Engel-van-violette-vuur

The Summit Lighthouse – Elizabeth Claire Prophet

De Violette Vlam is de essentie van een van de “zeven stralen”. Net zoals een straal van zonlicht dat door een prisma passeert gebroken wordt in de zeven kleuren van de regenboog, manifesteert spiritueel licht zich als zeven stralen. Elke straal heeft een specifieke kleur, frequentie en kwaliteit van Gods bewustzijn. De violette straal is gekend als de zevende straal.

Wanneer je ze aanroept in de naam van God, daalt ze neer als een straal van spirituele energie en barst uit in een spirituele vlam in je hart als de kwaliteit van genade, vergeving, rechtvaardigheid, vrijheid en transmutatie.

Saint Germain is gekend als de Heer van de Zevende Straal. Elke keer als we naar hem toe bidden brengt hij ons vele gaven van Spirit – zijn vreugde, diplomatie en creativiteit. Hij kan ons inspireren met zijn innovaties in wetenschap, literatuur, religie, regering, filosofie, opvoeding, healing, alchemie en andere gebieden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Gedurende zeventig jaren heeft Saint Germain ons voorbereid om het Aquarius Tijdperk binnen te gaan, een tijdperk van vrede, vrijheid en verlichting. Hij verscheen aan Guy Ballard in de vroege jaren van 1930 en gaf hem de eerste leringen over de violette vlam.
Saint Germain zei dat na eeuwen de kennis van de violette vlam geheimgehouden te hebben, de Meesters besloten hadden om haar gebruik voor het publiek vrij te geven gedurende deze cruciale tijd. Saint Germain heeft gezegd,
“Het gebruik van de violette consumerende vlam is waardevoller voor jullie en de hele mensheid dan alle weelde, al het goud en juwelen van deze planeet.” (De Stem van de IK BEN Januari 1941 p.20)

De violette vlam werkt als een kleine zeep. Zeep haalt het vuil uit je kleding door de positieve en negatieve lading van atomen te gebruiken. Het werkt omdat elk van haar moleculen twee kanten heeft – een kant die zich tot vuil aangetrokken voelt en een kant die zich door water aangetrokken voelt. De vuilliefhebbende kant trekt het vuil aan, zoals een magneet paperclips aantrekt wanneer het door een doos ervan getrokken wordt. De waterliefhebbende kant kleeft aan het water, en draagt het vuil met zich mee.

Wanneer we de violette vlam aanroepen vormt zich een polariteit tussen de nucleus van het atoom en de witte-vuur kern van de vlam. De nucleus, hetgeen materie is, neemt de negatieve pool aan; de witte-vuur kern van de violette vlam, hetgeen Spirit is, neemt de positieve pool aan.

De interactie tussen de nucleus van het atoom en het licht in de violette vlam vormt een trilling. Deze trilling maakt de densiteit los die gevangen zit tussen de electronen die rond de nucleus draaien. Wanneer deze verharde substantie die het atoom belast gelost wordt, wordt het in de violette vlam gegooid en weggedragen.
violette-vuur

Maar in tegenstelling tot zeep, omringt en verwijdert de violette vlam de resten niet; zij transformeert het in pure licht-energie. Bevrijd van dit puin, beginnen de electronen meer vrijelijk te bewegen, en zodus onze vibratie te verhogen en drijft ons voort in een meer spirituele staat van zijn.

Mensen merken een spiritueel en fysiek verschil op wanneer ze de violette vlam gebruiken. Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer we de woorden van een violette vlam-decreet herhalen?
Ik kan jullie twee perspectieven hierover geven – het spiritueel perspectief zoals het mij openbaard werd door de Verrezen Meesters en een wetenschappelijk perspectief gebaseerd op recente ontwikkelingen in de fysica en geneeskunde. Beide verklaringen omvatten het concept van vibratie.

In de fysica is vibratie de snelheid waarop iets vooruit en achteruit vibreert, of trilt. Zoals ik het begrijp, is vibratie op spiritueel niveau ook de snelheid van rotatie van de electronen terwijl ze rond de nucleus van het atoom bewegen. Zoals we zullen zien kunnen deze defenities niet ver van elkaar verwijdert zijn.

Wij hebben elk vier lichamen die de envelop van onze ziel zijn: (1) het fysiek lichaam, dat wij kunnen zien en aanraken; (2) het verlangen, of astraal, lichaam, dat onze emoties omvat; (3) het mentale lichaam, dat onze bewuste geest is; en (4) het etherisch, of herinnering, lichaam, dat de herinneringen van al onze vorige levens omvat. De violette vlam werkt op deze vier lagere lichamen door de snelheid van hun vibratie te veranderen.
Saint Germain heeft ons het violette vlam decreet gegeven:

“IK BEN een wezen van violet vuur!

IK BEN de zuiverheid die God wenst!”

Wanneer je dit en ander violette-vlam decreten opzegt doordringt de violette vlam elke cel en atoom van je lichaam, in je geest, je emoties, je onderbewustzijn en je herinnering.

paarse-vlinder

Wat doet de violette vlam wanneer het je atomen doordringt? De Meesters hebben de volgende uitleg gegeven.
We weten allemaal dat atomen meestal lege ruimte zijn. Als een atoom de grootte van een basketbal zou hebben zou haar nucleus nog steeds te klein zijn om met het blote oog te zien. Toch is 99.9 procent van de massa van het atoom geconcentreerd in de nucleus en laat de rest van de basketbal als lege ruimte, enkel bewoont door electronen die heel weinig wegen. Al die lege ruimte tussen de nucleus en de rand van het atoom is waar de wanklank en negatieve energie kan blijven vastzitten.

Op cellulair en moleculair niveau verschijnt deze substantie als stof, roet, teer of zelfs cement. De Meesters hebben de illustratie gebruikt van iemand die een emmer gesmolten teer neemt en het over een vat vol knikkers giet. De ruimte tussen de knikkers wordt vastgekoekt door het aflopende teer en spoedig is de hele massa samengelast.

De Meesters vertellen ons dat wanneer onze fysieke en spirituele lichamen vastkoekt worden door negatieve energie en karma, het de vibratie van de electronen in onze vier lagere lichamen vertraagt. Dan beginnen we meer met negativiteit te resoneren en minder met de pure kosmische energie dat van onze God-Aanwezigheid komt, en uiteindelijk kunnen we ziek worden. Hoe meer substantie er in onze lagere vier lichamen is, hoe lager onze vibratiesnelheid en hoe meer belast wij geraken. Spiritueel is dit waarom mensen sterven.

Als je acupunctuur en yoga gestudeerd hebt, weet je dat optimale gezondheid komt wanneer spirituele energie vrijelijk door onze lichamen stroomt. Wanneer karmische substantie verhardt is het alsof de slagaders van onze spirituele lichamen verharden. Wanneer we met deze negativiteit resoneren zullen we het geleidelijk aan worden tenzij we er iets aan doen om onszelf om te draaien.

 

Het violette vuur transmuteert al wat negatief is overal waar het vastzit in je spiritueel of fysiek wezen. Dit houdt alles in van kernen van zelfhaat tot fysieke virussen. Wanneer de violette vlam aan het werk gaat passeert het door de vastzittende ruimtes tussen de electronen en de nuclei. Het verdrijft deze deeltjes dichte substantie uit je lichaam en lost ze op. Dit proces transmuteert de negatieve energie in positieve energie en herstelt ze in haar natuurlijke zuiverheid.

Violet_Flame

hier staan alle artikelen met het trefwoord violette vlam

Nederlandse vertaling © Ulla Mertens

Dit artikel mag ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid met inbegrip van alle copyright-vermeldingen.

Klik hier voor The Summit Lighthouse (engels)

Copyright ©Summit Publications, Inc. All Rights Reserved

The Summit Lighthouse, Church Universal and Triumphant, Summit University, Summit University Press, Science of the Spoken Word, Pearls of Wisdom, Pearls of Wisdom masthead, The Summit Lighthouse Library, Climb the Highest Mountain, The Inner Retreat, Keepers of the Flame, and Teachings of the Ascended Masters are trademarks registered in the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries. All rights to their use are reserved.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in