slaaf-van-de-matrix

Er is een populaire internet uitdrukking die steeds gedeeld wordt door veel alternatieve media die zegt:

“Het kan niet zo zijn dat ik geboren werd om uitsluitend rekeningen te betalen en dan te sterven.”

Een andere populaire uitdrukking die een vergelijkbaar gevoel weergeeft, is:

“Vind een baan, ga werken, ga trouwen, krijg kinderen, volg de mode, kijk tv, gedraag je normaal, gehoorzaam de wet en spaar voor je oude dag. Herhaal nu wat ik zeg: “Ik ben vrij.”

Terwijl er op zich niets mis is met deze dingen – we willen allemaal bijdragende leden van de maatschappij zijn, en geld sparen voor later is een wijze strategie – er is ook niets mis met het gevoel dat dit soort ervaring niks voor jou is. In feite kunnen veel mensen het niet uitstaan. Of het nu is omdat je het merendeel van je opgroeiende jeugd in een klaslokaal doorbrengt of omdat je het merendeel van je volwassen leven werkend doorbrengt, het kan vaak voelen alsof de werkelijkheden van het moderne leven ons dwingen om ons zelf te verwaarlozen. Met als resultaat dat velen van ons zich depressief beginnen te voelen omdat we geen tijd investeren in zaken die de ziel ontbranden.

Het is niet gemakkelijk om te leven op een planeet waar de mogelijkheid bestaat om iedereen van alles te voorzien, maar daar wordt geen gebruik van gemaakt. En leven op een planeet waar de dood onvermijdelijk is als je je rekeningen niet kunt betalen, resoneert ook niet met veel mensen. Wat nog frustrerender kan zijn is het feit dat het helemaal niet zo hoeft.
Veel mensen worden wakker voor het feit dat er hier iets niet helemaal klopt. De wereld elite oogst de welvaart van de wereld en al haar bronnen voor zichzelf, en kennis van deze corruptie kan inderdaad tot depressie en gebrek aan motivatie leiden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hieronder volgen 6 manieren om je beter te voelen over de huidige menselijke ervaring en om het beste te maken van het gevoel dat je hier niet thuishoort. De essentie is, dat als je je zo voelt, en ik ken er veel die dat doen, alles wat je hoeft te doen is de manier waarop je de ervaring bekijkt, veranderen. Dit is een lastig gebied om te proberen advies te geven, uiteindelijk, als je inderdaad in het proces van wakker worden zit, dan is er licht aan het einde van de tunnel. Het is echt een verheffende ervaring en de reis is blijkbaar nooit echt afgelopen. Er is niets mis met nieuwsgierig zijn naar onze wereld.

1. Beschouw Je Uitdagingen Als Kansen

Het is grappig/raar hoe gedachten onze werkelijkheid dicteren. Door onze kijk op een ervaring te veranderen, veranderen we onmiddellijk de manier waarop we ons voelen. Bij voorbeeld, als je je baan niet leuk vindt, dan kan de manier waarop je hier naar kijkt helpen om het vol te houden. En als je de wereld niet leuk vindt, en het gevoel hebt vast te zitten in de Matrix die je gevangen houdt, dan kun je dat misschien gebruiken als motivatie om je leven te veranderen?

Wakker worden en naar je werk gaan elke morgen zodat je brood op de plank hebt, is niet de meest geweldige ervaring, dat weet ik. Als een gevolg van het feit dat we in dit dagelijkse stramien worden gedwongen, verwaarlozen velen van ons onze harten en verlangens. We stoppen met streven naar wat we werkelijk willen doen in deze wereld, omdat ons al zo lang door anderen is verteld hoe we moeten leven. Veel mensen weten niet eens meer waar de passie voor hebben, omdat ze niet geleerd hebben hun eigen interesses te waarderen.

Als deze menselijke ervaring een opgave voor je is, dan kan de manier waarop je erover denkt, wonderen verrichten. Ik geloof dat dit de reden is dat veel mensen die in extreme armoede leven, meer vreugde beleven dan de mensen in de Westerse wereld. Kijk naar je uitdagingen en opgaven als opstapjes, als gelegenheden tot groei, en dat zal je tijd hier (in een menselijke ervaring waar je misschien niet mee resoneert) wat makkelijker maken om mee om te gaan.
Je bent sterker dan je denkt.

2. Onderneem Actie En Doe Er Iets Aan

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik, maar als je jezelf vertelt dat je een slaaf van het systeem bent dan leidt dat onvermijdelijk tot het voelen van depressie en hulpeloosheid. Zoals ik al aangaf in het eerste gedeelte: als je je manier van ergens naar kijken verandert, zal datgene zelf veranderen. Het is compleet zinloos om jezelf als slachtoffer van de omstandigheden te zien.

slachtofferAls je jezelf als slachtoffer blijft zien, dan zal je niet veel vooruitgang boeken. Als je je huidige mens-ervaring niet leuk vindt, probeer dan wat actie te ondernemen om een rol te spelen en het te veranderen. Dat kan door het scheppen van bewustzijn of door anderen te helpen die zich ook zo voelen, om er beter mee om te gaan. Gebruik je situatie voor de menselijke ervaring als een springplank om actie te ondernemen in plaats van je steeds maar te wentelen in de slachtoffer vibratie.

Soms is het moeilijk om actie te ondernemen; er wordt ons verteld dat we bepaalde dingen moeten doen en op een bepaalde manier moeten leven. Compleet afwijken van een zeker pad is riskant en we worden niet aangemoedigd om dit te doen, maar je hart volgen betekent risico’s nemen. Je kunt niet echt falen, alleen lessen leren. De vreugde zit hem in de reis.

3. Besef Dat Je Al Halverwege Bent

Als je het besef krijgt dat er hier iets niet helemaal klopt, of als iemand ‘wakker wordt’ dan heb je al het begin gezien van iets dat groots is. Natuurlijk, sommigen vinden dat onwetendheid gelukkig maakt, maar wakker worden voor de waarheid over diverse aspecten van onze werkelijkheid kan een verheffend proces zijn.

Er zijn veel mensen die onwetendheid verkiezen, maar als je door depressie en angst heen gaat en je komt daar doorheen, dan kan dat je echt helpen om naar iets geweldigs te springplanken. Het is niet eenvoudig om bepaalde waarheden over onze wereld onder ogen te zien maar het is noodzakelijk als we het willen veranderen. Door wakker te worden voor de verschillende waarheden over onze werkelijkheid, ben je al bezig om uit te pluggen uit de Matrix. Het is geen gemakkelijk proces, en dat is de reden dat sommige mensen liever onwetend blijven, maar is onwetendheid werkelijk een zegen? Ik geloof dat kennis ‘macht’ is, bij gebrek aan een beter woord.

4. Doe De Dingen Die Plezier Geven Zo Vaak Mogelijk

Als we geen ‘Nee’ kunnen zeggen dan worden we een spons voor de gevoelens van iedereen om ons heen en op den duur zijn we verzadigd door de behoeftes van iedereen terwijl onze harten ??……. en sterven. We beginnen ons leven te leven volgens de krachtige regels(?) van anderen, eerder dan volgens de gefluisterde gepassioneerde wensen van ons eigen hart. We laten iedereen ons vertellen welk verhaal we moeten leven en houden op de auteur van ons eigen leven te zijn. We verliezen onze stem – we verliezen het verlangen dat in onze ziel geplant is en de hele unieke manier waarop we dat verlangen zouden kunnen uitleven in de wereld. We worden gebruikt door de wereld in plaats van bruikbaar te zijn in de wereld. bron

Dit zijn de woorden van Dr. Kelly M. Flanagan, een gecertificeerd psycholoog. Door in dit ‘systeem’ te leven, doen we steeds hetzelfde als iedereen (hieraan werd gerefereerd in de eerste paragraaf). Met als resultaat dat we onze harten verwaarlozen en we verzuimen actie te ondernemen om de dingen te doen waar we echt van houden. We zijn zo geprogrammeerd dat velen van ons niet eens weten waar we echt van houden/wat we echt graag doen. En dat is oké. Het is nooit te laat om over jezelf te leren.

De sleutel is dat je tijd maakt voor iets dat je vreugde brengt, wat dan ook. Zolang je je passie maar uit, heb je de eerste stap gezet. Terwijl veel van onze tijd opgaat aan overleven, er is altijd een stap die je kunt zetten om je met je passie bezig te houden.
Als je niet weet waarover je gepassioneerd bent, besteed er dan wat tijd om dat uit te vinden. Zodra je ergens zin in krijgt: ga het doen! Dat zal je helpen op de reis naar zelf-ontdekking. Onthoud dat de vreugde hem zit in de reis, niet in de uiteindelijke bestemming.

5. Zie Het Grotere Plaatje – Alles Is Dienend

Dit is iets wat mij enorm geholpen heft, en het is een filosofie die gebruikt kan worden om naar je eigen individuele leven te kijken, maar ook naar de menselijke ervaring op grotere schaal. Bijvoorbeeld, we kijken in het algemeen negatief naar gebeurtenissen zoal 9-11, de olieverspilling in de Golf of Fukushima. Deze waren duidelijk vreselijk, en er negatief naar kijken is begrijpelijk, maar hoe zou je je voelen als je werd verteld dat deze ervaringen ons dienen?

Hoe zou dat je perceptie kunnen veranderen van deze gebeurtenissen in de wereld om je heen? Wat als je bedacht dat 9/11 miljoenen mensen over de wereld heeft geholpen wakker te worden? Of dat de Fukushima ramp ons dwingt om naar andere methodes te kijken om energie op te wekken? In het Grote Plan dient alles altijd als een gelegenheid voor ons om te groeien en te leren, ook al kan het moeilijk zijn om voorbij onze emoties te kijken en de dingen in dit licht te bezien.

6. Dankbaarheiddankbaarheid

Dankbaarheid is een geweldige manier om je aan de Matrix te onttrekken, of aan de slachtoffer vibratie. Er zijn zoveel mensen daarbuiten die zich zorgen maken waar hun volgende maaltijd vandaan komt en of ze nog wel leven de volgende dag. Velen van jullie die dit lezen hebben een een huis en een baan, een familie en vrienden; jullie leven en hebben de opmerkelijke gelegenheid om te spelen in deze huidige menselijke ervaring. Hoe je het ook opvat, ga spelen!

Iedere dag dat je wakker wordt en je ogen kunt openen, is een dag om dankbaar voor te zijn. Dat gezegd hebbende, dat betekent niet dat we passief moeten worden en ons stil moeten houden over de dingen die er toe doen.

Dankbaarheid is een geweldige manier om je beter te voelen, en bijdragen aan positieve emoties decodeert een compleet andere boodschap in het elektromagnetische veld van het hart, wat het grootste veld is dat door het lichaam wordt geproduceerd wordt.

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

11 REACTIES

 1. Interessante discussie. Wat praktisch advies; doe je tv NU de deur uit en negeer kranten en "het nieuws ". Kom tot je EIGEN kern, kom tot rust en tot je Zelf. Kijk dan hou JOUW wereld eruit ziet. Herinner en herinner. En weet en vertrouw. Jezelf en jouw wereld. Laat je niks wijsmaken en leef vanuit vertrouwen. Aurore

 2. @Rex, prachtig verwoord, machthebbers gebruiken dezelfde uitdrukkingen om mensen eronder te houden: In je kracht zetten, leven in eigen hand nemen, enz. Makkelijk je hoeft niets te doen. Bedrijven die andere opkochten, leegzogen en failiiet lieten gebruiken deze kretelogie met droge ofen om hun medewerkers te ontslaan

  • bedoel je dat ik zoals deze machthebbers ben of reageer.

   mijn stelling is,: we zijn hier omdat god wou voelen hoe het is om zonder het perfecte licht en deze perpetual state of well-being pijn en angst te ervaren.

   en daarom zijn wij van het licht of de bron afgescheiden opdat dit ervaren kon worden.
   en zeker niet ontkent!
   ik ben het er mee eens dat wij allen naar het licht en liefde zullen wederkeren, maar niet hier.
   deze planeet is er een van lijden en op angst en gebaseerde leugens die we ons zelf wijs maken en vertellen om te weten en voelen wat het betekend om onrecht te ervaren of het iemand aan te doen.

   hier op aarde kun je (op aardse manier) hier alleen vrij van zijn als je onmetelijk rijk of straat arm bent.

   maar nooit ben je vrij van de gedachten van angst of liefde ingegeven door zij die ons begeleiden voor de universele bibliotheek van kennis.
   opdat we ""ooit"" terug mogen keren naar deze perfecte staat van licht en liefde.
   al is kanker en kinderverkrachting en moord net als alles perfect zoals het ""moest"" zijn?!

   doch dit kind denk hier ""misschien anders over""

   wij lijden om dat we hier voor kiezen
   en dan vooral zij die een keuze hebben , die niet gepaard met angst pijn verdriet of ernstige gevolgen zijn.
   alle anderen hebben ook een keuze, maar maken die liever niet.

   ik snap dat het is zoals het is, maar velen op deze planeet zouden het toch graag anders zijn of voelen of meemaken.

   ik stel dat er donker pijn verdriet en ""perfecte"" imperfectie is , en dat het lijden van zovelen van ons niet steeds afgewimpeld mag worden als

   1 je hebt dit als ziel zelf gekozen.
   2 je krijgt wat je aan kan
   3 er bestaat geen echt goed of kwaad
   4 het is allemaal om te begrijpen hoe het wel moet en dit zijn de lessen die je moet leren.
   5 god is licht en liefde
   6 het is je pad

   het devalueert deze zielen hun lijden.

   in mijn ogen is god of het uni of de bron het licht of what ever
   ALLES dus echt alles.
   wij zijn een stukje god en kiezen ervoor dankbaar te zijn voor de pijn en onrecht.
   dankbaarheid is 1 van de krachtigste voeders van ons creërend vermogen
   waarom kiezen we er dan nog steeds voor om dankbaar te zijn voor oorlog en geweld omdat ons dat nog iets zou leren of toevoegen.
   alsof we dit nog niet kennen zo langzamerhand ?

   ik sta op voor zij die lijden overal , en zal hun NOOIT vertellen dat zij hier zelf schuldig aan waren of dat het lijden niet echt zou zijn omdat ze er voor kozen omdat ze het niet begrepen of snapte wat de gevolgen voor hun zelf of anderen waren.
   hun lijden is echt hier op aarde

   en spiritualisten die stellen dat we aan gene zijde zijn met de daar geldende regels en niet op deze aardkloot met de opdracht het lijden te ondergaan en denken dat we hier volmaakte onvoorwaardelijke liefde zullen bereiken hebben het mis.

   dat is aan de andere kant , niet hier.

   en ja ik ben kritisch op god zelf en het uni.
   zelfs kwaad, maar dat kan en mag.
   ik ben hier en nergens anders met de huidig geldende situatie en regels.
   ik vrees mijn door pijn en onmacht in gegeven woede niet , al zal ik er nooit aan toe geven.

   en dus vind ik dat respect voor andermans lijdensweg een must en respect tonen niet meer als normaal.
   stellen dat hun lijden eigen schuld (karma)
   een afspraak die je maakte met het uni.
   er is geen echt kwaad?!
   je krijgt wat je aankan.
   god is licht en liefde (ja ook dat)
   allemaal halve waarheden , maar technisch gezien waar zijn.

   de geboorte van het Neo Liberale denken dat altijd waar is , maar nooit de hele waarheid en dus een op waarheid gebaseerde leugen.

   het doel heiligt de middelen.

   niet meer nodig.

   er is lijden
   er is onmacht
   er is onrecht
   er zijn door emoties verkeerd gemaakte keuzes
   er is kwaad, echt waar.
   er is pijn
   er is geweld
   er is verdriet
   er is egoïsme
   ————————————————————————-
   zolang wij stellen dat het donker (hier) er niet echt is , ontkennen we het.
   en zal het aan kracht winnen omdat wij te bang het te erkennen zullen we het blijven voeden en zal het blijven bestaan.
   ————————————————————————–
   ik ben voor realistisch spiritualisme.

   en ik heken en erken het kwaad en het donker maar zal het niet voeden.

   herinner ,: God , het Universum , de Bron is en zijn alles

   Alles en daar maken wij deel van uit ,: Echt Alles

   en hoop ik dat zij die bidden om het wonder dat hun lijden zal ophouden stoppen te bidden en vragen , dit wil ik niet!
   want het paradoxale universum geeft je dan precies dat.

   een staat van, : ik wil dit lijden niet, (lijden dus)

   de egoïsten en geweldenaars begrijpen het beter.
   zij geloven daadwerkelijk in het gelijk van hun gevoel en worden hiervoor rijkelijk beloond
   gewoon omdat zij hun gevoel geloven en dankbaar zijn.
   dat het van een ander afgenomen werd weten ze niets van.
   volg je gevoel.
   eerst ik ! en als ik wat over heb misschien…..kan ik nog eens iets goed doen voor een arme sloeber en mijzelf op de borst slaan.
   ik ben geweldig!

   ik weiger over de rug van een ander welvaart of welstand of zelfs geluk te verkrijgen.
   of rechten te verkrijgen door een ander zijn recht te ontnemen.
   ik ben groot fan van de woede van Jezus Christus
   en stel hou van je naaste als gelijk jezelf
   doe een ander niet aan…..

   dus alles is niet goud wat er schijnt
   erken het , maar geef er nooit aan toe.

   rex

 3. Hoe moet een kind in een dorp in Afrika waar Koni,s mannen binnen vallen met kalaschnikofs gedwongen coke snuivend en gedwongen zijn eigen ouder vermoorden zich in de trilling van liefde zetten May?!

  Ik haat dat gel#l over dat je er zelf controle over zou hebben dmv liefdevol denken.

  Het zijn wij alleen die dit toelaten!
  Wij spiritualisten die zeggen er bestaat niet echt goed of kwaad.

  B.S! Waar iemand , zeg een Bilderberg lid
  Dikke winst maakt over de rug van ongeletterden kun je idd stellen dat deze rijke zak iets goeds berijkt waar het voor de laagste op de socialemaatschapij staande trede lijden is.

  Neo liberaal gel#l!
  Vrijheid suggereren maar Nooit aan alle opgeworpen regels kinnen voldoen.
  Er is kwaad
  Er is donker.

  God wou zichzelf ervaren door ons en plaatste ons tussen het donker en het licht
  En zei….. Kies maar
  Ik durf zelf niet.

  Vrije keuze?
  Slachtoffers hebben geen keuze!
  Das geen vrije wil
  Dat ik dit onrechtvaardig leven zelf gekozen zou hebben is wat mij is verteld, maar waarvan ik 100% zeker weet dat ik dit niet wil of langer wil.

  Het zijn wij allen die als spiritualisten staan te kijken naar onrecht geweld en pijn
  En stellen er is geen kwaad of donker.
  Het is zijn eigen pad.
  Als je dat zegd ben je vast tevreden met je omstandigheden.

  Comfortabel Ambivalent !

  Och wat rot voor hem/ haar , maar t is z'n pad.
  Wat ben je waard?
  Je krijgt wat je aankunt!

  Het is collectief hoe wij allen ons door het systeem laten wijsmaken door regels dat het normaal is geleefd te worden door andermans ego en de knakken die het wil om gerustgesteld te worden.

  Het oneindige karma dat we inherent oplopen bij elk leven, opdat god zich wil ervaren omdat hij zelf te bang is dat hij er aan toe zal geven.

  Liberaal!
  Suggestieve vrijheid van keuzes.

  Doe het lekker zelf.

  En wees blij dat je het leven aankan of zelfs gelukkig bent

  Maar hou aub op te stellen dat door liefdevol te denken of acteren je leven mooi en gelukkig zal zijn.

  Daarmee declasseer je het lijden van zij die geen enkele controle over hun leven of lijden en zet je ze terug in die waarvan jij zegt lage trilling die deze omstandigheden aantrekt en neem je hun lijden en leven vol geweld en onrecht niet serieus.

  Alsof ze hier zelf debed aan hebben omdat ze "verkeerd?" Denken of doen.

  Het is ontkennen dat leed onterecht is maar dat het een goede reden zou hebben.
  En wek je bij deze zielen juist onmacht verdriet pijn en uiteindelijk woede en misschien zelfs zelf haat.

  Is dat wat je met je goede advies wou bereiken?

  Het leven met de regels van het universum
  Is paradoxaal en gebaseerd op lijden van veelen voor het welzijn en de macht van een paar.

  alleen een massale verandering van het bewustzijn van de grijze contente consumenten massa ,is er voor nodig om het lijden van zij die zich niet adequaat kunnen verdedigen om hun situatie te veranderen.

  En het ego en de inherente angst zal dit nooit toelaten.
  Daar wij als bange wezens ALTIJD eerst voor ons zelf en de kinderen waar we onvoorwaardelijk houden zullen kiezen en keuzes zullen maken om dat waar wij zoveel van houden eerst komt!

  Om ons dan verontwaardigd uit te spreken over dat kind in het journaal dat kindsoldaat moest worden.

  Content ambivalent

  Ik heb het goed.
  Ik wou dat dat kind het ook goed had.
  Ik stuur hem positieve gedachten.

  Rex

  • Nee, ben al mijn tekst kwijt moet het weer helemaal opnieuw typen. Ik bedoel: Machthebbers hebben de terminologie van spiritualisten overgenomen voor eigen voordeel, zoals ik eerder zei: Een goedlopend bedrijf wordt overgenomen door een gangsterfirma die het uitperst tot het failliet gaat, tegen de mensen wordt tijdens hun ontslag gezegd dat ze een nieuwe uitdaging kunnen aangaan en in hun kracht moeten staan, goedkope peptalk.

 4. Tja, gisteren hen ik baar Tegenlich gekeken, veel dingen wist ik al, de Grieken zijn niet financieel tegemoet gekomen maar d banken, keiharde bezuinigingen voor de burgers. In Nederland is het ook al een nachtmerrie om in de bijstand te zitten. "Vrijwilligers" werk voor ern schamel loon en onder slechte omstandigheden. Zelf hebben politici een riant wachtgeld, zelfs als ze zelf ontslag nemen.
  Lees hier hoe medewerkers Socale Dienst gebrainwasht worden, clienten worden met slogans als in je eigen kracht staan, enz om de oren geslagen. De New Age is in de VS gebruikt bij het ontslag van werknemers. Wat te doen als de deurwaarders aan de deur kloppen, je niet meer weet of je morgen nog een huis hebt en de vooruitzichten slecht? Het is deze onrechtvaardigheid die mensen tot wanhoop drijft. Hoe kom je dan bij dat lichtje binnenin je zelf als je geest warrig en troebel is?
  http://wakkeremensen.blogspot.nl/2016/04/medewerkers-sociale-dienst-worden.html#more

  • ik zit in de bijstand en vind het helemaal niet zo'n nachtmerrie, meer iets "om dankbaar" voor te zijn, dat deze samenleving toch zo goed is, als je nergens anders meer naar toe kunt, geen baan hebt, geen ww meer, geen eigen vermogen dat je toch aanspraak kunt maken op bijstand en toch een basis inkokmen hebt, met recht op allerlei toeslagen. dus zo'n ramp is het nou ook weer niet, een echte ramp lijkt me als je geen enkel inkomen meer hebt, dat er GEEN instantie is weer je aan kunt kloppen, tel ook de zegeningen van dit land of kijk eens over grenzen waar het allemaal veel minder is. En als er deurwaarders op de stoep staan etc. in de schulden kom je echt niet zomaar, vaak heb je dan gewoon teveel geld uitgegeven aan spullen die je niet echt nodig hebt.

   En vergeet niet dat mensen die het allemaal "zo goed voor elkaar hebben" er vaak ook gewoon veel voor gedaan hebben, middelbare school afmaken, studeren, solliciteren op banen, dan weer cursussen doen, opnieuw solliciteren, naast werk in allerlei netwerken actief zijn of bijv in politieke partijen, wat aan de buitenkant zo gemakkelijk lijkt, mensen steken daar vaak ook veel tijd en moeite in en werken er ook hard voor en vergeet niet dat heel veel banen waar een goed salaris tegenover staat ook elke ochtend vroeg opstaan is en laat weer thuis. Met een bijstandsuitkering kun je net zo laat naar bed gaan als je zelf wilt en ook opstaan. Gaat me er niet om te zeggen als je een uitkering hebt dat het je eigen schuld is of dat zo iemand profiteert of iets dergelijks, en heus het is ook niet veel dat geld, maar vergeet vooral niet dat tegenover al "die vette salarissen" er ook iets tegenover staat, dat ook niet altijd gemakkelijk is.

   van zeuren en klagen wordt echt niemand beter, andere mensen de schuld geven van een eigen slechte situatie schiet je ook niets op en je eigen situatie op andere projecteren levert ook niets op.

   • Elke gemeente is anders. Hier in Nieuwegein is het wel een nachtmerrie. En niet alleen voor mij maar de hele groep 40+ die altijd..gewerkt hebben. Ziekten door stress is velen overkomen. Klagen mag wel,,gooi de beerput open, maak de feiten bekend, wat er gebeurd! Zoals uitbuiting van sociaal zwakkeren, verstandelijk beperkte die fulltume werken voor een uitkering zonder rechten, enz,enz.., Want je moet je ogen niet sluiten voor het leed en onrecht. Voor je rechten opkomen en voor die van je medemens. Een slogan ook bekend op FB: De wereld vergaat niet door foute leiders die de macht hebben. De wereld vergaat door mensen die alles laten gebeuren. Daarom maak het bekend ..word wakker en blijf in liefde en licht.

 5. Lieve Captain,
  Wat is je verwachting?
  Hoe verwacht je je te voelen?

  Wat als je zou accepteren, radicaal zou accepteren, dat dit jouw leven is op dit moment? Het wordt niet mooier of groter, niet perfecter dan dit. Deze ervaring is wat jouw ziel tot nu toe gekozen heeft, om je tot dit punt te brengen. Kan je de rijkdom ervan zien? De enorme groeikracht die al die ogenschijnlijke tegenslagen met zich mee hebben gebracht? Wauw, wat kan je veel leren door de omstandigheden die je voor jezelf hebt gecreëerd! Dankbaar!

  Er is geen goed of fout. Op een diepere laag is jouw leven tot nu toe helemaal perfect, zoals bedoeld, verlopen. Waar schuurt het als ik dat schrijf? Welk gevoel komt er dan op? Durf je dat gevoel, die gevoelens bij jezelf uit te nodigen? Durf je je eigen teleurstelling en boosheid volledig te doorvoelen, je frustraties over dit ego-spel volledig toe te staan in dit wetenschap dat Alles Klopt? Zie je emoties niet als waarheden, maar als richtingaanwijzers. Daar in jou mag nog meer liefde komen. Daar in jou mag je onvoorwaardelijke liefde toestaan. Daar, midden in dat ogenschijnlijk niet-perfecte leven. Precies zoals de omstandigheden op dit moment zijn.

  Je hoeft nergens heen, lieve Captain. Op een diepere laag is alles perfect. De paradox is – als je je gehechtheid aan het resultaat loslaat en enkel focust op het toelaten van liefde in jezelf, komen er vanzelf mooie dingen op je pad. Je hebt dan namelijk een hoger trillingsniveau in jezelf gecreëerd, en dus ook in de uiterlijke wereld.

  Laat de wereld los. Het begint in jou.

  Veel liefs en liefde voor jezelf!

 6. Ik leef al meer dan 10 jaar in een toestand waar ik alles dat in dit artikel staat heel goed weet. 'Verander je gedachten over de situatie', 'voel je geen slachtoffer', doe dit, doe dat, dan wordt het beter. Alsof dát zo makkelijk is.
  Dus wat als je dit alles al zo lang probeert maar het lukt niet?
  Wat te doen als je inderdaad je hart volgt en doet wat je fijn vindt, maar dit steeds weer langs alle kanten neergeslagen wordt (geldproblemen, pijn in de rug, ogen vanwege de vele uren achter de pc – ik doe 3D animatie, iets wat ik geweldig vind, en ja, ik sport iedere dag en kom vaak in de natuur etc)
  Het lijkt allemaal gewoon zo niet te werken, het voelt zo stroperig allemaal.
  Ik voel me slachtoffer van mijn eigen ego patronen, die ik zie, maar niet genoeg om ze los te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in