Nieuwe aarde 2

door Karen Schallock

Karen Schallock
Karen Schallock

Het lijkt wel of ik het in elk ascensiebericht heb over hoe intens de energieën zijn. Dit keer is het niet anders…nog meer intensiteit. En toch gebeurt dit niet over je hoofd heen. Je hebt hier om gevraagd, toen je instemde deel uit te maken van de verschuiving naar meesterschap. Dit vraagt om je perceptie echt te veranderen van slachtoffer zijn van de verschuiving, tot echt meester zijn over de verschuiving. Door Verantwoordelijkheid op te nemen voor al wat in je leven is, als schepper van dit alles, stap je in je meesterschap.

De intense energieën helpen hierbij, wanneer je je perceptie van slachtofferschap in meesterschap verandert, wanneer dat nodig is. Op die manier gaan we mee met de Stroom, wanneer je de vele en gevarieerde fysieke aanpassingen ervaart die zovelen onder ons nu waarnemen, in plaats van te willen dat de dingen weer normaal lopen, en beseffen we dat de Stroom alleen maar Liefde is. Inderdaad, al wat we ervaren helpt ons meer Liefde te integreren, door alles los te laten dat geen Liefde is. Is dat makkelijk? Dat hangt af van jouw perspectief.

Specifiek deze week hebben we het geschenk om meer duidelijkheid te krijgen over onze waarden en prioriteiten. Wie ben jij, ten opzichte van je relaties, werk, gezondheid en jezelf? We krijgen allemaal meer duidelijkheid en worden meer afgestemd op wat we willen en wie we willen zijn. Door authentiek en echt te zijn over wie we zijn en door dat te tonen aan anderen, stijgen we op naar een nieuw level van bewustzijn.

We gaan dus naar een nieuwe ervaring van leven. Ga je voor een leven dat niet matcht met jouw meesterschap? Wil je dat je leven een juistere uitdrukking is van wie je écht bent? Je zou je kunnen afvragen hoe je dat zou doen. Het gaat helemaal over het focussen op hoe je je wil voelen. Met andere woorden, vanuit welke innerlijke essentie wil jij je leven laten manifesteren? Kies er elke dag één, en wees die. Dat is Verantwoordelijkheid opnemen voor het creëren van je leven en ‘het leven gebeurt vanzelf’ steeds verder achter jou laten.Nieuwe aarde 2

Essenties zijn kwaliteiten zoals Liefde, Vrede, Vrijheid, Balans, Vreugde, Overvloed, Creativiteit enz…

Wanneer je meer bent van deze dingen (niet gewoon maar denken of wensen dat je ze had), dan zal het leven je kansen bieden om deze meer in je leven tot uitdrukking te brengen. Er is ook een proces van alles loslaten dat niet die essentie is. Je kan bijvoorbeeld Overvloed kiezen. Wat dan zal uitgeroeid worden, is elk gedrag of overtuiging dat jij niét in overvloed bent.

Wat brengt jou Vreugde en Plezier? Wel, doe daar dan meer van. Waar ligt je Passie? Waar voel je je meer meedogend in? Meer vitaal? Doe daar dan meer van. Dit is jouw essentie leven. In het Nieuwe gaan we echt Vreugde ervaren, dus zal dat wat niet vreugdevol is, naar boven komen om losgelaten te worden. Wat er ook niet afgelijnd is in je Hart en Ziel, vraagt om losgelaten te worden, zodat er meer van wat wél is afgelijnd op jou zich kan uitbreiden in jou, en zo de Belofte kan beginnen te creëren dat het Nieuwe voor jou in petto heeft; een leven van Liefde, Vreugde, Vrede…of vanuit welke essentie je ook wil creëren. Denk eraan, je hebt alle essenties in jou.

Afhankelijk van waar je je bevindt in je Ascensie – velen zijn nu de loslaat-fase aan het voltooien, en in het vreugdevolle Nieuwe Leven aan het stappen dat beloofd werd. Toch moet je het werk zélf doen. Het gebeurt niet vanzelf, want jij bent geen slachtoffer van het leven. Jij bent een Soeverein Wezen van Licht, wat wil zeggen dat het helemaal aan jou is hoe jij je wil voelen, en wat je wil creëren. Vaak moet je daarvoor dieper gaan kijken, voorbij de woorden die je gebruikt en de gedachten die je hebt. Over dingen praten, het juiste jargon gebruiken, het betekent niets. Je moet Zijn wat je zegt. Dat is authentiek zijn.

Hier is een oefening om je Bewustzijn te verdiepen. Neem elk van deze woorden in je op, en ontdek hoe ze in je leven doorwerken. Je kan over de diepere betekenis en hoe je die bent en tot uitdrukking brengt schrijven in je dagboek: Authenticiteit, Liefde, Vreugde, Vrijheid, Verwachtingsvol zijn (niet verwachten), Overvloed, Verantwoordelijkheid, Balans, Waarheid (je kan er zelf nog aan toevoegen).

Schrijf jouw waarheid op, naarmate je dieper en dieper in deze essenties gaat. Besteed aandacht aan je diepere stem die je de waarheid verschaft over waar je je echt bevindt.

Wanneer je ontdekt dat er beperkingen zijn naar deze innerlijke essenties toe, laat die breng dan alle veranderingen aan die deze zal uitbreiden.

Weet dat, wanneer je de veranderingen en de uitbreiding toestaat, jouw waarheid sterker zal worden. Je bent een ascenderend meester, een spiritueel soeverein wezen. Het enige wat je tegen houdt, is alle weerstanden naar verandering, en alle oude beperkende emoties zoals angst, controle, comfortzone, gehechtheid, verwachtingen, kwaadheid, frustratie enz…, en ook alle oude overtuigingen.

Wees eerlijk met jezelf, en wees verantwoordelijk voor elk aspect van je leven. Wat helpt is in het Nu te blijven, want het is alleen daar dat je het bewustzijn en de waarheid kan krijgen van wie en wat je bent.

Leer je af te stemmen op je leven, en niet erop te reageren. Je afstemmen erop helpt je te stromen in Waarheid en Bewustzijn; erop reageren plaatst je in het defensieve.

En weet dat wanneer je in het defensieve gaat, je je weer vastklampt aan een oude manier van zijn. Breng al jouw energie in jezelf, in plaats van ze te verliezen aan uiterlijke afleidingen. Volg altijd je Hart, want elke keuze brengt je meer expansie. En denk eraan dat de Aarde een zone is van vrije wil. Het gaat hier niet over ‘je zou moeten’ of ‘dat zou je niet moeten’. Het gaat niet over ‘je bent verondersteld te’ – dat zijn allemaal oude programma’s. Elke keuze is een weg naar ‘meer ‘ te ‘zijn’. Er is geen juist en fout, dat is dualiteit. De dingen zijn gewoon wat ze zijn, zonder oordeel.

Wanneer je groter wordt in Liefde, zal je ook uitbreiden in Liefde en Mededogen voor jezelf en anderen, ook alle niet-menselijke levensvormen. Dat maakt je meer gevoelig voor en brengt meer bewustzijn over wat Liefde niet is. En wanneer je sterker wordt in Liefde en Mededogen, dan ga je ook als vanzelf ieders keuzes respecteren, ook al zijn ze anders dan de jouwe. Wanneer je uitbreidt in Liefde als een ascenderend meester, zal de oude dualiteit makkelijker oplossen tot Eenheidsbewustzijn.

Je ziet, het is nu makkelijker omdat je jouw ge-upgrade Ziels-DNA en upgrades van je chakra’s gekregen hebt. Je Nieuwe mal is al op zijn plek. Ons werk is nu ons Nieuwe zelf fijner af te stemmen. Voel een aanhoudende stroom van kristallijnen Licht die in jou stroomt via je kruin en pijnappel-chakra’s, en voel hoe je elektrisch systeem je voortdurend vult met Bronlicht, en je in steeds hoger en hoger bewustzijn en Ziels-geleid leven brengt.

Wanneer je vibratie stijgt, en je je meesterschap opeist, beïnvloed je alle anderen, en helpt wie je bent, het collectieve leven op Aarde ook in een hogere vibratie te brengen. Met al deze uitbreiding zullen er ook wat velen ascensie-symptomen noemen zijn. Het is heel belangrijk hierop niet te focussen, omdat je ze zo sterker maakt.

Observeer ze gewoon, en vraag elk deel van je lichaam hoe je het kan helpen en volg dan zijn advies. Gebruik met alles en iedereen je onderscheidingsvermogen. Besteed aandacht aan je innerlijke leiding, die altijd gepaard gaat met een fysiek gevoel rond het Hart. Er is een groot aanbod aan gevarieerde informatie en diensten, gebruik wat resoneert met jou en laat los wat dat niet doet. Dit gaat natuurlijk over iedereen en alles in je leven.

Ons potentieel nu is echt te weten dat we vrij zijn om ons leven te creëren gebaseerd op essentie(s), om in onze Kracht te gaan staan als ascenderende meesters. Dan kan je je Heilige Pad op een krachtiger manier gaan, en ben je meer bewust van het feit dat je multi-dimensioneel bent. Dat je het potentieel hebt om enorme stappen vooruit te zetten. We zullen nog bewuster zijn en nog meer onbevreesd zijn om stappen te ondernemen om stappen voorwaarts te nemen naar onze dromen.

Het is belangrijk om geaard te blijven, want het zou kunnen voelen alsof je op een heel snelle roetsjbaan zit. Denk eraan om je armen in de lucht te gooien, en ‘Wooeeaaaaa!’ te roepen.

De belangrijkste boodschap is in Vreugde zijn, niet in controle. Dus vraag ik opnieuw: ‘Waar ligt je Vreugde?’

Waag de sprong, heel ongedwongen.

Karen Schallock
www.soulsticerising.com

vert. Fran Tielemans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in