11 tips om te werken met kristallen

Werken met kristallen verrijkt je leven op elk gebied en op verschillende manieren. De bergkristallen die nu ‘bovengronds’ zijn willen graag met je samenwerken. Ze zijn van onschatbare waarde bij het ascentieproces van de aarde en de ontwikkeling van ons mensen. Alles wat kristallen nodig hebben is een caretaker, een hoeder. Iemand die voor ze zorgt en hun energie kanaliseert.

Geschreven door Fanny van der Horst & Manou Burghout

Mens en kristal

Een kristal dat verbonden is aan een mens, kan nog meer zijn werk doen. De mens is in dit geval het medium, het doorgeefluik van de energie van het kristal. Kristallijne energie of de energie van het kristalwezen in je kristal, komt uit hogere dimensies dan de energie die we op aarde kennen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De meeste mensen leven in de derde dimensie, maar ons bewustzijn groeit naar de vierde en vijfde dimensie. Het onderscheid in welke dimensie je je bevindt, of waarin het kristal zich precies bevindt, doet er eigenlijk niet toe: het belangrijkste is dat elke ontwikkeling die wij doormaken, positief doorwerkt op de ontwikkeling van andere mensen, op de aarde en op alle bewustzijn in het universum.

Het maakt dus niet uit of je mediteert met kristalwezens of dat je kristallen inzet om de sfeer in je huis te verbeteren: alles wat goed is voor jou, helpt het geheel. Denk bijvoorbeeld ook aan de ondersteuning die kristal je geeft bij:

– Als je hulp wilt in elke fase van je groei.
– Als je je helder wetende- en intuïtieve gaven wilt vergroten.
– Als je je wilt verbinden met het kristalbewustzijn.
– Als je onderdeel wilt zijn van het energetische netwerk van kristalwerkers.
– Als je wilt leren kristallezen.
– Als je blokkades wilt opheffen.
– Als je oud zeer wilt transformeren in bruikbare energie.
– Als je wilt leren werken met je intenties, gedachtenkracht en innerlijke stem.

11 tips om te werken met kristallen

11 tips om te werken met kristallen

Kristalwerk is makkelijk en effectief en we brengen je graag op ideeën om zelf aan de slag te gaan. Hier zijn 11 praktische toepassingen om zelf mee aan de slag te gaan:

1. Chakra healing

Ga ontspannen liggen en leg op elk chakra een bergkristal. Leg de kristallen direct op je huid.

2. Bodygridding

Ga ontspannen liggen en leg een cirkel van kristallen om je heen. Als je niet genoeg kristallen hebt voor een cirkel, leg ze dan boven je hoofd en onder je voeten.

3. Meditatie

Ga ontspannen zitten, met je beide voeten op de grond voor een goede aarding en gebruik als ondersteuning de vibraties van het bergkristal bij je meditatie. Je legt het kristal onder je stoel of neemt hem/ haar in je hand.

4. Visualisatie

Ga ontspannen zitten en neem een bergkristal in je hand. Sluit je ogen en laat de beelden spontaan tot je komen. De vibratie van het kristal zal je meenemen op een innerlijke reis van beelden, gevoelens, geluiden, geuren. Ieder mens ervaart de reis met zijn eigen zintuigen. De een ziet van alles, de ander hoort iets in zijn hoofd, een derde merkt niets, maar droomt de nacht daarna heel bijzonder.

5. Als sieraad

Draag een kristal aan een ketting aan je hals of in je broekzak. Van gewoon mooi ga je ook stralen!11 tips om te werken met kristallen

6. Draag er één op je lichaam

Draag een kristal in je zak. Draag een bergkristal steeds bij je, zo breng je jezelf op een hoger trillingsniveau. Het hogere overstijgt altijd het lagere. Zo houdt je jezelf krachtig en in contact met jezelf.

7. Als staf/scepter

Een bergkristallenpunt is heel geschikt om lichamelijke klachten te helen. Dat doe je door de punt te richten op het lichaamsdeel waar de klacht zit en er met je intenties kracht aan toe te voegen. Als je bezig bent met een project, richt dan de punt (de energie) en je intenties op het gewenste resultaat.

8. Als speaking stick

Heb je al een mooie, versierde tak? Maak een kristal aan een tak en voeg eraan toe wat je nog meer mooi of belangrijk vindt. Bergkristal is heel geschikt: het heeft een zuiverende, harmoniserende werking. Een goed gesprek voeren gaat nog beter als degene die praat de speaking stick vasthoudt. Wie de stick vast heeft, wordt niet onderbroken door een ander. Het effect is vrij kunne spreken zonder onderbroken te worden. Wel afwisselen natuurlijk.

9. In je bad

water neemt intenties en trillingen op. Baden in kristalwater is daarom extra verkwikkend en reinigend.

10. In je handtas

Een kristal in je handtas is als een constante energie die je helpt. Voor welk doel je het kristal ook bij je hebt, je wordt continu geholpen en herinnerd aan wat je wilt.

11. Om te drinken

kristalwater is algemeen versterkend en zuiverend. Goed voor je lichaam. Ook planten leven langer als ze in kristalwater staan. Let wel op of je kristal tegen water kan en of het schoon is. Bergkristal is altijd goed.
We hopen dat je door dit rijtje geïnspireerd bent. Met ons werk hopen we dat meer mensen meer gaan doen met kristallen. Hoe gewoner kristalwerk wordt, hoe meer we gebruik maken van de geweldige geschenken die het universum ons aanreikt. Het ligt voor het oprapen!

Kristallen zijn er voor je als je energiewerk wilt doen of als je je multidimensionaal wilt ontwikkelen. En ook als je niet graag mediteert, visualiseert of met intenties werkt, blijven er zat mogelijkheden over om samen te werken met kristallen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Zeer interessant om te lezen. Maar hoe maak je kristalwater voor de planten. Met welke kristal? En welke kristal mee in bad?

    • Je voelt het wel, welk kristal in je broekzak met je mee wil op pad, in je bad, in je water. Hoe het schoon gemaakt wil worden, waar het liggen wil, in de ochtendzon? Avondzon? Tuurlijk zijn tips handig maar de beste tips krijg je van je stenen. Veel kristalplezier

  2. Hoi Fanny,

    Leuk om dit te lezen. Heb je ook tips voor het ontladen en opladen van kristallen? Ik kom online zoveel verschillende adviezen tegen. Hoe vaak moet je dit doen? Kun je het ook fout doen, of geldt vooral de intentie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in