Het afgelopen jaar heb ik in mijn praktijk meer vragen dan ooit tevoren gekregen over relaties op zielsniveau, over de manier van communiceren die dat vraagt en over de innerlijke processen die zo’n relatie in gang zet. Even voor de duidelijkheid, met relatie bedoel ik iedere vorm van relatie. Of het nou een romantische verbinding is, een vriendschap, een samenwerking, of wat dan ook.

Steeds meer mensen komen in hun leven zielspartners tegen. Het gaat dan om een relatie waarin mensen elkaar op een heel diep zielsniveau herkennen. Een relatie waarbij het ineens voelt alsof alle normale regels overboord gaan en je elkaar op zielsniveau vindt. Dat klinkt als een fijne, opwindende, liefdevolle relatie en dat is het ook. Maar het is ook een uitdagende, alles overhoop smijtende, emotionele achtbaan die je dwingt om in een sneltreinvaart je innerlijke wereld op te ruimen en schoon te boenen. Herkenbaar voor je?

Energetisch communiceren

In de komende tijd evolueren we als mensen van een gevoel van afgescheiden te zijn, naar steeds meer de ervaring van de eenheid die we op een dieper niveau zijn. We voelen onze onderlinge verbinding. Vaak is dat nog onbewust. Dan voelen we dat iets klopt of niet klopt als we met iemand praten, we voelen of de energie in een ruimte fijn of niet fijn is, of de communicatie met een ander overeenstemmend of niet is, maar we kunnen er nog niet zoveel mee. We merken het op, we reageren er op, maar dat is het dan wel zo’n beetje.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Tot je plotseling iemand tegenkomt bij wie de verbinding wel heel makkelijk gaat. Iemand bij wie je het gevoel hebt: die kijkt recht naar binnen in mijn persoonlijkheid en mijn ziel. Ineens communiceer je niet meer met woorden, maar puur met energie. De woorden zijn er wel, maar slechts ter ondersteuning van wat je energetisch uitwisselt. En dan wordt het spannend. Want dan vallen alle maskers weg en wordt alles van jou zichtbaar.

Ziel en persoonlijkheid

Jouw energie omvat meerdere onderdelen van jou. Ze omvat zowel je persoonlijkheid als je ziel. En waar je ziel altijd bewust is, altijd zuiver is, altijd licht is, is je persoonlijkheid dat niet automatisch. Je persoonlijkheid omvat prachtige kwaliteiten die je in kan zetten om het leven te leiden zoals jij dat ooit hebt afgesproken met jezelf. Het bevat kwaliteiten die je in staat stellen om te groeien en om te bloeien.

Je persoonlijkheid bevat ook de zogenaamde monsters onder je bed. De overtuigingen die je tegenhouden, de blokkades die je belemmeren, de angsten die je verlammen. Kortom: het bevat zowel jouw persoonlijke licht als jouw persoonlijke schaduw. Dat licht, dat willen we wel laten zien, maar die schaduw… die houden we het liefst verborgen. Voor onszelf en al helemaal voor een ander.zielsniveau

Jouw Innerlijke Schatkamer

Wanneer we jouw hele innerlijke zijn bekijken als een grote Innerlijke Schatkamer, dan zijn daar juwelen te vinden die glanzend opgepoetst liggen te sprankelen. Het licht is aan, alles mag gezien worden en jij bent je helemaal bewust van deze kwaliteiten. Je gebruikt deze kwaliteiten graag. Denk maar eens aan de prachtige kwaliteit ‘ruimhartigheid’. Die mag er zijn in je leven, die zet je graag in binnen contacten en daar kijk je graag naar.

Er zijn ook juwelen in je Innerlijke Schatkamer die in de loop van je leven met een dikke laag stof bedekt zijn geraakt. Waar het licht stuk is gegaan en nooit vervangen, of waar je wellicht het licht bewust boven hebt uitgedaan. Dat zijn de kwaliteiten waarvan je ooit in je leven hebt geleerd dat het niet handig is om die veel te laten zien. Om wat voor reden dan ook heb je in je jeugd geleerd dat je omgeving liever zag dat je eigenschap A liet zien en eigenschap B verstopte. En om groot te kunnen worden heb je daar gehoor aan gegeven. Op dat moment de beste keuze die je kon maken.

Er zijn ook delen in je Innerlijke Schatkamer waar je gewoonweg een deur of zelfs een muur voor hebt gebouwd. Van die delen wil je liever vergeten dat ze überhaupt bestaan. Daar verstop je de kwaliteiten waar je eigenlijk bang voor bent. Vaak heb je deze delen door trauma afgesloten van de rest van je Schatkamer. Of dat nou trauma uit dit leven is of trauma uit een ander leven. Die vormen nu onbewuste blokkades in je leven.

Voorwaarden voor zielscommunicatie

Om op zielsniveau met anderen te kunnen communiceren zijn er vijf voorwaarden:

 1. Dat jij er echt aan toe bent om in je verbinding met anderen een supergrote stap vooruit te zetten
 2. Dat jij bereid bent om je hele Innerlijke Schatkamer te bekijken en overal het licht aan te doen
 3. En dat jij bereid bent om een ander toe te laten in jouw Innerlijke Schatkamer
 4. Dat de ander ook bereid is tot de eerste twee voorwaarden bij zichzelf
 5. En dat jullie beide bereid zijn om oordeelloos te kijken naar wat er zich in beider Innerlijke Schatkamers bevindt

Dat klinkt eenvoudig, maar is het allesbehalve. Om aan deze vijf voorwaarden te kunnen voldoen is vaak een heleboel innerlijk schoonmaakwerk vereist. Die schaduw laat zich niet zomaar in het licht zetten. Daarvoor moet je soms de duistere diepten van je eigen innerlijk in en dat kan doodeng voelen. Niet iedereen wil dat. Niet iedereen durft dat.

Het punt is alleen dat wanneer dit schoonmaakwerk en het aangaan van deze zielsverbinding onderdeel uitmaken van jouw zielsplan, dat je er dan niet altijd heel veel over te zeggen hebt. Door de ontmoeting met deze zielspartner wordt het schoonmaakwerk in gang gezet. Of je het nou leuk vindt of niet, je gaat gewoon het innerlijke proces in van erkennen, aankijken en vrijlaten van alles wat je belemmert om te doen waar je echt naar verlangt in je leven.

Je zit in een innerlijke achtbaan

Het is een prachtige rollercoaster waar je in terecht komt. Er gaan deuren open, je gaat kwaliteiten terugvinden die je dacht kwijt te zijn. Je gaat je verlangens wakker maken, je bewustzijn vergroten. Je gaat verbinding ervaren op een manier die je nog nooit eerder ervaren hebt en je ontdekt je eigen energetische talenten ten volste.

Dat wil niet zeggen dat je met je zielspartner voor altijd gezellig samen bent. Jullie doen de deuren naar elkaars vreugde, elkaars liefde en elkaars pijn makkelijk open. Maar het is je eigen vreugde, je eigen liefde en je eigen pijn. En je mag gaan ontdekken hoe jij die deuren zelf open kan doen. Sommige van deze processen, sommige van deze lessen heb je alleen te leren, andere juist samen en in verbinding. Laat het maar gebeuren.

Vertrouwen en overgave zijn de sleutels

De kunst bij dit soort diepe zielsprocessen is om te vertrouwen en je over te geven. Je krijgt niets voor je kiezen wat je niet aan kan. Soms is de weg makkelijk, soms is de weg ongelooflijk lastig. Hoe dan ook, de vrijheid die achter het proces zit, de ontwikkeling die je doormaakt, is waardevoller dan je ooit hebt kunnen bedenken.

Ik geloof dat we als mensen evolueren naar een nieuwe manier van communiceren. Nou ja, nieuw… een heel oude manier van communiceren die we in een nieuw jasje hebben gestoken. Een heel bewust jasje. We zijn op weg naar communiceren zonder barrières, zonder leugens, zonder geheimen. En ik ben niet de enige die dat gelooft, die dat ziet gebeuren. We zijn er nog niet, maar er worden steeds meer van deze energetische zielsverbindingen gemaakt.zielsniveau

Laat je meevoeren met de stroom

Mocht jij middenin zo’n verbindingsproces zitten, of juist middenin het schoonmaakproces, vertrouw dan op je leven, op je gidsen, op je ziel en geef je over. Duik de stroom in en laat je meevoeren. Zoek hulp waar je dat nodig hebt. Zoek steun van anderen waar je dat goed kan gebruiken. Verzet je niet. Het is niet nodig en het maakt het moeilijker dan het hoeft te zijn op dit prachtige, hartverscheurend mooie pad. Voel de magie van je leven en geniet van het ritje in de achtbaan.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

18 REACTIES

 1. Er is een vent aan wie ik constant zit te denken en ik krijg hem niet mijn hoofd. Ik wil liever niet aan hem denken, omdat hij nog steeds bezig is met zijn ex en ik merk dat hij ook mijn energie die ik met hem deel, probeert te blokkeren. Hebben jullie tips voor hoe ik hem uit mijn hoofd kan krijgen?

 2. Zeer mooie tekst die veel herkenbaarheid oproept. Maar wat als niet je partner je zielsverwant is, maar wel iemand anders. De meesten zijn nog niet klaar voor dergelijke waarheden, jammer dus dat diepgaande ontmoetingen dan stiekem moeten verlopen. Kan het momenteel anders?

  Nog een vraagje, zijn zielsverwanten meestal van het andere geslacht? Wat als er ook fysieke aantrekking bij komt kijken? Zeer verwarrend…

 3. En als de ander op een totaal ander niveau van bewustzijn zit? De een al heel veel bezig is geweest met dit soort dingen, en de ander totaal niet bereid is om naar binnen te kijken, uit angst, uit niet-weten-hoe, vlucht voor moeilijkheden. Vlucht voor zichzelf. En ik zie hem, hoe mooi hij is, die diepe kern. Die hij zelf ontvlucht door te dempen, op een destructieve manier. Niet bereid dat te veranderen. Geen hulp willen. En toch wéét ik vanaf het allereerste begin dat wij op een niet-aardse manier verbonden zijn. Maar dit is zo frustrerend, zo pijnlijk. De liefde is zo diep en het is niet aan te zien hoe iemand van wie je zó veel houdt zo destructief bezig is. Ondertussen raakt hij ook mijn punten, O zo diep. En dat zet van alles in gang. Maar waarom lijkt er dan bij hem niks op gang te komen, hoe ik ook mijn best doe? Soms is het gewoon bijna niet vol te houden.

  • Ander niveau van Bewustzijnsontwikkeling, bedoel ik.
   Er was meteen zo’n herkenning en er was zo’n diepe liefde… ik ben er nog steeds diep van onder de indruk. Maar het is ook waanzinnig moeilijk.

 4. Het heeft mij gesloopt. Alsof ik totaal word afgebroken tot de kleinste fragmenten en mezelf weer opnieuw moet uitvinden. De ander zei telkens: het gaat niet om mij. Ik wil hem niet kwijt, ben totaal gefascineerd, heb nog nooit zo’n intense verbinding gevield. Maar hij duwt me telkens weg. Met definitieve intentie. En dan na een tijdje is hij er weer. Of niet. Mijn overtuiging dat ik niets waard ben wordt er door getriggerd. Ik voel me niets, niemand. Ik besef dat dit misschien deels van hem is, want zo voelt hij zich ook in de wereld staan. Kan nauwelijks overleven.
  Ik dacht, we gaan het samen aan, elkaar steunen, helpen, er samen iets mooiers van maken. Maar mijn innerlijke kwetsbaarheid zien heeft hem doen afhaken. Ik weet eigenlijk niet hoe ik er overheen moet komen.

 5. Mijn man zat een paar jaar geleden in zo’n relatie. Hij leek er niet de persoon naar, maar helaas… Het was voor mij drie jaar leven met bedrog, leugens, ontkenning, eenzaamheid en veel pijn.
  Het heeft toen veel kapot gemaakt tussen ons!
  Omdat we samen voor die tijd al veel hadden meegemaakt m.b.t. ziekte, e.d. was onze band gelukkig toch zo sterk dat we na vele dalen samen verder hebben kunnen gaan.
  Nu snap ik dat het een mooi, maar ook heel moeilijk, verwarrend proces kan zijn waar je in zit als zielsverwand. Echter voor een huwelijk kan het funest zijn!

  • Zie jezelf als iemand die het waard is een eervol leven te hebben, ondanks dat je grote liefde niet voor je wil of kan gaan, kies dan voor jezelf. Hoe zwaar ook ( herken je verhaal) Ik weet, al val ik nog steeds weleens terug door telepathische berichten van hem, dat ik 100 procent van mezelf wil houden, een goed leven wil, ook al doet het pijn. Sterkte Madelief, eer jezelf, je hart en je ziel. Wees je eigen licht. Laar je energie niet wegtrekken.

 6. Ruim 38 jaar geleden ontmoette ik mijn zielspartner. Toen kende ik het woord niet maar wat doorzichtigheid (hij kon dwars door me heen kijk) en we voelden ons volkomen vertrouwd met elkaar. Hij kende mij beter dan ik mezelf kende. Ja, ik had nog een lange weg te gaan van zelfontdekking. Onze wegen scheidden zich na 17 jaar. Na 21 jaar ontmoetten we elkaar weer. De rollen bleken omgedraaid. Een en al vreugde. Ongelooflijk dat die vertrouwdheid er nog steeds is. Geen geheimen, volstrekte ruimhartigheid. We kunnen onze dagelijkse levens nog niet verbinden en dat is eigenlijk wel goed zo want het klopt dat naast die diepgevoelde liefde ook oude wonden zijn geraakt. We hebben tussen de hernieuwde ontmoetingen tijd nodig voor onszelf. Maar alles verloopt nu bijzonder snel. Veel herkenning in het artikel. Ik dacht echt dat ik geen oude wonden meer had maar door hem zijn die wel degelijk tevoorschijn gekomen. Gelukkig weet ik intussen dat ikzelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen schaduwkanten etc dus gaat nu alles heel snel. Nu moet hij nog een hele weg afleggen maar vanwege deze diepgevoelde liefde, is daar alle begrip, ruimte en tijd voor. Dus het klopt dat zielspartners niet altijd bij elkaar kunnen zijn.

 7. Wauw! Zo herkenbaar
  Het was een openbaring. Een korte ontmoeting met een oudere vreemde man. Hij praatte over dingen waar ik op dat moment mee zat en kon dit niet weten. Ik had ook precies het gevoel de woorden niet te horen, maar te voelen. Er was geen omgeving, geen andere mensen, niks, alleen ons contact en de rest vervaagde. Het was bijzonder en mooi en bemoedigend om mee te mogen maken. Ik ben deze persoon nog steeds dankbaar dat hij dat heeft aangedurfd.

 8. Goedemorgen ,

  Hier zit ik vol in.
  Ook in een beginnende relatie .. en heb ik de grote neiging om mij af te zonderen .. En dar valt niet goed bij de ander.

  Er is een schoonmaak aan de gang in mij van situaties uit het verleden ..en dan is het een uitdaging ..om die afzondering voort te zetten .

  Ook de intieme momenten hoeven voor mij dan niet ..en dat maak de ander aan het twijfelen of wij dan nog wel een relatie hebben .. begrijpelijk maar ook wel vermoeiend ..elke keer weer die afleiding .. terwijl ik heel graag verder ontwikkelen met hem ..maar wel zoals ik voel dat het fijn is Uitgelegd dat deze schoonmaak er heel misschien toe kan leiden dat wij onze eigen weg weer zonder elkaar bewandelend .. en da valt heel zwaar voor de ander .. Voor mij ook wel ,,maar ik voel dat ik echt op de juiste weg ben zoals ik het nu doe..

  heeft u tips voor mij ?

  • Tip: Heb je van ITIPgehoord? Ik heb veel gedaan aan allerlei trajecten persoonlijke en spirituele ontwikkeling, de opleiding itip was voor mij de doorbraak. Je “moet” wel alles aan willen gaan wat er bij je “ligt”..
   misschien spreekt het je aan.

  • Mijn visie is dat het in dit soort ontmoetingen altijd gaat over jou. Wat heb jij nodig, waar nodigt deze situatie jou toe uit? Waar word je misschien wel heel hard in uitgedaagd? Draai je vooral om naar jezelf: waar wil jij graag vrijheid in voelen? Het is uiteindelijk niet eens heel belangrijk of je met of zonder de ander bent, het gaat over jouw innerlijke vrijheid en waar jij jezelf nog beperkt in die vrijheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in