vier elementen

1 mei 2011, Nederland

vier elementen
de vier elementen

Wij willen het met jullie hebben over respect, in de ruimste zin van het woord. De Aarde vraagt aandacht. De Aarde vraagt steeds meer aandacht. De mensen zijn een beetje weg gedreven van de Aarde. Het gaat om de mens en de Aarde is er om te gebruiken. Maar de Aarde vraagt steeds meer aandacht. Als je terugkijkt naar oude culturen – en dan hebben wij het over zeer oude culturen – dan speelde het element Aarde altijd een belangrijke rol. Ze hadden zelfs voor alle elementen een god bedacht die aanbeden werd, die bedankt werd. Planten, dieren, bomen, metalen, bergen, alles deed mee in oude culturen. De mens is weg gedreven van de planeet Aarde en wij vragen jullie: maak weer contact met de planeet Aarde en niet door alleen maar energie te sturen. Dat is te gemakkelijk. Want de mens heeft de regie en de geloven gekoppeld aan mensen en aan verbindingen via mensen. Wij vragen niet aan jullie om van dieren en bomen weer afgoden te maken. Nee, wij vragen aan jullie: heb eens respect. Zij bewonen ook de Aarde. Voel je niet alleen bewoner die de Aarde gebruikt.

Heb eens respect voor water, wat zo noodzakelijk is en wat nu zoveel aandacht vraagt en steeds meer aandacht vraagt. Maar welke aandacht krijgt het water? Vaak negatieve, verwoestende aandacht. Als er rampen gebeuren in verband met water, vragen wij aan jullie om het water wat geen rampen veroorzaakt met liefde te behandelen, maar vooral: met respect. Ook water hoort bij Aarde.

Hetzelfde met het element wind. Lucht is onontbeerlijk voor de natuur. Hoe is jullie band van respect in verband met lucht? Je kunt het wel over uitlaatgassen hebben en over CO2 en wat de mensen nog allemaal verzinnen. Maar dat heeft weer niets te maken met respect voor lucht. Als er een zomerbriesje is of als je in de wind loopt, heb eens respect voor wind. Voel de wind, ben blij met de wind.

Het element vuur speelt ook een rol. Warmte en vuur zijn onontbeerlijk voor vele mensen. Hoe is jullie houding naar vuur? Vuur verwoest nu meer en meer. En weer krijgt het negatieve aandacht. Geef vuur positieve aandacht, respect, dankbaarheid dat het bestaat, dat het uitgevonden is en dat het gebruikt mag worden.

mug
Zou jij een mug willen zijn?

En dan hebben we nog de materie, de massa Aarde. Bergen zijn ooit ontstaan. Kraters zijn ooit ontstaan. De krachten van de Aarde kunnen bergen doen bewegen, kunnen massa – Aardemassa – in beweging brengen. De massa Aarde – zoveel gebruikt in beton, in steen en noem maar op.. – en jullie vinden het vanzelfsprekend. Heb eens respect voor de materie Aarde. Dan dragen jullie bij aan de overgang naar de nieuwe tijd. Want er komt een andere tijd. Mensen zullen weer deel uitmaken van de totale planeet Aarde, niet alleen als gebruikers, maar als binding. Samen Aarde “zijn” en niet “op Aarde zijn”.

Wat hebben jullie de Aarde te bieden? Kijk om je heen. Leer van vogels, leer van bomen, leer van de natuur en weet dat je deel uitmaakt van die natuur. En er zijn vast en zeker dieren waar jullie geen goede band mee hebben. Er zijn maar zeer weinig mensen die houden van muggen bijvoorbeeld. Dus krijgen deze negatieve aandacht. En terecht, want ze kunnen zeer irritant zijn. Maar jullie ook! Als je dus beseft hoe irritant die muggen kunnen zijn, kun je je eens afvragen hoe irritant jij vaak bent voor de planeet Aarde en verleg dan je focus naar de muggenwereld. Hoe leven die eigenlijk? Zou jij een mug willen zijn? Hoe zit een mug in elkaar? Dan kun je toch respect hebben voor het feit dat daar een mug zit.

Ga communiceren, ga respect opbrengen voor dieren. Als je bloemen in huis hebt, behandel ze met liefde. Als je een prachtige boom ziet, geef die boom eens een compliment als zijnde een individu dat daar zomaar mooi staat te zijn. Ga strooien met complimenten. Ga eens kijken hoe mooi de Aarde is en wat een prachtige planeet het is om te mogen vertoeven. De klemtoon ligt dus niet op energetisch houden van de Aarde. Wij willen de klemtoon leggen op respect hebben voor alles wat Aarde uitmaakt en jullie zijn toevallige bewoners op de planeet Aarde. Weet dat de planten, de dieren, de mineralen, het water en de lucht, er al veel langer waren dan jullie. Dus heb er maar eens respect voor. Als je zo door het leven wandelt, kan het een verschil maken in de balans van de negatieve aandacht die de Aarde nu vaak krijgt door alle negatieve berichten. Als je de Aarde gebruikt, heb er dan respect voor. Dat is het minste wat je terug kunt geven.

rozen
behandel ze met liefde

Overal wordt onderdrukking zichtbaar. Mensen gaan zich vrijvechten maar ook de natuur gaat zich vrijvechten. Want ook de Aarde werd massaal onderdrukt door de mensen. Als je je dus druk maakt over strijd, oorlog, onderdrukking, weet dat het bij de omwenteling hoort en dat daar tegelijkertijd bijhoort dat jullie als mens van nature onderdrukkers zijn, hoe erg het ook klinkt. Het enige wat je er zelf aan kunt doen, is je bewust te zijn van de planeet Aarde in z’n totaliteit en geen onderdrukker te worden die respectloos omgaat met de belangen en de wensen van de planeet Aarde zelf.

Voel de grote liefde van Oth en zijn hele gevolg.

Voel de grote liefde van Atha met haar hele gevolg.

Voel een douche van liefde en support.

Oth-channeling door Ellen Rauh http://oth-channeling.com

Laat de schoonheid van de natuur respect afdwingen

Beste Oth, u had het over respect. Dikwijls moet respect helaas afgedwongen worden.

In de Westerse wereld zeggen ze zelfs dat respect “verdiend moet worden”.

Ja, hoe zou jij willen dat de natuur respect afdwingt? De natuur is volop bezig om zijn of haar krachten te laten zien en mensen zijn verbaasd dat wind zo’n snelheden kan halen, dat de kracht van water zo immens is, dat vulkanen zo’n power teweegbrengen. Dat is wat de natuur doet om respect af te dwingen. Wij zouden zeggen: zorg dat de natuur geen respect af moet dwingen. Want op het moment dat jij ingaat en respect toont als de natuur dwingt, dwing je de natuur om steeds sterkere signalen uit te zenden. Dus doe het gewoon zonder dat de natuur laat zien dat ze krachtig is. Respect heeft niets te maken met kracht. Respect is liefde, liefde voor wat is. Jij verwart respect met autoriteit. Nee, accepteer de hiërarchie, accepteer dat de Aarde veel krachtiger is dan wat mensen kunnen verzinnen. Dus heb sowieso respect voor de natuur en voor de planeet. En als je ervoor openstaat en als doel hebt om respect te hebben en te oefenen om respect te hebben voor de natuur, zal de natuur jou liefdevol uitnodigen en je verbazen over de enorme schoonheid en de kracht van de natuur, zonder dat het een krachtmeting hoeft te worden. Je kunt genieten en met verbazing toekijken naar de enorme kracht van water bij watervallen. Dat is de kracht van water. Je kunt aan zee gaan lopen als het stormt en de kracht van de wind voelen. Je kunt naar bergen kijken en het imponerende ervan zien. Dan ben jij onder de indruk van de enorme krachten van de natuur en dat dwingt respect af. Laat schoonheid respect afdwingen en geen krachtmeting.

 

Oth-channeling door Ellen Rauh

http://oth-channeling.com

1 REACTIE

 1. In aansluiting op dit artikel zou ik je een gedichtje willen tonen. Het gaat over de erkenning van het element ‘vuur’ in mezelf na een jarenlange onderdrukking van anderen en van mezelf door aanpassing aan mensen, overtuigingen, regels, denken,… Het gaat over mezelf en over moeder natuur en hoe we elkaar spiegelen en elkaar kunnen helpen als we deze spiegels ernstig nemen. Ik kreeg het 2 nachten geleden door tijdens mijn verblijf op de Griekse Cycladen (een vulkanisch gebied).

  Meisje van vuur

  Als een vulkaan was ze
  Slapend
  Uitgedoofd
  Tot ze besloot om toch nog eens uit te barsten
  (en tot leven te komen)

  Eerst blies ze wat hete stoom de lucht in
  zodat eenieder die zich op haar flanken gevestigd had
  zich tijdig uit de voeten kon maken
  (ze wilde immers niemand verwonden)

  En toen

  Een prop van angstige aangepastheid vloog ineens haar keel uit
  Dagenlang regende het uit wolken van asgrauw verdriet
  Ingehouden woede stroomde als lava de berg af

  Nieuw land werd geboren
  Warm en vruchtbaar was haar aarde
  Het meisje van vuur liet zich nooit meer doven
  Het prachtige schouwspel van haar levensvuur duurde eeuwig voort…

  Dank voor je mooie website: een prachtig initiatief!

  BB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in