(negatieve) relatiekoorden en gedachtenvormen

Relatiekoorden, we hebben ze allemaal en vaak zijn we ons niet bewust van deze koorden.
Laat me vertellen hoe ik in aanraking kwam met het begrip relatiekoord en wat het mij heeft gebracht. Tijdens mijn eigen zoektocht wees mijn man mij op een sjamanistische workshop. Het was een fijne èn confronterende workshop. Ik verdiepte mij in het Sjamanisme en hetgeen mij daarin trof was de eenvoudige en harmonieuze manier van leven met elkaar en de omgeving om je heen. Tevens zijn vanuit de Sjamanistische manier van leven veel eenvoudige en doeltreffende manieren van helen bekend. Eén daarvan betreft het verwijderen van (negatieve) relatiekoorden en dan bedoel ik het bewust worden van èn het verbreken van deze banden. Ik had mijn leven lang al een ietwat aantrekkende en afstotende relatie met mijn ouders en was zelfs op latere leeftijd niet in staat om los van ze te komen. Nadat bij mij de negatieve relatiekoorden met mijn ouders waren verwijderd kwam ik op eigen benen te staan, ontdekte ik wie ik was en werd de relatie met mijn ouders ook duidelijker.

Geschreven door Imelda Vrijenhoek

Indianen en relatiekoorden

Mapuche Machis
Foto door Desconocido [Public domain], via Wikimedia Commons
Een voorbeeld hoe de Indianen omgingen met relatiekoorden is een overgangsrite die een jongen maakt als hij verhuist naar de tipi van de jonge mannen. De tijd daarvoor wordt hem verteld dat het binnenkort het moment is om afscheid te nemen van zijn ouders, broertjes en zussen, de plek waar hij woont, de klussen die hij doet, etc. Uiteraard komt dit voor hem niet uit de lucht vallen want in de leefgemeenschap waar hij woont ziet hij z’n hele leven al dat deze ceremonieën op gezette tijden plaatsvinden. Hij is bekend met de emoties van afscheid nemen, opwinding over de nieuwe fase, de verandering van zijn sociale status en ook het welkom heten van de jongen door de jonge mannen. Naast de gesprekken over de op handen zijnde verhuizing, ondergaat hij ook een aantal “testen” of hij zover is om over te gaan. Pas wanneer alles aangeeft dat hij klaar is, begint de ceremonie.

De ceremonie is eenvoudig en heel krachtig. De jongen wordt verbonden met een touw aan zijn moeder en vader. Er wordt gedanst en gezongen en er wordt gekeken naar de jongen. Is hij klaar om het touw, het koord, door te snijden en naar de volgende fase in zijn leven te vertrekken? Tijdens het dansen en het zingen kijken de jongen en zijn ouders elkaar in de ogen, raken elkaar aan, huilen met elkaar en worden steeds gedragen door de dansende en zingende stamleden om hen heen. En dan is daar het moment………….terwijl de jongen zijn mes pakt, stopt het gezang en is alleen de drum nog te horen als anker van aarding. Terwijl hij zijn vader aankijkt snijdt hij het koord door. Vervolgens snijdt hij het koord wat hij met zijn moeder heeft, en als laatste verwijderd hij het koord wat om zijn middel vastgeknoopt is. Vrij is hij en klaar voor de volgende stap.
En zo ging het een hele lange tijd geleden.
Voor zover mij bekend wordt deze ceremonie nog steeds uitgevoerd bij bepaalde gelegenheden.

 

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Natuur

spirituele liefdesrelatie los laten.Door de eeuwen heen is het leven van natuurvolkeren enorm veranderd. Mensen zijn steeds meer van de natuur af komen te staan door onder andere het vormen van grote dorpen, steden. Door religie, rangen en standen in de maatschappij en nog vele andere oorzaken hebben mensen hun goddelijkheid buiten zichzelf gelegd en zijn zich vaak niet meer bewust van relatiekoorden en toch maakt iedereen ze. Het is een heel natuurlijk gebeuren zo’n koord maken. Het is een verbinding, niets meer en niets minder. Een verbinding vanuit liefde. Als een mens zichzelf goed kent worden er koorden gelegd die, zolang als het “nodig” is bestaan en dan vanzelf, met respect en dankbaarheid voor de andere kant, knappen en oplossen. Met zichzelf kennen bedoel ik bijvoorbeeld je kwaliteiten her- en erkennen ook al leef je ze nog niet helemaal, je behoeften her- en erkennen ook al leef je ze nog niet helemaal, etc.

Twee personen met relatiekoorden, aura en ondelinge inwerking van Chakra's
Twee personen met hun aura en ondelinge inwerking van Chakra’s

Daarmee bedoelende dat je eerlijk bent tegenover je zelf en je weg gaat en bereid bent je drempels en blokkades te nemen, op jouw eigen manier. Doordat we de afgelopen eeuwen steeds verder van onszelf en onze ziel zijn afgedwaald en afgehaald, kennen we onszelf niet meer zo goed en is het niet meer alleen liefde waarmee een koord wordt gelegd. Er kunnen ook intenties in liggen. Zo van: “als jij nu voor mij zorgt dan zorg ik ervoor dat jij je gewaardeerd voelt” of “Ik doe net alsof ik besluiten nemen moeilijk vind dan kun jij je de baas voelen”. Deze intenties kunnen kloppen op het moment dat je een eerste verbinding aanmaakt en tien jaar later merk je dat bepaalde gedragingen in jouw relatie met de ander niet kloppen. Zo’n koord is namelijk een echt energetisch koord dat vast zit op je lijf. Het is waarschijnlijk de plek die je altijd of vaak voelt en meestal op je rug. Jouw energie gaat er door naar de ander en van de andere gaat zijn/haar energie er door naar jou toe. Vermenging van energieën vindt plaats en dat zorgt voor veel verwarring. Zoals jouw creativiteit of jouw drang om je te ontwikkelen of noem maar op, geen doorgang kan vinden omdat jouw energie vermengd wordt met die van iemand anders en andersom.
Het is het gevolg van dualiteit, splitsing van jezelf, de ontkenning van het goddelijke in jezelf waar je al eeuwen aan blootgesteld bent, groeiende afhankelijkheid omdat je niet één bent met jezelf.
Hoe zou het zijn als je iemand in de ogen kijkt en vanuit liefde een verbinding legt, op dat moment en vanuit je hart? Zonder voorwaarden? Jij bent namelijk wat jij bent dus voorwaarden zijn niet nodig.

Het verbreken van een negatief relatiekoord en uitwisseling van energie

relatiekoorden-familiekoordenEen heel mooi onderdeel van het verbreken van een negatief relatiekoord is de uitwisseling van energie. Je begint met ademen, heel diep en met de intentie dat alles wat overeenkomt met de frequentie van jouw energie ingeademd wordt en alles wat niet overeenkomt uitgeblazen wordt. Degene met wie je een relatiekoord hebt visualiseer je tegenover je. Trek je aura zo’n halve meter om je heen en visualiseer hetzelfde bij de persoon tegenover je. Geef hem/haar een kleur bijvoorbeeld geel en geef jezelf een kleur bijvoorbeeld rood. Begin met de gevisualiseerde persoon te bedanken voor wat hij/zij heeft gedaan voor jou, het heeft je gebracht waar je nu bent. Als je dan zover bent laat je je inademing alle energie/de gele kleur in dit geval, verzamelen tot een bal en blaas deze adem/gele kleur uit naar de gevisualiseerde persoon tegenover je. Doe dit net zolang tot je denkt dat alle gele kleur uit jou weg is. Dan nu andersom. Vertel wederom de ander hoe dankbaar je bent en zet dan een filter boven je hoofd, een mooie bloem of wat jij wilt. Jouw inademing werkt nu als een magneet en jouw energie/kleur wordt naar je toe getrokken. Op je uitademing zakt jouw energie door het filter in je lichaam en vindt z’n plek. Dit kan ergens permanent of tijdelijk in je lichaam zijn of direct door je lichaam de Aarde in omdat je het niet meer nodig hebt. Heet je energie Welkom, echt letterlijk! Het is al zo lang niet meer bij je geweest!
Na dit onderdeel wordt het koord weggehaald en de plek waar het heeft vastgezeten, schoongemaakt en geheeld.
In de loop van de tijd kwam ik er achter dat een relatiekoord ook gelegd kan worden met iets anders dan een mens. Het kan ook met een dier! Zelfs met de TV, als je een hele enge of indringende film hebt gezien of de existentiële angst die op dit moment de wereld rond gaat. Deze angst neem ik nu als voorbeeld.

Angst energie terug naar waar het hoort

Het is niet altijd even makkelijk om bij jezelf te blijven met alle berichtgeving en energieën om je heen. Het kan dus gebeuren dat een beetje van deze angst in jouw systeem weet door te dringen. Het mooie aan de energie-uitwisselingssessie zoals hierboven beschreven, is dat het ook gedaan kan worden met iets anders dan een persoon. Pak de existentiële angst-energie van nu, en visualiseer deze tegenover jezelf en geef het een kleur. Maak het een goede felle kleur, vergeet zwart en wit. Bedank de angst want door het voelen van de angst, voel je dat je vrij en zonder dreiging wilt leven. Wissel de energie uit. Angst gaat terug waar het thuishoort en jij krijgt jouw eigen energie weer terug en kun je op jouw manier in het volle bewustzijn in jouw leven staan.
Op deze manier worden de relatiekoorden niet langer een blokkade die je tegenhouden bij dingen die je wilt bereiken, maar zorgen zij dat je krachtiger zult zijn dan je ooit geweest bent.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Hallo Clemencia, elke keer kwam ik weer ergens wat tegen. Het belangrijkste is dat ik het vanuit mijzelf ben gaan leven. De volgende stap is dat ik het in een model heb gegoten en het graag met anderen wil delen. Mocht je meer willen weten neem dat contact met mij op. Hartelijke groet, Imelda

 2. Hallo imelda
  Heeeel toevallig kom ik dit allemaal tegen(relatiekoorden)….ik legde vd week nog tegen mn collega uit dat ik lijnen met mensen voel en ziet,dan weet ik wie positieve nergie geeft en wie niet,nu lees ik ineens dit!!! Er is mij meerdere keren gezegt dat ik heel ver kan komen,en dat sjamanisme iets voor me zou zijn,ik ben hier totaal onbekend mee,en las ook toevallig dat u sjamanisme heeft gevolgd,mak ik vragen waar? Wat is betrouwbaar?
  Mvg Clemencia pasztjerik

 3. Hallo Galadriel, dank voor je reactie. Jouw lichamelijke klachten hebben je wat te zeggen. Met het uitwisselen van de energie zou je de boodschap kunnen ontvangen. Succes!

 4. Wat een mooi artikel.
  Prachtig ritueel van de indianen.
  Ook erg leerzaam van de relatiekoorden. Ik zal het eens proberen.
  Wie weet helpt het ook tegen lichamelijke klachten.

 5. Een mooi voorbeeld imelda van de indianen , en hoe ze dat deden.
  Een prachtig natuurvolk wat veel onrecht is aangedaan.
  Een goede tip ook om via je aura uitwisselen van energie te bewerkstelligen .

  Dank je wel ❤️ Jannie.