rust
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

We zijn vaak zo druk met zijn allen. Volle planningen. Onze tijd wordt gevuld met werk, huishouden, familie, sport, sociale contacten en leuke uitjes.
Mijn leven zag er een aantal jaren geleden ook zo uit. Mijn dagen zaten vol met van alles te doen, terwijl ik niet eens zoveel uren werkte. Mijn tijd vulde zich telkens met allerlei dingen die ik “moest” doen. En als ik niet direct iets hoefde, was ik toch gestrest en zat in mijn hoofd. Daardoor kreeg ik geen echte rust, want echte rust betekent voor mij dat mijn hoofd leeg is en ik me geen zorgen maak.
Ik wilde het al lange tijd graag anders, maar ik zag niet hoe ik dat voor elkaar moest krijgen.

Geen echte rust door angst

Ik ontdekte dat één van de onderliggende redenen om mijn leven zo druk te maken de angst was om te weinig geld te hebben. Als zelfstandig ondernemer en moeder met drie kinderen (met een co-ouderschap) was er onzekerheid over geld. En die onzekerheid maakte dat ik mijn best ging doen om meer geld te verdienen, terwijl ik eigenlijk heel moe was. Ik had veel behoefte aan rust, maar durfde die niet te nemen.
Totdat ik via iemand die contact kon maken met mijn zielsfamilie de boodschap kreeg:

“Het is ok, je mag rust nemen, er wordt voor je gezorgd.”

Ik wist dat het waar was en vanaf dat moment voelde ik het vertrouwen om de rust te durven nemen die ik nodig had.

hiker-rust
Rust nemen betekent voor mij:

 1. … elke dag tijd waarin ik helemaal niets hoef en lekker met een kopje thee in mijn favoriete stoel naar de vogels in mijn tuin kan kijken.
 2. … de tijd nemen om alles wat ik meemaak te laten bezinken en te overdenken.
 3. … de hele dag door de tijd nemen om bewust in en uit te ademen.
 4. … dat ik minder doe op een dag en wat ik doe in een lager tempo.
 5. … pauzes nemen tussen verschillende activiteiten.
  … niet zomaar van alles doen, maar voelen waar ik zin in heb.

Ik heb gemerkt dat als ik meer rust neem, het steeds rustiger wordt in mij. Daardoor ben ik meer met mijzelf verbonden, bewoon ik mijn lichaam meer en ben ik meer geaard.
Ik word niet meer overspoeld door gevoelens. Ik voel mij stabieler en kan steeds beter omgaan met lastige situaties en de (moeilijke) gevoelens die in mij naar boven komen.
Er is minder angst en meer vertrouwen.

De wereld om mij heen is rustiger geworden sinds het in mij rustiger is. Ook op dit punt klopt het voor mij dat mijn buitenwereld weerspiegelt hoe mijn binnenwereld is.
Natuurlijk is het elke keer anders: het ene moment is het rustig en stabiel in mij en op een ander moment is er weer meer in beweging en wordt het onrustiger.
En het is zeker niet altijd makkelijk in de rust. Want er komen soms ook “moeilijke” gevoelens, oude angsten en pijnen naar boven.

Maar ik heb de afgelopen jaren mogen ondervinden: er wordt (door mijn zielsfamilie!) voor mij gezorgd. Als ik rust neem en de dingen probeer te doen zoals het voor mij goed voelt is er eigenlijk altijd genoeg van alles wat ik echt nodig heb. Ook al is het elke keer weer eng om daar op te durven vertrouwen.
Op een wonderlijke manier werd bijvoorbeeld geregeld dat ik met mijn kinderen in ons huis kon blijven wonen (wat we heel graag wilden). En op net zo wonderlijke manieren is er elke keer weer genoeg geld om de dingen te kunnen doen die voor ons belangrijk zijn.

Rust nemen, vertragen, of je leven stiller maken (tijd nemen met niets: geen boek, muziek, tv, computer of andere mensen) is volgens mij voor iedereen een belangrijke voorwaarde om dichter bij jezelf, bij je diepere gevoelens te komen. Om te aarden en om je steviger, stabieler te voelen.
Ik hoop dat, door dit te lezen, jij je af gaat vragen of jij de rust krijgt waar je behoefte aan hebt.
Ieder mens heeft zo zijn eigen onderliggende redenen (angsten!) om het leven druk te maken.
Als je graag meer rust wil is het aan jou om uit te zoeken wat die redenen zijn en hoe je het vertrouwen kan vinden om jezelf de rust te geven die je nodig hebt….

Lea van der Eem
Lea is spiritueel psycholoog en heeft inmiddels 15 jaar haar praktijk Helder BewustZijn in Herveld (regio Arnhem - Nijmegen). Zij maakt intuïtief contact met diepere bewustzijnslagen en brengt, vanuit haar hart en levens-lange ervaring, mensen dichter bij zichzelf. Zij begeleidt mensen tijdens het transformatieproces naar de "nieuwe tijd". Dit doet zij door individuele begeleiding, groepshealings, schrijven van artikelen voor Nieuwetijdskind en energienieuws op facebook. Lea geeft verschillende afstandshealingen: 4 oktober 'Helen van familiekarma', 29 november 'De weg naar jouw innerlijke wijsheid' en van sept t/m dec 2018 twee keer per maand 'Aarding van de actuele nieuwetijdsenergie'. Zie de website voor meer informatie.
Vorig artikelVrouwelijke energie, de transformatie van nu… ook voor mannen!
Volgend artikel5 voordelen van hooggevoeligheid

5 REACTIES

 1. heel herkenbaar Lea 🙂
  Gelukkig wel NU in de zin van rust nemen….. 🙂
  Jaren lang holden ik maar door en door en nam ik mijn rust niet, totdat mijn lichaam en geest begonnen tegen te sputteren. Ik kreek fysieke klachten en kwam in een burn-out terecht waardoor ik wel gedwongen werd om rust te nemen en hierdoor word de geest vanzelf kalmer, maar zoals je schrijft de rust heeft niet alleen met je fysieke lichaam te maken maar ook met je geest. Ook al heb je rust, in je hoofd kan nog steeds van alles spelen. Echte rust is inderdaad een leeg hoofd, geen zorgen maken(angst) maar gewoon ZIJN, ZIJN in het moment, in het HIER en NU. Dat gaat me NU eindelijk goed af! Er komen nog wel eens gedachten voorbij….maar das okee, ik doe er niets meer mee, het mag er zijn, maar ga er niet meer mee in gesprek. Wat maakt dat er al heel wat zijn opgelost en sommigen(hardnekkige 🙂 kloppen nog aan……..maar Sabientje doet de deur niet meer open 🙂 😉 en ook deze zijn aan t oplossen…..Dit is VRIJHEID! vrijheid staat ook voor mij voor rust, rust in mijn hoofd, geen angsten die mij meer verlammen, geen controle, geen sturing geven aan t leven maar gewoon ZIJN. ZIJN in het moment.
  Dank je wel voor je mooie artikel!!!

  knuffel Sabine <3

  • Zo lijkt het vaak te gaan bij mensen.
   Ze moeten zichzelf eerst tegenkomen voordat ze het rustiger aan gaan doen.
   Dat zijn dan weer leermomenten in het leven.
   Het verschilt ook erg waar je bent opgegroeid, de ene regio of cultuur is veel drukker dan de andere.
   Sommige stammen, culturen etc. zijn van nature relaxed omdat ze het zo van generatie op generatie hebben geleerd.

 2. Mooi Artikel.
  Het is inderdaad erg belangrijk om rust te vinden en alles bewust te doen
  en niet automatisch.
  Fijn dat je je rust hebt gevonden.

  • Een bepaalde middag in de week , ga ik er op uit.
   Wie of wat er ook komt ik ga .
   Ik moet dat rustpuntje hebben om mij op te laden.
   Met vijf of zes vriendinnen gezellig koffie drinken.
   He is lachen gieren brullen , maar ook weleens iets
   minder mooi 's .
   Maar ik kan ook in het niets naar buiten kijken , in gedachte verzonken.
   En rust moment is cruciaal . een must.
   Je verstand op nul , en proberen te relaxen.
   Het gezegden rust roest heeft voor mij een andere betekenis .

   Dank je lea voor jou mooie artikel. ❤️

   • Wat heerlijk Jannie.
    Dat is erg belangrijk.
    Wie geen tijd voor zichzelf neemt kan er ook niet voor anderen zijn.
    Ieder heeft zijn eigen manier van rust vinden en dat is allemaal goed.
    Als je accu maar weer wordt opgeladen en in je hoofd weer wat rust is gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in