baby-ruimte-maken-in-je-buik

Ruimte maken in je buik, voor bezoek van 9 maanden.

Als jij visite ontvangt, zorg je dan dat het huis opgeruimd, gepoetst en gezellig is? Ik probeer hiermee het mijn gasten zo comfortabel mogelijk te maken, dat ze zich prettig voelen bij mij thuis. Dit is een manier om de gasten zich welkom te laten voelen. Als je een kinderwens hebt nodig je met andere woorden een hele speciale gast uit om bij je te komen wonen in jouw lichaam. Het huis waarin je toekomstige baby negen maanden zal wonen. Als we het vanuit dit perspectief bekijken kun je jouw buik opruimen, poetsen en gezellig maken.

Je buik opruimen

Een mooie vrouwelijke eigenschap is dat we graag zorg dragen. Deze kwaliteit is voortgekomen uit onze baarmoeder, de veilige plek om je baby te dragen. Alleen zijn we daar onbewust ook allerlei andere zaken gaan dragen, zoals de pijn van je ouders en zelfs voorouders en van nare ervaringen in je eigen leven. Ter vergelijking bewaren we ook spullen die ons herinneren aan situaties en zo kan ons huis ermee vol staan. Als je in huis alles hebt weg gedaan wat je niet meer nodig hebt, is het een stuk rustiger om te zijn. Hoe zou je lichaam voelen als je loslaat wat je niet langer nodig hebt of dat niet van jou is? En hoe doe je dat?

Klank is een middel dat in allerlei tradities van oude culturen door alle generaties heen is gebruikt om je te verbinden met je Ware Natuur en om heling te brengen. Denk aan de Sjamanen en hun ratels en sjamanen drums, de Tibetanen en hun klankschalen en het gebruik van de stem bijvoorbeeld in India. Deze klanken brengen ontspanning en door de trilling word je bewuster van je lichaam, door klank te geven aan wat je voelt, ruim je de negatieve lading op.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je buik poetsen

Dit is figuurlijk bedoelt voor heling en transformatie. Als je thuis in het donker poetst is dat niet zo effectief. De volgende morgen vind je nog allerlei plekjes die je hebt overgeslagen. Licht is je dienstbaar. Zie dit in de vorm van je bewustzijn. Door je licht te schijnen, maak je zichtbaar wat er is. Door al het stof (alles wat je niet meer nodig hebt of niet van jou is) los te laten of te transformeren, kom je weer in contact met je Ware Natuur. Het werken met klank is toegankelijker dan je zou verwachten. Als je intentie zuiver is zal de klank van je eigen stem een zuivere helende werking hebben. Wel kan het diepe trauma’s aanraken en is professionele begeleiding zoals in mijn praktijk waardevol.

Gezellig maken van je buik

De ruimte die in je buik is ontstaan kun je nu opvullen met alles waarmee je jouw kindje wil uitnodigen en het gezellig en comfortabel wil maken. Zoals liefde, licht en warmte. Puur jouw intentie je buik hiermee op te vullen is voldoende om dit te manifesteren.baby-ruimte-maken-in-je-buik

Een oefening om het bovenstaande in praktijk te brengen

Voel waar jij behoefte aan hebt. Wil je zitten, liggen of juist staan? Breng je lichaam in beweging. Wanneer je beweegt maak je ruimte vrij in je lichaam (het opruimen). Voel hoe je lichaam verder wil bewegen en of je de ogen gesloten of open wilt laten. Waar in je lichaam voel je spanning en kun je nog meer loslaten? Voel hoe je steeds steviger op de aarde staat of ligt, hoe je gedragen wordt. Alle overbodige spanning mag je aan de aarde geven. Je intentie werkt al voldoende. De aarde zal dit voor je transformeren. Ga dan met je aandacht naar je buik, terwijl je blijft bewegen. En adem ernaar toe. Hoe voelt het in je buik? En hoe ziet het eruit? En wat is je verlangen, hoe het daar voelt en er uitziet? Hoe zou dat klinken? Laat intuïtief een geluid uit je komen. Maak verbinding vanuit je lichaam naar het middelpunt van het universum en stel jezelf open om het universele licht (via je kruin) binnen te laten. Vul je hele baarmoeder op met dit licht (dit is het poetsen). Stel je voor dat deze ruimte open, rustig, warm en zacht is. Voel waarmee je verder je buik wilt opvullen en hoe je het hier gezellig kunt maken. Als je voelt dat je geraakt bent, uit dit dan ook via geluid. Elk geluid is goed, omdat het jouw uitdrukking is van wat je voelt. Spreek hierbij (hardop of in jezelf) jouw intentie uit om de ziel te verwelkomen in jouw schone lichaam. Voel nog een paar minuten na wat deze oefening met je gedaan heeft en schud jezelf los om deze oefening af te ronden.

Samenvattend

Het opruimen, poetsen en gezellig maken van je buik is figuurlijk vergeleken met je huis waarin je woont, aangezien jouw huis een thuis wordt voor de ziel van je ongeboren kind. Het opruimen is energetisch bedoeld. Wanneer je alle herinneringen aan gebeurtenissen die ons niet meer dienen, alle spanning die we fysiek in ons lichaam opgeslagen hebben los laat, ontstaat er ruimte in je lichaam. Dit gebeurt ook bij het poetsen dat symbool staat voor de heling. Wanneer je de gecreëerde ruimte opvult met positieve intenties zoals vertrouwen, liefde, warmte en licht heet je hiermee je gast voor de komende 9 maanden hartelijk welkom en is je baarmoeder meer ontvankelijk voor de ziel die graag bij je wil komen.

Hoe heb je deze oefening ervaren om figuurlijk je buik op te ruimen, te poetsen en gezellig te maken? Welke spanning draag jij met je mee? En wie zou je zijn zonder die spanning?

Ernestine van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in