Scheppen vanuit het Hart gedragen Bewustzijn

Van oudsher worden wij mensen vanuit onze ouders en omgeving geconditioneerd om hard te werken en onze energie te richten op het najagen van externe doelen zoals carrière, eigendom en geld Het nastreven van een doel geeft ons leven richting en hoort tot het mens-zijn . Deze behoefte iets na te willen streven komt voort uit ons Ego en is een maatschappelijke gewoonte geworden. In deze tijd van het Hart gedragen Bewustzijn is het maar zeer de vraag of wij hiervan gelukkig worden. Alex Lloyd, auteur van het boek De love code denkt van niet omdat het najagen van iets buiten ons onrust en stress veroorzaakt en onbevredigend werkt op de lange termijn.
In zijn boek De love code, omschrijf Lloyd hoe wij gedoemd zijn ongelukkig te zijn als wij ons leven alleen maar baseren op het behalen van externe resultaten:

Scheppen vanuit het Hart gedragen Bewustzijn
klik op het plaatje voor meer info

“ Als het belangrijkste doel in je leven een externe omstandigheid is , zult je zeer waarschijnlijk die niet bereiken ,omdat de stress die erdoor wordt veroorzaakt, je beste pogingen zal fnuiken .En zelfs als je het doel wel bereikt, zal je het op de lange termijn geen voldoening geven .Als daarentegen het belangrijkste doel in je leven een gemoedstoestand is , zullen de mogelijke uitkomsten anders zijn.”

Lloyd laat met zijn boek zien dat het ego gedragen bewustzijn steeds minder van belang wordt. Tegenwoordig zie je steeds meer en meer dat Ego gedreven handelingen mensen laten vastlopen of ziekte creëren . We beseffen dat deze manier van leven niet meer werkt en door dit besef ontstaat er meer ruimte om vanuit het hart te handelen.
Voordat deze shift naar het Hartenbewustzijn plaatsvond waren wij meer vanuit ons Ego bezig. We handelden primair vanuit onze wil en meestal ook op automatische pilot zonder al te veel aandacht te schenken vanuit welke drijfveer, wij iets ondernamen . Wij waren gewend geraakt meer vanuit onze mind te handelen en minder vanuit het hart waarin ons Authentiek Ik verborgen ligt. Hoe meer wij ons hart gedragen bewustzijn aan het ontwikkelen zijn, hoe groter het belang is geworden om meer naar ons hart te luisteren en dingen te doen die op ons hoofd EN ons hart zijn afgestemd. In dit artikel wil ik nader op ingaan hoe je meer vanuit je hart kunt scheppen en hoe het Ego jou kan saboteren om naar je hart te luisteren.

Lees ook: Scheppen in de nieuwe tijd

De kern van het Hart gedragen Bewustzijn bestaat uit Liefde Liefde is de grootste helende en scheppende kracht die maar op aarde bestaat. In The Love Code gaat Lloyd er vanuit, en ik deel hierin ook zijn mening, dat je gelukkiger in het leven zult zijn als je vanuit het allerhoogste principe, de Liefde leeft . Om dit te doen moet jij je cellen die vanuit angst leven her –programmeren om meer vanuit liefde te leven. Onze cellen bestaan puur uit liefde maar doordat wij negatieve gedachten hebben, doden wij de cellen stukje voor stukje en gaan daardoor meer vanuit angst leven en lopen wij vast of worden ziek. Door naar je angsten te kijken en te omarmen omdat zij gewoon laten zien waar jou de wonden of schaduwplekken in jou zitten, kun je deze transformeren naar liefde. Ik propageer hier niet de technieken van Lloyd omdat ik vind dat iedereen zijn eigen manier mag vinden om vanuit liefde de leven, maar waar het mij om gaat is dat wij het besef hebben dat wij steeds meer naar een Hart gedragen bewustzijn aan het toe bewegen zijn waarin de Liefde centraal staat en niet het Ego. Dit is geen makkelijk proces omdat wij alles aan het opruimen zijn wat onze eigen kern van liefde bedekt en hierin komen wij alle oude patronen en pijn tegen die ons Ego liever verstopt houdt. Het betekend ook dat sommige dingen die je graag wil niet rijp zijn om te doen, omdat je nog in je opruimgsproces zit.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het goede nieuws is dat als onze kern meer vrijgemaakt is , wij makkelijker van ons hart kunnen scheppen . Om vanuit ons hart te kunnen scheppen zijn 2 dingen van essentie: vreugde en dankbaarheid. Vreugde is nodig om een positieve trilling te creëren en brengt ons in het Hier en Nu en Dankbaarheid maakt ons nederig , stimuleert de verbinding met ons Hart en de Bron en geeft een gevoel van innerlijke vrede. .Samen creëren zij een trilling van liefde en deze trilling volgens de Wet van Aantrekkingskracht wordt weerkaatst door het Universum en trekt allerlei positieve mensen en situaties aan. In dit scheppingsproces heerst en compleet gevoel van vertrouwen en overgave. Vertrouwen dat er voor je gezorgd wordt en overgave aan je hart die jou de weg wijst.
Omdat je vanuit vertrouwen aan het creëren bent hoef jij de aandacht niet te richten op de vorm van je doel en daardoor kun je de meer de controle loslaten. Op het moment dat jij controle wilt uitoefenen op je doel, dan ben je niet meer in de liefde maar onbewust in de angst want je hebt angst dat als jij niets doet , er niets gebeurd. Het vertrouwen dat je hart de weg leid is dus weg en je vervalt van de Zijns toestand naar de Doestand of van Hart naar Hoofd. Als je in de Doestand terecht komt, schiet je eerder in je hoofd en kom je in het moeten en verwijten van jezelf als de dingen die je aanpakt niet willen lukken. Je blijft maar hollen en kunt moelijker stilstaan.

Misschien herken jezelf in het volgende scenario: Je hebt keihard gewerkt om je doel te bereiken, je hebt alles ervoor opzij gelegd, alles in de strijd gegooid om je doel te verwezenlijken en het succes van het behalen van je doel blijft uit en je snapt er niets van. Je ergert je rot en voelt je moe en gefrustreerd. Net als Alex Lloyd omschreef, je voelt je gestressed omdat je iets aan het najagen bent.
Misschien denk je dat je wellicht iets fout hebt gedaan of niet hard genoeg gewerkt hebt. Op het moment dat je dit gaat denken en zo voelt ben je al je door je Ego verleid geweest zonder het te beseffen. Het Ego heeft jou namelijk geloven dat het behalen van externe doelen door steeds actie te moeten ondernemen belangrijker is in plaats van stil te staan en vertrouwen te hebben dat alles wat je nodig hebt naar je toekomt en zich van binnenuit aandient . Het Ego houdt zo de illusie in stand dat geluk buiten jou te vinden is en niet binnen jou Hierdoor raak je je verzeild in het doen en raakt je zo de verbinding met je hart kwijt. Het Ego probeert jou altijd van de liefde te weerhouden want als jij meer vanuit liefde leeft, sterft het ego en dat probeert het Ego op alle manieren te vermeiden en brengt je dus op een dwaalspoor weg van jou hart.
Dit boven geschetste scenario is waargebeurd.; ik wilde iets heel graag zette alles op alles om het voor me kaar te krijgen en raakt helemaal gefrustreerd en moe toen het niet wilde lukken. Pas toen ik contact met mijn hart maakte , beseft ik dat ik vanuit mijn wil bezig was en vanuit angst voor tekort. Ik vroeg het Universum om hulp en begon toen op de impulsen van mijn hart te letten die mij terug naar de trilling van vreugde brachten en anderen deuren liet openen.

Op zich klinkt het vrij makkelijk om vanuit je hart te scheppen en dat is ook zo waar het niet voor de stem van je Ego die je op een dwaalspoor brengt. Hoe werkt het ? Heel simpel. Het Ego laat je geloven dat jij in de kern niet goed genoeg bent. Als jij deze gedachte gaat geloven, krijg jij een rot gevoel over jezelf en wil jij die zo snel mogelijk die kwijt. Om je beter te laten voelen en zogenaamd goed te worden probeert het Ego jouw op allerlei manieren wijs te maken dat je succesvol bent en pas iets bent als je maar keihard werkt en presteert. Jouw waarde wordt dus gekoppeld aan prestatie en jij wordt constant vergeleken met anderen qua uiterlijk, prestatie etc./. Het Ego geeft jou in eerste instantie het gevoel dat hij jou ondersteund en maakt jou afhankelijk van goedkeuring buiten jou. Maar juist deze ondersteunende stem keert zich tegen jou als je doel niet haalt en boort jou zelfs de grond in door jou te laten voelen alsof je gefaald heb. Zodoende heb je weer een rot gevoel over jezelf En dan begint het verhaal op nieuw want om je rot gevoel weg te krijgen vertelt het Ego jou dat jezelf keihard moet aanpakken. Op deze manier blijf je in de ban van het Ego en kun niet meer de stem van je hart horen.open hart

Jouw hart in tegendeel dat symbool voor liefde staat, weet dat jij al helemaal goed bent omdat jij in essentie liefde bent en dus hoeft je niets te doen om te zijn wie je bent maar slechts vanuit een overvloed van liefde handelen. Je hoeft niets te halen, niets te bereiken want er ontbreekt niets in jou.
Als je vanuit je hart schept ben je vanuit een andere trilling bezig dan puur vanuit het Ego. Om dingen te creëren, moet je natuurlijk hard werken omdat je een zekere mate van wilskracht , discipline, toewijding en inzet nodig hebt om je doel te bereiken. Maar er is duidelijk een verschil in energie als je puur vanuit wilskracht werkt en een gevoel van moeten dan vanuit liefde . Als er alleen een moeten is, raakt de wilskracht op. Het moeten, is funest voor het hart, put ons uit en zet ons vast maar de Liefde zet ons in beweging en laat ons stromen. Als wij echt van iets houden dan gaan wij er honderd procent voor, zij het liefde voor je huis, partner, dier of baan. Liefde geeft je vleugels. Daarom is het zo belangrijk om de impulsen van je hart te volgen. Als je de behoefte hebt iets te doen , doe het voor jezelf zonder gehecht te zijn aan de vorm en het resultaat of aan geld. Je hebt geen idee waar het je brengt maar je mag er zeker van zijn dat dit goed voor je is en dat het Universum jou ondersteund. ! Bijvoorbeeld, als je wilt tuinieren, en je hebt geen tuin, zoek mogelijkheden op zoals een gemeenschapstuin of bij mensen vrijwillig tuinieren want zo voed jij je ziel en dat heb je nodig om innerlijke vrede te hebben.

Scheppen vanuit je hart is een bewustzijnsproces waarin je geleid wordt door je hart los te komen van Ego. In deze tijd van transformatie van Ego naar het hart gedragen bewustzijn mogen wij ons meer en meer vrij maken van zelfoordeel, perfectionisme en goedkeuring buiten ons en echt op ons hart gaan vertrouwen. Op het moment, dat je iets doet vanuit een gevoel van tekort, dan ben je niet meer afgestemd op de Liefde in jou. Dit is iets wat wij mogen oefenen en waarbij het leven ons altijd van dienst zijn want in alles worden wij nu uitgedaagd om echt te voelen of wij vanuit angst of vanuit liefde willen leven. Zet dus je angsten opzij, vraag van binnen en aan het Universum wat jij nu nodig hebt en volg de impulsen van je hart. Je zult zien dat nieuwe deuren zich voor jou zullen openen en dat jij je gelukkiger voelt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap