DELEN
arcturus-ster

Weet je , ik vroeg me vandaag af hoe mijn gevoelens van eenzaamheid en heimwee door elkaar heen lopen. Vandaag werd ik weer getroffen door een gevoel van heimwee (naar mijn thuis, mijn ster, mijn planeet). Iemand vroeg namelijk  aan me of ik soms een sterrenkind was, waarop ik “ja” antwoordde,” maar ik weet niet van welke ster”.  Ik werd meteen verdrietig.

Waarop mijn gidsen tegen me zeiden: Bestudeer de ster waar je vanaf komt, zo krijg je een duidelijk en helder beeld wat je te leren hebt. Visualiseer, ga de diepte in naar je ster. Wees er niet bang voor, voor je gevoelens van heimwee naar daar. Dit is wat je te doen staat!

Ik vroeg natuurlijk meteen naar de naam van de ster, maar, zeiden ze, sommige dingen daar moet je zelf achter komen… :-)

Voel me alleen wel de hele dag eenzaam.

99 REACTIES

 1. Zo herkenbaar. Dat gevoel van heimwee naar een plek waar je van weg komt zonder dat je weet waar dat is. Tot tranen toe vragen of je nou eens klaar bent hier en terug mag.

  Ik ben een vroege Indigo, geboren in 1964 en HSP. Onbegrepen door eigen familie, gepest op school en ook in mijn werkzame leven stuiten op moeilijkheden vooral doordat mensen zich bedreigd voelen door je kennis en andere kijk op zaken. Nee ik heb geen hoge schoolopleiding want boeken zeggen mij niets. Ik ben een praktijkmens.

  Ik weet dat ik hier nog niet klaar ben. Weet dat ik nog een taak af te maken heb en probeer te leren van alles wat op mijn pad komt, vooral als het fout gaat. Wat heb ik hier van geleerd en wat moet ik anders doen. Ik wordt gezien als een wijs mens en ben geliefd bij mijn vrienden.

  Maar altijd zit er een stuk eenzaamheid in mij die ik zelf niet kan verklaren. Een stukje heimwee naar iets dat ik niet meer ken maar mijn ziel schijnbaar nog heel goed weet.

 2. @cheeta, uit me vrije fantasie & suggestie voor gezonde nuttige communicatie. Ik denk dat iets bespreken (dus zelfs al de vraag stellen die je stelt) bekrachtigd hoort te worden met contact, anders ‘aard’ het niet bij elkaar. Tuurlijk, je kan aftasten via internet waarom jij dat zou moeten doen van mij 🙂 maar dan kom ik terug op me tekst van dat het niet moet of hoeft, maar puur mijn beleving is van hoe je tot zinnige communicatie komt. In alle andere vormen treed teveel ruis op. Dit is slechts mijn mening, ook al heb ik dat flink getest en bewezen gezien in me omgeving. Ik geloof best dat er iets bestaat als remote healing enz, dus waarom zou meningen uitwisselen ook niet perfect gaan via deze site als je werkelijk die intentie heb… Zou kunnen… ik acht enkel de kans groter van succesvol samen een wijsheid vinden of delen door in persoon aanwezig te zijn.

  M’n aanbeveling is gebaseerd op persoonlijke ervaring, inschattingsvermogen van natuurlijke processen, gevoel, het observeren en doorlezen van ruis op internet etc. Een combinatie van meerdere zaken. En ook, in alle eerlijkheid, bij het voelen van een gebrek aan het ervaren van dit soort individuen (die als ik, pleiten voor persoonlijk contact, in het leven om communicatie op NT niveau te aarden (een gebrek wat mogelijk… mogelijk, mogenlijk, het geval kan zijn bij jou en wat ik vaker hoor terugkomen bij NT mensen)… Zodoende wens ik dat aan te wakkeren als zijnde een goed idee, wat hoe dan ook leerzaam zal zijn, zelfs als je leert dat je totaal niet zo wenst te leven 😉

  Groet,

  Greg

  • @Greg,
   bedankt voor deze reactie,
   indien je privé contact met mij wil leggen gelieve dan een adres door te geven waar ik jou kan contacteren via internet.

   groet
   cheeta

   • @cheeta, Via (prive)internet kan ik je inderdaad een omschrijving kunnen geven over waar en met wie ik omga en ook m’n opvatting naar mezelf natuurlijk. En ook hoe en wat eventueel het beste uit zou komen, als we voelen dat de wil er tussen ons is om te resoneren over bovenstaande en andere onderwerpen. Ik zie je mailtje tegemoet: gregorhoukes@hotmail.com

 3. @ Chandra, Greg

  Een gelukkige late verjaardag alvast Greg, ik ben 23 geworden vorige week en ben ook een erge sprong gaan maken. Ik zie nu meer en voel precies personen veel beter aan waar ik nog erg aan moet wennen en ergens wakkert dit het heimwee gevoel terug meer aan.

  De aarde is inderdaad een plek net voor die ervaringen maar het maakt het er toch echt niet simpel op, vaak zijn die buien gelukkig niet van erg lange aard. In elk geval ga ik niet bij de pakken blijven zitten. Ik ben namelijk aan het plannen men leven eens overhoop te gooien, nieuwe woonplaats, nieuwe job waar ik me wel goed bij voel want de job die ik nu doe houd me ergens in een negatief soort spiraal.

  Betreffende dat meisje, ik heb nu net het omgekeerde, ik voel me nog minder thuis als er constant onaardig word gedaan, al is het goed bedoeld. Ik herinner me gewoon erg sterk die sfeer van liefde en hoe alles daar voelde en ging en ik wil dat in me houden en blijven volgen omdat dat net voor mij wel goed voelt om te doen.

  Verder ga ik daar dus ook niet op ingaan op die manier van leren. Ieder heeft in mijn ogen een eigen pad en die hoeven niet gelijk te lopen of op de zelfde manier. Daarom is het ook een eigen pad 🙂 niets is goed of slecht.

  Groetjes Evelyn

 4. Hey iedereen & Evelyn,

  Ik heb zo’n beetje het hele verhaal gelezen hierboven + voel sterk mee met het beu zijn op aarde al vanaf me 12e levensjaar, het vrije spel en loslaten van een moment, schijnt totaal te worden weggezogen voor een persoon op die leeftijd/rond dat niveau van denken. Conflicten na die leeftijd zijn dus een gegeven…

  Daarnaast ken ik zo’n 25 nieuwetijdsmensen die ik in persoon ontmoet en een wisseling van entiteiten/energieen en stemmen naar toe aanneem om te laten zien dat we vele gedaantes inderdaad mogen aannemen om elkaar een pad of suggestie te doen. Dit hoeft niet te passen, juist omdat we op elkaar afgestemd moeten raken. Maar ik breng hiermee op zwaar niveau een kindse (goddelijke) onschuld mee terug in niet alleen het spiegelen, maar ook overdrijven van elkaars kanten in een vrij spel. De kunst van het loslaten en leren kiezen voor zelf-exploratie.

  Een discipline die ik nauwelijks hier verder hoor of teruglees: Is in persoon blijvend dat pad werkelijk dat met elkaar willen vinden! Ga gewoon eens als echt bruisenden energieen in conflict of in liefde tegenover elkaar zitten en zet door. Je zal zien hoe bevrijdend beide paden zijn en hoeveel plezier er weer kan terugkomen door de mooiste en lelijkste hoekjes van jezelf te laten zien. Kies er bewust voor om daarvan te genieten/de aarde + haar vervuiling te leren kennen. Zodoende leer je van haar houden.

  Ik heb het idee, dat zelfs mensen die daar van schuwen om lelijk te zijn of claimen niet of nooit dat te kunnen of dat dat ‘energie zuigt’ gewoon eens echt een keer goed te testen met iemand die je niet aanstaat. Zet door met je fysieke aanwezigheid en laat dat krachtige dat zich niet wil laten zuigen dan maar eens zien. Het is in mijn ogen deze energetische spier trainen, wat wel of niet betekend of je je kan thuis voelen op aarde.

  Ik zou bijna zeggen dat de aarde gemaakt is voor dit soort ervaringen. Net als het blog hier ook lang en veel op de breedte van elkaars verzet wordt gehamerd (aards duister/passieve liefde, wat waar is de open uitnodiging tot dit werkelijk oplossen als het via maanden digitaal doen niet werkt). Digitaal blijven reageren heeft dan weinig zin… Mijn oplossing is altijd uit te nodigen in persoon. Voel maar eens aan hoe krachtig de ander dan is.

  Daarbij komt, dat ik vind dat de ‘ruling class’ weet hoe ze ons met onze mindset vermoeid kunnen maken over onze missie op aarde en gemakkelijk in de verdediging schieten. Lekker achter het computertje aangeven wie je ben, alsof daar het geluk op aarde ooit uit zal komen.

  Vrouwelijke en mannelijke, maar ook sterk vrouwelijke op vrouwelijke pijnlichamen worden tegen elkaar uitgespeeld in een oh zo makkelijk steeds lager spelletje van details noemen over elkaar tot het nut van met elkaar omgaan totaal is verdwenen en toch blijft dat proces de aandacht trekken. Zelfs als dat met je eenzaamheid is naar de aarde.

  Evelyn ken ik kort van in persoon en zou ik graag weer zien. Ik weet dat ze mooie dieptes heeft en het is een krachtig gezond ogend vrouwtje. Ik ben vandaag jarig, 22e, toevallig haar speciale getalletje en voel me rond die datum precies ook beu om hier te zijn. Als ik er even te lang aan denk, springen de tranen in me ogen. We horen hier (op aarde & persoon) veel persoonlijker en vrijer met elkaar om te gaan.

  Ik zou Cheeta eigenlijk willen uitnodigen om te kijken ze haar lichaam en voorkomen verzorgd en eens te komen laten voelen aan mij wat je vergevorderdheid betekend. Ik zal beloven in stilte en begrip te luisteren naar je energie tot je voelt dat boodschap is overgekomen en dan zal ik een reactie geven.

  In contact met Evelyn wilde ik aangeven dat de heimwee naar jou ster, mij aanzet tot dat zelf ook voelen en dat heb ik geventileerd op jou, zodat je weet hoe het voelt voor een ander wanneer je een eenzaam voorkomen bij je draagt. Dit zit verbonden aan je pijnlichaam, waar mannen een allergische reactie op hebben. De lelijkheid van mij en je eenzame eigen kant zijn zo beide fout, maar zou het mooi vinden als we dat weer eens aan elkaar zouden kunnen laten zien 🙂

  Als cadeau van de aarde heb ik op 10-10-10 namelijk weer een nieuw nieuwetijdsvriendinnetje mogen maken en van haar moet ik percee onaardig tegen d’r zijn, anders voelt ze haar pijn niet en kan ze zich niet thuis voelen op aarde of in contact. Ik zeg niet dat Evelyn ook zo is en anderen zo zijn of horen te zijn, maar je zou het is een kans mogen geven weer!

  De jongen die je kent en waar je je mee verbonden heb, die ook met mij omgaat is deze persoonlijke discipline aan het oefenen om dit zelf aan te leren (omdat het aan te leren is). Dat hij als volwassen man, gelijk aan mij, ze lelijke en mooie kanten kan laten zien, zonder in paniek te raken of zich lang eenzaam te voelen. Ik had je graag zelf willen leren kennen, dan hadden we veel mooier en intenser gebotst, maar de kosmos/aarde achtte het nodig om die persoon, de illusie via mij te geven, dat hij ook al in staat is deze aardse les met de vrouw te delen (en dus voor ze beurt je weg te kapen van een andere site:). Dat hij ook al met plezier zijn donkere aardse kant kon beheersen naar de vrouw. Dat is dus niet zo. Het overmant hem en hij is niet in staat dat spel tot vrijheid nu nog met je te spelen.

  Bij deze dus een open en eerlijke openbaring vanuit mijn leven en open uitnodiging naar jou en iedereen om dit te testen met mij. Ik voel dat me kristal bekabeling steeds sterker en intenser wordt om op deze manier andere nieuwetijdsmensen het gevoel van thuisvoelen op aarde weer te geven. Onderschat en bekritiseer dit digitaal aub niet. Je mag het doen, maar ik kan er geen antwoord op geven, niet omdat ik het lager vind dan mezelf. Maar ik heb je liever bij me in persoon om het goed uit te werken. Computers en het web zijn niet aards.

  Dus ik haat iedereen die doet alsof digitaal doen echte liefde of echte haat aan elkaar geeft. Hehe, lekker nep-lelijk. Nee, je kan er ook mooie mensen mee leren kennen en uitnodigen en dan echte emoties tonen.

  Everybody, praise Jesus !

  Groet,

  Greg

 5. Hey iedereen

  Ik vroeg me af, hoe gaan jullie om met dat gevoel dat zich soms de kop op steekt, vooral in moeilijke perioden of situaties, dat gevoel van pfff ik ben het hier zooooo beu. Mochten ze me nu komen zeggen je mag terug zou je meteen een enkeltje vragen. Dat positief blijven denken dat je steeds te horen krijgt helpt de situatie niet bepaald jammer genoeg 🙁 Het klinkt misschien erg rot maar als ik sommige dingen zie of lees of hoor ofzo dan heb ik toch ergens wel een gevoel van, is de mens het wel waard geholpen te worden? Ik ben vrij zeker dat velen dit ook wel herkennen…

  • @Evelyn,

   Het is inderdaad makkelijk gezegd om positief te gaan denken. Het gevoel van onbegrepen worden en weinig snappen van de wereld verdwijnt niet zomaar.

   Er is een beschadigd stuk wat de vraagt om geheeld te worden. Acceptatie van het feit dat veel mensen nog weinig besef hebben van bewustwording of bewust zijn en daardoor anderen kunnen kwetsen.

   Eigenlijk een vorm van mededogen voor de medemens creeren in jezelf in plaats van een ander verwijten dat deze nog niet zo ver zijn.

   Jou rol in de maatschappij is belangrijk. Lichtwerkers ervaren vaak in het begin dat onbegrepen gevoel. Jou energie kan anderen juist helen, jou manier van in het leven staan heeft een belangrijke functie.

   Dit begrijpen, voelen en ervaren zonder in je ego te stappen, dat is de les.

   Het is een uitdaging. “be the change you want to see in the world”

   Ik wens je heel veel kracht, inzichten en healing toe!

   vanuit liefde en licht:)

   Namaste,

   chandra

 6. Hi Cheeta,

  Je hebt gelijk dat wij meer zijn dan alleen maar vlees en bloed, wij zijn meer dan alleen maar een casco. Het woordt nederig kan je ook anders interpreteren, het zit in je denkwijze. Nederig zijn betekent iets heel anders dan je onderdanig gedragen. Helaas moeten wij het nou eenmaal met woorden doen, al ben ik van mening dat woorden vaak te kort doen aan datgene wat je precies wenst over te brengen. Woorden doen namelijk je precieze gevoel helaas tekort. Maar ook daaraan kunnen wij weinig aan veranderen, het is een middel om te kunnen communiceren. De ene persoon gebruikt het op een wijze manier en de ander maakt daar een andere keus in.

  Je hebt het ook o.a. over Engelen, mijn vraag is dan ook als je refereert aan Engelen en God, is het dan niet zo dat engelen vanuit respect handelen en elk wezen in hun eigen waarde laat t.a.v. de vrije wil? Of ben je van mening dat een echte Engel met de harde hand een ander probeert te helpen? Engelen werken vanuit liefde, oprechte liefde, mededogen, begrip en respect. Ze zullen nimmer een ander kwetsen, op welke manier dan ook. En ja, ik ben een Aarde-engel, dat ben ik mij mijn hele leven al van bewust.

  Het klopt dat men vroeger (en soms nog) een ander die een ander visie had hard ging aanpakken of zelf vermoorden, op de brandstappel gegooid, je hoeft een geschiedenisboek maar open te maken om de gevolgen hiervan te zien. Denk je dan dat het de bedoeling is om dezelfde trent voort te zetten? Is het juist dat wij, nu nog, welliswaar in een andere vorm, dit nog steeds tegenkomen in de maatschappij?

  Men wordt nu niet meer op een brandstappel gegooid, maar waar is het respect gebleven naar de visie van een ander?

  Ik wens je veel inzichten toe.

 7. Bijzondere ontwikkeling weer. Met alle respect cheeta, maar hoe wil je een boodschap op zo'n manier overbrengen?

  Per definitie wordt er dan niet naar je geluisterd aangezien je zonder respect een ander benaderd. Dat is jammer, want inzichten overbrengen houdt wat anders in dat het op zo'n manier proberen op te dringen. De keuze om een inzicht over te nemen ligt nog altijd bij degene zelf en dat dien je te respecteren.

  Er zijn diverse keren geprobeert je een spiegel voor te houden hoe men jouw woordkeuze ervaart, maar je weigert in de spiegel te kijken. Hierdoor haal je je eigen visie onderuit en dus ook de boodschap die je probeert over te brengen.

  Qoute Gordon : "Men weet niets, maar men koketteert daarmee, totdat het eruitziet alsof men een grote geheime kennis bezit."

  Je slaat de spijker precies op z'n kop. Nederig zijn is juist in balans zijn met jezelf.

  • @Angel,

   dit is nog het laatste bericht die ik beantwoord

   bij deze is nederig een ouderwets woord

   we zijn allemaal GODEN

   nederig zijn is een vorm van je minder voelen en omlaag halen, waarom, gelijk zijn is gelijk zijn en niet nederig zijn.

   het feit dat ik hier zoveel tegenkanting krijg heeft te maken met dat niemand zich als GOD beschouwd maar als een mens, we zijn geen mensen , we zijn engelen in een mensenkleed, wees een engel, wees een GOD, maar geen mens.

   als je je als een GOD gaat gedragen leef je anders, bekijk je de dingen anders en uiteindelijk gaan we daar allemaal geraken maar velen blijven vasthangen in het menselijke gedoe, of zoals men zegt in VLEES EN BLOED, we zijn veel meer als dat en moest ieder dit voor zich maar eens ontdekken dat was de wereld al een stuk mooier

   je kan mij geen spiegel voorhouden omdat mijn woorden niet uitkomen op wat men wil aanvaarden.

   totaal uit de context gegrepen maar wel van toepassing.

   de eerste mens die zij dat hij een auto ging maken.

   iedereen verklaarde hem voor gek

   uiteindlijk rijden we allemaal met een auto.

   dankzij die eerste persoon die we veroordeelde om dat we DACHTEN dat die gek was.

   ik doe echt mijn best om mijn visie over te brengen maar als je de eerst auto niet kan begrijpen kan ik je niet verder helpen, moest je er voor open staan kon je dan binnen vb een jaar met de eerste auto rondrijden

   en dat zou je wel leuk vinden.

   liefs

   miss positive

   • @cheeta,

    waarom loop je weg van de kans waaruit je juist kan leren hoe het ego 'visies' wil opdringen

    angel beschrijft het zo mooi als zichzelf de spiegel voorhouden

    wijsheid is geen kwestie van anderen dingen te doen aanvaarden maar leven vanuit je innerlijk zonder

    oordeel

 8. Ik vind het zo grappig dat als iemand, in dit geval Cheeta, zegt verder te zijn of vergevorderd zoveel mensen dat in eerste instantie als waarheid aannemen.

  Al zal het soms ook geweest zijn om haar in haar waarde te laten. Een vorm van respect, en een uiting van zachtheid die niet beantwoord wordt met dezelfde mate van respect, of eenzelfde compassie maar slechts het vuur hoger doet oplaaien.

  Ik zie iemand die zoekende is, net zoals velen onder ons. Niet meer niet minder.

  en omdat ik deze eenzijdige discussie(want er wordt toch niet geluisterd) nu wel eens zat ben, een citaat van Elias Canetti :

  "Men weet niets, maar men koketteert daarmee, totdat het eruitziet alsof men een grote geheime kennis bezit."

  • @Gordon,

   vermits ik helderziende ben wist ik dat dit er zat aan te komen.

   je krijgt wat je wil.

   bij deze wil ik alleen nog maar zeggen, ik bezit het grote geheim maar niemand wou luisteren of was er klaar voor.

   Ik wens het jullie allemaal dat jullie het mogen ontdekken en de dag dat het zover is zal even de naam cheeta door jullie hoofden gaan.

   zoals ik al zij

   jullie zijn nog niet klaar voor mij

   vaarwel

   miss positive

   • @cheeta,

    dit vind ik nou echt jammer om te lezen.

    Vind je zienswijze erg prettig en ben ervan overtuigd dat je een hoop te vertelle'/overbrengen hebt.

    Hoop dat je er toch over na wil denken,

    zou het heel erg zonde vinden!

    • @just me,
     als je iets wil weten over iets laat het me dan weten, ik wil gerust je horizon verruimen

     liefs
     miss positive

  • @Gordon,
   verder wou ik best nog even op je denegregend gedrag reageren.
   verder lees ik dat je best wel problemen hebt met mensen die voor hun mening uitkomen en dan ga jij maar even vanuit jouw positie je gelijk gaan willen halen terwijl je totaal niet weet waarover je het hebt omdat je er gewoon niet wil over nadenken of het spiegelgedoe niet aankan. typisch.
   laat groot doen aan de grote over lol

   • @cheeta,

    Hey Cheeta:), leuk dat je er weer bent:)

    Ik vind het jammer dat je een paar weken geleden ‘zomaar’ vertrok, niet reagerend op de verschillende reacties (normale reacties) die anderen (en ook ikzelf) aan je gaven.
    Ik vind het jammer om te zien dat je vanuit persoonlijke aanval reageert..nog steeds.

    Soms is het handig om alles volledig los te laten, het verleden te laten voor wat het is, en een nieuwe start te maken.

    Namaste

    • beste lieve fantastisch evelyn

     waarom moet jij steeds reageren op mijn berichten?
     …………………………………….
     de volgende zinnen zijn verwijderd door Gordon, de webmaster van Nieuwetijdskind.com

     Beste Cheeta,

     Je bericht is kwetsend en onnadenkend.

     En ik word er moe van je hier op te wijzen. Bij deze zet ik je reacties hier op NTK in de moderatie wachtrij. Hetgeen betekent dat je reacties zonder toestemming niet op deze site zullen verschijnen. Als je nogmaals anderen probeert te raken met hatelijkheden zet ik je op de zwarte lijst.

     Gordon, webmaster Nieuwetijdskind.com

     • @cheeta, Zo heb al weer wat gemist precies. Ik stel je gewoon even die vraag cheeta, je zegt steeds, nu ben ik weg, en toch blijf je de drang voelen om hier mensen aan te komen vallen. Ik reageerde enkel op dit bericht, ik heb de volledige vorige discussie (ruzie) enkel gelezen en niets gereageerd, ik zie dus de grond van je reactie niet… De rest wat er stond weet ik niet maar kan me er wel wat bij voorstellen…

      Maakt niet uit…

      Fijne zondag iedereen
      grts Evelyn

 9. dennis

  wat grappig om mekaar (in het algemeen) eerst de hemel in de prijzen en daarna maar onze kritiek, mening te geven, is een beetje psychologisch vind je niet.
  dan gaat de persoon in kwestie je kritiek beter aanvaarden.
  goed gevonden. ni slecht bedoeld hoor , valt gewoon op.

  ik ben hier niet om iemand op te hemelen noch om iemand af te breken, ik zeg gewoon de dingen zoals ze zijn.

  en dan opeens verschijnt hier iemand die een paar trapje hoger staat maar ooooooooooo wee als idigo gaan we dat maar lekker eens niet appricieren omdat we een indigo zijn

  je zou je gelukkig moeten prijzen dat je zo iemand mag ontmoeten gewoon uit het feit dat het JOUW leven zal vergemakkelijken maar oooo neeeeeeeeeeee laten we de moeilijk weg nemen met alle leuke opstakels want die vinden we fijn.
  Geen probleem.
  is het niet de bedoeling dat we GROEIEN of is het de bedoeling dat we in een cirkeltje ronddraaien .

  als ik jullie zo hoor praten met alle RESPECT maar voor mij is dat blablablabla-blablabla blabla
  ik begrijp jullie positie want ik ben daar ook daar geweest maar begrijp mijn wens om jullie OP EEN HOGER PLAN te brengen.

  stel je gewoon eens voor dat ik verder zit, stel je het voor, keer je er niet tegen maar haal er profijt uit.
  sta er voor open
  ik geef niet af en niet op,

  je begrijpt mij niet omdat je er nog niet bent maar dat komt wel.

  ik ga je een prive stukje vertellen.
  ik was hongerig naar spiritualiteit, naar het leven.
  ik wou het allemaal WETEN en dit heeft me zover gebracht.
  ik heb veel mogen ontvangen doordat ik er zo naar hunkerde.
  dus spel mij niet de les, nu ga ik in jouw woorden antwoorden: KEN JE PLAATS EN LEER

  • @cheeta,

   wie geeft zal ontvangen, met alle respect, maar de ondertoon in deze reactie is alles behalve respectvol naar een medemens toe.
   Het lijkt op ‘boosheid’ omdat een ander feedback heeft op jou handelen/woorden. Geenzins wordt hier jou kunde en kennis in twijfel getrokken.

   Aan de andere kant: kennis moet ook intergreren in je hele Zijn. We kunnen zoveel dingen leren, maar dienen dit ook in de praktijk te brengen en het te leven.

   Ook jij hebt jou eigen doelen, lessen, Cheeta. Net zoals ieder ander mens hier op aarde.

   Take care of yourself.

   Namaste.

   • @Chandra,

    met alle respect maar ik heb dit uit een positieve bui geschreven .

    ik weet dat de dingen die ik vertel,kennis niet op 1-2-3 geïntegreerd zijn maar ervoor openstaan maakt al een GROOT verschil

    ik heb inderdaad ook mijn lessen al zijn mijn lessen anders (op een ander vlak)

    en ik ga je waarschijnlijk nu weer tegen de borst stoten. perfectie bestaat al word geclaimd van niet.
    perfectie wil niet zeggen perfect in het ultieme maar (hoe ga ik je dat nu uitleggen)
    perfect kan je zijn in je gedrag je uiting omdat je daarvoor kiest en als je daar voor kiest gebeurt het ook.
    het leven is zooooooooooooo simpel

    liefs
    miss positive

    • @cheeta,

     als alles al perfect is, waarom zou je dan extra hard je best moeten doen?

     Ik voel me in geen geval aangevallen, anders was ik nl niet in staat om op deze manier te reageren!:)

     Heb een fijne avond!

      • @cheeta,

       Ehm, het lijkt erop dat hetgene wat ik verwoord, op een andere manier bij jou is binnengekomen.

       Jammer. ik bedoel te zeggen: ‘het is zoals het is, en alles gaat zoals het gaan moet’
       ieder mens heeft zijn/haar eigen proces. Ook in Shamballa wordt er benoemd: je gedachten creeren je werkelijkheid.

       het vernieuwen/opschonen van dna wordt hierin ook behandeld..opschoningsprocessen.

       dus: als alles al perfect is..zoals je dat al benoemd, waarom wil je jezelf ‘overtuigen’?

    • @cheeta,

     ik heb god gevonden cheeta, en ik ben blij met de fase, stadium van mijn eigen ontwikkeling.

     ben wel benieuwd naar the white book van Ramtha:) ik ga hem ns een keer aanschaffen.

     Succes:)

  • @cheeta,

   pfffffff, je tekst is niet aan mij gericht en eigenlijk vind ik niet dat ik “recht” heb te reageren (niet te letterlijk nemen 😉 )
   Maar kan wel begrijpen dat er “aanstoot” genomen wordt aan je manier van schrijven.
   Ik ga er vanuit, zo lees ik het,en schrijf je zelf ook, dat je wil helpen.
   Alleen als je kijkt hoe er op de site verder gereageerd wordt, gebeurt dat op een andere manier en ik denk dat dat wel hetgene is wat als storend ervaren wordt.

   Ik denk dat de intenties heel goed zijn maar dat de manier waarop je schrijft genuanceerder mag.
   Wellicht is dat iets waar je zelf rekening mee kan houden als je reageert?
   Het(jouw) doel is mensen te helpen, ik sta er heel erg voor open, maar als het doel niet (voldoende) behaald wordt door de manier waarop je in deze je doel wil bereiken zijn er ook andere manieren om dat over te brengen.
   Ik hoop dat ik dit goed over heb gebracht, zou graag meer van je willen leren en lezen maar begrijp zeker wat er gezegd wordt aangezien ik zelf ook spontaan de stijgbeugels in ga als ik ervaar dat iemand anders zich meer of beter voelt dan ik en dat ook zo naar mij overbrengt.
   Dat heeft wat mij betreft niets met Indigo te maken, maar met de manier waarop ik met anderen omga en hoe ik wil dat er met mij omgegaan wordt.

   Ook als je verder bent dan wellicht menig-een, is het het proberen waard het middel aan te passen om je doel te behalen 😉

 10. Dit prachtige artikel begon over heimwee en eenzaamheid.
  Ontplofte zo ongeveer in een discussie debacle waar ik kompleet in verdwaal.

  @Evelyn, @Chandra, @Lotuspsychje @Lou-Ann.
  Mensen welke uit Indigo waardige overtuigingen en al wat erbij hoort handelen uit respect en liefde.
  Maar laten we vooral niet vergeten dat een Indigo nog altijd redelijk fel reageerd op personen die beweren dat ze hoger, beter, verder, etc etc etc zijn.
  Wat mij betreft om de doodeenvoudige reden dat een BEWUSTE Indigo dit niet zomaar kan accepteren van een medemens.
  De boodschap welke naar je toekomt van een persoon welke zich boven je geplaatst ziet kan je wel respecteren.

  Maar zoals ik altijd zeg; “Dank voor je advies, maar IK besluit wat ik ermee doe”.

  En als je me dat hoort zeggen is het niet verstandig om opdringerig naar me te worden.
  Want als ik meer van je wil weten, vraag ik het wel.

  @Cheeta
  Ik respecteer je meningen en bewonder je in zekere mate. Ik adviseer je wel om je mate van respect naar anderen hier een paar tandjes op te krikken.
  Je toont respect, maar de manier waarop wordt meermaals als beledigend opgepikt wat ook naar je wordt uitgesproken.
  Tot mijn ongenoegen draai je dit zo om dat het als een probleem van de ander wordt benoemd.
  En dat is heel jammer.
  Dit forum is niet bedoeld als cursus “Hoe wordt ik een betere Indigo”.
  Het is bedoeld om samen te komen en te dicussiéren over onze levens, de plaats die we innemen in de maatschappij en hoe we bereiken wat we hier moeten doen.
  Hoe we ons daarbij voelen, wat het doet met ons bestaan als mensen van vlees en bloed en hoe het onze directe omgeving, man/vrouw/kinderen en de rest van de familie beïnvloed.

  Mijn boodschap aan jou is om de zo vaak door jou uitgesproken wijsheid en kennis aan te wenden tot het accepteren van wat zovelen hier je al hebben verteld al lijkt je het niet goed op te pikken.

  Accepteer en respecteer allen precies zoals ze zijn.
  Je claimt niet te oordelen, maar feitelijk doe je niet anders door continu zwaar belerend van wal te steken.
  Hiermee kom je (zeker op de Indigo!) over alsof je jezelf beoordeeld als de grootste (wat je helemaal niet kan zijn) en daarmee de ander beoordeeld als lager.
  De Indigo erkent dit niet.

  We zijn allen hetzelfde edoch uniek in ons kunnen en kracht.
  Zo zijn wij een geheel.
  Je bent heel welkom om een plaats in te nemen in dit geheel. Maar bezin jezelf eerst heel goed.

  • @Dennis,
   bij deze wou ik gewoon nog melden als je iemand tegenkomt die verteld dat die hoger staat dan jij eendert op welk vlak dan zou ik eerst die persoon testen.
   dan heb ik pas het absolute antwoord en weet ik of ik er best verder mijn tijd in steek of niet
   maar zo oordelen zonder het te weten werkt niet dan blijft het antwoord ……

   liefs
   miss postive

   • @cheeta,

    Waarom moet er getest worden wie hoger staat dan een ander? staat iemand hoger dan een ander? er is geen afgescheidenheid, alles is 1.

    Dat is 1 van de basislessen spiritualiteit. Zelfs van een plant kunnen we dingen leren.

    Is dit iets wat als rode draad door jou leven loopt, Cheeta, het gevoel dat je iets wil uitdragen, maar dat het amper bij een ander binnenkomt?

    take care.

    • @Chandra,
     alles hangt af hoe je de dingen interpreteerd.
     met hoger bedoel ik meer kennis en waarom zou je daar niet voor open staan als het ten goede kan komen in je leven.

 11. Hi allemaal,

  Ik heb echt met open mond alles zitten lezen. Het verbaasde me om te zien hoeveel “ruis” woorden teweeg kunnen brengen terwijl de blog van Gordon over zijn gevoelens, zijn beleving en zijn ervaring ging.

  Als eerste : Gordon, dank je wel voor je openhartige blog over jouw emoties, jouw ervaring. Zoals altijd kunnen jouw woorden een inspiratie zijn voor menigen die eventueel met hetzelfde rondlopen maar niet ervoor durven uit te komen.

  Iemand die zijn gevoelens en emoties durft te uiten, dient per definitie met respect behandeld te worden. Elk ander dient dit te respecteren. Zolang je niet in de schoenen van degene staat, heb je geen enkel recht een ander te bekriteseren. Het is waar dat je met woorden kan spelen, met woorden kan je iemand in zijn eigen kracht zetten of juist iemand ermee onderuit halen. Veel mensen beseffen niet welke kracht er in woorden geschuild gaan.

  Jezelf met een ander vergelijken is juist een bron voor ellende. Wees tevreden met wie je bent en laat de ander in zijn/haar eigen waarde, dat is ook een les. Flexibel zijn in je denken en doen creeert juist ruimte dat een ander naar je gaat luisteren en visa versa, dat heet communiceren vanuit respect. Kritiek leveren is erg makkelijk, iemand in zijn/haar eigen kracht zetten is pas een kunst, maar als je eenmaal doorhebt wat voor een effect “positieve feedback” teweeg kan brengen, zal je nimmer nog een ander onderuit halen. Tuurlijk mag je voor jezelf opkomen, voor je eigen denkwijze, voor je eigen waarheid. Maar dit alles is gebasseerd op je eigen beleving, je eigen interpretatie, je eigen ervaringen en dus je eigen waarheid. Respecteer de visie van een ander en benader de ander vanuit openheid en respect.

  De weg naar bewustwording, naar God en naar jezelf, is die van de (zelf)liefde, van oprechtheid, van mededogen, van samenwerking, van respect jegens elkaar. Er is nimmer strijd, geen goed of fout, geen afgunst en geen twijfel.

  Respect tonen is een teken van kracht en zelfkennis. Waarom zou je een ander bekritiseren als je zeker bent van wie “jij” bent? Je mening geven over iets, iemand of een situatie is wat anders dan datgene/diegene veroordelen.

  Gordon: dank je wel en ik ben je dankbaar voor alles wat je hierop schrijft. Zo helpen wij allen elkaar op onze eigen pad.

  Warme groet aan allen,
  Angel

 12. Grappig te lezen dat ondanks dat we zo goed kunnen zijn in bepaalde dingen, in deze blog elkaars boodschap niet helemaal goed overkomt 😀
  Ik ben nog heel erg “vers” en als ik de bovenstaande reacties lees word ik door elkaar geslingerd.
  Ik begrijp Cheeta, maar zeker ook Evelyn, en Chandra komt daar ook weer met een mooie draad doorheen.
  Als dit alles tot 1 gesmolten kan worden zonder “termen en meningen” denk ik dat er een mooi midden uitkomt waarin een hele sterke “levensvisie” van gemaakt/ uit gehaald kan worden welke goed bij de Indigo past.

  Pffffoeiiii, een diepzinnig stukje tekst van mijn kant,
  had ik niet verwacht toen ik begon met typen.

  • @just me,

   Fijn dat je de essentie uit de teksten kan halen!

   Ieder mens ervaart zijn/haar eigen waarheid en probeert deze te verwoorden op de site met de reacties.

   Net als jij vind ik het ook belangrijk om de overeenkomsten te blijven zien en elkaar te respecteren in ieders waarheid/visie/missie etc.

   Fijn dat je vanuit jezelf reageert, en ieder mens kan zijn of haar verwachtingen overtreffen!;)

   Take care, namaste!

 13. beste chandra
  of je het gelooft of niet ik heb dat niet (niet meer) nooit gehad, een allergie zone maar soit
  die rekensommen waren maar een voorbeeld hoe we naar God zullen geraken want God is 10 en iedereen doet dit op zijn eigen manier maar ooit zal iedereen tot de 10 God geraken
  DIT WAS MAAR EEN VOORBEELD, heeft niks met plus of mis te maken.

  bij deze wil ik nog even melden dat ik anderen niet bij hun bewustproces wil blijven hangen maar hun hoofdje wil laten werken. om tot grotere en verdere visies te geraken
  sorry om wie ik ben lol lol lol
  ik ga gewoon niet mee met de drive ik ben de DRIVE lol
  en waarschijnlijk nu kritiek alomtegen lol

  liefs miss positive

  • @cheeta,

   Het is zo jammer om te zien dat je graag begrepen wil worden, maar weinig ruimte lijkt te hebben voor de visie van een ander.

   Jij bent die JIJ bent, net zoals Ik ben die Ik ben.

   Er is geen tegenstrijd, het gevoel wat je opschrijft lijkt (* met nadruk op lijkt, woorden op internet zijn namelijk anders dan met intonatie) alsof je het gevoel hebt dat het jou woord is tegen een ander..

   En dat bedoelde ik te zeggen, er is geen goed of fout, plus of min, positief of negatief, er IS.

   Ieder mens geeft daar zijn eigen interpretatie aan.

   Alle goeds voor jou gewenst en succes!

   namaste:)

  • @cheeta,

   Super dat je andere mensen wil laten nadenken, dat is ook een onderdeel van bewustwording. Het moet echter wel begrijpelijk zijn.

   Als ik op cijfer 1 sta, en jij bij het cijfer 7, hoe kan ik weten en begrijpen wat de volgende stappen zijn om bij die 7 te komen?

   Iets uitdragen heeft ook te maken met verantwoordelijkheid nemen voor die kennis, naar jezelf toe, maar ook zeker naar een ander.

   Blessed be!:)

   • @Chandra,

    waaruit leid jij af dat ik niet begrijpelijk zou zijn?

    waarom zou ik niemand helpen om naar stap 7 te geraken?

    waaruit leid je af dat ik de kennis die ik wil uitdragen niet met verantwoordelijkheid naar een ander zou uitdragen?

    liefs
    miss positive

    • @cheeta,

     Ik zie nu pas deze reactie. Exuses voor het lange wachten.

     De voorgaande berichten die ik geschreven heb, waren gerelateerd aan de voorgaande berichten van jou, waarin je duidelijk wil maken wat jou visie is op het leven, jou manier van in het leven staan en jou ‘missie’.

     Allemaal prachtige doelen en ik heb daar zeker bewondering voor dat een mens dit wil uitdragen op zijn/haar eigen manier!

     Aan de andere kant leek het erop dat je zo bezig was met het benadrukken van die kant, dat er weinig ruimte leek te zijn om de boodschap van een ander daadwerkelijk te ontvangen.

     Over verantwoordelijkheid is dat een ‘algemene’ conclusie die ik ook voor mezelf en voor anderen heb neergezet (dus geen persoonlijke aanval): Kennis uitdragen en anderen helpen/begeleiden heeft te maken met grote verantwoordelijkheid dragen. Zowel voor jezelf als voor die ander…

     Dus..Losgekoppeld van jou persoonlijke situatie en Zijn, maar algemeen gesproken over de situatie!

     Take care,

     Namaste,

     chandra

 14. @ Gordon,

  Dank je wel, het is vanuit liefde geschreven…En ook voor mezelf een spiegelmoment/ bewustwordingsmoment (hoe zag ik het vroeger? wat had ik toen nodig? wat vond ik juist wel en niet leuk?)
  En dat is ook je doel van de site, verbinden toch?

  Heb een fijne vakantie!

  namaste!

 15. beste evelyn

  bij deze wil ik nog vermelden dat nederigheid niet meer van de orde is omdat dit een negatieve bijklank heeft.
  respect zou meer toepasselijk zijn en dan spreek ik wel over weder zijds respect.
  ik wil hier gewoon aantoevoegen, als je iemand ontmoet die verder gevorderd is dan ga je toch respect tonen puur om de levenskennis die ze je geven.
  dan vraag ik mij af waar jouw idee van komt dat iemand die ver gevorderd is nederig moet zijn naar jou.
  nederigheid is een woord uit de middeleeuwen dus laten we kiezen voor wederzijds respect en iemand die vergevorderd is en die jou wil helpen heeft ZEKER respect voor jou anders zou die zijn tijd niet steken in jou
  liefs
  miss positive

  • @cheeta, Ja ik zet nederigheid beetje gelijk met respect. en ik heb ook wel respect voor iemand die mij wat kan leren maar ik wil maar even aan tonen dat het leren vaak in 2 richtingen gaat, dat zelfs een ver gevorderde persoon nog kan leren van zelfs de jongste ziel, niet alles hoeft even lineair te verlopen denk ik. Ook daarom zijn velen hier, om emotie te ervaren en te leren van de mens hier over, dan kan je opnieuw de balans maken van een verdere ziel en een minder verre ziel alleen leren deze ook van elkaar. Het is dus niet nederig zijn of respect hebben naar mij maar naar elkaar en ik persoonlijk en misschien nog anderen heb liever dat ik op gelijk niveau word aangesproken. Heeft niets met ego te maken ofzo, ik zoek zelf vaak personen op waar ik van kan leren maar het is beetje de manier van iets over brengen. Zoals ik al zei ben ik erg gevoelig voor balans, niet enkel in zijn maar ook in woorden.

   Misschien vind je dit raar klinken maar ik zie het zo dat elk sterrenkind, indigo, kristal en zo verder even ver zijn, omdat het je ziel is die leert en wij zijn in puur wezen allemaal al zowat even ver, het is enkel het herinneren in dit fysieke lichaam dat je moet kunnen, en ik ben nog maar 22, ben pas op mijn 21 het positieve van mijn kunnen gaan inzien ook volledig op mezelf want toen had ik nog geen site of mensen rond mij waar ik ook maar een woord over kon praten wat betreft deze zaken. En ik ben er van overtuigd dat iedereen zijn kennis in zichzelf ook kan zoeken. Dus is dit denk ik ook beetje iets waar rekening met gehouden dient te worden dat de een al wat langer hier is en dus al meer kans gehad heeft te leren dan een ander.

   Kvind het beetje moeilijk uit leggen wat ik juist bedoel maar hoop dat het begrijpelijk is?

   grts Evelyn

   • beste evelyn
    ik begrijp je gevoeligheid,
    ik ben op 22 begonnen met dieper te treden in mezelf ik ben nu 30 wat voor mij maar een getal is maar ik heb in die 8 jaar ongeloofelijk veeeeeeeeeeeeeeeeel geleerd uit zelfkennis.
    eigenlijk zoek ik nog iemand die mijn iets kan bij brengen maar ben tot het standpunt gekomen zonder ego dat ik moet geven omdat ik zo ver gevorderd ben.
    ik ben naar deze site gekomen om te GEVEN.
    Omdat ik weet de dingen die ik weet en voel juist zijn en dat ik de juiste informatie kan geven over het LEVEN.
    Duw mij niet weg maar denk na over de dingen die ik breng en past het niet bij jou dan is het zo maar dan weet ik dat je er sowieso later iets aan zult hebben.
    ik zou het nog fijner vinden moest je ze toepassen om dat ik ik WEET dat ze de waarheid zijn.

    liefs
    miss positive

    • @cheeta, Ik denk dat we het hier beter bij kunnen laten. Ik heb mijn waarheid en vertrouw op mijn gevoel en jij hebt jouw waarheid. Ik volg in alles mijn gevoel, en dit is geen persoonlijke aanval naar jou maar ik voel bedenkingen tegenover jou en vertrouw het niet, sorry. Ik hoop dat je hier nu niet over gaat oordelen, noch op de site, noch in jezelf. Ik heb duidelijk een andere weg dan jij en andere leraren en ik blijf zoeken naar mijn verdere waarheid op mijn pad. Ik denk niet dat één enkel mens ook maar in staat is werkelijk alles te weten, er is zo veel en dit fysieke lichaam beperkt ook veel, het is dus geen kwestie van leren maar herinneren en anderen helpen herinneren. Ik zie elk nieuwetijdskind als even ver gevorderd alleen in andere stadia van herinneren. Ik wens je veel succes mochten anderen wel open staan voor jouw weg en jouw info maar ik denk dat deze discussie hier zo beetje eindigt tussen ons want we blijven steeds op het zelfde uit komen en wil hier verder geen ruzies of eender wat.

     Veel succes nog,

     Groeten Evelyn

    • @cheeta,

     Hey leeftijdgenote!

     Ik vind het fijn om te lezen hoe je in het leven staat, sommige dingen komen overeen met hoe ik het leven zie.

     Ik vind het, net zoals jij, belangrijk om anderen te ondersteunen in hun bewustwordingsproces..

     Ik heb geleerd dat de mensen ‘vanzelf’ naar je toe komen als ze ergens niet uitkomen.
     Eerder was ik geneigd om een ander mee te willen sleuren, juist omdat ik ervaar hoe fijn bewustwording, spiritualiteit en het LEVEN kan zijn.

     Maar weet je, ieder mens heeft zijn eigen pad, en kiest zijn/haar eigen tempo en hulp uit.
     Op die manier was ik zelf ook eerst aan het ploeteren, met de gedachte dat ik het ZELF wou doen.

     Soms vinden er meningsverschillen plaats omdat het alleen maar de ‘toon’ was die in de allergiezone van een ander komt.
     In dat soort gevallen is het lastig om de boodschap helder over te brengen, er wordt een kwetsbare plek aangeraakt.

     Zou het jammer vinden als je dit besluit vanuit boosheid neemt.

     Take care.

     • lieve chandra
      fijn dat je hierop reageert
      ik was niet meer van plan naar deze site te komen maar ik word er naar toe getrokken met een reden.

      ik ga je mijn visie uitleggen
      iedereen zal uiteindelijk op 10 uitkomen
      alle wegen leiden naar 10
      1 plus 9 is 10
      2 plus is 10
      15 min 5 is 10
      100 min 90 is 10
      en zo brengt elke weg ons naar 10
      want 10 is het ABSOLUTE
      dit is weliswaar een voorbeeld met de realiteit

      dat mensen naar je toekomen als ze het nodig hebben is waar maar sommige hebben het nodig eens wakker gemaakt te worden ook al hebben ze er niet om gevraagd

      en allergiezone vind ik het akeligste woord dat bestaat, waar slaat dat nu weer op, dit is niet naar jou bedoelt maar in het algemeen.
      een allergiezone laat duidelijk zien dat het probleem bij de ander ligt en de andere
      bij zich zelf moet gaan kijken waarom.

      ik hou van kritiek maar de kritiek moet wel GEGROND zijn en niet zomaar uit te lucht gegrepen

      liefs
      miss positive

      • @cheeta,

       Hey Cheeta,

       Er is geen plus en geen min,
       er is alleen balans!

       Er is geen goed of fout,
       en het gaat nooit om kritiek

       Juist als persoon die ziet dat er meerdere wegen zijn die naar de ‘hemel’ leiden,
       is het belangrijk om aansluiting te vinden bij die ander..juist omdat je die stappen gezet hebt.

       het is daarom ook belangrijk om te blijven invoelen in welk proces die ander zit en daarop aan te sluiten.
       Het gaat immers niet om JOU kennis maar om bewustwording van die ander..toch? (nothing personal;))

       Niemand trekt jou kennis/ervaring in twijfel..

       Het is de bedoeling om samen te werken, en de informatie in hapklare stukken voor te schotelen.

       Bewustwording gaat stap voor stap, ten minste, zo ervaar ik dat.

       Blessed be en alle goeds gewenst!

       • Ik vind dat je zo mooi onder woorden brengt wat ik voelde, maar niet de woorden voor vond. Sowieso vind ik je reacties vaak heel waardevol en verbindend. Dank je wel!

      • @cheeta,

       allergiezone is inderdaad een woord wat laat zien dat de ander een pijnplek heeft, maar zeg eens eerlijk, hebben wij dat niet allemaal?

       we zijn allemaal mens in de eerste instantie, en het zou fijn zijn als er meer begrip is voor elkaar. Pas dan ontstaat de connectie naar liefde en licht.

      • @cheeta, ik verander de slogan van de site binnenkort in “onweerstaanbaar voor nieuwetijdskinderen” i.p.v. “voor en door nieuwetijdskinderen” 😉 (en ben blij dat je er toch weer bent)

 16. Beste gordon
  Bij deze zou ik je willen vragen om alles wat ik hier op de site geschreven heb te verwijderen.
  ik dank je alvast en weet zeker dat je het gaat doen voor mij

  veel liefs
  miss positive

  • Lieve cheeta, ik verwijder graag je blog als je dat nog wilt, maar je reacties verwijderen is niet te doen, omdat er zoveel zijn en er ook op gereageerd is, waardoor ik die ook zou moeten verwijderen (want immers geen context meer om ze begrijpelijk te maken) Ik heb een paar keer een reactie verwijderd op verzoek. Maar daar betrof het er 1. Groetjes, Gordon

 17. Gordon,
  als je goed gelezen had heb ik geschreven dat ze een onvriendelijk mens is NAAR MIJ TOE. Daar mee heb ik niet gezegd in het algemeen.

  en ik vind het grappig dat je dat schrijft
  we zijn allen broeders en zussen

  miss positive

  • @cheeta, Ge zijt een boefje… doen alsof uwen neus bloed…

   Broeders en zusters behandel je met respect. En je luistert naar wat ze te zeggen hebben, met een open hart.

   Zo-einde discussie….

   • beste gordon

    nu gaan we de psychologische kant opgaan wat je duidelijkheid gaat geven veronderstel ik.

    ik heb teksten gelezen van evelyn waarin ik las dat ze het moeilijk had, dat haar gids haar had gezegd dat ze moest opkomen voor haar zelf enzovoort.
    met alle respect en ik begijp dit maar als je iemand tegen komt die je wil helpen je ideeën te verbreden hoef je je niet aan gevallen te voelen en te verdedigen.

    Ik heb de band tss u en evelyn begrepen maar langs deze weg hoef je geen hand boven haar hoofd te leggen.
    Dit laat zien dat je doet aan vriendjes politiek en dat je er voor kiest om met oogkleppen op te leven.

    als je de ganse history tss haar en mij leest zul je zien dat ik niets negatief geef maar eerder positief geef.

    Ik besef ook dat vele op deze site niet klaar zijn voor mijn zienswijze maar ik heb daar geen probleem mee, ik hoopte gewoon dat er opening was voor discussie en niemand voor niemand kiest.
    alles is zoals het is.

    je kiest duidelijk voor evelyne en dit laat zien dat jullie op de zelfde golflengte of zienswijze zitten.

    Geen probleem maar mij zie je hier niet meer op deze site omdat je er NOG niet klaar voor
    bent.

    met de meeste liefde en groei
    miss positive

    • @cheeta, Zal meer even reageren aangezien men oren tuiten en ik men naam hier zag.

     Om ff te reageren op dat aanbieden van hulp. Deze discussie is begonnen met ik die opmerkte, zonder bijbedoelingen, of een uitspraak waarmee je jezelf als "meer" gaat afschilderen niet beetje ego is, waardoor ik op mn beurd een weerkaats krijg dat ik het probleem ben. Hier zie ik in geen enkel opzicht hulp in. Verder merkte ik op, dat jouw visie niet bepaald DE waarheid moet zijn, iedereen heeft zn eigen waarheid waar die op zijn beurd dan weer overtuigd van zijn dat het waar is, bij deze opmerking werd de reactie er op alweer scherper waardoor je je duidelijk aangevallen voelde (opnieuw ego, sorry dat ik het zeg), verder vind ik dus, dat als iemand je iets zegt of je iets leest je dit niet altijd moet aannemen omdat de persoon vind dat zijn/haar visie de juiste is. Zoals bouddha ooit zij, aanvaard pas iets als het goed voelt in jezelf. En omdat ik dus jouw visie en wat je schrijft niet als goed aanvoel geeft dat jou en niemand het recht me daar dan op aan te vallen of hierop te oordelen.

     Ik ervaarde je berichten niet als positief en voelde ik vaak een erg scherpe kan aan die berichten. Vergeet niet dat ook wat je schrijft jouw energie draagt…Dit is wederom mijn gevoel en niet een oordeel…

     Vooral die laatste opmerking waarin je nogal te keer ging vond ik niet echt getuigen van een beheerds ver ontwikkeld persoon, sorry… Ik heb ook mijn fouten en die geef ik gerust toe, ik kan het niet laten als ik onbalans zie en zeker tollereer ik geen ego en beschuldigingen naar mij toe en zoals ik al zei vind ik het niet kunnen dat je voor een ander gaat uitmaken hoe die persoon is, geeft je geen recht daar toe en zeker niet op negatief vlak.

     Je slotzin die je hier nu weer zet, dat deze site niet klaar is voor jou, hier beledig je weer andere mensen ook met en zet je jezelf wederom op een voetstuk. Geen enkel hoog wezen of ziel gaat ooit over zichzelf zeggen dat ze hoog zijn of verheerlijkt moeten worden, zij houden net van nederigheid en begeleiden anderen in die zelfde nederigheid en uit liefde, niet vanuit een zelf verheerlijking. Dit gaat jou waarschijnlijk weer een gevoel geven dat ik je persoonlijk aanval en ik negatief ben maar dat is jouw keuze dan.

     MVG Evelyn

     • Beste evelyn
      eindelijk eens met vriendelijke groeten.
      Ik ben hier op de site gekomen omdat ik inderdaad ver gevorderd ben daar mee wil ik zeggen dat ik sommige zaken al te pakken heb wat voor sommige in het verschiet liggen want inderdaad we zijn ALLEMAAL OP DE ZELFDE WEG, de ene wat trager dan de andere.Maar ik blijf bij mijn standpunt we zijn allemaal op weg naar GOD of je het nu horen wil of niet.

      ik heb in vele teksten naar sommige geschreven dat we ALLEMAAL GELIJK ZIJN, niemand is minder of meer, maar ik ben wel vergevorderd.
      ipv je aangevallen te voelen stel je eens in mijn plaats om ver gevorderd te zijn en dit niet te kunnen delen met anderen. het zou me echt plezier doen dat anderen me begrepen.

      ik zit nog op andere sites en daar zie ik het zelfde probleem, ze begrijpen het maar hebben juist het inzicht nodig het doorlevingsvermogen.
      ik ben daar al en ik wou het je zo graag geven omdat het je misschien klaarheid zou kunnen brengen in je leven.

      heb juist in een site gelezen dat degene die zegt vergevorderd is dat dit meestal komt omdat die veel cursussen heeft gevolgd of dat het van het ego komt.
      ik heb noooooit cursussen gevolgd, ik heb mezelf gevolgd en ik ben hier om mensen te helpen, te openminden, te stimuleren, daarom snap ik niet waarom jij je zo stoor aan mij en waarom je je niet openstelt om de dingen die ik zeg.
      ik wil je niet kwetsen ik wil je helpen.

      maar ik moet zeggen je bent wel de eerst die naar mij uithaalt zonder echte reden en daarom dat ik mij wil terug trekken omdat er dan de fun voor mij af is en voor mij is het leven fun

      ik hoop langs dit gesprek dat we dan toch nog kunnen onze geschillen bespreken

      met liefs
      miss positive

      • @cheeta, Ja kijk mijn kijk op die zaken is anders, om te beginnen kan iemand nooit over een ander zeggen dat deze niet ver zit in ontwikkeling. Komt er nog eens bij dat er zoooo veel vlakken zijn waar je op moet leren dat er altijd iemand op een bepaald vlak verder is dan een ander, mocht iemand volledig erg ver zijn dan was je hier niet toch? Iedereen leert constant bij en zo zijn er dus ook altij anderen die ook verder zijn dan jou. Ik "stoor" me aan dit gedrag omdat ik vind dat je vanuit nederigheid en respect moet handelen en ik me in de plaats stel van anderen ook en ik het niet respectvol vind om tegen iemand te zeggen dat deze jouw visie moet volgen omdat je van jezelf vind dat je ver bent. Dat zeggen op zich zou ik nooit doen, maakt niet uit toch? Als je nu gewoon raad zou geven en zeggen van dit is mijn visie, zo heb ik het mogen zien, komt dit helemaal anders over dan als je zegt, ik zit ver en zonder mijn visie kom jij ook niet verder, snapje? Misschien vind je dit weer hard ofzo maar ik probeer mezelf duidelijk te maken en ik denk dat je wel weet dat woorden niet gemakkelijk zijn om goed te gebruiken.

       Ik weet prima hoe dat voelt niet begrepen te worden, en de meeste hier ook, net daarom zijn we hier, omdat we elkaar wel kunnen begrijpen en gelijken zijn, daarom vind ik het ook belangrijk om gewoon op een gelijk niveau naar elkaar te kijken. Uiteindelijk kan je misschien hier nu veel herinneren maar we zijn allemaal universele wezens, allemaal hier op aarde voor het zelfde doel, bezitten allemaal dezelfde kennis en komen allemaal van beschavingen die verder zijn dan de mens, maar ik zeg nooit tegen een mens, ik ben verder dan jij. Ik merk dat op ja dat wel maar ga die daar nooit op wijzen, gewoon omdat het ok is voor hem te zien wie hij is en net door je gelijk te kunnen stellen aan hun bereik je het meest en de minste weerstand.

       Ik ben zelf in aanraking gekomen met iemand in het verleden die ook van zichzelf zei dat hij ver gevorderd was, ik zeg dit niet naar jou toe maar om even uit te leggen van waar die reactie ook komt. Deze persoon kon het goed uitleggen, ook zijn mening was volgens hem de waarheid maar uiteindelijk was hij enkel uit op macht over anderen die hem geloofden. Daarom ook dat ik deze uitspraken wel als ego aan voel, jij ziet dat duidelijk anders en daar verschillen we dan in.

       Nog een fijne avond, Evelyn

 18. Beste evelyn

  Ik maak geen opvattingen met mijn hoofd maar ik VOEL en lees tussen de regels.

  je word niet graag beoordeelt maar je doet het wel zelf
  grappig.

  laten we het hierbij laten want we zitten ieder op een andere golflengte

 19. beste evelyn
  in de eerste plaats zitten we in het verkeerde blog want dit is heimwee naar mijn ster.

  Grappige is dat je een bericht naar jezelf stuurt

  reactie evelyn
  @Evelyn, enkel ego zegt dat hij geen ego heeft.

  misschien is dit wel een teken lol

  iedereen heeft een ego maar het is de vraag waar je aandacht aan wil geven.
  ik kies voor mijn goddelijkheid en dat is iets waar je je in kunt trainen

  ik de eerste plaats ga ik je vragen waarom je niet vriendelijk kunt zijn naar mij ,wat heb ik je persoonlijk misdaan?

  langs de andere kant wil ik er nog aan toevoegen als je je goddelijk kent, dan pas kun je beseffen wat je EGO is.

  en nog steeds
  liefs
  miss positive

  • @cheeta, Ik wou het onderaan toevoegen beste.

   Dat ik niet vriendelijk zou zijn is dan puur jouw opvatting want ik leg enkel uit wat ik voel en hou er niet van als iemand mij woorden in de mond legt die ik niet gezegd heb of bedoeld heb en al zeker niet dat iemand die me niet kent gaat oordelen hoe ik ben. Voor de rest ken ik mezelf behoorlijk goed om te weten waar mijn sterke kant van de ziel ligt (goddelijkheid gebruik ik liever niet) en waar ik nog aan moet werken. Verder ga ik er niet op in want dit voelt als een wedstrijdje.

 20. Hoi allemaal,

  @ Gordon: ik wens je een mooie ervaring met het ontdekken van je ster :). Mooi hoe je vertelt over het afpellen van je lagen en de liefde om je heen.

  Zelf weet ik niet precies waar ik vandaan kom (volgens mij een ster bij orion), maar voel me eenzaam. Ik weet dat mijn afkomst er niet toe zou hoeven te doen,me mag focussen op nieuw emotionele reacties en dieper geluk mag voelen. Toch voel ik hiernaast dat hoe meer ik thuis kom bij mezelf, hoe meer ik een soort bewustzijnsbotsing ook buiten de aarde voel. Deze hoef ik niet persoonlijk te zien, maar ik kan er soms moeilijk rust in vinden. Ik vraag me af.. hoe kijken jullie hier tegen aan?

  Groetjes Lewi

  • @Lewi, hey Lewi,ik vind je vraag een moeilijke, eerlijk gezegd.Ik ken het zelf niet wat je beschrijft, de bewustzijnsbotsing, en heb geen idee wat je voelt.
   Zou je er eens wat meer over willen schrijven? Bijvoorbeeld in een Blog , maar dat hoeft niet.Het intrigeert me wel wat je schrijft, maar ik heb nog geen vat op wat ik er bij voel.
   Liefs, Gordon

 21. beste gordon
  super dat je ervoor openstaat en super dat je dit wil lanceren want dit zal ons denkproces over het leven in het algemeen veranderen!
  Ik wil gewoon nog even melden dat ik VER GEVORDERD ben en dat ik IEDEREEN zover wil krijgen, zolang je er maar klaar voor ben, ik geniet ervan om ‘voer’ te kunnen geven om over na te denken maar geloof me dit is echt een heftig onderwerp en ik wil graag IEDEREEN zijn mening of ziens wijze hierover kennen. ik hoop uit het diepste van mijn HART dat ik jullie verder kan helpen op jullie pad en jullie daardoor een suuuuuuupeeer leven kan aanbieden lol
  Doodgaan is iets waar je voor kiest. wil je doodgaan of niet? wil je 500 jaar worden of wil je op je 70ste sterven en opnieuw incarneren da’s the big question want het kan allemaal. het is een kwestie waar je in gelooft.
  als je meer wil weten en je hoofdje je hersenen wil laten werken laat het mij weten.
  thx gordon
  liefs
  miss positive

   • @Cheeta, Is dat niet eerder een stuk ego om jezelf op een hoger voetstuk te plaatsen? Ik zeg nooit tegen iemand dat die lager is dan mijn. Slaat ook nergens op in mijn ogen. Iedereen is op een bepaald vlak verder of minder ver. Niemand is in het algemeen compleet verder dan al de rest. Elke ziel heeft een weg af te leggen en er zijn er altijd die "hoger" of "lager" zitten dan jou in bepaalde gebieden en iedereen is prima op het niveau waar die moet zijn en komen er uiteindelijk ook wel. Het is de uitdaging je te kunnen inleven in elk niveau en als je je moet verlagen, het zij zo. Als je een sterrenkind bent ben je sowieso op een bepaald niveau het is enkel de opdracht hier op aarde die kennis te herinneren en te herinneren wie je echt bent hier nu in de vorm van een mens (omdat het niet anders kan want de mens heeft angst voor wat men niet kent).

    • beste evelyn

     ik kan niet anders dan hierop te reageren.

     het is jouw EGO dat een probleem heeft met het feit dat er misschien wel iemand verder gevorderd kan zijn.

     als je iemand afbreekt ligt het probleem niet bij de andere maar bij jezelf

     aan jou om uit te zoeken waarom?

     ik doe dit alleen om anderen te helpen, ik deel alleen maar mijn kennis.

     moest ik een ego hebben, dan zou ik lekker alles voor mezelf houden en niemand helpen!

     liefs
     miss positive

     • @cheeta, ja geloof ik best dat je MOET reageren maar euh nee toch niet, jammer genoeg heb je het niet steeds bij het rechte eind en kan je over een ander niet zo met een zekerheid oordelen zoals je nu doet, maakt mij niet uit of iemand verder is dan mij in bepaalde vlakken, heb vrienden die ook zaken weten en kunnen die ik niet kan, prima, je kan altijd leren, misschien is jouw ego nu wel gekrenkt doordat ik dat zeg en spiegel of schuif je dat af op een ander maar ga er geen wedstrijdjes van maken wie het grootste ego heeft, heb ik persoonlijk geen boodschap aan.

    • @Evelyn, dit is de eerste keer dat ik totaal niet begrijp wat je bedoelt.

     Is dat niet eerder een stuk ego om jezelf op een hoger voetstuk te plaatsen?

     bedoel je daarmee de opmerking van Cheeta:

     Ik wil gewoon nog even melden dat ik VER GEVORDERD ben en dat ik IEDEREEN zover wil krijgen, zolang je er maar klaar voor ben, ik geniet ervan om ‘voer’ te kunnen geven om over na te denken maar geloof me dit is echt een heftig onderwerp en ik wil graag IEDEREEN zijn mening of ziens wijze hierover kennen. ik hoop uit het diepste van mijn HART dat ik jullie verder kan helpen op jullie pad en jullie daardoor een suuuuuuupeeer leven kan aanbieden lol

     of die van mij:

     mensen die zeggen vergevorderd te zijn maken mij altijd nieuwsgierig

     Of vraag je mijn mening erover? en dan waarover precies? groetjes

     • @Gordon, nee was een reactie op dat stuk van Cheeta maar zag erna pas dat ik op dat van jou had gequoted :)en aangezien ik het niet kon her plaatsen:D

 22. Beste Gordon,

  ik zou je willen vragen om te overwegen om een nieuw blog artikel te lanceren rond de dood.
  Graag zou ik ergens iedereen zijn mening en idee daarover willen leren kennen, hoe zij daarover denken.
  ik hoop dat je er iets in ziet en het lanceert

  thanks
  miss positive

  • @cheeta, ik zou zeggen. Schrijf het en mail het me. Dan plaats ik het! Ik ga bovendien eerst eens lekker genieten van een korte vakantie. Ik heb allerlei ideeën voor blogs, maar dat komt in Augustus!

 23. Leuke tips! Weet je, het is niet eens zozeer de rugzak, die is al een heel stuk lichter.Doordat ik op mijn 17e verslaafd ben geraakt heb ik wat je noemt een stilstand gehad in mijn emotionele ontwikkeling 🙂 .Daar kon ik pas later aan gaan werken.Zo oud ben jij nu nog niet eens.
  Het zijn de oude emotionele reacties die ik nog in mijn systeem heb zitten. Ik ben ook heel sterk geworden door mijn ervaringen en heb veel geleerd. Het is het proces van me weer herinneren wie ik echt ben wat tijd kost.Ik pel laag na laag af.ik reageer steeds meer vanuit wie ik echt ben, i.p.v. vanuit overleving en angst.
  En het is goed zo als het nu gaat…
  Ik heb veel, heel veel liefde in me en om me heen.

  • Ha Gordon,

   (–Ik heb veel, heel veel liefde in me en om me heen.–)

   Zou dat komen omdat je zelf die Liefde bent?
   Zo wellicht ook het heimwee naar je ster. Zou je die ster zelf kunnen zijn?

   Voor een verklaring over dit heimwee kunnen we misschien te rade gaan bij de oude Egyptenaren.
   Zo melden de grafschriften van Unas (de piramideteksten) dat wanneer de overledene in triomf mocht vertrekken, hij een ster van goud zou worden, en samen met de zonnegod Ra in diens zonnebark langs de hemel mocht varen. Ik citeer:

   (–Ik ben een ziel (…) Ik ben een ster van goud (…). Hier ben ik, o Ra, ik ben uw zoon, ik ben een ziel, een ster van goud (…) wees een ziel, als een levende ster.–)

   Wanneer de Ziel tot Geest was opgewekt werd zij een Levende Ster. Deze levende sterren van goud verklaren weer enkele gegevens in de bijbel. Reeds in Gn.26:04 en bij Dt.26:04 lezen we al over sterren.

   Gn.26:04-
   En Ik zal uw nageslacht vermenigvuldigen als de sterren des hemels (…).

   Dt.10:32-
   Met zeventig zielen trokken uw vaderen naar Egypte, en thans heeft de HERE, uw God, u talrijk gemaakt als de sterren des hemels.

   Dn.12:02-
   Velen van hen die slapen in het stof der aarde, zullen ontwaken, deze tot eeuwig leven en genen tot versmading, tot eeuwig afgrijzen. En de verstandigen zullen stralen als de glans van het uitspansel, en die velen tot gerechtigheid hebben gebracht als de sterren, voor eeuwig en altoos.

   Het brengen van gerechtigheid op de wereld zal de mens doen stralen als de sterren. Overigens melden de
   Egyptische teksten niets over een leven in eeuwig afgrijzen, hoor.

   Jb. 38:07-
   (…) terwijl de morgensterren tezamen juichten, en al de zonen Gods jubelden?

   Opb.02:28-
   En wie overwint en mijn werken tot het einde toe bewaart, (…) en Ik zal hem de morgenster geven.

   Opb.22:16-
   Ik, Jezus, heb mijn engel gezonden, om ulieden dit te betuigen voor de gemeenten. Ik ben de wortel en het geslacht van David, de blinkende morgenster.

   Degenen die volkomen het Rechte Pad hadden bewandeld en tot het einde toe hadden volgehouden, waren verzekerd van de morgenster. Symbolisch gesproken hield dit in, dat de Geest was opgewekt en er geen incarnaties meer nodig waren. Wel kon iemand (als ster) vrijwillig incarneren, bijv. om de mensheid tot steun te zijn.
   Opmerkelijk is verder, dat de Ster de weg wees naar de stal waar geboorte van Jezus had plaatsgevonden.

   Mt.02:01-
   Toen nu Jezus geboren was te Bethlehem in Judéa, in de dagen van koning Herodus, zie, wijzen uit het Oosten kwamen te Jeruzalem en vroegen: Waar is de Koning der Joden, die geboren is? Want wij hebben zijn ster in het Oosten gezien en wij zijn gekomen om
   Hem hulde te bewijzen.

   Mt.02:07-
   Toen riep Herodus de wijzen in het geheim en deed bij hen nauwkeurig navraag naar de tijd, dat de ster geschenen had.

   Mt.02:09-
   Zij hoorden de koning aan en reisden weg; en zie, de ster, die zij hadden gezien in het Oosten, ging hun voor, totdat zij kwam en stond boven de plaats, waar het kind was. Toen zij de ster zagen, verheugden zij zich met zeer grote vreugde.

   De verlichte Geest, die de aanblik had van een stralende Ster, was volgens de Egyptenaren het resultaat van een
   langdurig proces, waar reïncarnatie aan ten grondslag lag.
   Groet van Lia

 24. we hebben in dezelfde lijnen het zelfde leven
  ik ben ook vroeg volwassen moeten worden en heb voor mezelf moeten zorgen, waardoor ik wel sterker ben geworden.
  ik heb wel altijd een sterke band met mezelf gehad, omdat ik geen keuze had lol er was niemand anders en beetje bij beetje zie je dat jezelf of je God je altijd geeft wat je vraagt of nodig hebt. ik heb ook veel geleden maar ik draag dat niet mee. ik ga geen rugzak vol ellende op mijn rug mee zeulen. wat gebeurd is is gebeurd. en jij zelf KIEST of je daar je tijd in wil steken om er telkens aan terug te denken en de pijn keer op keer te herbeleven.
  ik heb een goede raad, smijt die rugzak van het verleden vol pijn en ellende in de vuilbak en geef hem mee met de vuilniskar zodat je die nooit meer hoeft tegen te komen.
  (doe dit echt in visualisatie, heel leuk!)

  Word wakker in het NU, geniet, voel en begin te dromen…
  Denk een na over hoe je wil dat je leven er vanaf nu zou uit moeten zien. Denk je leven compleet in grote lijnen, geloof ook dat het zo zal zijn en leun rustig in je zetel achteruit. je kan je senario altijd nog aanpassen maar verander niet te vaak, anders geef je het universum een gemixt gevoel en weet het niet wat het je moet brengen. en dan krijg je niks.
  Dat is hier ons uiteindelijke doel, kiezen wat voor leven we willen.
  Door dit nu te weten zou je je al veel positiever en gelukkiger moeten voelen.
  wat ook gemakkelijk is, is een collage maken met woorden en prenten van de dingen die je wil aantrekken in je leven.
  voorbeeld, meer liefde, vrienden geld, meer bewustzijn, geluk, enz..jij kiest wat jij op dit moment in je leven wil krijgen. en geloof me dit is dikke FUN.
  het leven is een beetje zoals een catalogus, en jij kiest wat je wil.
  hang je collage ergens op en telkens als er iets in je leven is gekomen, kun je het doorkrabben of er iets nieuw overplakken.
  er is één minpunt, wat je minpunt kunt noemen, het is de factor tijd, sommige dingen kunnen er al zijn na drie dagen andere dingen na 3 maand of soms na 3 jaar.
  ik hoop hiermee je al een stukje gelukkiger gemaakt te hebben.
  miss positive

 25. Lieve Cheeta,
  Goede vragen. En het klopt wat je zegt. God is in alles.
  Het is alleen ook onderdeel van mijn pad om dat allemaal vergeten te zijn en me dat weer te herinneren.Om dat met elke vezel van mijn lijf te voelen. Hier volledig te aarden en me volledig over te geven aan God. Ik voel dat wel, dat dat mijn pad is, het is alleen niet altijd zo eenvoudig. Het is ook één van mijn grootste uitdagingen: mijn innerlijke stem vinden, en daar naar blijven luisteren, wat er ook gebeurd.
  Een deel van mijn eenzaamheid is in mijn jeugd ontstaan. Al veel te vroeg volwassen en zorgen voor het gezin waar in ik geboren ben.Ik heb nog niet al die pijn opgelost, ze is voor een deel nog bij me.
  Ik zou je ook kunnen vertellen dat de indigo die zoals ik hier geboren zijn in de jaren 70 in een wereld terecht kwamen die niet echt ingesteld was op die gevoelige wezens en dat het pad vrijmaken voor de kristalkinderen niet echt een makkelijke klus was, maar dat maakt wat je zegt niet minder waar. De Engelen vertelden me eens toen ik boos was op mijn taak, dat er miljoenen en miljoenen zielen wachten tot ze naar aarde mogen komen om hier te reïncarneren. De boodschap daaronder was dat ik dankbaar moest zijn. Dankbaarheid is de sleutel tot overvloed.Ik voel het steeds vaker…

 26. lieve gordon
  hoe kan je nu heimwee hebben als je leven in je innerlijk ligt
  hoe kan je nu gelukkig worden als je ergens anders wil zijn.
  je hebt toch gekozen om hier te zijn?
  ik wil je begrijpen in de zin dat jij wil begrijpen wie je bent. maar je grootste troef is je te manifesteren in het nu in je omgeving, wees niet verdrietig, god is in je en god is in je ster dus god is overal, het is je vriend, een vriend die je nooit in de steek laat, VIND GOD EN JE VIND ALLES
  LOVE XXXX

  • @cheeta,

   “hoe kan je nu heimwee hebben als je leven in je innerlijk ligt
   hoe kan je nu gelukkig worden als je ergens anders wil zijn.”

   Mooie vragen, zetten me aan het denken.
   Wat mijn ervaringen met een andere (thuis?)planeet betreft, de liefde daar was zo overweldigend, zoveel groter dan ik hier op aarde had ervaren, dat terugkomen op aarde als een schok voelde.
   Op een bepaalde manier voelt het alsof ik me andere tijden, met andere omgansgvormen herinner (veel respectvoller naar elkaar) en terug naar mijn geboorte schrok ik van de zware energie hier en wilde weer terug.
   Toch is mijn leven nu hier, op aarde, inclusief de les mezelf te verbinden met haar ongeacht of andere mensen hetzelfde denken, voelen en/of zien als ik. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor mij om te kunnen gaan staan voor mezelf zoals ik ben en me hierin veilig te voelen.
   In die zin heb ik soms diepe heimwee naar meer harmonieuzere tijden/universa en heb ik dan moeite te accepteren dat het nu hier is en niet daar.
   Hoe meer ik accepteer dat ik hier en nu ben en mag zijn wie ik ben, hoe leuker ik het hier vind en hoe sterker ik in verbinding sta met mezelf/god/liefde/.

  • @cheeta,
   innerlijke heimwee naar de sterren heeft niets met god te maken, de oorsprong van de ziel daar kan je voor niemand
   anders een oordeel over geven, dat kan enkel het sterrenkind
   zelf
   gelukkig worden is evenmin het doel hier op aarde, bewustzijn houd zich niet bezig met geluk of ongeluk
   het IS er gewoon
   Indigo’s en sterrekinderen beseffen als geen ander dat de manier waarop de aarde nu bezig is geen juiste manier van leven is vanuit de ware kracht/ziel en hebben hierdoor een natuurlijke heimwee naar datgene wat puur is
   en heeft niets met verdriet te maken
   ga dus niet zomaar voor andere mensen denken met een oordeel van verdriet of god te vinden zoals jij zou willen
   god valt trouwens niet te vinden, al wat nodig is, IS al
   aanwezig voor iedereen…het woord god is gemaakt door
   het menselijke ego die een manier zoekt voor verantwoording…terwijl echt bewustzijn geen verantwoording nodig heeft

   vind niets, dan ben je al alles!

   • @lotuspsychje, bedankt voor je aanvulling.

    Een natuurlijke heimwee naar datgene wat puur is

    Mooi omschreven; heb het vaak zo gevoeld.

    gelukkig worden is evenmin het doel hier op aarde, bewustzijn houd zich niet bezig met geluk of ongeluk
    het IS er gewoon

    ik heb wel eens gelezen dat het de ziel niet uitmaakt of je door middel van pijn leert of anderzijds. Het gaat om de lessen.

   • beste lotuspsychje,

    het is toch grappig dat de ene zich vind in wat ik schrijf en de andere zich totaal keerd tegen wat ik schrijf. voor mij geen probleem
    bon, we zijn hier op aarde geïncarneerd omdat we dat zelf GEKOZEN hebben maar bij de geboorte zijn we vergeten waarom we gekozen hebben op aarde te leven.
    De grootste reden was om DE LIEFDE te toon te spreiden en te ZIJN.

    Het doel op aarde is inderdaad gelukkig te zijn of is het de bedoeling ongelukkig te zijn of is het de bedoeling om emotieloos te zijn.
    Met gelukkig zijn bedoel ik het leven te leven dat je gelukkig maakt. En grappig genoeg lees je dat in vele spirituele boeken dat dat het doel is of zowel zijn al die spirituele leraars verkeerd bezig lol

    Natuurlijk dat wij voelen dat de aarde op een verkeerde manier bezig is en ook daarom dat wij geïncarneerd zijn om LIEFDE ten toon te spreiden.

    Uit je uitleg merk ik dat je God vanuit je intellect gaat benaderen, is je goed recht.
    Ik kan alleen maar bevestigen dat God een echte realiteit is die echt bestaat.
    Lees een ongewoon gesprek met God van Neale Donald Walsh en je zal je mening herzien.

    Ik wil je mening niet veranderen maar zou je niet fijn zijn moest je kunnen groeien in je bewustzijn.

    liefs
    miss positive

    • @cheeta, Even een retorische vraag zonder bijbedoelingen: wat maakt jou zo zeker dat jij de waarheid in pacht hebt en ieder die anders denkt dan jou nog veel moet leren en achter zit op jou? Misschien is het wel net omgekeerd?

     Hierbij hoef je je dus niet aangevallen te voelen en ik spreek ook niet uit een ego of enige emotie, kwestie van dit al ff te vermelden om verdere onnodige discussie te voorkomen 😉

     • Evelyn

      Om dat ik dat lees uit alle vragen en antwoorden die er gegeven worden.

      Ik heb er mijn levenswerk van gemaakt op spiritueel vlak en moest je mijn vorige stukken hier op de site gelezen hebben dan zou je met zo geen domme dingen afkomen.

      je bent jong,en (verwijderd wegens beledigende taal -Gordon)

      dit is de laatste keer dat ik reageer op iets van jou (verwijderd wegens beledigende taal -Gordon)terwijl ik je niets misdaan heb.

      Het feit dat je je zo stoor aan mij maakt zeer duidelijk dat je een probleem hebt met jezelf.

      • @cheeta, ow en euh, hoe past het plaatje in elkaar dat je mensen wil helpen maar zelf geen kritiek duld? Zei bouddha niet ooit eens dat je moet zoeken naar kritiek en jezelf in vraag moet durven stellen om pas te kunnen groeien?

       Meer energie verspil ik er ook niet aan…

      • @cheeta, ik laat op nieuwetijdskind graag veel (open)discussie toe tussen Nieuwetijdskinderen omdat ik geloof dat we van al die meningen en gevoelens kunnen leren,maar ik trek de grens bij kwetsend gedrag. Iemand een negatief en onvriendelijk mens noemen gaat mij te ver.

       Nieuwetijdskinderen reageren zeer slecht op : “jij bent een negatief en onvriendelijk mens“, en reageren beter op:“ik vind dat een negatieve opmerking”.

       Niet meer op de persoon spelen aub…We zijn allemaal broeders en zusters hier.

       Verder waardeer ik je inbreng zeer; je brengt met veel enthousiasme en veel energie veel interessante punten naar voren.Natuurlijk zal dat soms weerstand oproepen. Maar juist daar kunnen we met zijn allen zoveel van leren, die tegengestelde meningen en waarheden.Als we daar respect voor opbrengen komen we dichter bij elkaar.

 27. Hey Gordon,

  Mijlen ver kan ik jou verdriet en je gevoel van eenzaamheid voelen.. Dit soort gevoelens heb ik soms ook.. dus ik snap hoe je je voelt. Ik zou je heel graag willen helpen, alleen ik heb geen idee nog hoe!

  Ik ben geen sterre kind, maar het verlangen en heimwee naar mijn thuis heb ik maar al te vaak. Wat ik dan doe is s’avonds naar de sterren kijken en voelen hoe het daar eigenlijk is.. Vaak gaat dit gepaard met tranen, maar dat geeft niet, dat mag!

  Je komt er wel hoor!! Je zult je thuis vinden! Alleen moeten we allemaal geduld hebben, en jij ook helaas…..

  dikke knuffel..

  L.A.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in