De ergste hype is over, maar er blijft een vastberadenheid voelbaar in het protest tegen Dakota Acces Pipeline (DAPL) bij Standing Rock. Tegelijk wordt ook nog beter zichtbaar dat hier echt iets volkomen nieuws en ongekend unieks aan de hand is.

Onder druk van de protesten beginnen partijen zich terug te trekken uit het project

De Noorse financierder heeft zich inderdaad teruggetrokken uit het project.1 Dit is de aanzet geweest voor een nieuwe golf #defunddapl (‘ont-investeer DAPL’): steeds meer mensen halen hun spaargeld weg bij de bank die DAPL mede financiert, filmen de procedure en zetten die op social media (diverse youtube-filmpjes te vinden). In Nederland begint een georganiseerd verzet tegen de ING bank te ontstaan.

Dus bij deze: iedereen die nog bij foute banken zit: ga gewoon weg. Dat snappen ze. Banken varen blind op jouw vertrouwen dat je spaarcentjes daar ‘veilig beheerd’ staan. Je hebt als kind wel zo’n schattig spaarpotje gehad om je in financiële braafheid te puppytrainen. Nou, ze financieren dit soort dingen ermee. Oogkleppen af en weg daar. Dat is de enige oplossing.

Dit houdt alleen op als we ophouden banken ons vertrouwen, lees: ons zuurverdiende geld te schenken. Geen vertrouwen = geen geld = geen financiering. Zo simpel werkt dat. ABN AMRO bank financiert de DAPL niet direct, maar is wel betrokken bij het financieren van het moederbedrijf dat DAPL wil aanleggen. ABN AMRO financiert de bedrijfsvoering van moederbedrijf Energie Transfer Partners, dat een aandeel van 38% in de pijplijn heeft.2 Dus ze hebben niet echt gelogen, maar ze zijn wel een beetje zuinig met de waarheid.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Banken liegen over hun deelname aan het project. Ik heb enkele weken geleden een mail gestuurd naar de ING bank waarin ik mijn bezorgdheid heb geuit over de gevolgen voor het milieu van DAPL. Ik kreeg toen als antwoord dat ING bank DAPL niet financiert. Toch staat nu op de website van de ING bank letterlijk dat de ING bank dit project financiert,3 terwijl zij dit eerder ontkend hebben. Reageren werkt dus. Als maar genoeg mensen hen blijven aanspreken, komt de waarheid er vanzelf wel uit. De ING bank gaat trouwens wel in gesprek met de partijen die zij financieren, maar ik denk dat je niet zo naïef moet zijn om daar veel van te verwachten.

Het protest tegen DAPL zet elders verandering in beweging

Het protest tegen DAPL begint vruchten af te werpen in die zin dat op andere plekken mensen geïnspireerd raken om op dezelfde manier in verzet te komen.

In Montana is een project afgeblazen om gas te winnen in een gebied dat heilig is voor de plaatselijke Blackfoot-tribe. Het is dus mogelijk om een project dat al loopt, stop te zetten. 4 De regering-Obama heeft hiermee een precedent geschapen. Dit is goed nieuws voor Standing Rock, al zijn we er nog niet. Bovendien weten we nog niet hoe de regering-Trump in dit soortkwesties staat. In Mongolië is een vergelijkbaar protest begonnen tegen goudwinning in de berg Noyon

Gemilitariseerd geweld

Het politiegeweld tegen de protectors houdt aan en neemt steeds extremere vormen aan. Gewone burgers en journalisten worden gearresteerd wegens ‘deelname aan rellen’ die er niet zijn.  Deelnemers aan gebedsgroepen worden gearresteerd terwijl ze onder schot worden gehouden. Facebook-accounts van mensen die excessief geweld vastleggen, worden geblokkeerd.5  Er zijn vermoedens dat er Stingray-technologie wordt gebruikt om telefoonverkeer af te tappen 6,7,8 (misschien had dat inchecken op facebook wel helemaal geen zin).

De regio is aan het militariseren. In onderstaand filmpje wordt een man zonder aanleiding staande gehouden bij militaire checkpoints. Zeg nou zelf, als in Nederland een man in legertenue je aanspreekt en zegt dat dit een ‘traffic information point’ is, sta je raar je kijken.

Overbodig te zeggen dat dit excessieve geweld klauwen vol geld kost. Het wordt steeds moeilijker om dag na dag na dag, week na week, de politiemacht op volle sterkte te houden. Er worden agenten uit andere staten opgetrommeld en er wordt geld geleend om de politiemacht te kunnen bekostigen. Dat hadden ze vast niet meegenomen in de begroting….. protesteren werkt. Als is het maar om je tegenstander een poot uit te draaien. Er worden al vraagtekens gesteld bij de achterlijke hoeveelheden belastinggeld die worden gespendeerd aan een protest tegen een pijplijn die niemand wil.9

De mensenrechtenschendingen bij Standing Rock zijn in strijd met het humanitair oorlogsrecht

We wisten al dat de militaire politie (een eufemisme voor een legermacht  vermomd als politieagenten) er zijn hand niet voor omdraait om onschuldige mensen met traangas en rubberkogels te bestoken. Ze zijn onlangs nog een niveau verder gezakt: mensen worden bij temperaturen rond het vriespunt met water besproeid. Er zijn terechte zorgen dat hierdoor doden gaan vallen. Bovendien gebruikt de MP nu ook granaten: projectielen die ontploffen worden afgevuurd op burgers. Wat mij betreft degradeert dit het’ politie’ optreden tot een burgeroorlog: de staat vecht tegen zijn eigen burgers.

https://www.facebook.com/unify/videos/1338053299539591/

https://www.facebook.com/unicornriot.ninja/videos/377962222538005/

Vreedzame mensen worden onder schot gehouden met automatische wapens terwijl  ze uit hun caravan worden gehaald.

Op 25 november heeft de district commander van het corps of engineers een brief gestuurd aan de voorzitter van de Standing Rock Sioux Tribe dat op 5 december een gedeelte van het Oceti Sakowin  kamp ontruimd zal gaan worden.10

De reden hiervoor is dat ‘het publiek geschermd moet worden tegen gewelddadigheden tussen demonstranten  en de politie’. Verder is het zo sneu dat die mensen in temperaturen onder 0 in tentenkampen moeten bivakkeren. Fijn dat ze zo met de protectors meedenken. Men is echter niet te beroerd om de protectors met waterkanonnen te bespuiten. De commander komt wel met een compromis: er is een ‘free speech zone’ aangewezen op veilige afstand van de bouwplaats waar mensen die dat willen, mogen demonstreren tegen DAPL.

Deze stap vindt plaats in het vacuüm tussen de regering-Obama en de regering-Trump. Barack Obama heeft geen tijd meer, Donald Trump heeft wel iets anders aan zijn hoofd dan een stel boze natives. Het is nu aan ons om de kracht van democratie in werking te zetten en in de paar dagen die er nog zijn, krachtig op te staan tegen het ondemocratische en aan oorlogsgeweld grenzende verzet van DAPL tegen de protectors

Is het inzetten van een legermacht in vredestijd tegen burgers eigenlijk legaal? Ik ben niet in de mogelijkheid om na te gaan of deze actie binnen de grondwet van de VS legaal is, maar laat eens je gedachten gaan over wat hier nu precies gebeurt. En is het eigenlijk nog wel vrede? Nu de plannen voor een corpocratische monstruositeit wereldwijd en op grote schaal gedwarsboomd worden, lijkt geen middel te worden geschuwd. If you want to know who is oppressing you, ask yourself who you are not allowed to criticize (Voltaire).

Ooggetuigen hebben waargenomen dat er ‘s nachts kleine vliegtuigjes over het kamp vliegen van het type dat wordt gebruikt om gewassen met pesticiden te besproeien. Deze vliegtuigjes vliegen alleen over Oceti Sakowin-kamp en vermijden de posten van politie-eenheden en de blokkades. Bewoners van het kamp uiten hun zorgen over het vermoeden dat ze worden besproeid met chemicaliën. Als dat waar is, dan is dat een daad van extreem geweld en poging tot genocide.

Medisch personeel wordt gearresteerd op het moment dat ze hun beroep aan het uitoefenen zijn. Dit is in strijd met het humanitair oorlogsrecht.11  Het is verboden om, zelfs in oorlogstijd, medici te hinderen in hun beroepsuitoefening. Mensen die in een situatie van escalerend geweld niet deelnemen aan dat geweld (omdat ze bijvoorbeeld gewond of ziek zijn of omstander zijn), hebben recht op bescherming.

https://www.facebook.com/TYTpolitics/videos/1770374103210297/

Amerikaanse veteranen gaan de water protectors verdedigen

Je leest het goed! Veteranen hebben massaal gereageerd op een oproep om af te reizen naar Standing Rock en ongewapend en geweldloos in de frontlinie te gaan staan om de klappen op te vangen. Veteranen beschikken over gasmaskers en kogelvrije vesten en zijn heel wat beter opgewassen tegen de militaire politie. De site die de oproep organiseert, geeft aan al meer mensen te hebben dan erheen kunnen.(16) De Native elders hebben de veteranen met open armen ontvangen. Dit is een uniek en ongekend stuk healing, dat Native Amerikanen Amerikaanse soldaten in de armen sluiten en hulp van hen ontvangen. Dat is het effect van dit protest.

‘Fake news’

En het is ook wel heel toevallig dat op het moment dat het internet ontploft met beelden die de mainstream media niet laten zien14  er een oorlog tegen ‘fake news’ wordt afgekondigd.

Er is zelfs een keurige wijzer met ‘foute kanalen’ waar je van wordt afgeraden ernaar te kijken.12 Zelfs Nieuwetijdskind staat erop (ik zit in het verzet! Whoehaa!). Daar kan de ontwaakte mens alleen maar heel erg hard om lachen. Ik ben benieuwd waar ik binnenkort allemaal pop-ups van krijg: ‘Mevrouw, weet u dat u zich op dubieuze nieuwskanalen bevindt? Wij weten waar u het echte nieuws kunt vinden!’

En het onafhankelijk onder de aandacht brengen van verhalen die in de reguliere media worden verzwegen, werkt.  De New York Times heeft zich uiteindelijk uitgesproken tegen het buitensporige geweld tegen de protectors.13

`The department’s video was meant to portray the protesters as dangerous troublemakers, but the photos and videos in news reports suggest a more familiar story — an imbalance of power, where law enforcement fiercely defends property rights against protesters’ claims of environmental protection and the rights of indigenous people. American Indians have seen this sort of drama unfold for centuries`

Als mainstream media zich zo uitspreken, is er nog hoop.

Ontwaken gebeurt ook bij politieagenten

De protesten gaan door. De wreedheden ook. Maar er ontstaat een kentering. Leden van de gemilitariseerde politie leggen hun wapens neer en houden ermee op. Ze hebben niet getekend om ongewapende vrouwen en minderjarigen in elkaar te slaan. Het protest tegen DAPL zorgt niet alleen voor een ontwaken bij de inheemse Amerikaanse bevolking en spiritueel georiënteerde mensen (om het zo maar even te noemen). Het zorgt ook voor een ontwaken daar waar het het hardst nodig is: bij de partijen die het establishment ondersteunen. En dan blijkt maar weer hoe dat establishment in feite wordt gedragen door collectieve blindheid en de bereidheid om te gehoorzamen. Niets anders dan de bereidheid te gehoorzamen en orders op te volgen. Politieagenten van andere departments worden-vaak tot hun ongenoegen- naar Standing Rock gestuurd om daar ‘ongeregeldheden’ in goede banen te leiden.15

Op onderstaand filmpje zie je hoe bij een demonstratie in Frankfurt politieagenten uit hun rij stappen en mee gaan lopen met de demonstranten:

http://humansarefree.com/2012/05/german-police-removed-helmets-and.html

Tegelijk vindt ook heling plaats bij de indiaanse mensen:

https://www.facebook.com/lylajune/videos/1594662184174366/

Wat Standing Rock naar mijn gevoel onderscheidt van eerdere protesten en wat voor mij echt de Nieuwe Tijd inluidt, is het belang dat wordt gehecht aan healing. Er wordt overal gebeden. Native Amerikanen bidden voor de politietroepen die hen bekogelen met traangas en rubberkogels dat ze tot inkeer mogen komen (en dat gebeurt hier en daar al- iets waar we met zijn allen op in kunnen zetten aan de andere kant van oceaan).

Mensen die in een gewelddadige confrontatie hebben gezeten, ontvangen healing. Je protest mag dan geweldloos zijn, zoiets gaat je niet in je koude kleren zitten. Dit is ongekend in de geschiedenis! Dit zijn de ware vredeskrijgers. Je gaat de confrontatie aan in de wetenschap dat het nodig is, maar zorgt voor jezelf en anderen door het trauma meteen op te ruimen. En het belangrijkste is misschien wel dat het besef doordringt dat geweld niet alleen schade toebrengt aan het slachtoffer, maar net zo goed aan de dader. Mensen die wreedheden begaan, raken getraumatiseerd en staan daardoor open voor het begaan van nog meer wreedheden.

Weerstand  moet soms met weerstand bestreden worden, maar het is zaak – en dat is het krijgerschap van de Nieuwe Tijd- om die weerstand geen voedingsbodem voor nog meer geweld te laten worden.

Wat kun je doen?

Neem deel aan een waterceremonie. Zie voor updates

https://www.facebook.com/groups/305127699867585/?fref=ts

Blijf instellingen aanspreken. Kom op 1 december naar het hoofdkantoor van ING bank

https://www.facebook.com/events/1616759701951686/

of 8 december:

https://www.facebook.com/events/1848411535393830/

Of, als dat niet lukt, teken dan de petitie:

https://www.petitiestarter.nl/petitions/ing-stop-met-het-financieren-van-de-dakota-access-pipeline

Teken de petitie voor president Obama, om in de laatste dagen van zijn presidentschap nog de DAPL een halt toe te roepen.

http://standwithstandingrock.net/take-action/

Mocht je nog willen doneren aan het kamp:

https://www.gofundme.com/sacredstonecamp

En wie van bank wil wisselen: het is even een onderneming, maar niet zo erg als je denkt

https://www.wegwijs.nl/artikel/2015/04/overstappen-naar-andere-bank-hoe-werkt-dat

 

Bronnen

1http://www.kfyrtv.com/content/news/Largest-bank-in-Norway-pulls-its-assets-in-Dakota-Access-pipeline–401768696.html

2https://www.abnamro.com/nl/newsroom/nieuws/2016/abn-amro-financiert-dakota-access-pijpleiding-niet.html

3

4 https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2016/11/16/obama-administration-reaches-deal-to-cancel-oil-leases-on-lands-tied-to-tribe/?utm_term=.c4128e2e6ba8

5 http://thefifthcolumnnews.com/2016/10/dakota-access-black-out-praying-protesters-raid-by-military-style-police-facebook-access-blocked2/

6 https://en.wikipedia.org/wiki/Stingray_phone_tracker

7 http://www.copblock.org/159719/what-we-learn-from-wauwatosa-pds-previously-unreleased-annual-reports/

8 http://www.copblock.org/154512/milwaukee-police-hid-stingray-use-says-aclu/

9 http://countercurrentnews.com/2016/11/native-protesters-last-laugh-north-dakota-cops-admit-cant-afford-keep-police-presence-much-longer/

10 [https://www.scribd.com/document/332302365/Army-Corps-evicting-everyone-from-Standing-Rock-on-December-5].

11 http://www.rodekruis.nl/dit-zijn-we/humanitair-oorlogsrecht/wat-is-humanitair-oorlogsrecht

12 https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/valse-nieuwssites

13 http://www.nytimes.com/2016/11/23/opinion/power-imbalance-at-the-pipeline-protest.html?smid=tw-nytopinion&smtyp=cur&_r=1

14 http://truththeory.com/2016/11/25/mainstream-media-blackout-standing-rock-injustice-continues/

15 http://theantimedia.org/cops-leave-standing-rock/

16 http://theantimedia.org/2000-veterans-dapl/

 

 

 

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
Vorig artikelOnbewuste Communicatie
Volgend artikelSpiritueel zijn, eng of heel normaal?
Avatar foto
Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van autisme. De maatschappij ziet vooral de problemen die met autisme samenhangen. De talenten die bij autisme horen, worden vaak te weinig ontwikkeld. Autisme is een wonderlijke manier van zijn waarbij de gave van het verstand wordt verbonden met een diep vermogen om te voelen. Ik wil deze bijzondere binnenkant van autisme met mensen delen zodat ze anders tegen zichzelf of tegen mensen met autisme aan kunnen kijken. Ik ben een 'intuïtieve nerd'. Houd me ook bezig met sjamanisme, kruiden en dieptepsychologie. Mijn levenspad is het verbinden van kennis en magie. Ik onderzoek vrije manieren van leven in een maatschappij die nog erg beperkend is. Mijn passies zijn het vinden van mijn eigen weg in een uniforme maatschappij, muziek, lezen en tuinieren.

10 REACTIES

 1. Beste Merel, dank je wel voor je uiteenzetting ..
  Wat ik niet helemaal begrijp in dit artikel is dat het een hype wordt genoemd en dat het ergste over is! Een HYPE is het volgende: 'Een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is!'

  Dit is een GOLF van BEWUSTZIJN die over de Aarde gaat, met de Dakota Pipelines als FRONT-LINIE .. Daar laten de Native People zien wat WIJ VERGETEN ZIJN! <3
  Het is een Wereldwijde Bewustwording, die beantwoord wordt door Indigenous Tribes over de hele wereld .. een Proces wat niet zomaar voorbij gaat! Mensen mogen gaan voelen dat het diep van binnen klopt wat deze Indigenous People ons laten zien. Zij maken iets in ons Wakker, wat diep in onze Harten zit en wat ons allemaal (alle wezens op en rond de Aarde) met ELKAAR en de OERBRON verbindt! The Force Of Creation, The Essence of Life <3 <3
  Heleen

  • Mee eens Heleen, dit is geen 'hype' , dit protest staat in het teken van het Licht!
   Het vraagt om respect!
   Tijn ervaar zelf eens of liever met je hele familie 500 jaar onderdrukking, moord, uitbuiting, racisme, verplichte sterilisatie programma's, grafschennis, onteigening, etc., geef na deze ervaring je mening….

 2. Als 1 van de demonstranten aanwezig in Frankfurt, waarbij volgens dit artikel de agenten uit solidariteit hun helmen afdeden, kan ik getuigen dat dit niet het geval was.
  De agenten hadden toestemming gekregen om hun helmen af te doen omdat het bijzonder warm was en de demonstranten grotendeels vreedzaam. Rondom het beruchte "black block" was de politie in normale uitrusting.

  • Wellicht deden ze dat niet allemaal, en het is op zich al prachtig dat een protest zo vreedzaam is dat de politie zich dat kan permitteren, maar dergelijke dingen gebeuren wel. Er ontwaken mensen in de confrontatie met het krachtige energieveld dat door een echt vreedzame demonstratie wordt opgeroepen.

  • Brengt alles weer in perspectief dit filmpje!!

   Wat moet je nog geloven van wat anderen zeggen niet wetende wat het gehele plaatje is. Alles wat gebracht wordt door de media en social media. Neem het met een lepel zout! We kunnen niet oordelen want we zien het hele plaatje.

   Activisten denken goed bezig te zijn niet wetende dat ze precies hetzelfde doen. Vuur met vuur bestrijden.

  • Beste Tijn,
   Dank voor je nuchtere blik, maar het artikel ´eenzijdig´ noemen slaat naar mijn idee de plank mis. Ik heb het filmpje helemaal bekeken en de presentator -los van dat ik hem op punten journalistiek onprofessioneel vind en hij daarmee geen haar beter is dan de activisten waar hij zich zo over opwindt-benoemt punten waar ik ook over heb nagedacht. Ik ben geen journalist en ik pretendeer ook niet om er één te zijn. Ik kies ervoor om in een donkere wereld het licht uit te ´licht´en.
   Ik ben met je eens dat de berichtgeving van twee kanten eenzijdig is. Zoals gewoonlijk ligt de waarheid in het midden. Daarnaast begaan de media en deze figuur ook in mijn ogen de vergissing of de gemiste kans om alleen naar de platte feiten te kijken en voorbij te gaan aan de vibe die hier wordt opgeroepen. Het gaat in feite nauwelijks om de pijplijn. Wat hij zegt over de landrechten en de drinkwatervoorziening verderop snijdt hout, maar daar gaat het in feite maar zijdelings om. Ik vraag me trouwens af, als dit allemaal klopt, want dat moet je altijd maar zien, ik ben terughoudend met alle journalistiek, regulier en alternatief, of en waarom het bedrijf achter DAPL dan niet met een officieel persbericht naar buiten komt. Wat hier echt naar boven komt is verdriet en frustratie over de moord en onderdrukking van zowel de indianen als de aarde zelf. Dat is de diepere betekenis achter het protest en dat wordt vaak maar zijdelings benoemd.
   Zijn suggestie dat de activisten met opzet voor de waterkanonnen bleven staan om ´zielige plaatjes´ te creëren is vanuit journalistiek oogpunt onhoudbaar. Naar mijn mening (mening!) is blijven staan in de waterkanonnen de ultieme daad van geweldloos verzet; wat er ook gebeurt: je blijft staan. Bovendien (en dan is het weer zijn woord tegen dat van een ander) heb ik vernomen dat de vuren juist waren aangestoken om de activisten te beschermen tegen onderkoeling.
   Wat de relschoppers betreft: ieder protest trekt relschoppers aan en dit dus ook. Dat zijn de mensen die het nieuws halen, terwijl er ook vreedzame demonstraties en marsen zijn. Natuurlijk is de geest van gebed, verzoening en vreedzaam protest wat de harde kern van oceti sakowin probeert uit te dragen. En natuurlijk gebeurt dat niet altijd en overal 100%. Wat niet wil zeggen dat het onzin is. Dan verval je in cynisme en dan doe je het bijzondere wat hier gebeurt tekort. En wat de grimmige sfeer betreft: er zijn (als de berichten kloppen) infiltranten in het kamp ontmaskerd, waar de presentator van het filmpje het niet over heeft, dus ze hebben er alle reden voor om terughoudend te zijn met nieuwkomers.
   Wat dit protest in mijn ogen doet is: dingen lostrillen. In feite is de pijplijn een bijzaak. Maar natives die zich gedemoraliseerd voelen, worden wakker. Mensen worden wakker voor de macht van grote bedrijven. Mensen worden wakker voor wat de banken aanrichten door dit te financieren. Dat is naar mijn idee de ware geest achter het Standing Rock protest en dat is ook wat ik kies te benoemen. Ik geloof best dat de risico´s van pijplijnen door milieu/organisaties worden uitvergroot. maar het gaat ook niet om die ene pijplijn. Het gaat om het failliet van fossiele brandstoffen. In Amerika is een trend gaande om de eigen olie- en gasvelden te ontginnen om minder afhankelijk te worden van olie uit het midden-oosten. Dat lijkt een goed standpunt, maar de gevolgen van fracking ( en van de gaswinning van de NAM, laten we ons eigen Standing Rock niet vergeten!) voor de bevolking zijn groot. Ik heb geen zicht op de echte statistieken, maar op veel plekken in Amerika is de drinkwatervoorziening beneden peil door dergelijke activiteiten dus de heftige reactie hierop is wel begrijpelijk.
   De presentator voert aan dat indianen in andere reservaten zelf toestemming hebben gegeven om olievelden op hun eigen grond te ontginnen en hier zogezegd geld aan verdienen. Ik ken de diepere achtergronden niet, maar het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat natives de grote oliemaatschappijen bezitten en er schathemeltjerijk van worden. Ik stel me zo voor dat ze geld hebben gekregen voor het ter beschikking stellen van hun grond. En laten we niet vergeten dat veel indianen defaitistisch en gedemoraliseerd zijn. W hebben hier een beeld van serene elders, gebeden en gezangen, smudgen en kuddes bizons die aan de horizon verschijnen en die geest is ook weer aan het terugkeren maar veel natives staan hier ver van af. Die zijn cynisch van de armoede en zoals die man ook zegt, het interesseert ze geen bal wat er met de pijplijn gebeurt. laten we hopen dat de ware geest van Standing Rock die mensen weer hoop geeft.
   Het is goed om een kwestie van alle mogelijke kanten te belichten maar ook dit filmpje, hoewel het rake feiten aandraagt, niet meer dan iemands visie.

 3. En nu?????…………
  Het is aan ons om dit verder in de aandacht te brengen hier! Ook op een positieve manier!
  Heb een paar handtekeningen geplaatst, gedeeld en geliked op facebook. (het staat er nog op 🙂
  Alle beetjes helpen 🙂 En je geld wegtrekken… slim plan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in