DELEN
saturnus in boogschutter nr

Als laatst ‘zichtbare’ planeet van ons zonnestelsel heeft Saturnus een belangrijke taak: zij bewaakt en begrenst. Zij beschermt ons tegen de invloeden van de buitenplaneten (Uranus, Neptunus en Pluto) door hun energie te ‘blokkeren’.

De werking van de buitenplaneten op ons is altijd een ‘too big to handle’ gebeuren en een mens kan deze energie nooit onbeschermd ontvangen, zonder het gevaar op krankzinnigheid te lopen. Daarom wacht Saturnus aan de grens, omdat zij ons veilig wil houden.

Saturnus filtert de energieën van de drie buiten planeten en laat ze mondjesmaat toe. Wanneer we de energie van Uranus, Neptunus of Pluto ervaren, gaat dat meestal via Saturnus. Daarom is Saturnus voor ons ook zo zwaar. Zij is onze materiële wereld, ons lichaam die ons onze vorm geeft, die ons door ruimte en tijd vervoert, maar die ons tegelijkertijd gevangen houdt op de Aarde.

Daar waar Saturnus in een geboortehoroscoop staat, geeft zij aan waar men aan moet werken; in transit laat Saturnus zien waar wij uitgedaagd zullen worden en waarvoor wij moeten gaan staan en verantwoordelijkheid moeten nemen.

Saturnus gaat vanaf 18 september 2015 naar Boogschutter. Afhankelijk van ieders geboortehoroscoop zal dit voor iedereen persoonlijk anders werken. De transit van Saturnus door Boogschutter duurt ongeveer twee jaar. Collectief gaat Saturnus op ons allemaal inwerken en beïnvloedt ons op het niveau van landen en naties.

De horoscoop van het moment waarop Saturnus in Boogschutter gaat, heeft Leeuw op de ascendant. Het sabian-symbool is hier: ‘Aanbreken van de dag – de lichtgevende dageraad aan de oostelijke hemel.’

Er is iets wat geboren moet worden, de dag breekt aan, we zien het licht opkomen en we weten dat de nacht bijna voorbij is. Het is nog donker, maar er is ook veel hoop. De periode van twee en een half jaar van Saturnus door Schorpioen is voor ons allemaal een zware periode geweest.

In de horoscoop (van Saturnus in Boogschutter) zien we een benadrukking van de financiële situatie. We zullen financiële regelingen moeten treffen met andere landen, maar de oude diplomatieke wegen werken niet meer. Daarom moeten we nieuwe vormen van samenwerking vinden.

Misschien moeten we de riem nog strakker aanspannen, en zullen we met nog meer bezuinigingen geconfronteerd worden. Als wij externe leningen moeten afsluiten, zullen we genoodzaakt zijn om met een praktisch plan te komen.

De burger zal het moeilijk hebben, en er komt veel frustratie bij het volk. De meeste mensen zullen het gevoel krijgen dat zij moeten inleveren terwijl anderen dit tekort hebben laten ontstaan. We kunnen getuige zijn van acties en reacties die niet goed op elkaar aansluiten, en kunnen uit evenwicht raken. Er kunnen machtsstrijden ontstaan, we kunnen getuige zijn van plotselinge onverwachte reacties. We hebben ook veel planeten retrograde die zich minder direct kunnen uiten en die bedenkingen of misverstanden kunnen brengen.

We zullen het gevoel krijgen te moeten kiezen. Een kloof kan ontstaan binnen de religies en spirituele stromingen. Misschien zien we dit in ons land door strijd tussen mensen van diverse religieuze achtergronden. Er kunnen goeroes opstaan en we kunnen ook getuige zijn van een toename van sektes. Er zullen leiders en meesters opkomen maar ook ondergaan. Hoe dan ook zullen we uitgedaagd worden door de buitenwereld en zullen we geconfronteerd worden met onze eigen persoonlijke twijfels. We krijgen de kans om van mening te veranderen en te heroverwegen wat ons eigen persoonlijke geloof is.

Het zijn twee tegenovergestelde richtingen die aan ons trekken. Het eerste gebaseerd op feiten en het andere gebaseerd op intuïtie; ‘wat ons geleerd is’ en ‘wat wij aanvoelen’. Het is een oeroude splitsing ontstaan toen men trachtte materie van de spirit te scheiden, en sindsdien zijn ‘het materiële’ en ‘het spirituele’ aparte wegen gaan bewandelen. Nu, duizenden jaar later, kunnen we deze polen niet meer tegelijkertijd ervaren, want ‘men moet eerst arm zijn voordat men het koninkrijk der spiritualiteit mag binnentreden’. Maar kan men echt spiritualiteit beleven als men in een ‘staat van tekort’ is?

Leven in ‘overvloed’ betekent niet ‘zwemmen in goud’. Het is alleen een geloof dat men alles zal krijgen wat men nodig heeft en op het juiste moment.

Leven in ‘tekort’, is de angst dat men nooit genoeg zal krijgen, los van elke materiële toestand. Men kan ‘in goud zwemmen’ en ‘een tekort’ ervaren, net zoals iemand arm kan zijn en in ‘overvloed’ kan leven.

Al onze overtuigingen zullen door Saturnus in Boogschutter aangeraakt worden en sommige onder ons zullen zich pas nu realiseren dat ze overtuigingen hebben. Net zoals ‘een vis in het water’: het laatste wat die vis zal ontdekken, is dat hij in het water leeft. Zo ook de mens, de meesten weten niet eens dat ze overtuigingen hebben, laat staan dat een overtuiging (los van haar inhoudelijke waarde) iemand kan bevrijden of gevangen houden.

Tijdens zijn transit door Boogschutter vraagt Saturnus ons om onze overtuigingen te her-overdenken, bij te stellen (indien nodig) of ze te consolideren. Boogschutter is het teken van groei en uitbreiding, en groeien (evolueren) is onze enige constante. Ons universum dijt continu uit en wij dijen met haar mee.

Boogschutter vraagt ons om over onze eigen beperkingen heen te groeien en onze ideeën en gedachten te vernieuwen, want er bestaat geen gevangenis in deze wereld die onze spirit kan gevangen houden zoals een gedachte dat kan.

Zo boven zo beneden! Zo binnen en zo buiten!

Ana-Magdalena Zainea

www.AndersSamen.be

(Ana-Magdalena Zainea is schrijfster, astrologe en coach. Afkomstig uit Roemenië, kwam ze op haar 24 jaar naar Nederland. Momenteel leeft ze in België waar ze haar Astrologie- en Coaching Praktijk heeft. Zij heeft het boek ‘Verhalen uit een ander rijk’ geschreven, en samen met haar partner het boek ‘AndersSamen. De geboorte van een gezin’ uitgebracht.)

1 REACTIE

 1. Het is allemaal niet makkelijk zoals ik lees .
  Een kloof kan er ontstaan tussen religies en spirituelen stromingen.
  De burger zal het zal het moeilijk hebben . zeker dat dat waar is .
  Veel mensen die te hoge materiële eisen hebben zullen dat ondergaan.
  We hebben namelijk meer dan genoeg . tenminste dat vindt ik .
  Ik kan blij zijn met een klein dingetje . of gewoon iets bijzonders en mooi's
  In de natuur. ik hoef geen nieuwe kleren maar gebruikte ben ik blij mee.
  Natuurlijk hebben veel mensen moeten inleveren , daar hoor ik ook bij.
  Wij moeten ook de hand op de knip houden , maar als je naar arme landen
  kijk hebben wij het meer dan goed.
  Wat religies betreft er zal altijd strijd blijven tussen dit soort dingen .
  Dat is al aan de gang sinds het begin van de aarde .
  Men moet vrij zijn om zelf te kiezen in wie of wat je dan geloof.
  Er zullen altijd weer nieuwe goeroes opstaan. en elke nieuwe verteld
  zijn of haar waarheid . ze doen maar , zolang ze maar niet mensen proberen
  manipuleren , daar kan ik niet tegen. vrijheid , blijheid.

  Bedankt ana -magdalena voor dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in