Seks met verschillende mensen, wat doet dat met je aura- seks energie

Heb je wel eens een vriend of familielid een verdrietig voorval zó horen beschrijven dat je het echt vreselijk voor ze vond? Misschien werd je boos in hun plaats, werd je verdrietig om hun situatie, of voelde je je gewoon betrokken? Of ben je wel eens een kamer binnengelopen, of een gesprek, waarbij je een zware of dikke energie voelde? Vanuit een energetisch perspectief bezien, komt dat doordat we allemaal verbonden zijn en gevoelig voor de frequenties van andere mensen.

Men zegt wel eens dat dit de reden is dat je je vijf beste vrienden verstandig moet uitkiezen, want hun energetische vibratie zal een effect hebben op die van jou. Om precies dezelfde reden lijkt het me verstandig dat je ook je bedpartners uiterst voorzichtig selecteert. Het komt nogal eens voor dat mensen zich na een onenightstand uitgeput, smerig, of ver van zichzelf voelen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Natuurlijk kunnen deze gevoelens uit persoonlijke achtergronden voortkomen, uit onze eigen onzekerheid, vanuit ons ego, of vanuit de oordelen die we nu eenmaal over onszelf en anderen hebben, maar het zou wel degelijk ook iets te maken kunnen hebben met de energetische gevolgen van seks.

Wat Seks Met Je Energie Doet

Als je met iemand naar bed gaat, waarbij je op fysiek vlak zo intiem met elkaar bent als maar kan, dan is het logisch dat de energie van je partner een effect op jou heeft. Nu zegt men dat het ook zo is dat, als je met iemand naar bed gaat, de aura van die ander een afdruk op jou achterlaat die maar moeilijk energetisch te reinigen is. Dus wat voor gevolgen heeft dat in deze moderne tijd, met de huidige sekscultuur, nu het vrij normaal is om met veel mensen naar bed te gaan?

Nou, als je met iemand naar bed gaat die in het verleden met tien anderen naar bed is geweest, en deze partner heeft zichzelf niet energetisch gereinigd van de energieën van eerdere partners, dan zou je best eens vatbaar kunnen zijn voor de energieën van wel elf mensen.

Je Anders Voelen Na De Seks

Soms zeggen mensen wel eens, als ze met een nieuwe partner naar bed zijn geweest, dat ze zich ‘veranderd’ voelen. Dat komt doordat je aura tijdens de seks samengaat met die van je partner, waarbij je energieën met elkaar uitwisselt, dus ja, na de seks is je energie meestal wel een beetje anders. Heb je de liefde bedreven met iemand met een hoge vibratie, dan zou jouw vibratie ook omhoog kunnen gaan. Heb je gesekst met iemand met een lage vibratie, dan bestaat de kans dat ook jouw vibratie omlaag gaat.

Dat wil nog niet zeggen dat als je je rot voelt na afloop, dat je partner per se zo’n ‘lage-vibratie-type’ is. Gevoelens van schuld komen toch echt uit het ego voort, zodat we onszelf beoordelen over wat we doen. Het is ook maatschappelijk aanvaard om je schuldig te voelen na seks, zeker voor vrouwen. De vrouwelijke seksuele energie is door onze maatschappij heel lang ontmoedigd en onderdrukt, en in een flink deel van de wereld geldt dit nog steeds.

Je kunt, als je je rot voelt na de seks, deze gevoelens best ter harte nemen en opvatten als een teken beter niet meer met die partner het bed in te duiken, maar ook en vooral moet je je eigen verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van je gevoelens. Neem deze gelegenheid te baat om eens bij jezelf naar binnen te kijken. Vraag jezelf af waarom je schuld- of andere vervelende gevoelens hebt bij seks, en of het iets met jouw ego, of de energie van je partner, of met normen en waarden van de maatschappij te maken heeft. Ook al zijn we vatbaar en gevoelig voor de energie van een ander, we zijn wel meester over onze eigen energetische frequentie, maar dan moeten we wél in de gaten hebben wat de invloeden op onze energie zijn.

Verschillende Vibraties

Daarnaast moeten we mensen ook niet beoordelen op grond van de vibraties die we van hen voelen. Feitelijk moeten we helemaal niemand beoordelen, en als je al denkt dat jouw energie op een hoger niveau zit dan die van een ander, zou dat maar best een opvatting kunnen zijn die vanuit je ego komt, en niet vanuit je ziel.

We bevinden ons allemaal op andere plekken in het leven en we hebben allemaal ons eigen pad, dat is juist het toffe van mens zijn! Niet iedereen hoeft hetzelfde door te maken, of hetzelfde te willen, dus onze frequenties zullen sowieso verschillen.

Er is nogal een verschil tussen iemand beoordelen en iemand aanvoelen. Als jij samen met iemand anders het gevoel hebt helemaal op één golflengte te zitten, dan is dat waarschijnlijk ook zo! Dan hoef je nog niet over van alles hetzelfde te denken, of op dezelfde plek in het leven te staan, maar je zult wel vergelijkbare frequenties kunnen hebben. Veroordeel anderen maar niet, en vertrouw op je intuïtie, want je ziel weet uiteindelijk het antwoord wel.

Al met al is het volgens mij nog steeds gezond om te vrijen, zeker als je jezelf na afloop energetisch reinigt. Seks kan echt een middel zijn om onze gevoelde liefde en verbinding te bestendigen en uit te diepen. Wij zijn veel meer dan onze lichamen en seks is zoveel meer dan slechts twee lichamen die plezierig tegen elkaar aan schuren om kindjes te maken. Ik geloof dat seks een intens spirituele ervaring hoort te zijn, en daarmee één die meer genot kan bieden dan slechts een orgasme, als men de tantra beoefent.

Tantrische Seks En Het Taoïsme

In het Sanskriet betekent tantra: samengeweven. Als je de tantra bestudeert en beoefent, kun je jezelf en je partner op spiritueel niveau beter leren begrijpen. Tenslotte leer je jezelf beter kennen als je jezelf seksueel verkent, of dat nu in je eentje is of samen. Daarmee kom je dichter bij de Bron.

De tantra en het Taoïsme moedigen allebei andere methodes aan voor partners om een seksuele verbinding aan te gaan zodat ze spiritueel verlicht kunnen worden. Normaal gesproken wordt tantrische seks met een partner bedreven, maar volgens mij kan je jezelf via de tantra veel beter leren begrijpen. Een neurowetenschapper suggereerde zelfs dat een orgasme zo goed voelt, omdat het ons in staat stelt een hogere staat van bewustzijn te bereiken

Klaarkomen

Een stokpaardje van het Taoïsme is de beheersing over het klaarkomen. Beoefenaars van het Taoïsme zijn van mening dat wanneer je lichaamsvloeistoffen verliest, dit ten koste gaat van je Jing, een levensenergie; dus door je sperma binnen te houden kan je als man de energie van je orgasme weer terug in je lichaam laten vloeien. Waar het tegenwoordig allemaal om het klaarkomen lijkt te gaan in de seks, zou zo’n taoïstische manier van doen het onderzoeken wel waard zijn.

Natuurlijk mogen mannen best wel eens klaarkomen; het is maar een spiritueel concept, je zou het gewoon af en toe eens kunnen proberen; het geeft namelijk, als je het goed doet, kennelijk meer genot dan een orgasme. En.. sommige taoïsten geloven dat als je de energie van het ingehouden orgasme naar je kruinchakra brengt, dat je daarmee dan je hersenen voedt. In onze moderne cultuur zijn er ook mannen die het doen, zij het om andere redenen, en die noemen het dan edgen.

Ook vrouwen kunnen hun seksuele energie naar boven richten en ook zij kunnen uit een scala aan ademhalingstechnieken kiezen, ook al werd hier niet zo sterk de nadruk op gelegd in de oude religies. Seks werd dan weer wel gezien als een handeling die vrouwen in hun kracht zette, aangezien vrouwen het leven voortbrengen en binnen de seksualiteit als opvoeders voor hun partner kunnen fungeren. Tijdens seks zijn vrouwen en mannen van oudsher aan elkaar gelijk, dus dit soort benadering van de energie heeft alleen zin als beide er hetzelfde instaan.

Of je nou seks hebt of niet, en wie je partner ook is, je doet er goed aan te proberen je bewust te reinigen van energieën van andere mensen. Zelfs de ´positieve´ energie van een ander moet je laten gaan, uiteindelijk ben je het best af met alleen je eigen energie om jou heen.Bewustzijn: zo werkt het (in coronatijd)!

Hoe Reinig Je Je Aura?

De wetenschap is er nu achter dat onze lichamen een elektromagnetisch krachtveld om zich heen hebben. Wij noemen dat al jaren de aura, en het speelt een uiterst belangrijke rol in ons leven en in de interactie die we hebben met alle leven. Voor meer informatie over de wetenschap omtrent het aura lees je dit artikel.

Je aura reinig je zo (na seks, of in het algemeen):

Salie branden

Salie ruikt heerlijk, maar je kunt het ook gebruiken om je huis en ook je lichaam van negatieve energie te zuiveren. Een brandertje met salie wordt al sinds lang geleden gebruikt om iemands aura energetisch te reinigen en om je omgeving van kwade energieën te ontdoen.

Je handen en lichaam wassen

Er zijn zat mensen die na de seks gaan douchen omdat ze dat lekker fris vinden, maar water speelt ook een belangrijke rol in het zuiveren van onze energetische lichamen! Het is een uiterst effectieve manier om je van andermans energieën te zuiveren, je hoeft alleen maar je handen, of je hele lichaam, te wassen. Wat ook helpt: stel je voor hoe alle negatieve energie zo met het badwater verdwijnt.

Overdenking en meditatie

Soms hoeven we om onze energie te zuiveren, alleen maar naar binnen te keren. Dan overzien we in alle objectiviteit onszelf, in wat we doen en in wat we voelen, om er zo achter te komen waarom we alles doen wat we doen en waarom we voelen wat we voelen. Daarnaast is het zo dat als we ons zó naar binnen richten, we al voor een goed deel één op één zijn met onszelf, waardoor er al eigenlijk geen ruimte meer overblijft voor energie van buiten waar we niks mee kunnen.

Gebruik een Auraspray

Een Auraspray werkt vooral aardend en beschermend en het schept ruimte om je heen. Het verhoogt als het ware de trilling in je energieveld (aura), waardoor je niet meer zo vatbaar bent voor invloeden van anderen. De spray wordt het meest gebruikt voorafgaande aan situaties waarin je veel mensen ontmoet/tegenkomt, zoals in een stad, vergaderingen, verjaardagen, etc.. Het is een fijn hulpmiddel totdat je je eigen energiehuishouding op orde kunt houden.

Je kunt hier een hele goede auraspray kopen.

Zonlicht en de natuur

Zonlicht geeft ons energie, het helpt zelfs als je tijdens meditaties de zon en zijn warme stralen visualiseert. De zon reinigt jouw energie ook, net als buiten in de natuur zijn. De natuur verhoogt de trilling van onze energie, waardoor we beter kunnen aarden, daardoor ontspannen we ook.

Slotgedachten

Verre van mij om je af te raden ooit nog met iemand naar bed te gaan, en je hoeft ook niet per se alleen seks te hebben met mensen die precies op jouw niveau zitten. Je kunt vast heel veel leren van verschillende partners, maar sta stil bij wat je daarvan leert en let erop wat het met jou als individu doet, en met je ziel.

Seks is zoveel ingewikkelder dan in de media (of in de porno-industrie) wordt gesuggereerd. Seks kan een kliederboel zijn, je kunt tijdens seks het licht zien, het kan gevoelig of helemaal onthecht zijn, aardend of stimulerend; hoe dan ook, er is altijd een fysieke en ook een energetische component, dus het blijft belangrijk je goed te reinigen.

Bij seks gaat het niet om het plaatje, het gaat om het grotere plaatje! Om hoe je je voelt, om de energetische bewegingen die je maakt, om de intimiteit die je met je partner deelt. Wij zijn zo veel meer dan slechts onze lichamen en ironisch genoeg kunnen wij dat juist door seks ervaren! Door seksueel contact te leggen met onze partners verbeteren we onze band, maar we versterken ook de band die we met onszelf hebben! Misschien kom je, op zoek naar een verbeterd seksleven, jezelf onderweg wel tegen!

Kalee Brown

Lees meer over Aura’s:

Bewaar voor later op Pinterest:

Seks met verschillende mensen, wat doet dat met je aura?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

17 REACTIES

 1. Als ik zo alle reactie lees dan denk ik, sorry dat ik het zeg, wat doen jullie hier?
  Op de reactie van o.a Wilrieke na, lees ik weinig…..

  Een seksuele interactie geeft een energie overdracht, denk maar Yin/Yang.
  En ja dat heeft invloed op je aura, het heeft namelijk invloed op je gehele energie balans.
  En ja, iedereen heeft beide energieën nodig.
  Het is niet 1 soort energie, wat je zo maar binnen krijgt, het zijn er meerdere en alle op een bepaalde trilling! Zonne-energie, of als je wilt Reiki in al zijn/haar vormen, en ga zo maar door.

  Ook seksuele energie heeft zijn/haar eigen trilling, en dat is een oer energie.
  En die energie is dan in overdracht optimaal als je gelijkwaardig bent, energetisch, emotioneel.
  Dus neuk er maar op los zoals iemand schreef, is niet bepaalt de juiste stap.

  Want als het alleen maar om het orgasme gaat……..
  Zonder klaar te komen kan je nog steeds een mooie overdracht hebben!

 2. Bij seksuele omgang ben je zelden alleen met de diegenen met wie je dan omgang hebt. Er kunnen dan gemakkelijk ook andere impulsen/entiteiten meespelen . Dat geldt ook bij aantrekking of afstoting. Hier wordt in dit artikel niet over geschreven. Dat maakt dit artikel onvolledig.

 3. Ik ervaar dit helemaal niet zoals in dit artikel is beschreven. Ik heb nu sinds een jaar een erg actief seksleven en veel one night stands gehad. Dit heeft me enorm geholpen nijn seksualiteit te omarmen.
  Ik merkte dat uiteraard de seks wel van invloed was hoe ik me voelde. Soms beter soms slechter. Het voelde altijd anders en beinfvoeldde uiteaard mn geest zoals elke activiteit of interactie met een ander mens. Toch iis het niet zo dat specifdiek seks e aura verontreinigt. Niet meer dan biuv je collegas op je werk die de hele dag gestresst lioen doen tegen je. Je baas die tegen je uitvalt. Je vriendje waarmee je ruzie hebt. Mensen in het openbaar vervoer of verkeer die negatief zijn.

  Ik heb gemerkt dat van alle interactie die ik had one night stands eigenlijk wel het minste een impact op mii hebben. Uiteraard moet je geen sociapaten uitkiezen of vervelemde personen met een negarieve aura Maar dat geldt met alles zo en dat soort mensen wil je liever soweiso mijden in je leven.

  Ik merk echt dat bijv een schreeuwende baas die een hoop frustratie op mij afvuurt 1000x meer mn aura verontreinigt dan een one night stand waar je zelf kan bepalen hoe intiem je met iemand bent. Je kan afstandelijke seks hebben met iemand of meer intiemere seks naar gelang je behoefte ernaar hebt en naar gelang dit goed zou zijn
  Hioe eer emotiinele verbondenheid er is hoe intiemere seks vaak en des te meer ik me open stel. Het is juist wanneer ik me ook open stel mn aura het meest beïnvloed wordt door de energie van een ander.
  Uiteraard is het altijd belangrijk te onderzoeken hoe iets bij je voelt en wat het voor je betekent.

 4. Wanneer je daadwerkelijk ontwaakt heb je helemaal geen behoefte aan sex met verschillende bedpartners. Dan heb je behoefte aan n diepe liefde op hoog energetisch niveau ipv oppervlakkige one night stands. Vind sex zonder n diep houden van n lege vorm. Beter ga je dan met jezelf in de weer. Dat is dan iig liefdevol naar jezelf toe.

  • Je bekijkt het vanuit de mononormatieve cultuur waarin we leven. Niet ieder mens is van nature monogaam en sommige mensen leven polyamoreus of willen polyamoreus leven. Je kunt met meerdere mensen liefdevolle relaties hebben waarin je ook seks hebt met elkaar. Als iemand de keuze maakt om polyamoreus te leven, getuigd dat juist van bewustzijn. Je maakt dan een keuze die dicht bij je natuur ligt, en laat je niet leiden door een culturele norm die dit streng afkeurt.

  • In het ontwaken kan je ook beseffen dat seks en liefde delen met 1 persoon best beperkend is.
   Die diepe liefde kan je namelijk ook voor meerdere mensen voelen zonder dat dit gelijk one night stands zijn. Je bekijkt het idd vanuit een monogame cultivering waar vrije liefde waarschijnlijk geen ruimte krijgt.

 5. Wat een quatsch allemaal, heb seks met zoveel mogelijk mensen zolang je je zelf niet bindt en als je de juiste partner gevonden hebt, interesseert seks met anderen je niet meer, dat is wat God zegt over seks.

   • Dat is dan ook uit het perspectief gezien van Walsch. Wie zegt dat hij daadwerkelijk heeft gecommuniceerd met God ? Dat het niet zijn eigen gedachten zijn ? Heb de boeken ook gelezen, prachtige teksten en inderdaad tot nadenken bestemd. Maar intiem zijn met iemand is iets diepgaand dat je niet te grabbel moet geven.

 6. Wat ik hier zo lees verbaast me wel wat, hoor. Of het zou moeten zijn dat wat ik ‘tantrisch’ zou noemen toch nog iets anders is. Om eerlijk te zijn, ik ken daar eigenlijk niets van, tantra en zo, en yoga, ik hou niet van ‘hokjes’, zie je. Maar wat ik wilde zeggen: laatst had ik het voorrecht om een heel spiritueel diepgaande ontmoeting te kunnen/mogen omzetten, (hoe moet ik dat nu zeggen, want het gaat hier dus niet om een ‘lekkerpotjeneuken’) door mijn mannelijke energie en haar vrouwelijke energie in een synergetische samenvloeïng zo te kunnen versterken, dat we samen de ‘lichtwereld’ konden raken… Als je dat als man, samen met een (o zo heerlijke) gelijkgerichte vrouw (en dank zij haar, want vrouwen hebben een bijzondere, directe verbinding met deze lichtwereld; als ze zich er tenvolle van bewust zijn, tenminste, maar da’s een heel ander verhaal) zulk een wonderlijke ervaring kan meemaken en kan delen, maar zoiets moet je toch koesteren! Dat is een onuitputtelijke energiestroom die je meedraagt voor je ganse leven… Zou ik denken… Dus als je het gevoel hebt om achteraf je ‘aura’ te moeten reinigen, ik weet niet, maar dan zou ik me toch echt de vraag stellen: ‘Ben ik dan wel goed bezig’…

 7. Ik voel weerstand bij delen van dit artikel. Ja, je bedpartners wijs kiezen vind ik ewelsig advies.
  Ik proef echter ook oordeel tegen seksuele vrijheid.

  Daarbij: ik ga zelf graag voor ondergoed uit gaat een gesprek aan: hoe gaat de ander om met safer seks? Eigen lijf? Eigen leven? En kies dan of ik al dan niet seks wil, en met welke mate van bescherming.

  Smudgen e.d. is fantastisch (ik doe het graag), maar wees je er ook bewust van dat het geen middel is tegen overdraagbare aandoeningen als soa’s.

  Daarnaast, binnen dat bewuste kiezen is het denk ik prachtig te oefenen met de enorme hoeveelheid schaamte en taboe die we rondom seksualiteit hebben gecreëerd los te laten. ‘Er is niks mis met een porno-avontuurtje nu en dan’, om een vriend te quoten. Ook ken ik diverse mensen die als sekswerker actief zijn, en dus veel seks met veel mensen hebben, en daar heel gezond mee omgaan.

  Dikke ja dus voor wijsheid in keuzes, bewust omgaan met je gezondheid en daarnaast alle rituelen gebruiken die jou helpen – maar laat dat geen enkel oordeel zijn op de kwantiteit seksuele partners in je leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in