wereld op zijn kop

Hoe zou jij 2020 het beste omschrijven? Dat is een vraag die past bij de tijd waarin we leven. Want niemand kan inmiddels ontkennen dat het een indrukwekkend jaar was. Een jaar waarin we zijn geconfronteerd met wat er gebeurt als de wereld op zijn kop komt te staan. Staat jouw wereld op zijn kop?

De situatie in de wereld

Het staat als een paal boven water dat het een bijzondere tijd is. Wat daarbij opvalt, is dat het lijkt alsof er een balancering plaatsvindt. Dit bekeken vanuit een kosmisch perspectief, ofwel het bewustzijn van de condor uit het Inca-sjamanisme. Met die visie kunnen we voorbij de ellende van de zogenaamde crisis kijken en ons focussen op een groter plaatje.

We hebben in een jaar meerdere keren gezien hoe de economie werd stilgelegd. Eerst vanwege het stikstofprobleem en daarna wegens een virus dat het op ons voorzien had. Dit virus bleek ons nog niet vergeten te zijn en kwam terug om een tweede mep te verkopen. Het bijzondere effect dat dit virus had, was dat er een economische schade werd aangericht die enorm was. Maar, dat was niet alles. Vooral uitwassen, die al lange tijd aanwezig waren, werden getroffen.

Neem de reisindustrie. Iedereen weet al jaren dat het geen goed idee is om meerdere keren per jaar met het vliegtuig op vakantie te gaan. Tegen elk boerenverstand in werd een extra vliegveld gepland en bleef het excessieve vliegen doorgaan. In het voorjaar werd dit niet minder, ondanks de stikstofproblemen en ondanks dat iedereen wel wist dat de vliegtuigen ook een grote rol in de vervuiling speelden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vlak na de stikstofproblematiek kwam het virus. En wat raakt dit virus volop? Juist, de luchtvaart. Maar bijvoorbeeld ook voetballers en piloten die altijd megasalarissen hebben verdiend en waarvan iedereen ook wist dat het eigenlijk niet meer te verantwoorden was. Kortom, een virus met bijzondere bijwerkingen tegen sommige uitwassen in de samenleving.

Is het dan echt een virus waar we last van hebben?

Kosmische tijdperken

Net zoals er jaren zijn, bestaan er ook grotere cycli. Helaas is er bij ons in het westen weinig overgebleven van die kennis. In de bijbel is nog iets terug te lezen van zeven magere en zeven vette jaren. Dat is een verwijzing naar een bepaalde cyclus en verwijst naar een dualiteit die er in de kosmos aanwezig is. Zo zijn er meer.

De Inca’s vertellen ons dat er kosmische cycli zijn die uit perioden van 7, 14, 20, 40, 100, 500 en 1000 jaar bestaan en zelfs nog veel grotere tot vele miljoenen jaren aan toe. Wij in het westen kennen de uitspraken over de 7 jaren uit de bijbel, maar andere tijdperken zeggen ons niet zoveel en dat is jammer. Want als een cyclus ten einde komt, manifesteert het verleden zich opnieuw. Dit maakt het erg interessant om te kijken wat er 100, 500 en 1000 jaar geleden is gebeurd. De omslag van een tijdperk wordt door hen pachakutiy genoemd. Wat letterlijk betekent: “De wereld op zijn kop”.

wereld op zijn kop_tijdperken

Voorspellingen van de wereld op zijn kop

Bijna ieder geloof op aarde kent voorspellingen over een eindtijd. Dat geldt ook voor de Inca’s. Er is een periode van 500 jaar ten einde gekomen sinds de laatste middelgrote pachakutiy. De laatste omslag was toen de Spanjaarden in Peru aankwamen ergens in het jaar 1513. Als we daar 50 jaar bij optellen zitten we in 2013. Vlak na de overbekende datum van 21-12-2012. De Inca’s die mij hebben getraind hadden het er in 2012 over dat de frequentie van onze werkelijkheid op aarde zou gaan veranderen. Zij spraken toen al over deze pachakutiy, maar de fysieke effecten van de omslag waren toen nog niet volledig zichtbaar. Na die 7 jaar zijn de gevolgen van de omslag eind 2019, begin 2020 erg zichtbaar geworden. Niemand kan meer ontkennen dat onze wereld enorm is veranderd en dat de voorspellingen van de Inca’s over een eindtijd gestalte beginnen te krijgen. Maar moeten we ons hier zorgen om maken?

De gebruikshandleiding

Als je gebeurtenissen vastlegt en daar handleidingen van maakt, ben je de volgende keer beter voorbereid. Dat is precies wat er al duizenden jaren door de volkeren in de Andes wordt gedaan. Hun wereld stond meerdere malen op zijn kop. Zij kenden deze cycli, wisten wat het einde van een cyclus aan effecten veroorzaakte en hoe je daar het beste mee om kon gaan. Zij hebben dit vastgelegd in codexen en rituelen. De codexen bevatten de beschrijvingen van processen en hoe je ze kunt herkennen. De rituelen vertellen hoe je er bewust contact mee kunt maken en hoe je ze kunt gebruiken.

wereld op zijn kop_codexen

En laat er in die codexen nou beschrijvingen staan van een kracht die zich op aarde manifesteert in de tijd van pachakutiy. Die kracht, of eigenlijk dat bewustzijn, kan vele vormen hebben. Maar het heeft altijd als doel om op te schonen en te zuiveren met behulp van de kosmische wetten. Laten we het aanduiden als een “wezen”. Dit wezen komt eens in de zoveel jaren naar de aarde, maakt zich kenbaar en begint te werken. Het werkt in fasen en met iedere fase, of golf, worden de lessen zwaarder en wordt er dieper liggend vuil losgemaakt en opgeruimd. Net zolang tot alles wat niet mee kan gaan naar het volgende tijdperk is verdwenen.

Grijp je kans

Omdat er een tijdperk ten einde loopt, eindigen ook oude gebruiken en manieren van leven. Maar volgens de wetten van de pachakutiy komen er ook gebeurtenissen uit het verleden terug. Zie dit als een spiraal waarin je telkens op een hoger niveau komt.

Heb jij het idee dat je leven op de kop staat? Gefeliciteerd, je bent aangeraakt door de energie van de pachakutiy. Het wezen onderzoekt ook jou en daagt je uit om je spanningen los te laten. De lessen die het daarvoor biedt zijn niet altijd leuk, verre van dat. Dat kan ik als geen ander beamen. Maar ze geven ons de unieke kans om ons te schonen, onze lessen te leren en om karma in te lossen. Om ons klaar te maken voor een andere aarde, voor een andere samenleving.

De Inca’s zijn erg duidelijk in hun verhaal. Zij maken zich nu klaar om hun voorouders te kunnen ontvangen. Wie en wat die voorouders zijn, kun je met wat voorstellingsvermogen wel bedenken, als je kijkt naar de afbeeldingen op de tempels die overal in de Andes te vinden zijn. Want het volgende tijdperk is dat van de kosmische mens. Om dat tijdperk succesvol binnen te gaan moeten we leren om respect te hebben voor elkaar en voor de aarde. Daarmee helpen de pachakutiy en dit virus ons.

In de volgende artikelen gaan we in op de rituelen en de codexen. Verder maak je kennis met de Hoeders van de Aarde die nauw betrokken zijn bij dit proces.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Fijn om deze hoopvolle woorden vanuit verschillende tradities en stromingen te horen. Dat sterkt me in het proces waarin ik zit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in