Sekslessen uit de Tantra & Tao

Speelsheid is iets dat verdwijnt als we volwassen worden. Het speelkwartier op het schoolplein wordt vervangen door het gesprekje bij de koffieautomaat. Ook in de intimiteit verdwijnt al snel de speelsheid die je had toen je elkaar net ontmoette. En humor tussen de lakens? Ho maar. Gelukkig nemen de Tantra en de Tao seks niet zo serieus. Ze brengen wijze lessen die je slaapkamer omtoveren tot een sexy speeltuin!

Speelse versus mechanische seks

Als je elkaar net ontmoet is alles nog nieuw. Nieuw maakt nieuwsgierig. Je wilt iedere centimeter van elkaar ontdekken, voelen en begrijpen. Langzaam maar zeker weet je de juiste knoppen te vinden die je partner tot een hoogtepunt brengen. Voor je er erg in hebt kopieer je keer op keer dezelfde riedel om je partner te plezieren. Dit is toch wat hij of zij lekker vindt? Je wordt er ook steeds beter, steeds sneller in. Waar je eerst nog twintig minuten bezig was om je partner te beroeren, kun je met een beetje oefenen je partner al snel in tien minuten klaar laten komen. En misschien lukt het ook wel tegelijkertijd. Er zit één grote keerzijde aan dit (geheel goedbedoelde) patroon: je lichaam wordt ongevoelig. Doordat je niet écht aanwezig bent in je lichaam en voelt wat je in dat moment nodig hebt maar kiest voor het bekende, gebruik je je lichaam als een machine. Daarnaast werk je ergens naar toe; naar dat orgasme. Houtje-touwtje seks noem ik dat: je gebruikt een serie handelingen zoals pijpen, beffen en neuken om naar het orgasme toe te werken. Je zet hiermee je lichaam aan het werk, het heeft weinig te maken met in het hier en nu zijn. Spelen vindt plaats in het hier en nu. Nu snap je waarom speelsheid tussen de lakens verdwijnt zodra je mechanisch gaat vrijen.

De sekslessen uit de Tao

In het Taoïsme, dat zijn oorsprong kent in China, noemen ze onze westerse ‘houtje-touwtje’ seks, reproductie seks. Die vorm van seks heb je alleen als je een kind wil maken. (En dan denk je op het moment suprême ook nog eens aan een God zodat je met je gedachtekracht een heel wijs kind maakt, maar dat terzijde.)
Alle keren dat je geen kind wilt maken, dus zeg maar de rest van je leven, gebruik je de seksuele energie om eeuwige jeugdigheid te behouden. De seksuele energie, ook wel chi genoemd, verzamel je in je buik- en bekkengebied maar in plaats van dat je deze er met een orgasme uit gooit, verspreid je het door de rest van je lichaam. Niet zozeer het seksuele genot als wel het activeren van je organen en het in beweging zetten van geblokkeerde energie, staan centraal. Seks als medicijn dus.
De Taoïsten doen vooral aan mono cultivatie. Dit betekent dat je op jezelf leert hoe je de seksuele energie door je heen kan laten bewegen. Doordat je de energie behoudt, bouwt het zich verder op in je lichaam en kun je een dal- of vallei orgasme ervaren. Deze voelt voller en dieper aan dan een piek orgasme. Het is ook een meer verstilde, innerlijke ervaring in tegenstelling tot de dierlijke geluiden die we kunnen maken als we na de piek ontladen.Sekslessen uit de Tantra & Tao

De sekslessen uit de Tantra

Ook in de Tantra, die zijn oorsprong vindt in India, wordt seks als een medicijn gezien. Maar anders dan in de Tao, niet om een lang, gezond leven te bereiken maar als remedie tegen de westerse ‘seks-ziekte’. Osho, de man die Tantra naar het westen bracht, stelt dat seks in het westen vervormd is en niets meer met de oorspronkelijke betekenis te maken heeft. Seks is volgens hem het medicijn om ziekelijke seks uit te roeien. Hoe dan? Door seks te gebruiken om alle seksuele onderdrukking in je, uit te drukken. De lessen die de Tantra ons leert over seks gaan allemaal over het expressie geven aan- en gebruikt daarvoor vele vormen waarbij alles er mag zijn. Of dat nou in een dans is of in het vormgeven van een seksuele fantasie. Anders dan de sekslessen uit de Tao die je vooral in je up beoefend, zoek je in de Tantra juist een partner op. Dat kan één partner zijn maar ook een groep mensen, afhankelijk van wat je nodig hebt om je seksuele wezen uit te drukken.
Wanneer ben je genezen van de seks-ziekte? Dat is op het moment dat alle lust in je transformeert naar liefde en licht. Seks is dan een meditatie geworden.
‘Maar,’ zegt Osho, ‘het probleem met al die westerlingen is dat ze verslaafd raken aan het medicijn. Ze weten niet wanneer ze met het medicijn moeten stoppen.’ Niet heel anders dan wat Boeddha zei: ‘Als je aan de overkant bent, laat dan het vlot dat je er bracht, los.’
Tantra wordt daarom ook niet voor niets ‘het steile pad naar verlichting’ genoemd. De lust die je nodig hebt om liefde en licht te maken, kan je behoorlijk verblinden. Eén moment van afwezigheid doet je struikelen en je bent weer af bij nul.

Spelen met Tao & Tantra

Hoe kun je nou die sekslessen in je slaapkamer brengen?
De Tao leert je dus om de opwinding in je lichaam te houden. Omdat dit echt even een reset van je vraagt na al die jaren piekorgasmen, is het nodig om dit op jezelf te oefenen door juist wel veel met jezelf te spelen maar de energie in je lichaam te laten stromen. Superleuk als je dit ook samen met je partner oefent want dan kun je elkaar tijdens het vrijen helpen. Op het moment dat de opwinding heel sterk wordt en alles in jou of je partner naar een hoogtepunt toe wilt, kies je voor een cooling down.  Dit doe je door even afstand te nemen, de energie verspreiden door je hand op elkaars hart te leggen of letterlijk even een ijsblokje op het lichaam te leggen.
De Tantra leert je om jezelf (seksueel) uit te drukken. Vertel elkaar over je seksuele fantasieën. Het delen ervan, zonder het meteen uit te voeren, brengt al heel veel. Onderzoek welke expressievorm bij je past: bijvoorbeeld zang of dans? Bevrijd jezelf op die manier van alle (on)bewuste seksuele onderdrukking in jezelf.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De basis van Tantra is liefde en aanwezigheid

De basis van Tantra is: transformeer je seksuele energie naar liefde en pure aanwezigheid. Dat is nog best lastig want vaak zitten we in ons hoofd als we vrijen.

Tantra nodigt je uit om helemaal in het moment te zijn, om daarin jezelf te voelen en centraal te stellen.

In deze online training deel ik eeuwenoude Tantrische geheimen met je. Hierdoor krijg je een nieuw perspectief op seks en meteen ook praktische tips om verbinding en plezier (terug) te toveren tussen de lakens. Tools waar je direct mee aan de slag kan en je je seksleven ten positieve mee op z’n kop zet!

Ben je er klaar voor?

Hier een reel van deel 5 van de online training die bestaat uit 12,5 uur video en 7 delen

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap