Spiritueel ontwaken en je werk of bedrijf

Tijdens het begin van mijn spiritueel ontwaken hoorde ik vaak dat je verlangens wegvallen tijdens het proces van verlichting. En ook dat het een goede spirituele oefening is om niet in al je menselijke verlangens mee te gaan, meer onthecht te zijn.

Niet meegaan met impulsen geeft de rust om te zijn

Aan de ene kant gaf en geeft deze oefening me rust, omdat ik meer vrijheid voel als ik niet met iedere interne impuls meega. Heel veel innerlijke impulsen zijn eigenlijk gewoontes van het ego die vooral stress en afleiding geven. Zoals de neiging om direct te reageren op iedere mail die binnenkomt. Of de gewoonte om me zorgen te maken over dingen die ik gezegd heb (had ik dat niet anders moeten doen?).

Als ik hier niet meer in meega, is het effect groter dan ik had durven dromen. Er komt ruimte om gewoon mezelf te Zijn en in het moment te leven. De Liefdevolle stilte in mijn hart groeit daardoor nog iedere dag, zodat ik bijvoorbeeld op de geplande momenten dat ik op mijn mails reageer vanuit Liefde aanwezig kan zijn. Geen antwoord op de automatische piloot, maar echte aandacht.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het verlangen om in mijn bedrijf echt mezelf te zijn

Tegelijkertijd gaf de spirituele oefening me al heel snel ook verwarring, omdat niet al mijn verlangens verdwenen. Sterker nog, sommige diepere verlangens werden tijdens mijn spiritueel ontwaken steeds krachtiger. Vooral de wens om mijn authentieke en unieke zelf te kunnen zijn in mijn bedrijf werd sterker. Dat had ik niet verwacht. Eerlijk gezegd verontrustte het me zelfs eerst een beetje.

Eigenlijk had ik verwacht dat iedereen wat meer hetzelfde zou worden op het moment dat we spiritueel ontwaken. Tenslotte ga je je tijdens je proces van verlichting herinneren wie je als Goddelijk wezen in essentie bent. En die essentie is bij iedereen hetzelfde. Uiteindelijk zijn we allemaal weer het universele Licht.

Wij zijn een geïndividualiseerd stukje Licht

Wat ik steeds beter begon te zien, is dat we als mens allemaal een klein en uniek deeltje van het Licht zijn. Een geïndividualiseerd stukje Licht zou je kunnen zeggen, ook al zijn we in essentie allemaal van hetzelfde grootse Licht gemaakt.

Je zou kunnen zeggen dat we als ziel allemaal een klein stukje van dit grootse Licht vertegenwoordigen. Een uniek aspect van het Goddelijke. Als de sluiers over onze essentie zachtjes transformeren en verlichten, lossen ook de sluiers over onze unieke talenten, ervaringen en Lichtcodes op.

Het is de Goddelijke bedoeling dat we uniek zijn

Dat unieke in ons is geen grote kosmische fout, maar juist de Goddelijke bedoeling, omdat we op deze manier als mens een prachtig en rijk leven kunnen manifesteren. Een leven waarin het geen moment saai is. En een leven waarin onze magnifieke ziel continu groeit, speelt en creëert.

En hoe logisch is het dan dat dit unieke in ons zich wil laten zien! Het wil zich laten zien in wie we zijn en in wat we doen. Niet op de manier zoals ons ego dat wil (”Kijk mij eens belangrijk zijn”), maar met hart en ziel, omdat het Goddelijke zich op die manier uitdrukt en vormgeeft. En jij en ik zijn als mens en Lichtwerker dan letterlijk de onvergelijkbare handen en voeten van het Licht.

Wat betekent je ontwaken voor je werk of bedrijf?

Het diepe verlangen van je ziel om zich op haar eigen buitengewone wijze uit te drukken komt naar de oppervlakte als je spiritueel ontwaakt. Hierdoor kun je steeds minder goed het werk doen wat niet bij je ziel past. Misschien heb je dat zelfs al nooit goed gekund, omdat je als kind al met een wat ruimer bewustzijn geboren bent dan veel andere mensen van jouw leeftijd.

Het werk wat je doet brandt je daardoor op en je voelt een intense wens om je eigen bedrijf te starten. Of het bedrijf wat je hebt stroomt niet. Je loopt leeg op je huidige klanten of je voelt diep van binnenuit dat het tijd is voor verdieping, omdat je zelf enorm gegroeid bent.

Een signaal van je ziel dat het tijd is

De uitdagingen in je werk of bedrijf zijn vaak een signaal van je ziel dat het tijd is om op een nieuwe manier naar jezelf te gaan kijken. Te erkennen dat het werk wat je doet (in loondienst of je eigen bedrijf) niet meer is afgestemd op je spirituele groei en dus mag/moet veranderen.

We veranderen beetje bij beetje, als een bloem die heel geleidelijk open bloeit. Maar!

Er komt een moment dat je ziel je roept. Het moment waarop je zover bent ontwaakt, dat je voluit voor je spirituele groei mag gaan staan en datgene gaat doen wat nu bij de spirituele taak van je ziel past.

Oefening

Voel jij in je werk of bedrijf steeds vaker een diep verlangen om voor je unieke Zijn te gaan staan? Dan is dit waarschijnlijk je ziel die fluistert: “Het is tijd voor vernieuwing en jouw aardse keuze voor verandering. Je mag eindelijk doen wat bij je meest unieke stralende Zelf past.”

Neem maar even een moment om naar de diepere laag van je ziel te gaan. Te luisteren, wat zij je wil vertellen.

Ga hiervoor zitten op een fijne plek waar je in alle rust met jeZelf kunt zijn. Sluit ontspannen je ogen en geniet even van dit moment van rust. Er is niets wat je moet. Je mag gewoon hier en nu zijn.

Adem een paar keer iets dieper in en uit. In door je neus en weer uit door je mond. Dit helpt je lichaam, emoties en gedachten om tot rust te komen. Voel hoe je wordt gedragen door je stoel, verbonden met de Aarde. Nodig dan je hartcentrum uit om zich te ontspannen en breng een zacht stralend licht naar je hart. Stel je maar voor dat je hart steeds lichter wordt en geniet van het fijne gevoel wat dit geeft.

Kijk dan in gedachten naar de wereld om je heen en voel wat dit met je lichaam, emoties en gedachten doet. Laat het er gewoon zijn, zonder het te veranderen of erin mee te gaan. Het is wat het is en tegelijkertijd zit jij ontspannen op je stoel met een prachtig gevuld hartcentrum.

Vraag dan je hart wat het wil. Waar verlangt je ziel ten diepste naar?

Laat dit verlangen stromen en vraag je hart naar een beeld of gevoel van datgene wat op dit moment in je werk of bedrijf belangrijk is. Wat heeft je ziel in jouw hart voor je klaargelegd?

Neem de tijd die je nodig hebt en is het genoeg, bedank je hart en ziel dat ze er altijd voor je zijn.

Voel tegelijkertijd hoe jij ontspannen op je stoel zit, met je hartcentrum heerlijk gevuld met licht. Breng dan jezelf met je bewustzijn helemaal terug naar het hier en nu. Schrijf in je dagboek op wat nu belangrijk voor je is.

En, deel je het hieronder met ons?

P.S. Heb jij een bedrijf (of wil je een bedrijf gaan starten) en voel je vanuit je hart en ziel dat je met je bedrijf een spirituele taak als Lichtwerker hebt? Maar stroomt je bedrijf nog niet zoals je zou willen, omdat je niet genoeg klanten hebt of passen de klanten die je aantrekt niet meer? Meld je dan hier aan voor de gratis online videotraining ‘Manifesteer een bloeiend bezield bedrijf als Lichtwerker’.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in