Mijn (Indigo en Kristal) kinderen zijn erg gevoelig en intuïtief, maar ook de eerste die dit zullen ontkennen en er zelfs een beetje bang van zijn. Mijn Indigo kinderen zijn geneigd om alle emoties in hun omgeving op te pikken en mijn Kristal kinderen houden hun intuïtie voor zich. Zij wenden hun energie naar de materiële wereld, ontkennen hun spirituele gave en vragen zich af waarom ze het zo zwaar hebben. Waarom gebruiken ze hun gaven niet zodat ze hun leven een stuk makkelijker maken, waar zijn ze bang voor? Hebben zij een definitieve keuze gemaakt en moeten we ons zorgen maken?

Ik kan me het eerste gesprek met mijn zoon herinneren over intuïtie, zo tussen neus en lippen door vragend of hij weleens voorspellingen had of dingen wist. Hij zei dat dat klopte, maar dat hij er bang voor was, dus besteedde hij hier weinig aandacht aan. Maar, soms gebruikte hij zijn gave wel, als hij kon voorkomen om in de problemen te komen. En mijn andere zoon is altijd al hoog empathisch en gevoelig geweest, zo erg dat hij het vaak negeert omdat hij niet weet wat hij met de energie aanmoet. Ook hij heeft zichzelf naar het materiële gewend en lijkt zijn spirituele gaven te negeren. Alleen wanneer hij ze nodig heeft, gebruikt hij ze.

Alle Indigo’s en Kristallen gaan door een periode van ontkenning van hun spirituele gaven omdat ze er bang voor zijn, of overspoeld door worden, ze willen niet anders zijn dan hun vrienden of weten toch niet wat ze ermee moeten. Ze willen ergens bij horen, dus proberen zich net als anderen te gedragen. Terwijl ze hun gaven alleen gebruiken wanneer ze ze nodig hebben, ontwijken ze ze meestal. Iedereen, inclusief de volwassen Indigo’s en Kristalmensen , heeft dat gedaan, om later terug te komen op onze spirituele connectie. Zij zullen ook, veel sneller dan wij en op een andere manier, erop terugkomen. Ze moeten klaar zijn voor de wereld en hebben het ook nodig dat de wereld klaar is voor hun.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Terwijl je dit leest is de energie van de planeet aan het veranderen, elk moment brengt nieuwe energieën, vortexes, paradigma’s en het verwijderen en vrijlaten van energie die niet langer resoneert met hen. Indigo’s en Kristalkinderen weten wat ze doen en wanneer de tijd daar is zullen ze uit hun spirituele schelpen komen en ons versteld laten staan met hun gaven. Ondertussen nemen ze kleine stapjes, lerend, karma helend, oude energie en angst loslatend en zichzelf gereed makend voor wat komen gaat. De wereld moet klaar zijn voor hen (vooral voor Kristalkinderen) en zodra dat zo is, maken zij hun entree en zijn ze klaar om aan de slag te gaan. Voor nu, lijkt het erop dat ze zich stilletjes aan het voorbereiden zijn en als de tijd daar is, zullen ze ons imponeren door wat ze allemaal kunnen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

32 REACTIES

 1. @ Juliët,

  Hoi meis, dat snap ik heel goed hoor. Ik geef je hierbij even mijn zakelijke mailadres, hoef ik mijn prive adres ook niet zo op de site te plaatsen en mijn zakelijke is toch overal publiekelijk…hihi, als jij dan daarheen even een maltje stuurt dan stuur ik je maandag vanaf mijn werk mijn prive mailadres even. is dat een ideetje? zakelijk mailadres is; mirjamcost@printingpartners.nl

  Voor nu blij en zonnig weekend meis en geniet van je heerlijke vrijheid en behaalde school succes hè.

  Zonnige groet, Mirjam

  • @Mirjam,
   Hai.
   Als goed is heb ik al naar de email adres een mailtje gestuurd.
   Ik weet niet of je het al gezien hebt?
   Is namelijk al een paar dagen geleden.

   Groetjes.

   • @Juliët,
    Hai meis, goed dat je even een berichtje via de site geeft want ik heb niets ontvangen?
    Vreemd hè. Heb je ook geen foutmelding gehad eventueel? Ik heb nog even gekeken of ik misschien een typfoutje in het mailadres heb gemaakt maar die zie ik ook niet. Het enige wat ik kan bedenken dat je heel misschien mijn achternaam als Oost hebt gelezen (het staat ook zo piepklein geschreven…) en het is Cost.
    Weet je, ik geef je hierbij gewoon mijn prive mailadres, maakt me eigenlijk ook niet zoveel uit hoor meis. Stuur je het mailtje gewoon nog even een keer door naar het volgende adres: mirjam.cost@telfort.nl .

    Ik zie m wel verschijnen meis. Blijde avond en zodra ik m heb ontvangen reageer ik zo snel mogelijk naar je hoor.

    Blijde avond en tot het volgende berichtje.

 2. Lieve Mirjam,

  Heel erg bedankt voor je omhelzende en steungevende woorden, zolang er een evenwicht is tussen liefde, blijdschap steun en richting, kan je niet verloren lopen en te gelijk alle kanten uitrennen en de verste regionen verkennen, wij zijn allen engelen op aarde gedragen op de vleugels van de hemelse Na zo lang niet bewust gesproken te hebben is het soms nog wat wennen aan elkaars manier van praten, maar zolang we eerlijk vanuit onze zintuigen praten welke ze ook zijn muziek, beeld klank, maar ook horen, zien, voelen, en ga zo maar door, en iedereen die zijn hart of verstand voelt stromen denkt er aan om dankbaarheid te tonen kunnen we elkaar eeuwig dankbaar zijn ipv steeds bang in het donker of rond het vuur. :^D

 3. Hallo,

  Ik weet niet goed hoe ik ‘t moet verwoorden, maar ik voel me verdwaald… Kan iemand me helpen?

  Mijn verhaal:

  Toen ik klein was, kreeg ik altijd ongewoon veel aandacht van mensen, ik werd soms (voelde ik zo) liever gezien dan mijn zussen. Enerzijds wou ik wel dat mensen mijn aanwezigheid opmerkten maar ik wou niet perse in de spotlight staan, in tegendeel want ik ben erg verlegen!!!!
  Ik speelde als kind graag buiten en hield heel veel van dieren. Ik was altijd vrolijk, lachte veel, maar kon ook eens goed kwaad zijn (ascendent ram :p). Ik ben ook erg gevoelig!

  Op mijn 12de wou ik plots vegetariër worden, ik wou absoluut geen vlees meer eten, geen frisdrank drinken en ook geen alcohol, waarom kon ik niet goed verwoorden. Ik begon de wereld ook als zeer hard te ervaren en trok me steeds meer terug. Ik had ‘t gevoel dat ik daarvoor altijd in een mooie wereld had geleefd, maar hoe bewuster ik werd hoe minder de realiteit met mijn wereld van binnen overeenstemde: ik had ‘t gevoel dat ik van een ander planeet kwam waar mensen in harmonie leefden met de natuur en liefdevol waren.
  Voor mijn omgeving veranderde ik, mensen herkenden me niet meer. Ik leefde nog enkel voor mijn mama (CVS hebbende). Ik had geen doel meer…

  Nu ben ik 20, ben gestopt met school (Academisch textielontwerp) aangezien ik gewoon echt niet functioneer in een school systeem: ik voel me gehandicapt! Soms heb ik ‘t gevoel dat ik grote dingen kan, maar er niet bij kan. Ik voel het in mij, iets. Ik kreeg te horen van een dame dat ik hoogsensitief was en nog iets over potentieel. Voelde een beetje als thuiskomen, in plaats van “ziek zijn”. Er ging een nieuwe wereld voor me open, die beter past bij mijn gevoel. Ik volg therapieën die schitterend zijn en krijg meer inzicht in wie ik ben. Als ik de dingen lees over Sterren,Kristal, Indigo en nieuwetijdskinderen, twijfel ik of ik er ook zo één ben. Ik ervaar geen paranormale dingen denk ik… Ik ben wel heldervoelend heb ik nu ontdekt!

  Hoe komt het dat ik vroeger daar niks van ervaarde? Kan ik dan toch een kristalkind zijn? (ben geboren in 1991) Moet toegeven dat ik me altijd al een apart geval heb gevonden 😀
  Ik wil er graag meer over weten, of bij iemand terechtkomen die me kan plaatsen, me kan helpen in dit proces…. Alles is chaos momenteel!

  Alvast bedankt! (sorry voor de lange tekst)

  • @Capucine,
   Hallo Capucine,

   Je geeft voorbeeldjes in jouw mooie berichtje die idd veel weg hebben van een mooi ZIJN.
   Tuurlijk is het goed voor je toekomst om een bepaalde opleiding te volgen omdat er in de wereld nog steeds ” waarde” aan wordt gehecht maar je bent zeker niet gehandicapt als je je niet thuis voelt in een schoolsysteem hoor. Tegendeel. Veel mooie nieuwetijdskinderen worden al met een zodanige wijsheid geboren dat ze lesstof als oervervelend ervaren omdat ze het diep in hen gewoon al wéten en zich bijna vervelen in de klas.dit wordt jammergenoeg nog altijd een beetje versterkt omdat nog lang niet alle leerkrachten hier goed op anticiperen en/of zelf nog niet zo goed snappen wat er gaande is.
   Daar wordt zichtbaar en onzichtbaar hard aan gewerkt om hierin verandering aan te brengen maar dat gaat via de weg van de geleidelijkheid. Het oude systeem zal eerst stukje bij beetje gedelete mogen worden waarna er nieuwe ” software” geplaatst kan worden toch?

   Het ineens vegetarier worden is ook heel mooi. Sommige ruiken bij het zien van een stukje vlees gewoon de stal en krijgen geen vlees meer door hun keeltjes. Helemaal o.k. En er zijn genoeg alternatieven voor vlees om wel je bouwstoffen binnen te krijgen hoor, dat is wel belangrijk natuurlijk.

   Je sensitiviteit maakt dat energieen overweldigend voor je kunnen zijn/voelen en onbewust een gevoel van chaos kunnen creeren. Eenvoudigweg omdat je energieen opneemt van anderen die dus niet van jou zijn. Deze kun je proberen te herkennen. Het overweldigende gevoel maakt het mischien dat je de neiging hebt om je in jezelf terug te keren om het te kunnen händelen. Dit kan een oorzaak zijn dat je je verlegen voelt, wordt, wat niet zo hoeft zijn hoor.

   Weet je, er is een mooi boekje met mooie kenmerken van nieuwetijdskinderen en verhalen op basis van waargebeurde situaties. Misschien hebt je er iets aan en kan het je wat verduidelijking aanreiken. Het heet ” Kinderen Van Nu< " title="Kinderen Van Nu" target="_blank">“ en het is van Meg Blackburn Losey. Je kunt het bij Bol Kinderen Van Nu” title=”Kinderen Van Nu” target=”_blank”>bestellen Isbn 978.90.8840.0018. Als je het misschien te duur vindt kun je het mogelijk uit een bieb lenen. Als dit ook geen optie is mag je het met alle liefde van mij lenen en dan stuur je het maar weer terug als je het uit hebt.

   Onthoud goed, volg, vertrouw je eigen gevoel hoe die ook kan afwijken van de wereld. Als je oprecht, zuiver en eerlijk leeft en je best doet , is je eigen gevoel de beste leermeester, hoe anderen het ook mogen zien.

   Houd moed, blijf dapper, weet dat je nooit alleen staat ookal kan dat soms wel zo voelen omdat je er misschien nog niet zo bekend mee bent.
   Er staan op deze mooie site ook veel mooie verhalen, ervaringen etc die je stukje bij beetje verder kunnen helpen en ondersteunen.

   Take care en hartelijke groet, Mirjam

   J

   • @Mirjam, Je bent een engel! Dank u voor de steun, doet ontzettend goed om mensen te ontmoeten die je zo begrijpen en je wat extra licht geven in ‘t donker :p

    Dank voor de boektip! Als ze die in de bib hebben ga ik die zeker proberen uitlenen! Nu zijn er hier gelukkig veel interessante teksten die zo voeden, ik begrijp beter het waarom en voel meer vertrouwen in mezelf.

    1000X dank, deze site is hartverwarmend in deze chaotische periode!

    Love 2 all of U, Capucine

    • @Capucine,
     Dag mooie meis, goedemorgen,
     Wat maakt jouw reactie me blij. Zie je welke krácht er al in jou zit dat je door het lezen op deze prachtige site van Gordon nu al zoveel positiviteit weet terug te halen.
     Dat doe jij helemaal zelf en dat getuigt van wijsheid en kracht. Wees je bewust Capucine hoe geweldig en dapper dit is van jou en alles over jouw Zijn zegt.
     De onstuimige sfeer die over de aarde woedt hebben we allemaal last van dus laat dat gevoel er “gewoon” zijn en voel je gesteund dat vele van ons daar op momenten last van hebben. Zie het maar als een oefening om te sterker en sterker te mogen worden en laat je mee voeren alsof je met een luchtbedje op een woelige zee dobbert. Er komt nu en dan een hoge golf voorbij maar die daalt ook vanzelf weer naar beneden in rustig water….:-)

     Dank je wel voor je mooie en oprechte compliment dat je me een engel noemt. Dat is “wat” te veel eer voor mij maar ik snap wat je bedoelt en het voelt prachtig voor me.
     En…..geen ú te me zeggen ajb hoor.

     Maak er een mooie dag van vandaag meis, en ik vind het súper zoals je het doet. Alles komt goed.

     Warme groet Mirjam

     • @Mirjam,
      Inderdaad, de laatste tijd voelt ontzettend onrustig, anderzijds heb ik in een week tijd ‘gevlogen’ door een bron van informatie die zo vertrouwd lijkt en zowel kracht geeft als me van stuk brengt (heimwee?).
      Ik hoop dat iedereen die het er moeilijk mee heeft toevallig je mooie metafoor leest! Zulke reacties brengen me volledig tot rust en geven me steeds meer vertrouwen om te geloven in mezelf.

      Ik ben trouwens heel blij dat je mijn compliment met eer hebt ontvangen! O:)

      Ik voel me heel goed, bedankt voor de extra energie-boost! Morgen is mijn verjaardag en normaal gezien ben ik heel moe op die dag, voor mijn 21 ste maakt het universum blijkbaar een uitzondering haha 😀

      Warme groetjes met veel liefde terug!

      • En lieve lieve Capucine, ik krijg echt kippenvel als ik me op jouw blijdschap aansluit. Geniet van de energie die weer door je heen gaat stromen. En zoals Mirjan zegt, in het begin zullen de stromen nog wild en onregelmatig zijn, naarmate je je opent zal je het steeds beter weten te kanaliseren.

       Alvast een hele gelukkige verjaardag lieve schat. <3

      • @Capucine,
       Goedemorgen lieve mooie jarige meis,

       Allereerst, een hele warme en hartelijke felicitatie met jouw 21e verjaardag vandaag. Ik wens je recht uit mijn hart toe dat het aankomende levensjaar naar jouw 22e (prachtig kroongetal) verjaardag een jaar wordt voor je waarin liefde, het verder groeien in je mooie ZIJN en wijsheid en alles wat je jezelf ook maar wenst hoogtij mogen vieren. Ik zal dit volop voor jou mee gaan wensen en vragen.

       Jouw lieve reactie maakt me intens blij en laat alle energie in me kolken van vreugde. Niet alleen omdat ik blij ben dat ik jou blij maak maar ook vanuit dankbaarheid dit te kunnen en mogen aanreiken en jij op jouw beurt mij hierin weer extra kracht en energie geeft. Zo mag het werken tussen mensen, jij komt voor mij en ik kom voor jou. Dank je wel hiervoor lieverd.

       Vwb jouw stukje gevoel van dualiteit meis, veel kracht uit mooie stukjes te putten naast een blijvend stukje onbestendig gevoel is het idd mooi verwoord dat je dit heimwee noemt. Het is ook daadwerkelijk een stukje heimwee waar je mee te maken hebt en er komt nu een stukje rust bij vanuit het gevoel dat je krijgt door ERKENNING dat de heimwee er is en mag zijn en meerdere dit gevoel met je delen. Het herkennen, erkennen om het vervolgens vanuit een mooie missie uit te mogen kristaliseren op aarde is het verstevigen van je fundering om jouw prachtige taak op aarde te kunnen uitvoeren en in een mooie balans te kunnen houden voor jezelf.

       Voor nu een hele blijde, zonnige en super super leuke verjaardagsdag gewenst lieve meis en houd dit prachtige gevoel van nu vast. Weet en voel je gesteund in je ZIJN, dat is mijn “verjaardagswens en – “kadootje” voor jou hierbij….;-)

       Lieve groet en warme verjaardagsknuffel, Mirjam

     • Lieve lieve Mirjam,

      Neem gerust het compliment dat ze je geeft met open armen aan. Het voelt wat vreemd omdat we dat inderdaad niet gewoon zijn om dit te mogen ontvangen, maar als je er genoeg voor openstaat, dan zal je gauw zien dat je je ook echt zo mag voelen, want voor Capucine, ben je nu echt ECHT ECHT! Een engel op aarde. Jij verbint je even met haar kwetsbaarheid, haar gevoeligheid haar emoties, waardoor zij zich geliefd en gekoestert voelt. Door jou een engel te noemen geeft zij op haar manier jou die kracht terug. Laat het stromen van jou naar haar en geniet!! Geniet!! GENIET88

      Mijn hartje begint helemaal te springen van blijdschap zoals een kind straalt als je ze voedt met lekkers!! Dikke kus en harteknuf

      • @Love,
       Hallo lieve Love, ik kon het vanochtend niet helemaal in alle rust redden om jullie allebei heel hartelijk dank je wel te zeggen voor de intens lieve en hartverwarmende reacties. Het is heerlijk en fijn om een reactie als die van jou te mogen ontvangen. Hoe mooi gaat de wereld er uit zien als op een goede dag iedereen naar elkaar reageert zoals jij naar mij doet. Heel warm, recht uit je hart en ook zodanig bij mij binnengekomen.
       Mooi en lief wat je me schrijft over het compliment wat ik van Capucine mocht ontvangen.( je voelt heel goed overigens…;-)…)Ik voel haar intentie hierbij ook tot in het diepst van mijn zijn hoor, dat vooropgesteld, ontvang het ook absoluut met open armen en ben me ook gepast bewust van het effect wat het op Capucine heeft hetgeen in eerste instantie natuurlijk ook net zoveel over haar en niet in de laaste plaats ook over jou zegt Love. Jullie pakken het met een evenzo zuivere en diepe intentie op. Toch wil ik de eer van aarde engel delen met mijn leiding en de “niet aardse” engelen die ons omringen want zonder hun onophoudelijke liefde, ingevingen en niet te verwoorden support zouden we dit ook niet op deze wijze kunnen uit uitvoeren. (maar ik snap heel goed wat je me schrijft.. en dat koester ik)
       Lieve Love, ik wens je een intens blij, zonnig en relaxt weekend toe, niet te veel en te hoog spingen hoor…..alle liefs en warme knuffel van mij naar jou terug.

    • @Capucine,

     Lieve Capucine,

     Even een piepklein berichtje om te horen of je een blijde verjaardagsdaghebt gehad en te informeren hoe het met je is?

     Take care en Warme groet Mirjam

     • @Mirjam,

      Liefste Mirjam,

      HARTELIJK bedankt voor de liefdevolle verjaardagswensen!!!!!!!!!! <3
      Ik lees ze pas vandaag, heb ze waarschijnlijk overgeslagen in mijn mailbox…
      Wil natuurlijk niet zeggen dat ik ze niet ontvangen had op de dag zelf want ik voelde me fantastisch! 😀 't was de mooiste (bewustbeleefde) verjaardag tot nu toe! Ik kijk er enorm naar uit om te 'groeien' en het is heel fijn om zo gesteund te worden. Je woorden geven me rust om deze tijd door te maken en er vooral nog van te genieten! Ik krijg meer vertrouwen in mijn proces, hoewel geduld me soms hier en daar eens ontbreekt :p
      Ik kan niet wachten om krachtig te schijnen! De balans vinden is inderdaad de grootste uitdaging…

      Het is fijn dat ook mijn woorden ook voor jou iets betekenen. Ik kan alles niet zo mooi en poëtisch uitleggen, maar oprecht zijn ze wel! 😀
      Ik voel een krachtige stroom van liefde, enthousiasme, warmte wanneer ik de reacties lees, en ga dit gevoel voor de hele dag vasthouden!

      Bedankt Mirjam en Love,
      Ik ben blij dat jullie er zijn en mijn pad verlichten!

      Heel veel liefs,
      Capucine

      • @Capucine,
       Lieve Capucine,

       Wat een heerlijk berichtje lieve mooie meis dat je zo’n fijne verjaardagsdag hebt beleefd. Zó gegund en zó welverdiend. Jouw krachtige schijnen gaat helemaal goed komen lieverd. En vwb een stukje geduld…hihi…dat is een “uitdagend hindernisje” voor de hele mensheid meis. Loslaten en geduld zijn dé no. 1 & 2 wat voor en door mensen als meest lastig wordt ervaren dus…..daar mogen we gerust wat langer over doen hoor 😉

       Wij zijn blij dat wij er voor jou kunnen en mógen zijn lieve lieverd.
       Schroom ajb niet contact met één van ons te leggen als er ook maar iets is waarbij je wilt delen, overleggen, even een opkikkertje wenst etc etc.
       Je bent niet alleen dus doe het ajb ook niet alleen meis.
       Ik kan me voorstellen dat het misschien niet altijd praktisch is als er iets is wat je bezig houdt en waar je graag ondersteuning bij wenst om dit via de site te doen,
       Ik bied je heel graag aan dat je me altijd en altijd kan bereiken via mijn persoonlijke mailadres.
       Ik wil het niet zo hier op de site plaatsen maar Gordon heeft deze van ons en die mag je hem met alle liefde opvragen.
       Blijf nooit te lang aannhikken tegen dingetjes waarbij soms een klein woordje of zetje het eenvoudiger kunnen maken en het luchtig kunnen houden he meis.

       Lieverd, houd deze prachtige, krachtige en stralende energie vast, remember who you are en laat je ” gewoon” meevoeren op de golfjes hè als het eventjes ietsjes begint te waaien….;-)

       Dag meis, veel warme lieve groeten en veel krachtige gedachten naar jou toegewenst. Wees tróts op,jezelf!.

       Alle liefs, Mirjam

 4. Lieve Juliët, jouw berichtje voelt voor mij ontwapenend en ontdekkend. Mooi! Feit dat je volgens jouzelf niet in God gelooft betekent niet dat je geen mooi Kristal- of Nieuwetijdskind kunt zijn hoor. Misschien is het een stukje wat je mogelijk op een dag nog eens mag gaan ontdekken? Veel dingen in onze leventjes hebben vaak een achterliggende gedachte of bedoeling en misschien hoort jouw vraag hierbij? Je bent nog jong en ik vind het al heel bijzonder en mooi van je dat deze vraag toch al bij jou leeft. Dat is toch al een prachtig stukje bewustzijn van je. Als jij je goed en fijn voelt bij hoe je leventje loopt IS het ook goed meis. God, de engelen of hoe je het ook graag wilt benoemen, of niet, kennen ons beter dan wij ons zelf kennen. Ze oordelen en veroordelen je nooit omdat ze wéten en alles en iedereen in liefde en begrip zien onder elke omstandigheid. Het mooiste hierbij is, zoals Joke ook al zo mooi zegt, God kan ook in de vorm van LIEFDE voelen.
  Ga er mee om zoals het voor jou fijn voelt en geloof en vertrouw dat het goed is zoals het is. Als het de bedoeling is dat je er op een dag alsnog eens naar mag “kijken” wordt dat vanzelf bij je ingegeven hoor. Gebeurt dat niet is het voor jou op dat moment óók helemaal o.k. en ben je een evenzo mooi iemand.

  Wees trots op jouw mooie zijn en goed dat je je vragen stelt op een mooie site als deze.

  Een blijde dag als je dit leest en een warme groet voor jou Juliët, Mirjam

  • @Mirjam,
   Hai Mirjam,
   Bedankt voor je mooie en lieve reactie op mijn vraag.
   Mijn vraag is zeker beantwoord, mede door de andere reactie’s.
   Ik voel wel dat er iets is… iets onverklaarbaars.
   Maar zie het niet zo als in een god ofzo.
   Maar bedankt voor je reactie, ik ga misschien wel vaker op topics reageren!

   Groetjes Juliët

   • @Juliët,
    Hoi hoi Juliët, jij ook dank je wel voor je lieve en open reactie. Laat dit stukje gewoon los meis en wees blij met je mooie zijn en de manier waarop je het beleefd en ervaart. Het is zo mooi en goed zoals het nu is. Ga zeker niet twijfelen aan wat voor jou wel dan niet goed voelt omdat het, nogmaals, écht goed IS zoals je hart jou ingeeft. Vertrouw je eigen gevoel en vertrouwen meis. Ook wij lopen dagelijks tegen vraagstukjes aan waarvan je denkt…hhhhmmm? Dat is juist het mooie en ontdekkende van het leven, ons zijn, en hiermee onmksbaar voor onze groei. Ik wordt bijna 47 jaar en heb al veel moois mogen beleven, doorleven, ervaren maar dat gaat gelukkig ook “altijd” door. Hebben we het ene stukje onder de knie, dient een volgend stukje zich aan. Het mooie hierbij is, en dat constateer je veelal achteraf…hihihi, dat de puzzelstukjes heel mooi opvolgen. Er kunnen in onze ontwikkeling geen stukjes tussenuit gelaten worden want dan creeëren we geen solide basis. Nou meis, dit nog even om extra te onderstrepen naar je dat je prachtig bent zoals je bent en wees daar blij mee, trots op, en haal daar op lastige momentjes in je leventje jouw kracht uit. Blijde avond voor nu en warme groet, Mirjam

    • @Mirjam,

     Hai Mirjam,
     Dankjewel!!!
     Ik zal er aan denken, ik ben ook wel blij met wie ik ben.. Alleen kan niet altijd zijn wie ik ben.
     Maarja, ik ben er ook niet echt altijd mee bezig..
     Jaa onbewust wel, maar het kan en wil niet altijd.
     En soms moet je het gewoon even op zij zetten.
     Maar wederom bedankt voor je bericht!
     Doet me goed! 🙂

     Groetjes,

     Juliët

     • @Juliët,
      Hoi hoi meis,

      Blij dat je alles doet zoals je doet en af en toe alles heerlijk gewoon even opzij zet. Doe ik ook hoor. Zo houden we ook fijn balans want hoe we ons ook voelen of zijn, we logeren nu op aarde zeg ik altijd maar dus mogen we ook aardse dingetjes doen toch….hihihi.
      Alle goeds meis, blij en zonnig weekend en super leuk zo even kennis gemaakt te hebben en wellicht weer eens tot een volgende berichtje.

      Dagdag, warme groet Mirjam

      • @Mirjam,
       Hai Mirjam,

       Ik laat ook maar weer even wat van me horen.
       Ik heb nu 3 maand vakantie, aangezien ik ben geslaagd voor mijn school.
       Lekker niks doen, straks op vakantie.
       En daarna een nieuw begin, op een nieuwe school, nieuwe studie, nieuwe mensen.
       Heb er zin in!
       Ik zie het als een nieuwe start dit jaar, voor alles.

       Goed, dit wou ik even kwijt.

       Groetjes Juliët

     • @Juliët,
      Hoi meis, van harte gefeliciteerd dat je geslaagd bent.! Wat een geweldig bericht. Welke opleiding heb je gedaan en wat ga je na de vacantie voor mooie nieuwe opleiding volgen?
      Wat een fijn vooruitzicht joh, drie maandjes vrij en een heerlijke vakantie in het verschiet? Ga je naar de zon of lekker weg in eigen land? Gaat het goed met je meis en kun je je mooie positiviteit in fijne balans vasthouden?

      Super leuk dat je even een berichtje hebt gegeven en wat heerlijk te lezen dat je je zo verheugd op alle mooie nieuwe deuren die voor je open gaan.

      Zet m op meis, blij en zonnig weekend voor nu en warme groet terug voor jou. Mirjam

      • @Mirjam,
       Hai,
       Misschien heb je een email adres ofzo.
       Ik ga niet alles hierop zetten namelijk haha.
       Snapje?

       Groetjes.

 5. Hallo,
  Ik ben 15 jaar en ik ben een kristalkind.
  Althans dat denk ik… Ik heb me altijd anders gevoelt dan leeftijdsgenoten, en als ik dingen over nieuwetijds kinderen lees, de eigenschappen enzovoort. Komt dat heel erg overeen met mijzelf.
  Ik heb alleen een vraag, ik lees in veel berichten dat het met God te maken heeft.
  Maar eerlijk gezegt geloof ik niet in een god, is dit van belang? moet je persee gelovig zijn, om een kristalkind te zijn? Of uberhaupt een nieuwetijds kind?
  Dat vroeg ik mij af.
  Ik zou graag willen weten hoe anderen hier over denken?

  • @Juliët,
   Hai.
   Vanuit het toeval ben ik op deze mooie site terecht gekomen, heb heel de nacht gezeten om goed te lezen en Julliët spoorde me toch wel erg aan om ook maar eens een reactie achter te laten. Dat had ik wel al eerder gewilt, maar er was geen aanleiding voor vond ik.
   Ook ik geloof niet in ”God” maar wel in liefde en een hiernamaals.
   Ik weet niet of het gepast is dat ik hier zo reageer maar als uitzondering geef ik het dit keer eens de voordeel van de twijfel.

   Ik ben Desiree, op moment 17 jaar. Ben geboren op 31/01/1995.
   Ook ik denk net als juliët dat ik een kristalkind ben. Ik herken mezelf er zo ontzettend in en heb mij inderdaad al vanaf de geboorte anders gevoeld. Ik was me er wel heel bewust van dat dit niet normaal was en zweeg er veel over, net zoals ik nu doe.
   Vanaf mijn 13e woon ik in een 24-uurs instelling van Jarabee, Jeugdzorg in Twente.
   Ik heb het altijd erg moeilijk met de gevoelloze instelling van hulpverleners ÉN jongeren. Ik voel aan alles dat het vanuit de jongeren alswel vanuit de behandeling niet werkt. Verder wordt ik niet gepest.
   Natuurlijk ben ik niet voor niets uit huis geplaatst door Jeugdzorg en heb dus al een behoorlijk verleden voor mijn jonge leeftijd.
   Ik mis het warme gezinsleven ontzettend, al heb ik dat nog nooit meegemaakt. Ik mis ontzettend de liefde van mensen om me heen. Daarom ga ik over een paar maand bij mijn vader wonen.
   Ook een probleem is het praten, ik denk het grootste probleem. Ik vertel geen leuke en geen minder leuke dingen. Via internet typ ik er heel wat van af en lijk ik altijd haantje de voorste, daar praat ik zo ontzettend veel met mensen, dan wel niet over mijzelf, maar over waar zij mee zitten, maar ik praat tenminste.
   Ik heb gewoon niets te melden in het echt. Al wil ik wel, er komt niks uit mijn mond, ik kan niet eens iets in mijn gedachten krijgen om het over te hebben. Daardoor wordt ik altijd naar achteren gedrukt worden anderen belangrijker gezien als mij, en wordt ik soms zelfs vergeten!!!

   Eigenlijk is dit het topje van de ijsberg wat ik hier beschreven heb, maar mijn uiteindelijke vraag is of iemand mij in Gods naam kan helpen met hoe ik moet omgaan met de harde buitenwereld. Ik weet het niet! Ik wordt telkens weer teleurgesteld, mensen begrijpen me niet, of ik begrijp andermans negatieve gevoelens niet….
   Vind het zo ontzettend moeilijk.

   Julliët, hoe ga jij hier bijvoorbeeld mee om? Heb jij het hierdoor niet moeilijk op school?

   Groetjes,

   Desiree

   • @Desiree Sarang,

    Heee Desiree,
    Bedankt voor jouw reactie op mijn bericht!!
    Hoe ik er mee omga? tjaa, ik praat er niet echt over met mijn leeftijdsgenoten.. ook niet met mijn beste vriendinnen, zij willen mij wel begrijpen.. Maar echt begrijpen doen ze toch niet.
    Dit onderwerp is in veel ogen een taboe, ook onder veel volwassenen.
    Op school weet ook niemand het, maarja ik vind het ook een beetje een hokje.. een soort stempel dat je op je drukt met wie je bent.
    Maar je mag er wel trots op zijn vind ik, en ja ik ben nog jong.. en zal dit nog meer moeten ontwikkelen.
    En dat gaat allemaal wel vanzelf.
    Ik heb het er niet echt moeilijk mee op school, als ik op school ben.. dan pas ik me daar aan, aan de anderen.
    Ik heb ook van alles meegemaakt, en nog steeds..
    Ga dit hier niet allemaal vertellen, maar dit maakt je wie je bent.

    Ik hoop dat je wat aan dit berichtje hebt.

    Groetjes,

    Juliët.

  • @Joke,

   Ja, bedankt voor je reactie!
   Altijd fijn om te weten hoe anderen erover denken.
   Ik geloof wel in iets onverklaarbaars, maar niet in een zin als een God.
   Ik geloof wel in een soort gidsen, niet letterlijk..
   Maar meer in dromen, die soms wat kunnen betekenen bijvoorbeeld.
   Ik heb vaak dat ik ergens over droom, en dat ik dat dan na een tijdje ook echt mee maak. En dan denk ik: huh?! dit heb ik al eens meegemaakt.
   Soort flashbacks.

   Groetjes,

   Juliët.

 6. Hoe herkenbaar!Gelukkig dat wij ouders een luisterend oor en een levend voorbeeld mogen zijn. Ook al doen wij het niet altijd goed. Zo komen we samen verder. En als ik dan een glimpje zie van hun echte zijn dan ben ik zo trots op hen! Samen mogen zijn wie je bent,elkaar echt ontmoeten: wat een mooie wereld gaan we tegemoet!

 7. Je wilt je kinderen zo graag helpen. Ze hebben het soms zo moeilijk. Voelen dat ze anders zijn. Mijn kristalkind worstelt met het “anders” zijn. Op fysiek en mentaal vlak te kort schieten, brengt veel angst en verdriet met zich mee. Ik kan niet wachten tot het zo ver is, dat mijn zuivere kristalkind zijn echte plek op de aarde kan innemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in