Niets is voor niets

We leren allemaal van wat we ervaren en meemaken in ons leven. We vergroten met iedere ervaring ons bewustzijn. Door ons hart en onze vreugde te volgen. Door dwars door onze pijn heen de vrijheid in onszelf te hervinden. We leren van ons succes en we leren door af en toe onderuit te gaan.

Dat is zo waardevol! Alles wat je tot nu hebt ervaren heeft je gemaakt tot de prachtige mens die je nu bent. Er is niets, maar dan ook helemaal niets wat niet heeft bijgedragen aan wat jij, door zo puur mogelijk jezelf te zijn, uitstraalt in de wereld. En alles waar jij naar verlangt, puur vanuit je hart, zet je aan om nog meer uit te dragen wat jij toe te voegen hebt aan het grote geheel.

Wanneer jij verandert

En eens in de zoveel tijd is het net zo belangrijk om alles wat je om je heen hebt verzameld even helemaal los te laten en je weer met jezelf te verbinden. Want terwijl we leren ons te verbinden met ons verleden en onze toekomst, hebben we ook de neiging om ons vast te zetten in onze gedachten daarover.

Wanneer jij steeds meer ervaart wie jij nou eigenlijk echt bent en leeft vanuit wat echt bij je past, dan verandert de manier waarop je in het leven staat. Dan verandert wellicht langzamerhand wat je jezelf gunt in je leven. Of dat nou in je relaties, in je werk, of in welk onderdeel dan ook is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Jij groeit door. Maar doen de mensen en de omstandigheden waarmee jij je omringt dat ook? En zo nee, past dat dan nog bij jou? Wil jij je nog fysiek verbinden met iets of iemand die je in een oude energie trekt? En als ze wel meegroeien, groeien jullie dan dezelfde kant op? Of gaan jullie wegen langzamerhand steeds meer uit elkaar? Heeft jullie samenzijn wellicht zijn doel gediend?

Dit zijn spannende vragen. Want we hebben vaak enorme moeite om het oude los te laten. We weten wat er was, we weten waar we naar verlangen. Maar klopt dat nog bij je huidige realiteit? In een relatie kun je veranderen ten opzichte van elkaar. En wanneer de relatie fijn heeft gevoeld en van waarde is geweest, is het soms heel pijnlijk om te moeten beseffen dat het nu, op dit moment, niet meer zo is.

Aanpassen uit angst om te verliezen

Vaak zijn we zo bang voor de antwoorden op deze vragen dat we ze liever helemaal niet stellen. Dan houden we vast aan wat ons bekend is. Aan omstandigheden waarvan we weten dat ze ons in het verleden gelukkig hebben gemaakt en waarvan we ergens denken dat ze de potentie hebben om dat in de toekomst ook te doen. We houden vast aan wat we kennen en voelen ons daar veilig en rustig in.

En wanneer onze relatie niet meer zo fijn voelt als ze ooit gedaan heeft, dan passen we onze verwachtingen aan. Of we passen onze verlangens aan. Of we passen onszelf aan, aan wat we denken dat de ander van ons verwacht en verlangt. Dat gaat heel subtiel. Stapje voor stapje. Terwijl we met onze eigen groeiprocessen bezig zijn en daar nog heel veel uithalen voor onszelf, verliezen we aan de andere kant het contact met delen van onszelf.

Herverbinden met je kern

Dan is het tijd om te herverbinden met jezelf. Om alles en iedereen even aan de kant te schuiven. Alle verbindingen los voor het moment. Geen gedachten, geen dromen, geen wensen. Alleen maar in contact met jezelf in het nu. Wat vind jij belangrijk in je leven? Wat gun jij jezelf ten diepste? Wat voedt jou om steeds mooier en groter te kunnen stralen? Wat heb jij nodig om te kunnen bloeien en om echt gelukkig te zijn?

Maak contact met die vrijheid in jezelf. Met die onvoorwaardelijke liefde waar jij uit bestaat. Laat zonder oordeel en zonder gedachte over hoe dat er praktisch uit moet zien, toe wat en wie jou hierbij helpt. Geef toestemming aan alles en iedereen om te verschijnen in je leven om jou zo groot en mooi en fijn mogelijk te ondersteunen bij het leven vanuit je hart. Nodig die energie uit om zich in jouw leven te manifesteren.

Wie en wat draagt bij aan jou zijn

En kijk vanuit die energie opnieuw naar alles wat jij op dit moment hebt gemanifesteerd in je leven. Wie en wat ondersteunt jouw energie en jouw liefde helemaal? Wie en wat ondersteunt dat op dit moment minder of niet? Durf je diegene los te laten die op dit moment niet bijdraagt? Durf je ruimte te maken om nieuwe mensen, nieuwe omstandigheden, nieuwe kansen toe te laten? Ben je bereid om los te laten, om echt afscheid te nemen als het niet meer werkt voor jouw hoogste doel?

Voel daarna welke actie je wel of niet wilt ondernemen. In sommige gevallen zal het belangrijk zijn om een einde te maken aan de relatie of de situatie. Dan is er een rigoureuze streep nodig. Een ‘nee’, of een letterlijk afscheid.

In andere gevallen zal het veel fijner zijn om het in je realiteit even te laten rusten. Om te kijken wat zich ontvouwt als jij je opnieuw verbindt met jezelf. Wie weet verandert de relatie vanzelf mee. Wie weet komt er een natuurlijk einde aan. Iets of iemand (tijdelijk) loslaten hoeft niet per se een dramatische actie te zijn. Het betekent alleen dat jij je aandacht en focus daar legt waar jij gelukkig van wordt en vervolgens kijkt wie en wat er meebeweegt met jou.

Ons eigen leven

Zo groeien we steeds in fases. Een fase van groei en groeipijn, afgewisseld met een fase van integratie en nieuw gevonden mensen en omstandigheden. Niets is goed of fout. Alles draagt bij aan onze ervaring van het leven. Onze relaties en onze omstandigheden zijn niet het doel van ons bestaan. Zij zijn de prachtige middelen die tot onze beschikking staan om ons leven te leven zoals wij dat ooit besloten hebben.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Ik vind de spirituele wereld wat nep onzichtbaar zweverig en oppervlakkig. Zij zullen het wel zeggen en eerst geven ze je gelijk en als je binnen bent gaan ze je veroordelen. Kan iemand zich hier in vinden als iemand de verbinding met zich zelf is kwijtgeraakt?

 2. Denk dat dit artikel probeert te vertellen dat we in feite al licht en liefde zijn, dat al onze omstandigheden, relaties en manifestaties bij dragen aan onze indentiteit maar dat ze ons ook willen herinneren wie we daadwerkelijk zijn.

 3. Je bent geboren met de code van jezelf, IK BEN.
  door de intentie uit tespreken, komt iedere informatie over
  wie,wat en waar naar je toe.
  Het uitspreken of wensen richting de sterren, brengt de kosmos in beweging.
  wishing up on a star

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in