Spirituele Informatie wordt weggezet als waarheid. Als data. Eenpuntig en oplossingsgericht. Focus op 1 ding. Dit is het probleem en zo lossen we het op!

Het mist de verbinding met het goddeljke vrouwelijke die veel meer gericht is op eenheid. Die veelomvattend is ipv uitsluitend.

Ik denk dat 90& van alle spirituele informatie momenteel nagepapegaaide onzin is. Zonder gevoel, zonder hart-

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

En dat gaat ten koste van ons zelf als maatschappij

Hoe sta jij daarin ?

Liefs, @gordonvolckmer

Laat jij je stem horen in de comments?

Verbind je met onze tribe, hier: https://www.nieuwetijdskind.com/nieuwsbrief/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

23 REACTIES

 1. Precies DIT! Dank je wel voor het uitspreken hiervan; ik krijg het nooit goed onder woorden. Maar ik krijg er jeuk van, dat spiritualiteit een concept is geworden waarbinnen ineens alles maar moet kunnen. Alle zogenaamde goeroes die hun overtuigingen prediken om hun eigen ego te strelen onder de noemer ‘kijk mij eens verlicht zijn!’ Echte spiritualiteit (gewoon door je aandacht in je lichaam te brengen en jezelf dáár – waar anders? – te leren kennen) is helaas totaal nog niet aan het doordringen; in tegenstelling tot wat het gros beweert dat ‘er een grote awakening plaatsvindt’. Bullshit als je het mij vraagt. Het is precies wat we altijd deden maar dan in een nieuw jasje genaamd spiritualiteit.

 2. Hallo Gordon

  Mijn gevoel van je lange toespraak roept weerstand op want met veel minder woorden zou je meer bereiken in gevoel!

  Het voelt wel dat je ergens heen wilt met heel je hart maar de woorden blokkeren dit

 3. Ik vind het erg mooi gesproken om de mensen te stimuleren om vanuit een hart gedragen bewustzijn te leven. Ik ervaar dit zelf ook. Sinds ik vanuit mijn hart leef, maak ik voor mij de juiste keuzes. Het in balans brengen van de dualiteit (mannelijk/ vrouwelijk, donker/licht enz) maakt je tot eenheid. Leven in eenheid maakt gelukkig, vanuit compassie is alles oké en zie je de schoonheid van het Goddelijke plan. En met die positieve energie creëren we een mooi liefdevol veld in het collectief en om ons heen, wat ook weer een kettingreactie geeft. Dit is mijn eigen ervaring

 4. Ja, ik mis de verbinding; de ‘juiste toon’, zoals ik dat noem. Nu praten we allemaal vanuit ons hoofd, verkondigen een ‘waarheid’ en laten het daarbij. Het lèèft niet. Let’s invite it to live … M

 5. Hoi Gordon…

  Als je mij, zoals bovenstaand vraagt hoe ik er over denk,
  denk ik, dat ik wel zeker weet dat ik nog al schrik van jou uitspraak :

  ” Ik denk dat 90& van alle spirituele informatie momenteel nagepapegaaide onzin is. Zonder gevoel, zonder hart- En dat gaat ten koste van ons zelf als maatschappij ”

  Naar mijn idee, doe je hiermee vreselijk tekort aan alle schrijvers en schrijfsters die hier op jou eigen site, naar eer en geweten, met hart en veel gevoel hun verhaal en/of visie delen over spirituele informatie, met als doel de lezers te inspireren, zich verder te ont-wikkelen op hun spirituele pad en ze aan te moedigen verder te kijken en te ont-waken.
  Het feit dat de auteurs deze informatie veelal niet zelf hebben verzonnen of ontdekt (en dus blijkbaar napapegaaien zoals jij stelt) doet niet af aan de waarde van deze geschreven stukken, laat staan dat 90% nu plots onzin is zoals jij schrijft. Uiteindelijk zijn het deze stukken zelfs waar jou eigen Nieuwetijdskind site hoofdzakelijk op draait, en ben jij zelf degene die bepaald dat sommige verhalen, om de zoveel maanden weer opnieuw worden gepubliceerd (over napapegaaien gesproken), waarvoor overgens mijn oprechte dank, want zodoende kom ik na ongeveer 4 jaar trouwe lezer te zijn, nog steeds artikelen tegen die ik eerder toch had gemist.
  Zie daar wederom de kracht van herhaling, zonder dat napapegaaien dus ook gelijk onzin wordt…
  So keep up the good work en trek je vooral niet teveel aan van je eigen ‘nagepapegaaide onzin’ stelling, want daarmee doe je ook jezelf tekort…

  Hartelijke Harte Groet,

  Chris

 6. Hoi Gordon,
  Wat een mooi en uitgebreid betoog voor wat ik zelf ook erg belangrijk vind.
  Als Belgische ervaar ik in mijn praktijk én in mijn dagdagelijkse leven nog vaak dat het woord Spirituaiteit hier bij ons een wrange bijsmaak heeft.
  Daarom praat ik vaak met dezelfde passie en gedrevenheid als jij, maar noem ik het BewustZijn.
  Er is idd maar 1 persoon die zijn/haar pad kan lopen en dat is de persoon zelf.
  Open staan voor wat de persoon nodig heeft bij de volgende stap, dat is het enige wat je kan/mag doen als medemens.
  Sommige ont-wikkelen zich sneller dan anderen, maar de weg naar Rome, zoals men zegt, werd ook niet in 1 dag gemaakt.
  Veel liefs, Myriam

 7. Voor veel mensen is dat misschien de ingang, voor anderen weer niet. Ik heb zelf veel aan Joe Dispenza, daar zet ik stappen door. Ook best ‘mannelijk’ in sommige ogen denk ik.

 8. Ik lees en voel je frustratie en dat wekt bij mij ook iets op. Ik maak me niet alleen kwaad maar ben tegelijkertijd verdrietig dat iedereen zijn vuilnis maar gewoon op straat gooit. Niet alleen op straat maar ook op plekken in de natuur waar veel mensen graag komen. Ik kan er gewoon niet bij dat mensen deze prachtige plek waar we op wonen zo bevuilen. Ik meen het serieus. ik kan er echt om huilen dat men dit doet. Dat mensen niet door hebben wat moeder aarde je allemaal geeft. Als we een prachtige zonsondergang zien of een mooie volle maan, of je voelt de zon op je gezicht die je verwarmd en omarmd. Dat er weer voldoende regen is gevallen zodat de gewassen weer groeien en ons voorziet van voldoende eten. Dat we schoon water hebben om te drinken.
  Dat men dit niet waardeert en ziet en voelt hoe je dat als mens heel maakt. Moeder aarde, de natuur geeft mij iig zo ontzettend veel en ben zo dankbaar hiervoor. Ik wordt echt chagrijnig en kwaad op die onbewuste lui die gewoon niet in staat zijn hun rotzooi op te ruimen en deze aarde aan het bevuilen zijn. Daarnaast wordt ook ik moe van al dat gebemoei over hoe je moet leven. Zowel spiritueel als in de media. Laat ik zo zeggen..er bestaat alleen maar jou waarheid en jou kijk op het leven. Net zoals van mij die van deze aarde en natuur houdt. Niemand maar dan ook niemand kan zeggen hoe iets hoort. Dit bestaat namelijk niet. De enige zuivere wezens die hier rondlopen zijn kinderen en zelfs die worden bevuilt door volwassenen die het zogenaamd wel weten. Jullie weten helemaal niets omdat ook de volwassen mens ooit een kind was die hetzelfde is overkomen. Dus zo gaan we lekker verder met dit achterhaalde systeem . Ik heb werkelijk een poging gedaan om een deurtje te openen in het voorgezet onderwijs maar die deur werd keihard dichtgeslagen.Niet gek eigenlijk want ook deze mensen zitten vast in dit systeem. Soms vraag ik me af wat moet ik in hemelsnaam tussen deze mensen. Ik neem wel steeds meer afstand van alles en geloof meer in meer in mij in wat er in mij leeft en hoe ik hier op aarde sta en de dingen waarneem. Ik ben best aardig hoor maar godsammekrake ruim toch godomme je rotzooi op, geniet van wat je hebt. En voor wat betreft jou verhaal over spiritualiteit, ach dat zijn we allemaal alleen er zijn er heel veel die hun weg weer terug moeten vinden…vandaar ruim je rotzooi op.

 9. Mooi gesproken vanuit je hart! Ik zie en voel dat het oprecht is. Het filmpje van gisteren ook! Ga er gewoon mee door.

  Hartelijke groet,

  José

 10. Pffff ja veel mambojambo zonder de connectie met het grotere geheel. Laat gaan Gordon en ga verder zoals je bezig bent. Is ook een goed advies aan mezelf want ook mij wordt het af en toe te veel, wat ik hoor en zie. Even gas terug, lief zijn voor jezelf en iets doen waar je blij van wordt. ❤

 11. Ik krijg momenteel berichten over ruzies tussen mensen die professioneel spiritueel werken. Daar zijn ook mensen bij betrokken die ik volg en van wie ik dat niet kan begrijpen. En ik hoor ook van anderen ,’ er klopt iets niet’ lijkt wel een soort wanhoopsoffensief van de Elite dat ze de energie manipuleren. Ik heb zelf ook ineens golven van negatieve energie, heel lang niet gehad. Dus mijn antenne zit blijkbaar goed. Zorg voor jezelf, als je weet dat het een manipulatie is, is het makkelijker om er buiten te blijven staan. Blijf in vrede. Het is naar mijn gevoel onze taak op dit moment om in vrede te blijven, wat er ook gebeurt.

 12. Iedereen ontwikkelt zijn spiritualiteit op zijn eigen manier. Vanuit eigen perspectief en wijsheid. Het is niet aan een ander om de manier , het tempo , de diepgang te beoordelen of veroordelen. Elke vorm van leven is goed en tevens spiritueel. Leven is altijd spiritueel. Bewust of onbewust.

  • Klopt. Zo kun je ook de rest van je leven op 1 plek blijven zitten en je mond nooit open doen en zo sterven. Alles is liefde. Alles is spiritueel. Als je aangeeft dat elke vorm van leven GOED is ipv IS , is dat ook geen oordeel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in