Spiritueel zijn betekent ook niet voor iedereen hetzelfde. Zeg op een verjaardagsfeestje dat je spiritueel bent en de kamer valt stil of mensen maken een grapje. Zeggen dat je spiritueel bent lijkt nog altijd iets vreemds te zijn. Spiritueel zijn betekent ook niet voor iedereen hetzelfde. Dat brengt verschillende meningen en kijk op dit begrip. Maar waarom spiritueel zijn nou ook direct een stempel krijgt als “je bent niet in orde” is een beetje jammer.

Spiritueel zijn we allemaal

In wezen zijn we allemaal spiritueel. Ieder persoon hier op aarde heeft een ziel, je binnenste, je kern. En die ziel noem je in het Engels Spirit. Van daaruit komt het woord Spiritueel. De Dikke van Dale zegt dat het woord spiritueel “openstaand voor alles wat met religie en metafysica te maken heeft” betekent. En dat is ook wat onze ziel doet, die staat open voor alles wat met religie te maken heeft en wat boven het waarneembare uitgaat. Zonder daar over te oordelen of het af te wijzen.

Jij bent hier niet voor niks

Vanaf de dag dat je geboren wordt ben je afhankelijk van degene die jou verzorgt. En ook die ziel is afhankelijk geweest van zijn of haar verzorger. Je wordt opgevoed en de basis dingen worden je aangeleerd en bijgebracht. Je baseert je op wat je direct omgeving doet en zegt. Hoe zij zich uiten en wat zij denken. Daar word je geprogrammeerd in wat je weet en wat je doet. Je ziel kan op de achtergrond raken wanneer daar in je leven geen ruimte voor is.

Maar voor iedereen geldt dat er een moment in je leven komt dat je wakker wordt. De zogenoemde Wake up Call. Je hebt altijd gevoeld dat je anders was, je denkt anders over dingen na of ervaart het leven anders dan een ander. Je hebt een sterk rechtvaardigheidsgevoel en komt op voor degene die niet netjes behandeld wordt. Je bent een natuurliefhebber en voelt je op je best als je in de bossen wandelt. Je zorgt graag voor anderen, waarbij je jezelf vergeet. Jij bent hier niet voor niks, jij hebt hier iets te doen wat alleen jij kan brengen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat jij hier te doen hebt

Jouw ziel heeft een missie mee gekregen, of misschien wel meerdere. Voordat jij geboren werd heb jij lessen mee gekregen die je in dit leven mag leren of aan een ander mag leren. En jouw ziel heeft hier iets te doen. Je kan het (tijdelijk) vergeten zijn, maar die missie zit in je binnenste en er komt vanzelf een dag waarop jij hem in je bewustzijn weer herinnert.

Ben jij ouder van een nieuwetijdskind, weet dan dat dat niet voor niks is. De ziel van je kind heeft jou gekozen om bij jou geboren te zijn. Het kiest er voor om bij jou op te groeien en te mogen leren en les te geven.  En zo heb jij er ook voor gekozen om in jouw gezin, bij jouw ouders op te groeien.

Creepy

Vind je het allemaal maar eng en spannend? Dat snap ik, want het is niet niks om te ontdekken wat er allemaal bestaat op aarde en om tot inzicht te komen dat er meer is tussen hemel en aarde. Je hoeft er niks mee en je mag er alles mee. Dat is ook het mooie er van, je hebt altijd je eigen vrije wil die hierin een keuze mag maken.

We zijn allemaal uniek

Niet ieder nieuwetijdskind is een medium of paragnost en we kunnen niet allemaal met engelen praten of overleden zielen zien. Ieder heeft zijn of haar eigen missie(s) en heeft een eigen pad te bewandelen. De één is een fantastische zuster in het ziekenhuis, de ander een enthousiaste buschauffeur en weer een ander geeft vol passie les op de universiteit. En misschien is het de gave van je kind om verbinding te maken tussen het hemelse en het aardse.

We hebben allemaal op onze eigen, uniek wijze iets bij te dragen aan deze wereld. En doe het vooral op je eigen manier, zoals dat bij jou diep van binnen precies goed voelt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in