Zo kun je als hooggevoelige ondernemer succesvol worden
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Vandaag trakteer ik je op een simpel en effectief stappenplan voor succes. Ik wil je aanmoedigen om dit stappenplan in je dagelijks leven op te nemen. Implementeer de stappen op je eigen manier. Doe ze grondig en bewust zodat ze een gewoonte worden. Wanneer ze een vast onderdeel zijn van je dag, dan vaar je lachend je doelen tegemoet. Wees consistent en zet door.

Het zijn de dagelijkse dingen die jou legendarisch maken

Het is niet je jaarlijkse ritueel dat de doorslag geeft voor succes. Het zijn jouw dagelijkse rituelen, jouw dagelijkse dingen die jou legendarisch maken. Consistentie is de enige manier om iets echt onder de knie te krijgen. Alleen door iets steeds weer te doen, vol te houden en voet bij stuk te houden, word je meester.

Sta vroeg en vrolijk op

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Hoe je opstaat, zet de toon voor de rest van de dag. Snooze niet en maak je bed op, dan heb je de eerste taak al gedaan en dat brengt energie. Ook al ben je de hele dag thuis, verzorg jezelf en kleed je aan.
Sta vroeg op zodat je rustig de tijd kan nemen om de dingen te doen die je moet doen. Want als je rustig en zonder stress opstaat, dan draag je dat gevoel de dag met je mee. Je bent kalm, hebt overzicht, kunt genieten van je kopje thee en beschuitje en met een beetje geluk kun je voor de file al naar het werk. Andersom is het ook waar, dat weet jij ook. Sta je gehaast op, kom je met tegenzin uit bed, moet je alles snel snel snel doen, dan is de kans groot dat je de rest van de dag stress en ongenoegen meedraagt. Heel vervelend en ongelooflijk stom van je, want het is helemaal niet nodig.

Sweat more in training, bleed less in war. -Leonidas

Als je onverslaanbaar je dag wilt beginnen en je de hele dag niet-te-stoppen energiek wilt voelen, heb ik een mega effectieve tip voor je. Begin de dag met een zweetsessie. Ga vijf minuten springen, opdrukken, doe de hoover (plank) tien keer, ga rennen met de hond of loop de trap 40 keer op en neer. Door hevig te zweten maak je je lichaam en hersenen vrij van stresshormoon. Dit is een lastig neurologisch verhaal waarmee ik je niet lastig val. Daarnaast is hevig zweten en iedere vorm van beweging goed voor je spijsvertering. Als je spijsvertering goed werkt dan word je energieker.

Drink water

Om je spijsvertering en organen op gang te helpen raad ik je aan om iedere ochtend twee glazen water te drinken. Water is als olie voor de nieren. De nieren zijn verantwoordelijk voor de afvoer van afvalstoffen in je lijf. Voordat je ook maar iets doet, drink je dus water. Water is trouwens sowieso het belangrijkste dat je jouw lichaam kan geven. Je kunt weken zonder voedsel maar slechts twee dagen zonder water.

Alles is energie,
de kleinste atoomdeeltjes, de kleinste cellen in je lichaam
en ook je gedachten zijn energie.

Wacht! Ik wil nog even terugkomen op het energieverhaal. Ik sprak namelijk laatst iemand die mij zei: ’Ja maar ik beweeg eigenlijk bijna niet. Dat hoef ik ook niet want ik ben erg intelligent en dat is belangrijker voor mij om mijn werk goed te doen.’ Ai ai, laat ik je wakker schudden! Niets maar dan ook niets is waardevoller dan energie. Alles is energie. Alles.

Waar waren we eigenlijk gebleven? Oh ja, de zweet sessie. Na een hevige zweetsessie is het tijd om te douchen. Nu je energiek en fris, fruitig en schoon bent, heb je precies de juiste positieve energie om goed af te stemmen.

Afstemmen op je doelen en dromen doe je in rust. Je kunt dit mediteren noemen. Wat je eigenlijk doet, is contact maken met je allerhoogste frequentie. Waarom is dat belangrijk? Als je bent ingetuned op je hoogste frequentie gaat alles moeiteloos! Je werkt sneller, hebt antwoorden, loopt over van ideeën en alles wat je doet is vrijwel direct perfect uitgevoerd.

Je hoogste frequentie dat ben jij op je allerbest.
Neem je tijd om die beste versie van jezelf te vinden,
iedere dag weer.

Ga er lekker voor zitten in alle rust. Denk tien minuten na over je doelen en dromen. Zie jezelf in je droom leven. Wat doe je? Met wie? Waar? Beleef het en voel het! Daarna is het tijd om in je afstemscript te schrijven. Schrijven zorgt ervoor dat je bewust bent over wat je denkt. Dat is echt zo belangrijk in een transformatieproces. Dan heb ik het over een doorgaand transformatieproces, want je wilt iedere dag leren en ontwikkelen. Daarom wil je iedere dag blijven schrijven in je dagboek. Zodat je blijft leren, sneller en makkelijker leert en je ontwikkelt tot je allerbeste zelf, iedere dag weer.

Stappenplan voor succes

1   Sta vrolijk en vroeg op
2   Drink 2 glazen water
4   Beweeg en zweet
5   Neem een douche
6   Stem af in rust
7   Schrijf je afstemscript

Het succes zit allang in je, met dit stappenplan haal je het eruit!

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Hoi ik ben Elke en ik ben food & life coach. Het is mijn missie om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van jouw leven. Voeding en bewustwording zijn daarbij de hoofdingrediënten. Want gezond en gelukkig 100 worden kan alleen als je lekker in je lijf én leven zit. Dat is gewoon de enige manier, zo simpel is het. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met lekker gezond eten, gezelligheid en helemaal jezelf zijn. Daarom besteed ik extra veel aandacht en liefde aan kinderen. Ik maak ze bewust en enthousiast over voeding en leer ze te vertrouwen op hun intuïtie. Dat is de beste basis voor een lang en lekker leven.
Vorig artikelAlles voor je kind doen als excuus om niet van jezelf te houden
Volgend artikel25 sept Volle maan in de prille ram: ik ben er

6 REACTIES

 1. Heerlijk maarnietheus. Lekker uitslapen…douchen wanneer ik daar zin in heb. … en gezond eten met een wijntje en chips op zijn tijd. Bewegen is wandelen en fietsen…r bij het opstaan me in het zweet werken? .Hell No. Ik hou van mezelf en ga geen strijd aan met mezelf. Iedere dag ontwikkelen en succes? Moeten is een woord dat je beter niet kunt gebruiken voor jezelf. streven zorgt voor stress. Dat is juist waar al die burn outs vandaan komen volgens mij. Doodvermoeiend volgens lijstjes te leven. Succes betekent voor mij. Leven in vrede liefde en licht…luisteren naar je eigen ritme en in je eigen vredige energie die stroomt zoals jij dat wil door te doen wat jij wilt. En als dat niks is is dat helemaal goed.

 2. Je drinkt het water ook niet voor zijn voedingstoffen Alysa, maar juist voor je interne processen mogelijk te maken en te ondersteunen, een gezond/bewust mens kan niet zonder water. Internet staat vol van info hierover, zoek het maar eens op. Je voedingstoffen zitten ook niet in cola en in vruchtensappen, daar zitten vooral suikers in die je dus eigenlijk moet proberen te vermijden. Het is niet alleen een aanslag op je fysieke lichaam maar ook op je mentale/spirituele welzijn. De meest gezonde suiker is suiker uit vers fruit, kies daar dan voor (met mate) is mijn advies. De dranken die jij nuttigt hebben ook nog veel zuren wat ook een aanslag is op je gebit. Beweging heb je nu ook eenmaal nodig, echter je moet het ook afstemmen met je voeding, het is niet alleen fysiek belangrijk, ook mentaal. Je moet goed voor je zelf zorgen en je zelf liefhebben. Zie je lichaam als vervoermiddel (het is ook niet meer dan dat), dat vraagt specifiek onderhoud, net zoals je een auto van de juiste brandstof moet voorzien en de juiste vloeistoffen en onderhoudsbeurten. Wanneer je in een diesel auto benzine doet wordt ie ook niet blij.
  Het idee over hoe je eruit moet zien van jezelf zorgt ervoor dat je afgeleid bent van wat je lichaam werkelijk nodig heeft en vraagt, laat dat idee los, leef , eet en drink volgens het ritme van de natuur en je zult versteld staan wat het met je doet.
  Op basis van je geschreven bericht kan ik opmerken dat je nog onvoldoende weet van een gezonde lifestyle, door een gezonde lifestyle op jouw persoonlijke behoefte afgestemd blijf je automatisch op een gezond gewicht.
  En dat is helemaal niet erg, iedereen loopt zijn eigen pad van bewustwording. Ik wens jou en alle lezers mooie bewuste en gezonde inspiratie toe.

  • Maar vers fruit eet ik ook regelmatig hoor en wat mij betreft is dat ananassap best gezond, dat ananassap dat ik drink tezamen met die andere dranken zorgen ervoor dat ik de dokter nooit moet bezoeken voor verkoudheden en aanverwante ziekten en kwalen en das toch ook wat waard, he, vooral wat dokterskosten betreft!
   Wat mijn tanden betreft die zijn toch reeds sinds meer dan twintig jaar bruin en zo verder!

 3. Maar in water zitten toch weinig voedingstoffen in; is je dag, bv. beginnen met een glas vruchtensap dan verkeerd; ik zelf drink bijna nooit gewoon flessenwater en ook geen bruis, wel drink ik Coca Cola Light (daar begin ik dikwijls mijn dag mee) en met vruchtensap ook regelmatig (ananassap), verder drink ik ook geregeld een warme zwarte thee met citroensap.
  Gedurende mijn dag drink ik ook geregeld Coca Cola Light en geregeld ananassap en eventueel nog enige thee citroen!
  Ik leef bijna veganistisch en beweeg weinig (enkel die bewegingen die levensnoodzakelijk zijn zoals boodschappen doen en de trap op en aflopen) ; ik ben ook bang dat wanneer ik te veel beweeg ik nog dunner zou worden dan ik nu reeds ben (en (te) mager zijn kan fysiek lelijk zijn, he: ik ben ervaringsdeskundige en weet wat ”t is om lelijk te zijn door (te) mager te zijn!
  Ik zou alvast niet gelukkiger worden met een naar mijn ervaren lelijke fysiek!
  Ik ga dankzij mijn gezonde dieet van eten en drinken bijna nooit naar de dokter voor verkoudheden en aanverwante ziektes!
  Verder lijkt mij een degelijke rust (begrijp vooral slaap) essentieel, ook en vooral wanneer je een dikker lichaam wenst te krijgen!

  • lieve Alysa,
   water drink je om het vocht gehalte van je lichaam aan te vullen,je verliest veel vocht tijdens het slapen,cola zou ik zowiezo achterwege laten dat voegt totaal niks toe aan je lichaam,je zou de dag kunnen beginnen met een smoothie met bio haver/amandel of kokos melk,1 banaan,spirulina en hennep proteine,bewegen in de vorm van bv. yoga is goed om je lichaam soepel en sterk te houden.

   • Maar in dranken zoals Coca Cola, bv. zit toch sowieso reeds water, waarom dan nog extra water drinken, als daar toch geen extra voedingsstoffen inzitten, lijkt mij de enige toepassing van (eventueel extra) water te drinken te zijn dat je daar extra veel van naar toilet moet! Bovendien drink ik niet zo heel veel Coca Cola Light, ik drink veel ananassap, en das voor mij, althans toch gezond, he!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in