DELEN
aura
aura
aura

Er word veel geschreven over jezelf beschermen tegen negativiteit van  buitenaf. Door b.v. jezelf in het licht te zetten en/of een gebed. Heeft iemand er ooit bij stil gestaan dat als je trouw bent aan jezelf en vertrouwen heb en voledige overgave dat je jezelf niet zou hoeven te beschermen?! Want als je dat dus wel doet betekent het eigelijk dat je geen vertrouwen heb en je niet veilig voelt anders zou je dat niet hoeven  doen aldus gezien mijn visie. Je leest het veel bij artikelen over hooggevoelige mensen. Zelf ben ik ook hooggevoelig en bescherm ik mijzelf niet en sta volledig kwetsbaar en open in het leven en heb vertrouwen. Mijn intuitie geeft vanzelf aan of ik iets kan vertrouwen of niet en handel daar ook naar. Zo simpel is het eigenlijk.

 

Ik wil nog wel iets toevoegen over hoe ik nu in het leven sta na heel wat jaren zoektocht naar antwoorden.
Zoals ik al schreef ben ik hooggevoelig en heb heel veel in mijn leven meegemaakt, sexueel misbruik, mishandeling, pesten, drugsverslaving en prostitutie, een dominante vader die me constant afwees.
Hierdoor werd ik iemand die zich heel minderwaardig voelde, onzeker, niks waard en geen zelfvertrouwen.
Nu ben ik 38 jaar en een gezonde, zelfverzekerde vrouw geworden. Als ik terugkijk op mijn leven dan weet ik nu dat ik deze ervaringen zelf gekozen heb om hierdoor de vrouw te worden die ik nu ben, een sterke onafhankelijke vrouw, die ervaringsdeskundig is geworden op meerdere gebieden.

Er word ook veel geschreven over de lessen die je moet leren, dat zie ik anders. Als je namelijk iets zou moeten leren op de aarde, zegt het eigelijk dat je iets dus niet goed doet op dat moment. En dat weegt meteen heel zwaar en negatief. Dan zit je dus vast in de dualiteit. Alles IS gewoon, het is niet goed , het is niet slecht. WEES en LEEf en wees lief voor jezelf, zonder oordeel. Je doet niks verkeerd, je hebt nooit wat verkeerd gedaan. Je bent goed zoals je bent en dat ben je ook altijd geweest. Doe gewoon je ding. We zijn allemaal engelen die naar de aarde zijn gekomen die net doen alsof we mensen zijn. We zijn naar de aarde gekomen om ervaringen op te doen, dat is alles! Wij mensen maken alles zo moeilijk en ingewikkelt, terwijl het eigelijk heel simpel is. Alle mensen hier op aarde hebben meerdere levens gehad en we hebbben allemaal alle rollen gespeelt, zowel de goede als de slechten. Dat was ook de bedoeling, om dingen kunnen te ervaren en daar groeide je als ziel van. B.V. je hebt 20 levens een “slecht” persoon gespeeld en 20 levens een “goed” persoon gespeelt. Dan ben je als ziel weer gegroeid(niet lessen geleerd)!!!
Zowel de “goede” mensen als de zogenaamde “slechte ” mensen zijn naar de aarde gekomen om te groeien en alle facetten te ervaren.

liefdes engelen

Weet dat de mensen die op dit moment in de ogen van mensen hele slechte dingen doen, hele moedige dappere zielen zijn die gekozen hebben in dit leven deze rol te vervullen. Dat klinkt gek he?! Wat ik bedoel te zeggen is dat deze mensen die door zulke vreselijke dingen doen de mensheid hun hart raken en weer een stukje openen, wat dus  ook de bedoeling is. Je kan harten raken en openen door de goede dingen die mensen doen maar ook door de slechte dingen die mensen doen. Het effect is precies hetzelfde.
Alleen mensen veroordelen de slechte mensen om wat ze doen en de goede niet. Blijft de mensheid dan voor het grote deel dan niet vast zitten in de dualiteit???
Wil je terug naar de bron, je hart, de liefdesstaat, paradijs dan moet je neutraal zijn en blijven. Ga een stapje opzij en kijk en observeer, zonder oordeel. Hou van iedereen, laat iedereen in zijn waarde, want ooit had jij die rol ook vervult.

Alles is goed! Iedereen is goed en mooi zoals hij is ook al “LIJKT” dat niet zo, dat is de ilussie die het in stand houd en je diepgewortelde overtuigingen die in elk mens zit,.
Observeer je gedachten eens en schrijf eens voor de grap op hoe je over het leven denk en alles wat er gebeurd. Je zal zien dat je een hoop overtuigingen heb, normen en waarden die je ooit geleerd hebt. Laat die allemaal maar los. Zie het als een computer die je helemaal leeghaald en opnieuw progammeerd.

Dus als slotwoord: Niemand is goed of slecht, we zijn beide! En dat is goed!dualiteit
Beide facetten zijn in ons aanwezig. Er is niemand die ons kwaad wil doen, zowel het zichtbare als het onzichtbare. De enige die dat doet dat ben jijzelf.
Er is nooit iemand die je  kwaad kan doen, of misleiden, behalve jezelf.
Als dat dan toch gebeurd dan sta je dat zelf toe en heb je zelf de keuze gemaakt om dat te laten gebeuren.

Kies voor jezelf, wees trouw aan jezelf en je eigen waarheid en laat een ander dat ook doen zonder oordeel, wees lief voor jezelf dan ben je dat ook voor de ander.
Als we dat eens zouden doen dan bereiken we de vrede en eenheid die we allemaal zo graag willen.

Ik wil er nog een stukje aan toe voegen, want ik kan me voorstellen dat een hoop mensen hier ook van schrikken en denken die is helemaal gek geworden.

Ik wil hier niet mee zeggen dat ik het goedkeur van wat er voor vreselijke dingen gebeuren momenteel.
Ik wil er alleen maar mee zeggen of het nou in dit leven is of voortkomt uit een ander leven iedereen IN WEZEN zuiver en liefde is en voortkomt uit een en dezelfde bron.

God of hoe je hem ook noemen wil, wilde graag ervaringen opdoen. Om dat te kunnen doen moest er een plan bedacht worden om dat te gaan doen. Daarom heeft hij tesamen met ons het verstoppertjes spel bedacht. de bedoeling van het spel zou zijn dat we allemaal zouden vergeten wie we in werkelijkheid waren en de sluier van vergetelheid om zouden doen om vervolgens naar de aarde te gaan en als doel ( en we hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel) te herinneren wie we werkelijk zijn ( engelen in wording met een fysiek lichaam)
Om ervaringen op te doen moeten er tegenstellingen bestaan bv: licht en donker, boven en beneden, links en rechts licht en donker, goed en slecht en ga zo maar door. Om actief te kunnen zijn , moet je ook rust ervaren, om linksaf te slaan moet je ook naar rechts kunnen gaan. Om vreugde te ervaren moet je ook  verdriet hebben gekend en ga zo maar door………….
Wat ik eigelijk probeer te vertellen is dat we hier allemaal mee ingestemd hebben om dit spel te gaan spelen en dus ook zelf de keuze hebben gemaakt om deze verschillende soorten rollen te gaan spelen. De ene keer speel je een leukere rol dan de andere keer, maar we hebben allemaal verschillende rollen gespeeld, inclusief jij die dit nu leest.

Zie het als een film op tv. De mensen die het spelen zijn allemaal acteurs en actrices. In wezen zijn het gewoon mensen net zoals jij en ik maar spelen op dat moment maar een rol. Of als moordenaar, of als politie, of als zwerver of als rechter, of als clown noem maar op.
Ze acteren gewoon, in hun gewone priveleven zijn het hele andere mensen maar in de film acteren ze.
Dat doen wij mensen nu ook, alleen we zijn het gewoon vergeten, dat was ook de hele bedoeling van dit spel.

Nu is de tijd dat we weer mogen gaan herinneren wie we in werkelijkheid zijn. Nou is de ene mens zijn bewustzijn minder beperkt dan de ander maar dat is goed. Alle zielen die nu op aarde zijn hebben hier zelf mee ingestemd om nu in deze tijd hier te zijn en iedereen heeft een belangrijke taak te vervullen. En elke ziel in welke rol dan ook heeft het bestaansrecht om hier nu te mogen leven op aarde, net als jij, zonder oordeel. Ook al is dat met al dat geweld nu moeilijk te zien.

Ik wens voor iedereen dat ze mogen herinneren wie ze in werkelijkheid zijn.

liefs en een dikke knuffel,

Sabine

41 REACTIES

 1. mooi geschreven sterke vrouw
  alles wat je doet en ervaart doe jezelf. en al maak je ‘fouten’ ze zijn altijd goed, want daar groei je van.

  leef en geniet

  dikke kus marietje

 2. Je hebt helemaal gelijk.
  Niet dat anderen geen gelijk hebben maar omdat we samen gelijk en begrip hebben.
  Haha je merkt het al, ik ben me ook bewust van dualiteit.
  Ik vond dit echt fijn en interessant om te lezen.

  Wat ‘n beetje pijnlijk is is dat er op deze aarde geen waarheid is.
  Dit is eigenlijk ook maar een geloofsovertuiging.
  Maar wel een mooie waar ik me aan kan sluiten.
  Je zal het licht hebben gezien en ik eigenlijk ook na het lezen hiervan.
  Je eigen ding doen is niet altijd makkelijk.
  Vooral als je pijn hebt ervaren waarvan je op het moment ZÓ zeer wou dat het stopte en tegelijkertijd tegen jezelf zei dat je het niet vergeten of vergeven zou.

  Daarentegen zie ik ook licht in de ogen van mensen, terwijl ze hun rol vervullen.
  Dan zie ik licht en haal ik ‘t soms door elkaar met geheimzinnigheid of dergelijke.
  Maar het is waar dat iedereen een bijdrage levert.
  En dat we allen één zijn.
  Ik ben pas 19 en m’n hele leven al merk ik hoe we acteurs zijn van de dualiteit.
  Hoe ik trekjes, gezichtsuitdrukkingen etc van anderen overnam viel me ook al snel op.
  Vooral in m’n puberjaren.
  Maar toen was ik er nog onzeker over en was ik bang om iets te worden dat ik niet wou zijn of waar ik op neer keek en niet begreep.

  Ik voel me alleen zo fysiek en het lijkt alsof alles in m’n hoofd zit.
  Maar je moet toch ook fysiek aanwezig zijn zodat je je taak vervult.
  We zijn één want ik typte in google “acteurs van de dualiteit” in.
  En voila, dit spreekt mij weer erg aan.

  Ik zit bij mezelf te denken dat ik hoop dat ‘t waar is wat je zegt maar waarschijnlijk moet ik gewoon mijn innerlijke kind meer de ruimte geven en aanvoelen hoe alles mooi is zoals het is.
  Want dit stuk wat je geschreven hebt is al best overwelming maar ik verheug me op de verbondenheid die komen gaat.
  Op dit moment echter, heb ik trek.
  Maar ik kan niets eten omdat ik op Mensana Beschermd Wonen leef in Roermond.
  En hier gaat de bijkeuken dicht om 22:45 uur…

  Nog zo’n illusie, haha!

  Bedankt voor deze vette tekst!

  Groetjes,
  Ilias Salhi a.k.a Actor, Singer & Model & Starchild

  • @Ilias Salhi,

   Wat leuk om jou verhaal te lezen, zo jong nog en al zo bewust.Jij bent werkelijk 1 van de vele leiders van de nieuwe tijd. En daar ik bedoel ik niet mee dat je boven andere mensen zal staan maar dat jij o.a. het nieuwe tijdperk inluid(ingaat)!!!!(schrijf ik dat goed??? hahah).
   Nou, ja, ik denk dat jij wel snapt wat ik bedoel…..
   Ik weet niet precies wat nou je afkomst is maar dat is ook niet belangrijk want we zijn inderdaad allemaal 1,
   of je nou christen, katholiek of moslim bent en welke geloven er nog meer zijn. ik heb me daar eerlijk gezegd nooit in verdiept. We komen allemaal uit dezelfde bron…
   En dat is er maar 1 en dat is LIEFDE
   En zo is het!!!!!

   En bedankt voor je reactie, liefs sabine

   • @sabine,

    Beste Sabine,

    Ik heb niet zo goed geslapen.
    Ik heb vreemd gedroomd met Obsidiaan.
    Waardoor het komt weet ik niet.
    M’n moeder smste me of alles goed was en ik vertelde haar dat ik vreemd en beetje eng gedroomd had.
    Ze zei dat als men moe ziek of zich niet lekker voelt raar droomt en dat dat bekend is.

    Nou, m’n kamer is een puinhoop, ik heb veel sigaretten gerookt vannacht zonder te luchten en ben zoals je al weet, heel laat gaan slapen.
    Dus dat zegt het al.

    Bedankt voor je reactie, dat doe me erg goed.
    Zeker weten dat ik de Nieuwe Tijd inluid.
    Ook mijn nichtjes van 7 en 6 zijn nieuwetijds kinderen en ook van hen leer ik weer.
    Dus geen twijfel hieraan.

    Ik ben marokkaans trouwens en islamitisch opgevoed.
    Dualistisch dus…
    Achja, The Light- it always finds us if we move with a little trust.

    Dit is mijn idool.
    Ze leert men om trouw te zijn naar zichzelf.
    En ze is Draak, de boodschappen van het Licht 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=j2WWrupMBAE

    Alles van haar leuk.
    Ook een niet uitgebracht nummer OCD
    Omdat het van zo’n tof wijf als haar is ga je er naar luisteren en krijg je een andere kijk op poetsen.
    Grappig!

    Liefs En Dikke Knuffel,

    Ilias

    • @Ilias Salhi,

     Ik heb de link aangeklikt en geluisterd.
     goeie zangeres en inderdaad hele mooie tekst.
     Zal zeker nog wat andere liedjes aanklikken van haar en luisteren.
     Hoop dat je vanavond lekker zal slapen………
     hele dikke knuffel terug sabine

 3. Na het bewust worden ben ik mijzelf een aantal maanden elke dag gaan aarden en afschermen om volledig tot rust te komen. Ik kon merken dat ik na al die jaren weer energie en zelfvertrouwen begon te krijgen. Ik ben hiermee gestopt toen ik het gevoel had dat ik weer kon stralen naar de buitenwereld.

  • @Jurgen,

   Wow, mooi om te lezen!
   Blijf stralen dan maak je verschil en schep je de nieuwe aarde….,

   liefs sabine

   • @sabine,

    Dat zal ik zeker blijven doen en het voelt ook het juiste om te doen, omdat ik altijd het gevoel heb gehad een missie te hebben. Ik wil mijzelf niet langer verbergen en vind het leuk om mensen te laten ervaren dat het spirituele niet eng is, maar juist iets ontzettend moois wat zich in allen van ons schuilt en waar sommigen van ons al die tijd van afgesloten zijn geweest.

 4. ”Er word veel geschreven over jezelf beschermen tegen negativiteit van buitenaf. Door b.v. jezelf in het licht te zetten en/of een gebed. Heeft iemand er ooit bij stil gestaan dat als je trouw bent aan jezelf en vertrouwen heb en voledige overgave dat je jezelf niet zou hoeven te beschermen?! Want als je dat dus wel doet betekent het eigelijk dat je geen vertrouwen heb en je niet veilig voelt anders zou je dat niet hoeven doen aldus gezien mijn visie.”

  Hoi Sabine, Daar ben ik het helemaal mee eens!
  Mensen vergeten waar het werkelijk omgaat en dat is enkel trouw zijn aan jezelf! Bewust zijn van jezelf.
  Zo’n oefening van jezelf in het witte licht zetten kan enkel dienen als hulpmiddel.

  De zoektocht naar jezelf kan eigenlijk nooit moeilijk zijn, want je bent alles al.
  De mens is echter geneigd om alles buiten zichzelf te zoeken, terwijl hij in zichzelf alles vind wat al bestaat.

  Liefs

 5. Wat mooi om dit te lezen, dankje. ikzelf scherm mij ook nooit af, terwijl dat om me heen wél veel gebeurt. Vrienden wilden het mij ook leren, zeker ivm het masseren (shiatsu), ik heb dat nooit opgepakt. Liefde overwint alles en das natuurlijk ook vertrouwen.
  liefs

 6. Hai Sabine en anderen die hier op gereageerd hebben,

  Dank voor je blog, ik voel het precies zo.

  Wat ik wel heb geleerd is, als je het vertrouwen in jezelf nog niet genoeg hebt…door idd oude programma’s die nog draaien dat je in de tussentijd de technieken van aarden schoonmaken en trainen van je energie nodig hebt…je verbinding met de energie die je bent (alle lichamen en realiteiten die je bent) is nog niet volledig hersteld (ben je je nog niet geheel bewust van) en dus is het goed je daar eerst mee te verbinden, en te HER-programmeren voordat je NEUTRAAL kan zijn en jouw VELD van energie ALLES neutraliseert wat een lagere trilling heeft dan jouw veld. Je kan het proces vergemakkelijken door tussenoplossingen toe te passen die je in staat stellen je energie weer krachtig te voelen en te gebruiken. Ik ben zelf hooggevoelig en heb vreselijk veel last gehad (omdat ik zelf zo weinig vertrouwen had in mijzelf) van energie van anderen.
  Pas toen ik BEWUST bezig ging met aarden, beschermen, schoonhouden van mijn energie, kon ik pas NEUTRAAL worden, MIJZELF VOELEN! en daardoor kon ik vertrouwen krijgen IN MIJZELF en had ik daarna die technieken, minder en minder nodig.
  Op een gegeven moment had ik keer op keer vergeten de technieken toe te passen en bleef ik schoon, neutraal en mezelf voelen, ook in hele grote menigten. Toen besefte ik dat het mij gediend had… en dat het me intussen verder gebracht had maar dat ik me nu bezig kon gaan houden met wat ik te geven heb aan anderen zonder er ziek van te worden, gewoon neutraal overal te ZIJN en bij te dragen aan het helen van de aarde, en anderen in hun proces te ondersteunen met mijn ervaringen.

  Dit was wat ik toe te voegen had na het lezen van jouw blog. Inderdaad ervaar ik nu ook dat het niet nodig is mij te beschermen en daarmee bezig te zijn…maar er is een tijd geweest dat het me juist hielp om dit punt te bereiken!

  Liefs Suzanna

  • @Suzanna,

   Het klopt inderdaad ook wat jij schrijft.
   Toevallig dacht ik daar ook 2 dagen geleden aan.
   Er komt zoveel bij kijken om volledig in je eigen energie te zijn en blijven. Er is eerst het een en ander te hertstellen in je eige energie voordat je zover bent.
   Dus ik heb nog 2 artikelen geschreven die nog geplaatst gaan worden( 1 daarvan moet ik nog doormailen aan gordon).
   De ander heeft hij al ontvangen. En in het 3de artikel, wat ik nog moet doormailen ga ik er dieper op in en leg ik zo goed mogelijk uit hoe de mensen dit kunnen doen bij zichzelf. Ik hoop echt met heel mijn hart dat ik met deze informatie de mensen kan helpen. dus bij deze…

   liefs sabine

   • @sabine,

    Ik wil hier toch even gelijk op reageren (al voor je andere artikelen)
    “Er komt zoveel bij kijken om volledig in je eigen energie te zijn en blijven. Er is eerst het een en ander te hertstellen in je eige energie voordat je zover bent.”

    GEDACHTEN ZIJN KRACHTEN!

    Voor mij heb je zoveel tijd nodig als je ‘denkt’
    nodig te hebben -> Laat dat los en het is NU zo.

    veel liefs,
    Laurence

    • @Laurence, helemaal waar!
     Toch zitten sommigen vast in emoties van 3d waardoor deze gedachtengang die jij hebt…en oh zo waar is…niet altijd lukt en men zich toch weer met vallen en opstaan verliest in emoties …van anderen maar natuurlijk altijd omdat het in jezelf dan nog aanwezig is! in die tussentijd kan het helpen heel bewust je energie te trainen en …belangrijker nog …zoals jij zegt…je bewust te zijn van je gedachten zodat je bewust kan creeeren, in jezelf…waardoor het ook in je uiterlijke wereld zichtbaar zal worden en je in rust en vrede kan zijn!

   • @sabine, heel veel dank voor de moeite die je hebt genomen deze waardevolle gedachten en ervaringen te delen! daar helpen we elkaar allemaal mee!

    Liefs Suzanna

  • @Suzanna, dank je wel , dat je de woorden uit mijn mond hebt gehaald.Zelf ben ik nog steeds bezig met bewust aarden en afsluiten….in de fase die je beschreef. Ik loop nog niet over van zelf liefde en zelf vertrouwen. Ik ben lang niet altijd trouw aan mezelf, stel het belang van de ander soms boven dat van mij. Geef mezelf nog wel eens weg (leeg) Ik heb nog steeds last van energieën van anderen, van de drukke stad; ik heb nog steeds last van entiteiten. Ik heb dus nog steeds onopgeloste emoties en oude stukken waaraan andere ” negatieve” energie zich kan vasthouden. Neutraal? Zeker nog niet….Ik heb perioden waarin ik het lastig vindt om zo veel te voelen; in die perioden heb ik minder zin om te aarden.

   • @Gordon, ik moet eigenlijk even toevoegen dat ik niet geheel gestopt ben mij bewust te zijn van aarding en energie…maar dat ik er MINDER mee bezig hoef te zijn om toch hetzelfde resultaat van rust en vrede te behouden. Maargoed…het was dan ook een weg van inmiddels (bewust) 15 jaar!..En nog zal de lat steeds hoger gaan…en leer ik iedere dag weer!
    Wat een fantastische plaats is deze site om ervaringen en blogs te delen! Fijn!heel veel dank!

   • @Gordon, graag zou ik van je willen weten wat je met entiteiten bedoelt. Wellicht kan ik deze term kan toepassen om te beschrijven wat ik soms ervaar en wat ik nog niet goed kan verwoorden…

 7. Lieve anel,

  Ik voel je pijn en verdriet als ik je verhaal lees….
  Soms is het niet te bevatten en niet te begrijpen waarom dit gebeurt in het leven.
  Als je als mens op de aarde bent kan je niet altijd het grotere plaatje overzien.
  Weet, hoe moeilijk dit ook te begrijpen valt dat deze zielen ervoor gekozen hebben om deze rol te vervullen.
  in jou geval is het om jou en je gezin iets te brengen. Dit contract heb je samen besloten voordat je naar de aarde ging, alleen je bent het vergeten maar het heeft absoluut een bedoeling. Waarom bestaat er wiegendood, waarom worden er kinderen dood geboren, of waarom krijgen ze een ziekte op jonge leeftijd, waarom worden er kinderen gemarteld, vermoord. Dit doen ze wekelijk uit liefde voor de mensheid, of de ouders en familie waar ze worden geboren.
  En weet je Alan, Ik geniet geen hogere of krachigere bescherming dan jou of wie dan ook. Jij word net zo geliefd en beschermd als ik en elk mens wat nu op de aarde rondloopt, niemand uitgesloten. Door alles wat ik heb meegemaakt in mijn leven ben ik bewust geworden, ik ben gaan zoeken naar antwoorden en door mijn zoektocht heb ik de antwoorden gevonden en ben ik me weer gaan herinneren wie ik ben.
  En ik hoop met heel mijn hart dat alle mensen op de aarde zich weer gaan herinneren wie ze zijn.
  Ik wens je oprecht heel veel liefde en licht toe. liefs sabine

 8. Het feit dat je zo volledig in vertrouwen kan leven, Sabine, bewijst op zich dat je een zeer krachtige en hoge bescherming geniet.
  Vooral de Lichtwerkers worden door AA Michael en SaLuSa van de Galactische Federatie aangemaand om zich steeds met een mantel van Wit Licht te beschermen tegen aanvallen van het duister. Licht trekt onweerstaanbaar het duister aan, en hoe meer Licht…
  Hoe verklaar je anders het feit dat jonge, onbevangen kinderen die zich van geen enkel kwaad bewust zijn, toch zeer zwaar worden aangepakt, soms met regelrechte moordpogingen of pogingen om tijdens de geboorte het kind te laten sterven? Het kind zelf is er zich helemaal niet van bewust en denkt er ook niet aan om zich te beschermen. Dan kan slechts een liefhebbende volwassene, die weet hoe het er in de onzichtbare werelden aan toegaat, bescherming voor het argeloze kind afsmeken. Natuurlijk kan ik slechts uit eigen ervaring spreken.

 9. heerlijk lekker simpel, gewoon goed.
  er is niets om bang voor te zijn.
  Alles is zoals het is. punt.
  Maar wat is het moeilijk om te stoppen met ego denken. Gewoon elke keer opnieuw beginnen en heerlijk genieten, van het kijken en weten dat het “gehele plaatje” onoverzichtelijk (opo dit moment) groot is en elke keer weer volkomen vertrouwen. Dan wordt het vanzelf een zeer zeker weten dat alles goed is, ook al snappen we het niet met ons hoofd, ons hart weet!!!!!!!

 10. [quote]Nu is de tijd dat we weer mogen gaan herinneren wie we in werkelijkheid zijn. Nou is de ene mens zijn bewustzijn minder beperkt dan de ander maar dat is goed. Alle zielen die nu op aarde zijn hebben hier zelf mee ingestemd om nu in deze tijd hier te zijn en iedereen heeft een belangrijke taak te vervullen.[/quote]
  Kippenvel momentje…
  Heel mooi verwoord en een waarheid al een koe!

  Mooi geschreven artikel!

 11. Kan dit helemaal begrijpen. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.Eerlijk zijn en blijven naar jezelf en daardoor naar anderen is genoeg.
  dan wordt alles wel gefilterd.Het is zoals het is.

  groetjes Aukje

 12. Ook al ben je trouw aan jezelf, heb je vertrouwen en leef je in volledige overgave, dan nog kijk je naar links en naar rechts voordat je een straat over steekt. Ken je het gezegde ‘vertrouw op god maar zet wel je fiets op slot’?

  • @Peter de Kock,

   haha, ik ken dat gezegde niet, ik snap wel wat je bedoelt.
   Tuurlijk, kijk je naar links en naar rechts voordat je een straat over steekt, dat heeft niks met vertrouwen te maken en volledige overgave, maar gewoon je gezonde verstand gebruiken!!!!!!!!

   • @sabine, Precies. En zo is het ook met energetische bescherming. Dat doe je om voor jezelf te zorgen. Net zoals je een douche of bad neemt en je tanden poetst. Zo zie ik het.

    • @Peter de Kock,

     En dat is ook goed! Iedereen heeft zijn waarheid. Dit is jou waarheid en zoals ik het zie is mijn waarheid en beide is het goed!!

 13. Pakkende tekst; heel mooi Sabine!
  Het komt dichtbij hoe ikzelf ook het leven ervaar.
  Het heeft iets kabbalistisch; het geven en ontvangen, ontvangen door te geven. Het brengt evenwicht in het geheel. Ook, zoals je zelf schreef, het leven als objectief te kunnen benaderen om jezelf en de dingen die je overkomen te kunnen ervaren en beleven is iets wat dicht bij mij staat. Tja,…dat zei Plato al en dat maakt dit concept van beschouwen heel oud, maar is nog steeds actueel. Het besef dat je niet VAN het leven bent maar IN het leven, is soms handig om met verschillende situatie om te kunnen gaan.
  Kortom, heel herkenbaar.

  Vriendelijke groetjes,
  Ray

 14. Bescherming (en vooral ook het gronden)van je aura is er om niet alles van anderen te voelen, waardoor je (hun) hoofdpijn, buikpijn enz. krijgt; allemaal klachten die veroorzaakt worden door het binnenkomen van de energie van anderen. Je houdt zo je eigen gevoel over, dat is de bedoeling. Het is een techniek. Vertrouwen en openheid kun je daarnaast ook hebben, dat is mijn ervaring. Mayoke Baars

  • @mayoke baars,

   Ik begrijp wat je bedoelt.
   Wat ik bedoel, is dat als je in je eigen energie blijft en neutraal blijft( in je denken en voelen) kan je andermansenergie wel gewaarworden en voelen maar niet tot je nemen en dus ook niet mee nemen in je eigen energie. Behalve als je het zelf toestaat om het binnen te laten komen.Emoties of pijntjes van anderen kan je wel even voelen op dat moment maar zal als een soortje wolkje verder drijven(stromen).

 15. Lieve Sabine,

  Dank voor je blog.
  In het eerste deel verwoord je precies hoe ik het ook voel.
  De kleine Ziel en de Zon van Neal D. Walsch, was voor mij altijd een houvast.

  veel liefs,

  • @Laurence,

   Ik heb ondertussen de link aangeklikt en gelezen.
   Prachtig geschreven, ik had het niet beter kunnen verwoordem als neal D Walsch. zo waar, zo helder,zo mooi en we bedoelen inderdaad precie hetzelfde. Misschien een idee om deze tekst ook op het blog te plaatsen!?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in