Leestijd: 3 minuten

Beïnvloedt de ruimte de groei van bomen? Blijkbaar wel, en dit inspireerde Beth Moon om ‘s nachts foto’s te maken van oude bomen. Voor haar “Diamanten Nachten” project reisde ze naar Afrika en vond met behulp van een gids haar nieuwe foto onderwerpen. Ze markeerde de plaatsen met stenen en kwam er ’s nachts terug om foto’s te nemen. Ze gebruikte een sluitertijd van 30 seconden om de bomen en de sterren vast te leggen. Nog iets langer en de camera zou de beweging van de sterren oppikken.

“Onze relatie met de wildernis heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn werk”, schreef Moon op haar website. “Deze reeks was geïnspireerd door twee fascinerende wetenschappelijke studies die de relatie bevestigen tussen de groei van bomen en de beweging van hemellichamen en de cycli van sterren.”

De eerste van deze studies stelde vast dat kosmische straling de groei van bomen zoveel beïnvloedt, dat het meer impact heeft dan jaarlijkse temperatuur en regenval.
Voor Beth Moon is het fotograferen van bomen niets nieuws. Voorheen heeft ze zich 14 jaar beziggehouden met het fotograferen van de oudste bomen op aarde.

Maar het is haar laatste project dat haar in het grootste gevaar bracht van een “triffid aanval(Day of the Triffids is een post-apocalyptisch sciencefictionverhaal- redactie)

Meer info: bethmoon.com | FacebookBol.com

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Deze serie werd geïnspireerd door twee fascinerende, wetenschappelijke studies die de groei van bomen linken aan de beweging van hemellichamen en sterrencycli.oudste bomen

De eerste studie concludeerde dat kosmische straling zelfs meer invloed heeft op de groei van bomen dan de jaarlijkse temperatuur of regenval.oudste bomen

De tweede studie ontdekte dat boomknoppen van afmeting en vorm veranderen in samenhang met de maan en planeten.oudste bomenoudste bomenoudste bomenoudste bomenoudste bomen
oudste bomenoudste bomen

oudste bomen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in