DELEN
liefde boek

Dana MrKich 2014: DE LOTUS KOMT TEVOORSCHIJN UIT DE MODDER Dana MrkichDe laatste twee jaar, vooral sinds het begin van onze nieuwe cyclus, hebben velen onder ons een vreemd gevoel gehad van ergens tussenin te hangen, alsof we aan het drijven zijn in een leegte tussen het oude en het nieuwe.

Zoveel van wie we vroeger waren voelt nu niet meer juist aan, of lijkt niet meer echt te passen. Daaraan dacht ik gisteren, en ik kreeg de boodschap dat het is zoals wanneer geesten niet beseffen dat ze ‘dood’ zijn in hun oude leven. Ze zijn in de war, en kunnen een tijd vast zitten tussen werelden. Om verder te kunnen moeten ze het Licht zien en er doorheen stappen, zodat ze verder kunnen met hun leven, op een andere plek en in een andere ruimte.man

We zijn dan misschien niet fysiek dood, maar er zijn wél grote delen van onszelf gestorven. We zijn gestorven in grote delen van onze oude identiteiten, missies, doelen en karmische contracten. We zijn gestorven in veel van onze oude kwetsuren, patronen, overtuigingen en manieren van zijn. Ze werken niet meer, en zullen dat ook niet meer doen. We zijn als slangen die hun huid hebben afgeworpen. Sommigen onder ons proberen terug naar het oude te grijpen, anderen hangen rond in de buurt van brandende gebouwen, wetende dat we er niet meer binnen kunnen, maar zonder enig idee van waar we nu heen moeten. Deze ‘dood’ heeft allerlei variaties in verdriet, depressie, frustratie en verwarring als gevolg. Voor sommigen is er fysiek veel veranderd, maar voor anderen is dit niet die soort dood geweest die tastbaar is, en dat heeft gemaakt dat het allemaal moeilijker te begrijpen is, en dat we er moeilijker mee om kunnen.

Deze verschuiving gebeurt op alle levels en lagen. Voor sommigen betekent dit enorme veranderingen in belangrijke gebieden van je leven. Voor anderen zal de verandering meer innerlijk zijn, en toch kan dit ook het uiterlijke beïnvloeden. Zelfs wanneer we de juiste job of relatie hebben, kunnen we ons onrustig voelen en ons afvragen waarom?

Het is omdat onze Ziel zich uit zijn oude huid wurmt. Voor sommigen betekent dat dat je je uit oude relaties, jobs of geografische locaties wurmt, die niet langer passen voor jou. Voor anderen zijn die aspecten van je leven oké, maar past je vroegere innerlijke bedrading rond hoe je gerelateerd was tot deze aspecten niet meer. Misschien is je werk oké, maar wil je een gezondere balans tussen werk en familie. Of wil je er meer creativiteit of overvloed in krijgen. Misschien is je relatie oké, maar verandert je oude manier van uitdrukking geven aan je innerlijke mannelijke en vrouwelijke de dynamiek tussen jullie, om je zo te helpen betere, meer gebalanceerde versies van jezelf te zijn.

Veel relaties worden opgeroepen (gedwongen) tot verandering, wanneer een partner zijn huid afwerpt en in een nieuwe versie van zichzelf gaat staan, en de andere partner misschien hetzelfde moet doen, of ze zullen niet langer in staat zijn op een harmonische manier met mekaar om te gaan.

Onze ziel roept op tot grotere balans, meer hart, en totale authenticiteit bij al wat we doen, en dat brengt altijd verschuiving, in alles.liefde boekWanneer je je in een leegte voelt, is dit een goede oefening: sluit je ogen en voel de emotionele ruimte waarin je je nu bevindt, en waaruit je nu wil weggaan. Zie dat je nieuwe leven voor je ligt, maar net zoals die geesten we dat nog niet beseften. Je hogere vibrationele zelf ligt daar vlak voor je, en wil dat je in meer van JOU stapt, wil dat je meer van JOU belichaamt, wil dat je beseft dat dit altijd het JOU is geweest waarop je hebt gewacht.

Doe een stap vooruit, met de bewuste intentie dat je vooruit stapt in je nieuwe leven en zelf, uit je oude huid. Letterlijk, niet in meditatie, maar fysiek, met beide voeten op de grond, stap, stap in het nieuwe. Open je ogen. Hoe voel je je?

Dana Mrkich

Vert. Fran Tielemans

Lees meer van Dana Mrkich op Nieuwetijdskind.com

11 REACTIES

 1. Jeetje, wat een fijn artikel, zeg 🙂 . Ik vroeg me al wat af de laatste tijd, en prompt lees ik hier waar ik doorheen ga! Wat fijn, zeg, haha, om je eigen proces als het ware ergens dan gewoon terug te lezen 🙂 . Ik dacht al dat ik misschien wel niet goed bezig was, en noemde het zelf al alsof je overleden bent, maar dat nog niet door hebt. Begon me zelfs al in m’n eigen wang te knijpen, om te checken of ik nog wat voelde :O . Een soort slangenhuid die of af is of af aan het gaan. Moeilijk iets, zo ergens tussenin zijn voor je gevoel.
  Zo fijn om dat nu hier precies zo te zien lezen 🙂 . Dus het hoort er allemaal bij, denk ik dan maar 🙂 . Nou, da’s wel ff een opluchting, zeg 🙂 .

  Liefs, Susanne

 2. Heel erg mooi artikel 🙂

  Als ik het ”nieuwe leven” in stap zoals de oefening verteld om te doen, voel ik veel vreugde en wordt ik heel blij!
  Heerlijk gevoel 🙂

  Liefs Anne

 3. mooi uitgedrukt!! het klopt inderdaad 🙂

  Wat ikzelf doe als ik en”stukje”tegen kom waarvan ik denk ?
  dacht dat ik dat al had verwerkt…ont-wikkelt… dan ga ik er in zitten en bekijk het van alle kanten….zoek de “clou” en weet dan waar het vandaan komt… ik zeg dan: Ik breng deze situatie naar het hoogste niveau van licht… en laat het daar voorgoed op-lossen…. 🙂 dan laat ik de emoties los die eraan gekoppeld zijn…. en dan zeg ik: Dank jullie wel!! Nu heb ik méér ruimte voor liefdeslicht!! 🙂 haal 3x diep adem
  door mijn neus in…en door mijn mond weer uit… dan ben ik weer terug bij mezelf en ik kan dan mijn dag weer vervolgen met datgene wat ik aan het doen was…of wil gaan doen 🙂

  Werkt elke keer weer!! 33 = genezen 😉 <3 xxx

  liefs, Henriëtte <3 xx

 4. Sommige delen uit het verleden kunnen niet los gelaten worden als het niet afgewerkt is. Karmische stukken worden vooral ‘s nachts afgewerkt door meerdere partijen. Dit is zo mooi, dan heb je het direkt kunnen los laten. Je wordt leeterlijk herboren wakker. Wat mooi toch!

  • Ha Yvonne,
   Ja, dat maakt wel verschil. Sommige ervaringen moet je verwerken om los te kunnen laten, andere delen van je zelf verdwijnen spontaan. Zo kwam er geen enkel verwerkingsproces aan te pas toen ik merkte niet meer met mijn poppen te willen spelen (terwijl zij als kind zo’n beetje alles voor mij waren).
   Afwerken/verwerken betekent voor mij ook niet “vergeten”. Het is meer dat je je met bepaalde ervaringen uit het verleden niet meer identificeert. Je bent er gewoon klaar mee. Dan kun je makkelijker vergeten, maar dat hoeft niet perse.
   Dag Lia

   • @Lia,
    Hai Lia,

    Klopt wat je schrijft.Vergeten hoeft niet en kan soms helemaal niet. Maar de ;lading gaat ervan af. De pijn verdwijnt en loslaten is dan een feit.
    Ik bedoel ook dat sommige stukken waar 2 mensen mee te maken hebben, niet losgelaten kunnen worden zonder dat iets is goed gemaakt. En dat gebeurd ook energetisch. Geweldig. Zo kan men werkelijk tot in de dieperen lagen geheeld en vrij worden.
    Alle liefs
    Yvonne

  • @Yvonne,

   Hoi Yvonne,

   Je schrijft: ” Karmische stukken worden vooral ‘s nachts afgewerkt door meerdere partijen. Dit is zo mooi, dan heb je het direkt kunnen los laten. ”

   Ik zou graag willen wat je daarmee bedoelt 🙂 . Ik heb dat eigenlijk nooit eerder gehoord, dat Karma vooral ‘s nachts wordt uitgewerkt door meerdere partijen? Zou je willen uitleggen wat je daar precies mee bedoelt? Ben ik zo benieuwd naar 🙂 .

   Liefs, Susanne

 5. Ja, om te kunnen groeien moeten oude patronen worden afgelegd. Bij deze ONT-wikkeling (=groei) wordt er iets AF-gewikkeld, dat wil zeggen losgelaten. En loslaten betekent dat er stukjes van jezelf “dood” gaan, wat je kunt ervaren als een rouwproces. Vaak ook ervaren we dit proces van verandering als normaal en hebben we er totaal geen last van. Zo ben je op een bepaalde leeftijd in het geheel niet meer geïnteresseerd in je oude speelgoed, laat je op een gegeven moment oude schoolvriendjes makkelijk los, en zullen ouders hun kinderen moeten loslaten. Je bent niet meer degene die je vroeger was. Zelfs je lichaam verandert. En dit proces gaat alsmaar door. De dood komt voortdurend om de hoek kijken. In niemandsland wordt verleden losgelaten, terwijl we niet weten wat de toekomst brengt. Dan is er enkel nog Hier en Nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in