Stel je een flinke stapel dvd’s voor die netjes in hun hoesje in jouw huiskamer staan. Elke dvd bevat een heel verhaal, een heel leven. Alle dvd’s staan op hetzelfde moment in jouw huiskamer . Als je nu een dvd wilt bekijken (beleven) dan moet je deze openen en gaan afspelen. Op dat moment stap je in het verhaal van die ene dvd en in de tijdlijn van die film. Als de film is afgelopen dan stop je hem terug in het hoesje en zet je hem netjes terug in het rijtje dvd’s.reizen

Zo is het ook met al je levens, zij zijn als dvd’s die klaar staan om bekeken te worden. Als je in 1 leven bent lijkt alleen dit leven te bestaan en heb je alleen de mogelijkheid om ze allemaal achter elkaar te zien. Maar als je van een afstand kijkt dan zul je zien dat al je levens tegelijkertijd beschikbaar zijn en te openen zijn. Het leven is er al, het verhaal is al compleet en de potentie is aanwezig. Je hoeft alleen maar in een leven te stappen om het te ervaren. Nu komt er in het geval van je levens natuurlijk nog een mogelijkheid bij. Zie het als een interactieve film, je kunt dus zelf op elk moment de loop van de film aanpassen en veranderen!

Wat je dus in je slaap en in meditatie doet is uit de film van dit leven stappen naar het overzicht en op dat moment ben je vrij om elk van je levens in te zien, te ervaren en zelfs te veranderen!


Het einde der tijden gaat dus niet over het einde van de wereld maar over een bewustzijns vergroting waarbij je dit ene leven loslaat en de beschikking krijgt over al je levens tegelijk. Je krijgt de vrije keuze om elk leven op elk moment in te gaan, en de lessen en ervaringen naar willekeur toe te passen en af te maken. Oorzaak en gevolg komen dan zo dicht bij elkaar dat we in staat zullen zijn om alles te creëren wat we nodig hebben! Welke keuze maak je dan? Kies je voor angst en gevoel van gebrek of overvloed, licht en leven of voor? Die keuze is aan jou!

 

Een meditatie om zo’n reis te kunnen maken is de volgende.

bewustzijnuniversum

Eerst adem je een tijdje totdat je ademhaling rustig en stabiel is.

Dan stel je je voor dat er een ruimteschip of en een grote ballon voor je staat waar je in kunt stappen.

Dit is je veilige ruimte waarin jij vrij kunt reizen.

Stap er in en sluit de deur goed, vraag aan je schip om je te brengen waar jij heen wilt.

Ga rustig zitten en beleef je reis, als je onderweg iets ziet waar je heen wilt dan kun je je schip hierheen sturen.

Als je de aarde verlaat en het universum in reist dan kun je je voorstellen dat je naar bibliotheek gaat waar deze dvd’s staan opgeslagen.

Je gaat naar binnen en zoekt de collectie waar jouw naam op staat.

Kies er 1 uit stop deze in een recorder. Je kunt rustig gaan zitten en de film bekijken of er ook daadwerkelijk in stappen en het beleven.

Als je klaar bent dan haal je de dvd uit de recorder, je stop hem terug in het doosje en zet hem terug op de plank.

Daarna zoek je je ruimteschip weer op en vlieg je terug naar de aarde en de plek waar je lichaam zit.

Stap weer terug in je lichaam en wees helemaal hier.

adem rustig tot je het gevoel hebt dat je weer 100% hier bent , open dan je ogen.

 

 

 

door Esmeralda

9 REACTIES

 1. Hallo mensen,

  Bedankt voor jullie eerlijke reacties en goede feedback. Ik lees veel vragen over de meditatie, de veiligheid en de haalbaarheid.
  De intentie van dit stuk is om de beleving en het perspectief op dit leven bij mensen te verruimen. Ze te laten beseffen dat er veel meer is dan dit leven en deze dimensie waar we ons soms zo druk kunnen maken over de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is het belangrijk om hier en nu te zijn en dit leven helemaal te beleven.Maar ook het besef van de grootsheid van het universum en jouw belevingen (die je je wel uit dromen kunt herinneren) is een belangrijk onderdeel van groei in dit leven.

  De meditatie is een heel simpele, veilige en gemakkelijke vorm om bewust kennis te maken met deze dimensies. Vergelijkbaar met lucide leren dromen. Natuurlijk kan het ingewikkelder, dieper en met heel veel bescherming maar is dat echt nodig? Dit gaat om een kennismaken.

  Ja je hoofd kan dingen invullen, zoals we ook onze dromen invullen maar er is meer, in zo’n meditatie gebeuren ook dingen die je niet had kunnen bedenken! Daarom kies ik ook hier voor een gemakkelijke en veilige manier. Wil je er dieper op in gaan en meer leren dan is het natuurlijk handig om hier eventueel begeleiding in te zoeken. Daarom geef ik ook diverse cursussen op dit gebied. Van korte workshops, meditatie avonden tot jaarcursussen.

  Kijk maar op mijn website http://www.crysthalbewustzijn.nl

  Harte groet,
  Esmeralda

 2. Ook ik heb het reizen door de tijd en verschillende dimensies ervaren evenals verschillende vorige levens en gebeurtenissen in een toekomst. Net als Yvonne heb ik ervaren dat deze levens mij overkomen, er valt niets in te sturen, ik zie de film van dat leven of een gedeelte ervan en mocht het dan herbeleven, inclusief de emoties die ermee gepaard gingen. Vaak heel heftig, ik had met mijn gewone fantasie niet kunnen bedenken wat mensen elkaar aan kunnen doen. Blijkbaar is het allemaal een deel van ons en ieder mens en is dat de les. Ik ben blij dat deze periode van herbelevingen voorbij is. Het was een eenzaam proces omdat de meeste mensen het niet kunnen volgen, het gaat hun voorstellingsvermogen te boven.

  Ik ben blij de steun van een groep vrouwen te hebben die net als ik het vermogen hebben door de tijd en dimensies te kunnen reizen. Het is mooi om in een vrouwencirkel samen op reis te gaan en ervaringen te delen. Dat je kunt sturen, dat is nieuw voor mij. Wat wel gebeurt is dat door de gedeelde informatie van anderen, er bij mij ook weer toegang komt nieuwe beelden/energieën. Het leven is wonderlijk! En toch, de uitnodiging om gewoon Leonie te zijn en mij vanuit dit leven als mens te verbinden met anderen, blijft. Want uiteindelijk zit ik nu in deze film van dit leven in dit lichaam.

 3. Vooral het begin van dit blog verhaal kan ik helemaal vatten, verschillende levens die tegelijk plaatsvinden, einde ter tijden is slechts een verruiming van het bewustzijn en dat wij ook in staat zijn om door de verschillende dimensies heen te reizen in slaap of meditatie. Op mijn eigen manier ken en herken ik het. Maar dan hoe ik een dergelijke meditatie zou kunnen doen volgens dit blog, dat zou zeker niet mijn methode zijn (ik pas er erg voor op om NIET te zeggen dat deze methode niet juist zou zijn, ben er inmiddels wel achter wat voor de 1 heel goed werkt, voor een ander totaal niets doet). Ik zou alleen maar in mijn hoofd belanden en een videokast creeen en denken van oh nee die, of nee toch die en zelf een verhaal verzinnen. Dat is trouwens de moeite die ik met veel meditatie technieken heb, zodra er een “verhaal” bij komt kijken, dan ja hup zit ik alweer in mijn hoofd. Dit hele stuk gaat juist over dat deel van ons zijn of bewustzijn of wie wij zijn dat zich zo moeilijk in woorden laat uitdrukken.

  En ook merk ik veel contacten met andere mensen dat zij daar nog nooit geweest zijn (ja dat zijn ze natuurlijk wel, maar de herinnering ermee zijn ze kwijt) het ook totaal zinloos is om daar een gesprek over aan te gaan. Omdat het iets uitleggen is wat hun bewustzijn niet voorkomt, het gaat hun voorstellingsvermogen te boven. Maar aan de andere kant de mensen die er wel geweest zijn, die herken ik van een afstand (en zij mij ongetwijfeld). Zelf noem ik het “aan de andere kant geweest zijn” en voor mij hoe minder “verhaal” en “theorien” iemand nodig heeft om het uit te leggen, des beter ik (wij) elkaar begrijpen. Want er is geen verhaal, er is geen theorie, het “is” (maar ja,zucht, ook dit is net zo goed weer een verhaal of theorie, kortom het valt gewoon in woorden niet te vatten :-)))

 4. @Lia,Hoi Lia mijn bericht is gericht op Yvonne dus kan niet zoveel met de jouwe. Begrijp jou perspectief. Het gaat mij meer om de angst die dergelijke dingen met je doen en hoe daarmee om te gaan. Voor mij is het woord macht helemaal niet ego gebaseerd. Het is net hoe je het zelf opvat voor jou blijkbaar ego gerelateerd, prima. Persoonlijke macht is voor mij zelf empowering. En als Yvonne hierin geïnteresseerd is dan mag dat. Jou manier past bij jou.

 5. “Wij zijn in staat om te reizen door het universum, zowel in dromen, slaap als door meditatietechnieken.” Vooropgesteld dat ik die mogelijkheid absoluut niet zal ontkennen. Ik wil echter bij het betoog een paar aan-tekeningen maken.
  Ten eerste wil ik wijzen op de vele gevaren voor hen die hiertoe geforceerde pogingen doen. De boodschap is immers simpel: EERST het ego zuiveren van lagere gedachten en emoties, zodat het plaats kan maken voor eigenschappen van de ziel. Uitstapjes in andere dimensies zijn alleen veilig als ze gepaard gaan met Licht en Liefde. Bij de meditatie over het ruimteschip, mis ik dus de cruciale vraag om Licht en Liefde.
  Ten tweede: ego-gerichtheid, angst etc. zullen m.i. niet veel goeds brengen. Controle en sturing van emoties is nu juist iets dat EERST op stoffelijk gebied aangeleerd moet worden, alvorens we andere dimensies veilig kunnen betreden.
  Punt drie: Naar mijn mening wordt het contact met andere dimensies ons door “hogerhand” geschonken. Het is een cadeau, omdat wij het om de een of andere reden verdienen. Dan treedt de ervaring ook spontaan op, en/of onder begeleiding van een gids.
  Punt vier: Het spontane karakter en de aanwezigheid van een gids staat wat mij betreft lijnrecht tegenover het gebruik van technieken.
  Punt vijf: lang niet iedereen is in staat om “zomaar” ruimere (hogere) dimensies te betreden. Zo eenvoudig als het hier wordt voorgesteld, ligt het niet. En zeker niet voor iedereen. Het hogere kan altijd afdalen naar het lagere. Maar het lagere kan nooit naar het hogere opklimmen, behalve wanneer het ons gegeven wordt.
  Tot slot vraag ik mij af, wat iemands doel is met “het reizen door het universum”, wanneer dit niet spontaan plaatsvindt. Speelt het ego dan soms een rol? Is het misschien nieuwsgierigheid? Groet van Lia
  Al met al frons ik een beetje de wenkbrauwen bij dit verhaal, althans zoals het is opgesteld. Wellicht is het anders bedoeld.

 6. Hallo Esmeralda,
  Deze meditatie lijkt me erg eenvoudig. Schuilt hierbij niet het gevaar dat je ook zelf kunt sturen?
  Ik zelf pas de kernmeditaties toe van Innertechnology, waarbij men de energieën van de eerste 15 dimensies tot zich neemt. En daarbij behoort ook de dimensie van de andere levens. (zijn vele cusussen). Dan overkomt het je en valt daar niets in te sturen.
  Voordat je in meditatie gaat, maak je nl. eerst contact met die energieën, waarbij banen al geopend zijn in het fysieke en de energetische lichamen. Daarna zak je mentaal naar het delta niveau en dan…. (laten gebeuren).
  Er zijn dimensies (waar veel mee gewerkt wordt), die manipulatief zijn, en waar we ook mee leven en beslissingen uit gemaakt worden. (Kijk maar eens naar regeringen.)
  Ikzelf vind zo’n makkelijke meditatie gauw bestuurbaar en daardoor verwarrend.

  Lieve groetjes
  Yvonne

  • @Yvonne, Je hebt zelf de controle Yvonne. De manipulatieve energienen waarover je spreekt bestaan inderdaad maar hebben naar mijn inzien alleen invloed op je als je gelooft dat ze dat hebben. Als jij het verwarrend vindt, deze meditatie, en angst oproept dan zal je daarin kwetsbaarder staan om beïnvloed te worden. Maar belangrijker ook een mooi moment om te leren dat jij de macht hebt en je ontfermen over de angstige delen zodat ze weer aansluiting bij je vinden. Proberen je angst te liefhebben. Er bestaat niets buiten je, jou innerlijk trek de bijpassende uiterlijke wereld aan. Als je tijdens zo’n meditatie een wezen tegen zou komen die je angstig maakt dan betekend dat de angst in je geheeld mag worden, gevoeld wil worden, er rustig naartoe ademen en de kalmte in jezelf weer ervaren.

   Wilde het even zeggen.

   • Hallo Rob.
    Ik vind meditatie en visualisatie zeer nuttig, maar de voorstelling om in een soort ruimteschip naar andere dimensies te reizen, spreekt mij niet aan. Ik krijg de indruk dat we naar andere dimensies reizen (die wij overigens niet goed kennen)om van onze angsten af te komen. M.i werkt het andersom. Eerst op aardbol je angsten, bijgeloof en andere kwetsbaarheden aanpakken, en dan (misschien als het je geschonken wordt) een veilige reis maken naar andere dimensie. Dat is mijn mening. Wat moet je in een andere dimensie met een wezen dat angst in-boezemt, terwijl je daar op DAT MOMENT geen controle over hebt?
    Ik vind ook het woord “macht” niet zo geschikt. Het doet mij te veel aan ego denken. Ik zou liever van “invloed” spreken.
    Groet van Lia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in