vraag die jou meer liefde laat ervaren
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Er zijn meerdere wegen naar Rome. Cliché, maar erg waar. Toch heb je soms van die dingen waarin je zoveel potentie voelt om het geluk te vergroten dat het bijna onvoorstelbaar is dat er mensen zouden zijn die hier niks aan hebben. In dit geval gaat het om een vraag die je jezelf kunt stellen. Door dit te doen kun je meer liefde gaan ervaren in je leven, je krachtiger voelen en ook nog meer liefde gaan ervaren in de uitwisseling met je omgeving.

De vraag is ontzettend krachtig en geeft je meer positieve scheppingskracht. En het leuke is: het stellen van de vraag is een stuk simpeler dan de weg naar Rome. In dit artikel zal ik met je delen welke vraag het is, maar ook op welke drie belangrijke manieren deze vraag je kan helpen met meer liefde, kracht en eenheid in je leven.

Wat je bent en waarom de vraag dat bekrachtigt

Velen van ons zijn op zoek naar ons ware Zelf. We willen weten wie we zijn en wat we komen doen hier op Aarde. De overeenkomst tussen alle levensvormen (fysiek of metafysisch) is de kern van ons bestaan; het zijn van Schepper. Schepper van leven, realiteit, groei en geluk. Kun je dat voelen? Heb je de ruimte om te voelen dat je Schepper bent? Kun je voelen dat creatie jouw kindje is? Kun je voelen dat jouw scheppende vermogen je wereld kleur geeft? Fijn. Dan is het nu tijd om de vraag waar dit artikel over gaat met je te delen. Ik nodig je van harte uit om deze vraag zeer regelmatig aan jezelf te stellen:

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Hoe is dit dienstbaar aan mij?

De vraag is simpel, gemakkelijk te onthouden en mede daarom zo krachtig. Een andere reden waarom het stellen van deze vraag zo krachtig is, is dat je jezelf op een positieve manier richt op groei. Je bent bezig met scheppen, vanuit begrip voor je situatie. En daarmee ben je onderweg naar het steeds meer omarmen van alles in jouw leven als iets dat jij creëert. Iedere keer als jij deze vraag stelt aan jezelf, plaats je jezelf meer en meer in de rol van Schepper. Dus leer je meer over je ware zelf én leer je steeds beter om die rol als Schepper positief in te zetten. Je vermogen om het leven te manifesteren dat je werkelijk wilt, zal hierdoor enorm gaan groeien!

Meer liefde in alle aspecten van je leven

Dienstbaarheid is liefde. En dan heb ik het over ware dienstbaarheid, niet de dienstbaarheid die voortkomt uit de neiging om anderen te redden ten behoeve van een goed gevoel over jezelf. Door je te richten op ware dienstbaarheid, zoals dat gebeurt met het stellen van de vraag ‘hoe is dit dienstbaar aan mij?’, oefen je jezelf om steeds meer de liefde te zien in alles om je heen. Want in alles is liefde te zien en jouw geoefendheid hierin bepaalt of het lukt om de liefde te zien in hetgeen zich aandient.

Speel hiermee, durf het te oefenen. Laat je niet tegenhouden door het oordeel van anderen. Je mag liefde voelen en zien in alles dat voor jou haalbaar is. Ook in de dingen die door anderen als negatief worden bestempeld. Gun jezelf jouw transformatie! (Meer over het liefdevol realiseren van transformatie in mijn artikel ‘Naar een liefdevolle transformatie in vier eenvoudige stappen‘).

Meer verbinding met je medemens

Door je te richten op de dienstbaarheid van een situatie zorg je voor een bepaalde openheid. Je wilt graag iets positiefs ontvangen uit de situatie. Die openheid zal altijd, al zal dat soms onbewust zijn, worden opgemerkt door je omgeving. Mensen reageren positiever op je als je je richt op de dienstbaarheid in een situatie. De openheid die in jou ontstaat, zorgt voor meer verbinding en werkt ontwapenend. Jij richt je op het zien van de liefde in de les die je wordt aangereikt en dat straal je uit. Je hart opent zich door je focus op liefde en je zult de ander meer kunnen ontvangen. De ander voelt zich hierdoor meer gezien en zal zijn of haar hart verder openen. Et voilà, meer verbinding, meer eenheid.

Hoe de vraag werkt in de praktijk

Stel: je hebt een auto gekocht. Een super leuk tweedehandsje met weinig kilometers en precies in jouw lievelingskleur. Je maakt jezelf gekscherend wijs dat de kleur niet belangrijk is, maar eigenlijk ben je als een kind zo blij als je ‘s morgens de gordijnen opendoet en je autootje ziet staan. Na drie weken één en al plezier, gaat de motor kapot. Je hebt de auto bij een bedrijf gekocht, maar zonder garantie, want dat was goedkoper. En nu kun je jezelf wel voor je kop slaan natuurlijk… Dit gaat veel geld kosten en dat heb je eigenlijk niet! En nu? Stel jezelf de vraag:

Hoe is dit dienstbaar aan mij?

Misschien is je eerste reactie wel: “Ik had niet zo’n sukkel moeten zijn en géén garantie moeten nemen. Oefenen in vertrouwen, ja dat is allemaal wel leuk en zo, maar nu zit ik met de gebakken peren.” Begrijpelijk. Zelfs na het stellen van de vraag. Voor mij geldt dat dit soort belevingen niet onderdrukt hoeven te worden. Ze zijn puur, menselijk en vanuit een bepaald perspectief erg waar. In plaats van dit gevoel te vervangen, kun je er iets naast zetten. Blijkbaar wilde je oefenen in het krijgen van vertrouwen en heb je daarom de auto zonder garantie gekocht. Misschien had je ook wel een verlangen om je manifestatiekracht meer te ontwikkelen. En met het scoren van je leuke autootje was dat laatste helemaal geslaagd voor jouw gevoel.

Nu richten we ons op de dienstbaarheid in deze situatie. Kun je voelen dat dit een uitnodiging is om dieper te duiken in je gevoel van vertrouwen? Kun je zien dat er een volgende uitdaging ligt om meer te groeien in je manifestatiekracht? En kun je de uitdaging voelen in het op basis van vertrouwen manifesteren van de middelen om deze auto te laten repareren? Kun je voelen wat het je gaat brengen als je deze uitdaging succesvol bent aangegaan?

Je hebt nu de vraag op een krachtige en liefdevolle manier ingezet

Voel maar wat het zou betekenen voor de situatie als je eerst jezelf deze vraag stelt, oefent met het uit liefde laten ontstaan van antwoorden of een richting en daarna pas naar de garage gaat waar je de auto gekocht hebt. Je zult meer verbinding ervaren met de mensen die daar werken. En omgekeerd zal dat waarschijnlijk ook zo zijn. Je zult de fijne verbinding met je leuke autootje sneller herstellen. Je zult jezelf krachtiger voelen door je focus op dienstbaarheid en dus liefde. Nu ben je het spel van het leven op een speelse manier aangegaan.

Inspireer jezelf. Kies voor liefde in geven en ontvangen. En speel met deze krachtige vraag:

Hoe is dit dienstbaar aan mij?

vitaal water
vitaal water
vitaal water

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in