DELEN
Biocentrism

Van de groep

 

Gegroet allemaal. Ik ben Elrah van ritmische service.

De hemel is niet boven in de wolken, hij is overal

hemel-of-aarde
hemel of aarde?

Vandaag kan ik jullie over iets nieuws vertellen, maar voordat ik dat doe wil ik jullie eerst even mee nemen naar Huis. Ik zit hier, de plek die jullie Thuis noemen. Weet je, mensen denken dat de hemel daarginds boven de wolken is en dat is grappig, want in werkelijkheid is de hemel overal…op alle plaatsen waar jullie niet zijn…alle plaatsen samen. Wanneer je naar de Aarde komt, ben je een kleine baby en je moet worden gedragen, verzorgd en vastgehouden. De meeste tijd als je opkijkt, kijk je in de liefdevolle ogen en schoonheid van je moeder, je vader of de mensen die voor je zorgen, dus je gaat automatisch denken dat alle schoonheid en verzorging van boven komt. Daarom denken jullie dat de hemel boven is. Is dat niet interessant? Dus ik zal jullie even hierboven brengen zodat jullie met mij op een wolk kunnen zitten. Ik wil jullie iets laten zien. Oké?

Lachen is het meest spirituele dat je kunt doen

een mop vertellenWrijf je ogen uit en bereid je erop voor om een blik in het universum te werpen, want dat is wat wij hier altijd doen. We gaan even naar de Aarde kijken om het hele plaatje te zien, waarbij alle harten samensmelten. Open langzaam je ogen en wat je ziet, is een groot meer zonder een enkele golfslag. Het water is absoluut bewegingloos en er is geen beweging in de lucht, slechts een prachtige reflectie in een volmaakt stil water. Dat is de Aarde en op veel manieren is dat hoe jullie emoties er voor ons uit zien, totdat er iets gebeurt. Wanneer je bang wordt, dan creëer je hier negatieve golven in de energie. Neem een klein steentje en vul dit met je hartenergie en gooi het dan snel in het meer. Toe maar, gooi het er maar in. Kunnen jullie de rimpels zien die zich uitspreiden vanuit het centrum? Kleine cirkels… en meer cirkels. Als je nu een heleboel steentjes neemt en je gooit ze allemaal tegelijk, dan beginnen er veel cirkels te bewegen die allerlei soorten energie creëren. Ze overlappen elkaar en de beweging creëert allerlei mooie dingen, die wij zien wanneer jullie feest vieren. Op een bepaald moment kijken wij naar deze prachtige lege ruimte en zien een kleine rimpeling en zeggen: “Kijk. Daar is een kleine rimpeling. Dit wordt een goede.” En we zien jullie feest vieren op Aarde. Waarom is dit zo belangrijk voor ons? Omdat dat de momenten zijn waarop je vergeet dat je mens bent en je voortdurend je spirit binnenbrengt. Weet je wat er gebeurt wanneer je lacht? Dan duw je het beeld van wie je denkt te zijn lang genoeg aan de kant om te zien dat je een spel speelt. Is dat niet prachtig? Dat is wat lachen in werkelijkheid is. Wanneer mensen feest vieren, worden wij aan deze kant van de sluier wakker. Weet je wat er gebeurt als je aan Elrah denkt wanneer ik niet met jullie spreek? Dan zit ik ineens op je schouder. Het maakt niet uit of er 8 miljoen mensen precies hetzelfde doen op hetzelfde moment, want ik ben daartoe in staat, maar dat zijn zij ook allemaal. Wanneer je Thuis bent en aan iemand denkt, dan worden ze direct je veld binnengetrokken. Het is magisch – nou ja, wat jullie als magie beschouwen. Wij doen hier het zelfde, dus wanneer jullie feest vieren, verankeren jullie elkaars vibratie. Al die kleine cirkels van licht stralen uit naar elkaar en over elkaar heen. Sommigen heffen elkaar op en anderen bouwen op elkaar. Het is een uitdrukking van een prachtige viering van licht en een van de grootste dingen die jullie op Aarde kunnen doen. Zoveel mensen denken dat je iets spiritueels moet doen en hard moet werken. Wij zeggen jullie dat je niets spiritueler kunt doen dan lachen, want dan vergeet je het menselijke deel van jezelf en je hele spirit komt dan naar buiten om helder te stralen. Denk er aan, lieverds, het gronden van het licht van Thuis is een van de redenen waarom jullie hier zijn.water

 

Het licht van Thuis gronden

Hoe kun je het licht van Thuis gronden? Je kunt dit op veel verschillende manieren doen, maar wanneer je lacht, grondt je het licht. Jullie zijn degenen die dit naar de Aarde brengen, wanneer je dit licht van Thuis meeneemt en de prachtigste weerspiegeling creëert via je eigen biologische bubbel. Het is nu een beetje aan het veranderen voor jullie, want jullie zijn op de planeet van bekrachtigde mensen, weet je. De Aarde ervaart veel veranderingen en er zijn veel verschillende manieren om ruimte te maken voor creatieve wezens om hun kracht te nemen op de plek waar ze zijn, in plaats van eerst naar Huis te moeten gaan om de energie opnieuw te verankeren en weer opnieuw te beginnen. Jullie zullen feitelijk in staat zijn om dit direct hier en nu te doen en dat is prachtig. Ik ga even op adem komen en laat eM binnen, want hij heeft hier iets over te melden en ik wil graag dat hij dat deelt.

Keuzes maken in een multidimensionele wereld

BiocentrismGegroet lieverds, ik ben eM. Dit is de lach die samen met mij moest binnenkomen. Ja, dat is hoe wij Thuis de energie in balans brengen. Af en toe kleine grinnikjes zal de energie voor de hele dag zetten, dus dit werkt goed. Je zult hier iedere keer aan denken wanneer je een beetje lacht… je zult een beetje spanning voelen en de energie door je lichaam voelen gaan, die je reinigt en Thuis brengt. Welkom allemaal, ik ben eM en ik zeg jullie dat deze dag erg magisch is. Ik stel jullie allemaal een individuele, persoonlijke vraag. Jullie hebben allemaal keuzes gemaakt in je leven, maar heb je ooit een keuze gemaakt waar je je enorm over hebt verwonderd? Hoe zou het zijn geweest als je de tegenovergestelde keuze had gemaakt? Wel, dit is bijzonder interessant, omdat jullie op het punt staan iets te ontdekken op het gebied van jullie wetenschap. Tot nu toe is jullie wetenschap gericht op het brein en jullie spirits op het hart. Nu zijn beiden aan het samensmelten omdat de sluier dunner wordt. Jullie zijn er getuige van dat zij elkaar op verschillende manieren bevestigen en dit maakt deel uit van waar ik het vandaag met jullie over wil hebben.

Binnen de Kwantumfysica is er een dilemma over een experiment dat het “dubbele opening” experiment wordt genoemd. Ik zal het heel kort noemen om een van de dilemma’s uit te leggen die jullie hadden over jullie eigen kwantumwetenschap en het leert jullie een grotere benadering van het leven. Men schiet energie –noem het maar een ‘foton’ en er zijn twee verschillende openingen waar deze foton doorheen kan gaan. Wanneer je van dichtbij kijkt dan realiseer je je dat hij door beide openingen gaat. De gedachte was: “Oké, er zijn blijkbaar teveel fotonen, dus we sturen slechts een foton per keer en kijken door welke opening hij gaat. Hij ging door beide openingen heen, maar hoe kan dat? “Geen probleem,”zeiden jullie. “We zullen nu hier een mechanisme zetten om te meten door welke opening het foton heen gaat.” Dus jullie zetten de machine aan en de foton ging door één opening. Waarom? Omdat jullie er naar keken. Het was de observatie die het resultaat afstemde op slechts één dimensie. Dat betekent niet dat alle fotonen door een opening gingen toen jullie het probeerden te meten. Het betekent dat met jullie intentie, jullie ze slechts door één opening konden zien gaan.

Jullie bestaan op meerdere plaatsen tegelijkertijd en er zijn velen van jullie die er spijt van hebben dat ze een bepaalde keuze in het leven niet hebben gemaakt. Ook al heb je ze niet noodzakelijkerwijs op dit specifieke vlak van je multidimensionele leven gemaakt, jullie hebben al deze keuzes gemaakt en je spirit heeft meer van deze mogelijkheden ervaren dan je ooit kon voorstellen. Heb nooit spijt van je keuzes op Aarde, lieverds, want op ieder moment dat je ongelukkig bent met je keuze, kun je opnieuw kiezen. Dat is de schoonheid van een bekrachtigde samenleving en het is iets wat jullie nu aan het doen zijn. Jullie hebben zolang de energie van ieder ander gevoeld en vaak je keuzes gebaseerd op niet alleen de behoefte van je eigen hart maar ook van die van de mensen om je heen. Dat is de manier van alle mensen geweest, want jullie hebben geweten dat je niet alleen was op Aarde en dat jullie harmonie en de manier van met elkaar kunnen opschieten heel belangrijk is geweest voor jullie allemaal.

Echo’s van de andere 11 dimensies van jou

hemelpoortWat als je een hogere visie kon hebben en enkele beperkende geloofsovertuigingen kon loslaten, waardoor iedereen de toestemming kreeg om alles te krijgen wat zij willen in het leven? Jullie zijn al daar, lieverds, want dat was waar de Poort over ging. Ja, het is moeilijk voor jullie om deze energie nu te verankeren. Het is nog steeds moeilijk voor velen van jullie om je eigen reflectie te zien in de nieuwe energie. Het is nog steeds even mooi als hiervoor maar veel van de bekende markeringen zijn weg, veel van jullie gronding in de oude energie is weg. Dus het is erg uitdagend en velen van jullie hebben in de overlevingsstand gezeten, ook al zijn jullie een nieuwe wereld binnen gekomen, de plaats van bekrachtiging. Opeens lijkt het of je niet bij kunt blijven en je hebt geprobeerd om je leven aan te passen, zodat het weer comfortabel zou voelen. We vertellen jullie dat je het vermogen hebt om terug te gaan en al die keuzes te ervaren die je dacht niet gemaakt te hebben. De muren tussen de dimensies worden met de minuut dunner. Jullie zijn één wezen, lieverds, dat zichzelf uitdrukt in 12 dimensies, waarbij de 12e dimensie het hoger zelf in het centrum is. Stel je eenvoudigweg aan de bovenkant een vortex voor met een tube torus die is opgebouwd uit 11 circulaire stralen. Deze stralen zouden dat zijn wat jullie je als individuele levens voorstellen, die allemaal als uniek worden ervaren. Zij zijn echter allemaal met elkaar verbonden in het creatiecentrum van de torus, waardoor zij allemaal dezelfde centrale focus van het grotere, gehele wezen hebben. De spirituele reis op Aarde is ontworpen om de spirit zich te laten ontwikkelen door middel van menselijke ervaringen. Daarom is het een voortdurend doel te leven in de richting van de volmaaktheid van je hogere zelf in het creatiecentrum van je persoonlijke torus.

Als we jullie op welk moment ook zouden vragen wie je bent, dan zou je een van deze lichtstralen beschrijven vanuit het perspectief dat je ziet wanneer je je ogen opent in één dimensie. Er zijn echter nog 11 meer perspectieven en zelfs harmonieën daarvan, dus je zou nog meer dimensies kunnen tellen als je zou willen. Ieder van deze dimensies heeft alle keuzes in zich die je niet hebt gemaakt, want jullie ervaren al deze keuzes in hun dimensionele realiteit. Slechts een van deze beschouwen jullie als de realiteit van jezelf vandaag. De reden dat we hierover beginnen, lieverds, is dat het een van de geweldigste dingen is die de komende maanden tot een eind in 2014 gaan gebeuren. Terwijl mensen zich ontwikkelen, worden de muren die deze dimensies van elkaar scheiden, dunner. Jullie hebben dit het dunner worden van de sluier genoemd. Velen van jullie hebben de magnetische energieën hiervan ontvangen en de emotionele energieën van de andere jij-en gevoeld, omdat de muren dunner worden en ze op dit moment doorlekken. Ook al kan dit ietwat log zijn en moeilijk om te absorberen, veel van wat jullie voelen is de negatieve energie die eerder schijnt over te steken dan de positieve energie. Ook al is het maar een menselijke waarneming dat negatieve energie slecht is, is het veel gemakkelijker voor jullie om negatieve energie uit te drukken dan positieve. Begrijp alsjeblieft dat vaak wanneer jullie je verdrietig voelen, het een van de andere dimensies is die je oppikt. Ook al kan er een beetje negatieve energie zijn in het begin, het maakt een opening naar een nieuwe dimensie, een nieuw gevoel en verbinding naar ieder van jullie. Vrij kort daarna zullen jullie de vreugde voelen binnenkomen. Ook al heb je misschien een paar dagen rondgelopen zonder te lachen of jezelf te kunnen gronden, opeens merk je dat je lacht zonder reden om je energie in balans te brengen. Nu heb je die andere mogelijkheid geopend en begin je die andere stukken los te laten.

 

Ik ben Me

JacobsladderLieverds, jullie weten allemaal dat jullie van Thuis komen of wat jullie de hemel noemen. Je kunt het alles noemen wat je wilt, afhankelijk van je geloofssysteem, maar jullie zijn niet van de Aarde. Jullie fysieke biologische bubbel heeft je spirit gehuisvest en nu is het zich aan het ontwikkelen om meer van je licht te kunnen dragen. Hoe kun je dat vergroten? Hoe kun je het helpen om dat te dragen of helpen om te evolueren? Het is heel eenvoudig, lieverds. Dat geldt voor alles op Aarde en in de natuur. Nu is ieder van jullie tot de beslissing gekomen: Welke keuzes ga ik maken? Ja, je moet nog steeds keuzes maken, want jullie zijn op de planeet van de vrije keuze. Dat is de basis van jullie kracht en rechtmatig van jullie. We wilden dat met jullie delen, want velen van jullie hebben veel tijd besteed aan spijt over keuzes, zich afvragend wat er gebeurd zou zijn wanneer men die kant was opgegaan in plaats van de andere. Lieverds, we zeggen jullie, je hebt geen enkel ding gemist. Je bent je misschien niet bewust van ieder afzonderlijk deel ervan, maar in je hart en vooral wanneer je weer naar Huis gaat, zul je al deze ervaringen samenbrengen en dan zul je het allemaal begrijpen. Je zult begrijpen waarom er op de ene plaats soms verdriet is en op de andere blijheid en soms verberg je je onvolmaaktheid op de ene plaats en je volmaaktheid op de andere. Je bent op de planeet van de vrije keuze. Alles op jullie planeet moet onvolmaakt zijn en als je werkelijk van Thuis bent, dan ben je een volmaakt wezen. Daarom leef je in 12 dimensies. Je moest jezelf in onvolmaaktheden opsplitsen om net te doen alsof je op Aarde was. Maar het zijn nooit onvolmaaktheden…zij zijn de smaken van jouw licht en jullie hebben allemaal een absoluut prachtig werk om dat nu tot leven te brengen. Zie je jezelf in mij? Ik ben eM en als je dat omdraait, dan ben ik eigenlijk gewoon Me. Zie je? Ik heb jullie in ieder geval aan het lachten gekregen.

Lieverds, jullie hebben een prachtige reis voor de boeg. Speel, vier. Weet dat jullie spirit nooit ernstige fouten heeft gemaakt. Jullie zijn heel en compleet en leven in vele dimensies tegelijkertijd en worden je daar ineens bewust van. Jullie keuzes hebben jullie hierheen geleid en dat is de schoonheid van wie jullie zijn, waar jullie vandaan komen en de actie waar jullie in stappen. Het is met de grootste eer dat wij hier voor jullie zitten en toekijken hoe de bekrachtigde mensen de Aarde nu bevolken. Behandel elkaar met respect. Zorg voor elkaar bij iedere kans die je krijgt. Weet dat het een prachtig spel is en speel goed samen. Open zoveel mogelijk deuren voor iedereen, want je bent dienstbaar aan het prachtigste licht, dat van jou.

 

Espavo.
De groep

De Hartverbinding

 

Van Barbara

Thuis in Nederland

Steve en ik zijn net terug van een reis van twee weken naar Nederland. Dit is ons thuis weg van huis. Wij presenteren ons werk daar al sinds het begin van Lightworker. Doordat er de eerste week een seminar was afgelast, hadden we ineens een heerlijk welkome maar onverwachte vakantie in Amsterdam. Deze stad ligt ons na aan het hart. We verbleven in ons favoriete hotel dat ons altijd zo hartelijk verwelkomt. Ik dacht dat Steve in deze vrije tijd druk zou zijn op zijn computer, maar tot mijn verrassing en vreugde heeft hij hem niet eens open gemaakt. Oké, misschien een keer. We hebben het zo druk gehad met ons online werk dat we nu een kans hadden om te relaxen en te genieten van elkaar en het gezelschap van goede vrienden.

We ontdekten dat we door dit geschenk van tijd, goed konden uitrusten en we keken uit naar de seminars die op het programma stonden. Doordat we goed voor onszelf hadden gezorgd, konden we ons helemaal geven bij deze evenementen. We kwamen terug in het prachtige gebied bij Elspeet. Het is een kleine, charmante plaats die in de bossen ligt. Mennorode is een rustgevende plek voor iedereen die daar komt. Ik keek er vooral erg naar uit om hier weer te zijn. Het jaar daarvoor had Steve, samen met onze zoon Austin, het seminar gepresenteerd zonder mij. Ik kon toen niet reizen omdat ik nog steeds herstellend was van mijn ziekte. Het voelde goed om nu terug te komen in een goede fysieke gezondheid. De hele tijd dat wij daar waren, voelde ik mezelf stralen van vreugde. De rit naar Mennorode voelde als een rit naar huis. De hotelstaf begroette ons met glimlachen en welkomstknuffels. Iedere keer dat wij naar Mennorode gingen, nam ik mezelf voor om in het bos te gaan wandelen of te gaan fietsen om de omgeving te ontdekken, maar ik had er nooit tijd voor. Dit keer had ik de kans om een prachtige wandeling te maken met onze dochter Elke. Het was een bijzonder tijd samen toen we in de regen liepen en genoten van de goud kleurende bladeren. De volgende keer ga ik een fietstocht maken. Het is een heel belonend gevoel als je iets doet wat je al heel lang had willen doen.

Ik voelde de verwachting in me opbouwen toen de mede lichtwerkers begonnen te arriveren. Toen we in de ochtend begonnen met het seminar vibreerde de zaal van opwinding. Het was een grote familiereünie. Iedereen was er klaar voor om feest te vieren. Ik voelde de prachtige warme verbindingen van iedereen in de zaal. We omhelsden met knuffels en hartelijke woorden. Ik was zo blij dat ik weer deel uitmaakte van deze magische bijeenkomst. We presenteerden een driedaags seminar, genaamd Mastery of Service. Het was gevuld met belangrijke informatie waarvan we allemaal wisten dat het zou helpen. We genoten van ons eendaagse evenement met Janosh. Hij is als een broer voor ons en zijn werk vloeit prachtig samen met het onze. .

Nu moeten we weer wennen aan onze realiteit in Las Vegas. Het voelt goed om weer thuis te zijn. Onze heerlijke tijd in Nederland lijkt als een droom. Reizen en onszelf thuis voelen in Nederland lijkt een andere dimensie van wie we zijn. De manier waarop Steve en ik ons werk presenteren, is voornamelijk via internet. Ik ben hier heel dankbaar voor, want het stelt ons in staat om de boodschap naar zoveel meer mensen tegelijkertijd te verspreiden. Maar ik heb het gemist om onze lichtwerkerfamilie persoonlijk te ontmoeten. Ik heb altijd gevoeld dat ik op alle prachtige plekken waar wij geweest zijn, zou kunnen wonen. Ik voel dit vooral in Nederland. Het is een speciaal thuis voor mij, want thuis is waar je hart is.
Met liefde en licht,
Barbara

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op lightworker.com te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.

56 REACTIES

 1. Hoi Susanne, (N.a.v. jouw reactie) Ik doe het graag, het delen en geven van boekentips. In 2005 heb ik een jaar voor mezelf genomen, toen onze jongste dochter naar school ging. Ik wilde me meer persoonlijk gaan ontwikkelen en ben toen heel veel gaan lezen (de meeste boeken heb ik van de bieb geleend) & ik heb een aantal workshops gedaan. Ik heb er echt veel aan gehad, maar vaak zie je dat pas later! Een tip die ik net gelezen heb in het boek “Krachtig en Vrouwelijk“: “lees geen ander boek totdat je op zijn minst vijf dingen uit het boek dat je net hebt gelezen, in je hebt opgenomen.” Ik denk wel dat het zo werkt, want anders ga je van boek naar boek, zonder er iets van te hebben opgestoken. Ik maak vaak aantekeningen. Groetjes, Anne Marie

 2. Hoi Annie,
  Fijn dat het goed met je gaat.
  Niet zoveel gebrek aan zelfvertrouwen lieverd, je bent een lief mensje die het beste met iedereen voor heeft. Daar kun je toch niet boos op worden?
  Triest voor die arme Robert dat ze hem in de maling hebben genomen, hopelijk is hij weer over die klap heen.
  Sneu dat die buurvrouw door die nare kerel gepest wordt, daar trekt ze zich hopelijk niet teveel van aan. Je hebt altijd naarlingen die het leuk vinden im anderen pijn te den.
  Zeg ze maar dat ze het Vanzelf wel zullen merken, god straft misschien niet meteen, maar vergeet je heus niet.

  Binnenkort is het Kerstmis, laten we nu al de kerstsfeer verspreiden door aardig tegen anderen te zijn en te helpen waar we kunnen.

  • @Peta, Sorry peta ik had niet in de gaten dat je mij een mail had gestuurd , heel hartelijk bedank voor de lieve woorden , dat doet een mens goed , ene gelukkig nieuwjaar liefs Jannie

 3. Hoi Jannie,
  Fijn dat het beter met je gaat. Wel of niet Met de liefdevolle genezing van de Engelenbloem, dat maakt niet uit toch?
  Ik richt elke avond, voor het slapen gaan, een verzoek aan de genezende Engelen, voor een paar personen die hun hulp goed kunnen gebruiken.
  Iedereen die hier aan mee wilt doen is welkom.
  De enige persoon waar ik geërgerd over was, was de vrouw die haar kat wegdeed, alleen maar omdat dit haar goed uitkwam.
  Verder dacht ik niet snel boos te zijn.
  Het ergert mij vreselijk dat mensen met dieren omgaan of het een weggooi product is, terwijl dieren je vriend willen zijn zolang als ze leven.
  Ik snap echt niet dat de asiels uitpuilen en mensen daar niets aan doen.

  Het is jammer dat er zoveel helderzienden zijn die willen helpen om vermiste personen te vinden, maar de polite daar niets mee wilt of mag doen.
  Het wordt de hoogste tijd dat, bij een vermissing en als helderzienden iets zien. Hun gegevens bij een instantie terecht komen,, waar die gegevens gecontroleerd worden.
  Niet voor een beloning, maar om te helpen.

  Vriendelijke groetjes,
  Petra.

 4. Jeetje Petra ik kreeg de koude rillingen toen ik het las , het zou best nog wel eens waar kunnen zijn , ze hebben toch geen onderzoek gedaan denk bij de e v t resten van haar lichaam , en dat doen ze ook niet meer , een geld kwestie denk , ik wilden toch nog even kwijt dat het goed met mij nu , medicijnen en jou inbreng met de engelen , ik schrok alleen over een persoon waar jij het over had , met een beetje boosheid , ik vroeg al dat kan ik toch niet zijn , toen gaf je geen antwoord , en dacht ik wel even dit , ik was echt erg ziek , en had toch medicijnen nodig , maar twijfelden niet aan jou goede intenties om mij te helpen , bedankt hoor Petra echt uit de grond van mijn hart . Liefs. Jannie

 5. hoi Lia,
  neem me alsjeblieft niet kwalijk, ik typte een reactie aan jou tijdens het koken. dus dan let je niet zo op de tikfoutjes en ook dat je naar niet goed geschreven was.
  Lief dat je toch nog wilt reageren.
  Ik heb de geschiedenis van het Hannie Schaft museum gelezen.
  Na de 2e wereldoorlog zijn alle executeerden uit de duinen en andere plekken opgegraven. Sommigen waren nauwelijks nog te herkennen. dus deden ze de identificaties soms op de gok.
  Ik ben heldervoelend en ik weet zeker wat Hannie overkomen is. als je de duinen in komt bij waar ze geëxecuteerd zou zijn, staan er een eind verder, aan de rechterkant, twee hoge duinen met een diep gat ertussen, daar ligt ze in.
  Er hoeft alleen maar iemand met een detector daar even te zoeken, want ze is dood geschoten en de kogel kan vast met haar vinden helpen.

 6. Hoi Lua,
  Vanaf mijn 14 e altijdveel dromen gehad.
  De gewone, aar ook speciale, de ene keer ben ik mijzelf in een onbekende situatie.
  Dan weer voel ik als mezelf aan, aar zie toch iemand anders aan de buitenkant. Dan voel ik de emoties van deze onbekende alsof ze de mijne zijn.
  Of ik kijk naar een totaal onbekende en zie alleen wat die persoon overkomt.
  Meestal sterven.

  In een droom van mij, een vroeger leven van mijzelf gezien als Amerikaanse soldaat in 1860 .
  waarin ik weigerde Native Ametican dood te schieten en zelf werd geëxecuteerd.

  Ook een stuk of 7 dromen uit de 2 e Wereldoorlog gehad waarin een ongelukkige op vreselijke manier stierf.
  Zelfs over Hannie Schaft.
  ze zou begraven zijn op een kerkhof, maar ik heb gezien dat een stel Duitse rotzakken haar mee de duinen innamen en in een diepe duinpan verkrachten en pas daarna doodschoten.
  Terwijl ze zaten te lachen en bier dronken, trapten ze zand over haar lichaam.
  Daar ligt ze tot nu toe nog steeds.
  Aangezien niemand mij gelooft, net als bij talloze anderen onopgeloste moorden, zullen de stakkerds blijven waar ze zijn.

  • Petra,
   Typisch, ik heb ook een heldere droom gehad over de dood van Hannie Schaft.
   Bij mijn weten is haar lichaam gevonden en herbegraven op de erebegraafplaats in Bloemdaal/Overveen.
   Doeg, Lia

 7. Hallo Petra,

  (–Steeds dichter en dichterbij, het rees boven mij uit en bet dat het me wou grijpen, schrok ik wakker.–)

  Wat ik herken bij mijn angstdromen is dat je kennelijk precies op tijd wakker schrikt. In mijn dromen moet ik soms rennen voor mijn leven, terwijl ik niet vooruit kom. Ook reuze leuk (ha, ha). Enige redmiddel is inderdaad dat ik dan op tijd wakker schrik en met een plof in mijn lichaam terecht komt (ploemp). Heb het altijd vreemd gevonden dat dit precies op tijd gebeurt, alsof iets of iemand tijdig het contact verbreekt.
  Ik probeer achter dit soort dromen een betekenis te zoeken. Niet vooruit komen kan bijv betekenen dat ik niet aan de toekomst moet denken, of dat ik mijzelf ontoereikend vind om iets voor elkaar te krijgen.

  Dromen waarin ik word gefusilleerd herken ik ook. Die hebben volgens mij met de oorlog te maken. Ik vermoed met een vorig leven van mij. Word dan wakker, terwijl ik de kogel nog voel.

  Ik merk dat dromen zich op verschillende niveaus kunnen afspelen. Zo heb ik ook heel heldere dromen, waarbij ik duidelijk weet dat ik droom, mij in een droom bevind.
  Dag, Lia

 8. Hoi lia en Nele,
  Als kind heb ik een paar keer gehad dat als ik in bed lag en wou slapen er een schedel op mij, van binnen in mijn ogen, afkwam steeds dichter en dichterbij.
  Eerst was ik doodsbang, maar toen werd ik boos, ik wou slapen verdorie.
  Toen Heb ik gewoon gezegd, ik ben niet bang voor jou, rot op!
  En het lukte, nooit meer last van gehad.
  Ik was toen ongeveer 11 jaar oud

  Later, ik wad al 13 , kreeg ik een hele serie van vreselijke enge dromen..
  Ik was in een of ander oud huis vol trappen, deuren met daarachter kamers, gangen en nog meer deuren.
  Ik wist niet hoe ik daar gekomen was of wat ik daar deed.
  Ineens was er iets, iemand.
  Een groot eng zwart wezen dat op mij afkwam. Langzaam dichterbij.
  Het aksten mij doodsbang.
  Ik had geen andere keus als maken dat ik weg kwam.
  Dus rende ik door dat huis, trappen op, gangen door, deuren door en trappen af.
  Ik probeerde weg te komen, maar er was geen deur uit dat huis
  en dat enge zwarte wezen dook steeds weer op.
  Uiteindelijk kwam ik voor een deur die niet open ging.
  Ik rammelde met de klink en dat enge wezen kwam er ineens aan.
  Steeds dichter en dichterbij, het rees boven mij uit en bet dat het me
  wou grijpen, schrok ik wakker.

  Ik heb deze rendroom minstens 3 of 4 jaar lang gehad.
  Ineens was het voorbij.
  Dat was erg fijn, maar daarvoor in de plaats kreeg ik dromen waarin
  mensen op een rottige manier dood gingen.
  Dan voelde ik hun angsten en sterven aan alsof ik zelf op die manier dood ging.
  Dat was nog vreselijker.
  Ik weet nu precies hoe het is als je verdrinkt.
  Hoe het aanvoelt om geraakt te worden door een kogel.
  Hoe het voelt een mes, het grootste van het hakblok,
  In je borstkas te hebben.

  Het goede nieuws, ik leef nog en zit nu gezellig thuis op de bank.
  Ik heb de kerstboom gisteren neergezet en tussen mooie kerstspulletjes
  elektrische kaarsen gezet.
  Waarom zit ik niet in een gesticht in een dwangbuis?
  Daar heb ik geen zin in, ik blijf optimistisch en in het goede van de mens geloven.
  Vooral dankzij mijn Engelenvrienden mag ik in het licht wandelen en
  hoop met mijn verhalen iedereen die nu nog gepest worden door negatieve krachten
  Moed te geven.
  sterk je middelvinger tegen ze op en zeg gewoon, rot op. Ik heb geen zin in jullie.

 9. Hoi Gordon,

  Er bestaan inderdaad goede Engelen en natuurwezens, helaas ook demonen en boosaardige wezens.
  Ook op deze site mis ik daar de reacties over.
  In een droom ontmoette ik een demon, kreeg kippenvel over mijn hele lichaam,voelde me opgesloten worden in een soort statische bol.
  Ik werd kotsmisselijk en dat werd zo erg dat ik zelfs, ( in die droom, ) moest overgeven.
  zo voelde ik mij dus bij puur kwaad.
  Ik vind dat er ook over dit soort nare ontmoetingen geschreven moet worden.
  Zodat je gewaarschuwd wordt en misschien zelfs weet hoe je je zelf kunt beschermen tegen dit soort ontmoetingen.

  • Hoi Peta,
   Ik heb dit soort ervaringen ook wel eens gehad. Met name als kind. Ben toen een tijd ernstig ziek geweest met zeer hoge koorts. Warmte verhoogt je trilling en dan kun je van alles waarnemen, ook in je dromen (nachtmerries).
   Denk wel dat demonen (evenals engelen) door de mens zelf worden geschapen. In de astrale wereld vormen gedachten immers direct beelden. Een negatieve gedachte (bijv. uit angst) creëert een negatief beeld. In de loop der tijden zijn er door collectieve gedachten collectieve beelden geschapen (o.a. archetypische beelden).
   Je kunt jezelf het best beschermen door positief te blijven, op je eigen gedachtestroom te letten en in het licht te blijven.
   Groetjes, Lia

 10. Hoi arme lieve Jannie,
  Ach jij arme stakkerd, wat een narigheid voor jou.
  Een longontsteking lijkt mij zo eng en naar.
  Gelukkig nooit gehad.
  Lieverd, ik en hopelijk jij ook, kan mij alleen maar vastklampen aan het idee, dat ziektes soms erger worden voor ze opknappen en helemaal overgaan.
  Ik hoop dan ook dat je snel opknapt en weer beter wordt.
  De alle aller beste gezondswensen,
  Petra.

  • Ha Jannie,
   Ik begrijp dat je ziek bent.
   Hopelijk slaat de antibiotica gauw aan.
   Beterschap en heel veel sterkte.
   Liefs van Lia

   • @Lia, bedankt hoor Lia voor lieve beterschap wensen , ik kan nu wel wat meer stukjes doornemen , ik schrok alleen van die moeder van drie kinderen , zo noemt zij zich , bij praktisch met engelen werken dacht ik , ze had het over dat engelen niet bestaan alleen Jezus , en dat het demonen waren , nou een heel raar verhaal , en over stemmen in het Hoofd bij haar kinderen , ik heb haar een stukje gestuurd dat engelen al in het oude en nieuwe testament genoemd worden , zelfs de Koran staan ze in , ik was een beetje brrrrrrrr ervan , waarom moet ze dat nou hier neerzetten , nou ik geloof er wel in , en ja ik weet dat er veel mensen zijn die dat nonsens vinden , bij hun zeg ik gewoon niks erover , vrijheid , blijheid en voor de rest hoop ik ook weer beter te worden , twee jaar terug was ik bijna de pijp uit , het duurden 5 maanden en heel veel kuren voor het wegging , we gaan gewoon door , ik kan die appeltaart en koekepeertje niet missen . Liefs Jannie .

    • Ha Jannie,
     Nou volgens mij bestaan die engelen wel hoor.
     Ze waken over je en soms kun je ze wat vragen.
     Ik hoop dat je gauw weer beter wordt.
     Dag, Lia

      • Ha Gordon,
       “Soms” is de ingekorte versie van hoe ik er tegenaan kijk.
       Het is zelden dat ik hulp vraag aan mensen, laat staan aan engelen.
       Probeer zoveel mogelijk zelf antwoord/oplossing te verzinnen.
       Voor mij is de hemel geen warenhuis, zo van men vraagt en wij draaien.
       Het hogere heeft vrije toegang tot het lagere, maar niet omgekeerd.
       Toch is er altijd die nabijheid, waardoor ik word opgetild en uit de meest bizarre situaties gered ben (juist zonder te vragen).
       Dag, Lia

    • Nou, Jannie ,

     Die stem van die moeder is er ook één .
     Ik denk dat het onderwerp demonen en geesten ook een plek mag hebben.
     Ik kan me voorstellen dat haar reactie weerstand op roept, die voelde ik ook wel, maar ik hoopte op een gesprek daarover.

     Groetjes,

     Gordon

     • @Gordon, hallo Gordon , misschien heb je gelijk onze jongste dochter heeft vanaf haar negende jaar stemmen gehad en een zwart geklede man met hele grote handen was bij haar in de kamer , ik geloofden haar gelijk , een kind verzind dit niet via de huisarts gelijk de volgende dag naar het riagg , alleen wisten die er geen raad mee, in het hokje shizofreen pasten ze nog niet , je heb geen idee wat een bang kind wij gehad hebben , en maar naar dat medium kassa , een ieder zou het oplossen wij wilden geen medicatie want volgens ons is was ons kind helderziend , en kon zij zich niet afsluiten , wij kregen contact met prof Maarten van de universiteit A’dam die zich hier mee bezig hield een hele fijne man , die. Heeft ons een adres gegeven van mevr Sofia groenendijk regressie therapeuten , ze praten met haar heel lief en ontspannen , en heeft diverse keren geprobeerd haar weg te maken , het lukte niet , ze was bang , negen jaar wel normaal dacht ik , dus na nog wat keren stopten we het had geen zin , we zijn ook nog naar Maastricht geweest symposium over stemmen , wat ik daar zag overtrof mijn bangste dromen , al die mensen met stemmen vol met zware medicatie , ik heb een gesprek met enkele gehad , men zei dat ze niet van de stemmen af kwamen met al die pillen , gewoon zombies , dan denk je is dit ons voorland , een kind thuis die bang is in nacht hoofdpijn heeft , die enge figuur , we hebben o à van Jan kleyn een geweldig medium ( helaas overleden ) ook hulp gehad een tape met een soort meditatie om tot rust te komen , ze heeft holistische massage gehad met aparte olie om te ontspannen , haar rugspieren waren verkrampt van stress en angst , dit is helaas nog niet alles , ze had blauwe striemen in haar nek , ze moest zich verhangen van de zwarte geest , rotnaam , en hij zei aldoor als ik bv naar de ijsbaan ging om half tien trainen (avond) dat ik niet levend terug kwam , het kind was zo bang , nu ik ziek ben denk ze ook gelijk weer dat ik doodga , zit erin gebakken , op school b v moest ze van de stem cijfers veranderen , niet ten goede natuurlijk , dus kijk wat ik nu verteld heb lijkt misschien niet helemaal op het anti engelen verhaal , maar ik heb genoeg meegemaakt , om niet zo maar in het wilde weg wat te zeggen , wij zijn door een hel gegaan , wij eigelijk onze lieve dochter , ik heb jaren alles moeten verzweigen , en maar net doen of alles goed ging , want men geloofden het toch niet , ze zou het mikpunt van pesterijen worden , ze kon zich later goed afsluiten , en heeft zeer goede medicatie , en toen ze 16 jaar was is haar liefste oma gestorven , wij waren bij oma zei was thuis ., onderweg naar huis was mijn moeder overleden onze dochter wist het niet , wat denk je wat ze zei , oma was net in mijn kamer ze zei dat ze de stemmen mee neemt en altijd bij mij blijft en bij jou mam en ons lieve hondje , de stemmen gingen weg , met oma mee frappant he , de pillen heeft ze voor een andere aandoening van de hersenen , zelf op internet gevonden , en ze werken , het is een mooie lieve vrouw geworden , dus vertel mij maar niks want het heeft mij een hele hoop jaren van mijn leven gekost alstjeblieft Gordon uit het leven gegrepen , en heel Zwaar, even goed heb ik mijn geloof in god en de engelen behouden . H groeten Jannie

 11. @Petra, Lieve Petra , nou ik heb een pittige long ontsteking , de huisarts , had het weer te licht op genomen , en in de nacht deden mijn longen zo zeer, en ik hoeste bloed vanmorgen, naar de huisartsenpost en weer was het mis , nou weer dubbele antibiotica , gaat al iets beter , en met hulp van jou natuurlijk , denk maar jezelf , zodat je zelf noggenoeg energie overhoud, mooi dat je op deze manier iets doorgeef , ik zal je als ik weer wat opgeknapt ben mailen , zodat je toch eens vertel hoe je dat doe , ben benieuwt , ik probeer het wel maar was toch misleid denk , door mijn eigen innerlijke stem , het gevoel zit in je hart , en ik heb wel dat ik mensen kan invoelen , zie en voel veel verdriet , een troostend woord is het enige wat ik kan doen , daar ik zelf niet gezond ben , en daardoor is het beter voor mij om te proberen goed mijn grenzen af te schermen , anders word ik niet oud, nou lief mens alvast bedankt voor je medeleven , en als ik beter ben mail ik je . Een fijn weekend liefs Jannie

   • @Nele, Lieve ne’le is het je niet opgevallen dat je geen reactie op je ongelofelijke mooie verhaal heb gehad , dat verhaal wat je liever niet wou vertellen ,hier op deze blog , en dat ik je waarschuwden net in mijn vorige mail , vreemd dat er geen reactie was , of ze moet ziek zijn geworden die persoon , weet je lieverd als jij al schrijf ze doen mij in in dwangbuis jou bekende dan als jij het zou vertellen thuis , geeft al aan hoe erg je er mee worstelde , jammer dat je ook geen reactie kreeg , het is voor mij te moeilijk wat je vertelde , ik ben ook ziekjes ,en ik hoop ook dat je er uit kan komen want het is een moeilijke kwestie , is er geen deskundige die je advies kan geven ? Ik hoop dat je er uit komt hoor en wens je sterkte en hoop dat je niet vast loop met je gevoelens , gaan even uitwaaien vandaag , je hoofd lekker fris ,. Sterkte en je weet het wees allert en kies je woorden zorgvuldig uit . Liefs. Jannie

    • Hey lieve Jannie,

     Hoop dat je gezondheid al weer de goede kant opgaat, de medicijnen aanslaan en je je wat beter voelt. Een longontsteking lijkt zo naar er heeft zo een ernstige bijklank. Is volgens mij ook best pijnlijk.

     Ik zou wel hulp willen halen, maar zt daar wat mee vast. Hulp heb ik nu brij klassiek en dat helpt. Maar de werkelijkheid is dat er weinig mensen zijn die me kunnen helpen met mijn verhaal. Conclusie momenteel: het is een proces waar ik zelf door moet. Vertrouwen is de grootste gemene deler in het verhaal. Daarom dat ik dit zo leuk vind. Mensen hier kunnen mijn proces niet volgen. Maar praten met elkaar kan wel helpen om jezelf op een andere manier te bekijken en te ‘onderzoeken’ of te ervaren.

      • @nele, lieve ne’le bedankt hoor voor je hartelijke knuffel , het gaat nu beter , drie maal daags antibiotica , tot denk vrijdag , ben heel gauw ziek vanwege de astma, gelukkig is het nog geen kerst , ik zag dat À M mijn waarschuwing ook terharten nam , je weet nooit wie iemand echt is , ik ben heel voorzichtig , ik zag niet goed wat je bedoelden met …… Brij klassiek , maar de computer maakt wel eens een ander woord van . Ook leuk wat Anne Marie voorstelden , een kleinwerkje , als ik weer wat energie heb kan ik altijd kijken , ik kan zo weer alles terug vinden , het enige punt is ik ben nog verre van kundig op dit gebied , dus heb nog niet veel te bieden , als je Lia eens lees , ik klapper met mijn oren af en toe , jeetje , wat een woorden schat , en Susanne , die is jong en houd ook erg van al die dingen uit te pluizen ze is nou al dagen niet te lezen , soms wel eens goed er zijn ook gewone dingen in het leven . Nou lieve ne’le sorry voor de woorden stroom ( een goed teken ) en houd je taai veel liefs Jannie

   • @Jannie, Hoi Jannie, Sterkte en Beterschap!!! Wat lief dat je mensen waarschuwt, want dat gevoel heb/had ik ook. Ik vind het zelf niet erg om op mijn eigen website heel open te zijn. Maar dat doe ik bewust en zet er pas iets op als ik het gevoel heb dat het kan (en ik kan informatie later nog weghalen of veranderen, als ik dat wil). Zelf heb ik ook weleens iets – in een opwelling – geplaatst, waar ik later niet zo blij mee was. Misschien is het toch wel een idee om te beginnen met het opstarten van een klein netwerkje? Ik wil me hier graag voor opwerpen, dus als er behoefte voor is, hoor ik het graag! Liefs, Anne Marie (mail: helderinzicht@helderinzicht.info).

    • @A.M., hoi Annemarie,
     Ik zou dolgraag foto’s willen plaatsen bij mijn stukje, van mijn tuin of bloemstukken.
     Nu is die mogelijkheid er niet helaas, zou je daar iets aan kunnen doen? een deleteknop om fouten aan te passen zou ik ook waarderen, mijn i- pad verklungelt soms mijn woorden afgrijselijk!
     Vriendelijke groetjes,
     Petra.

     • @Petra, Hoi Petra, ik begrijp je vraag niet – wellicht was mijn reactie niet zo helder 🙂 – maar je kunt me mailen. Groetjes, Anne Marie

    • Hey A.M.,

     Lijkt me wel leuk om een omgeving te hebben waar het veilig is om over zulke dingen te praten. Of gewoon een plek waar je jezelf kan zijn, zonder iets te moeten zeggen. 🙂 Denk dat je wel snapt wat ik bedoel. Mooie site heb je. Ben gisteren even op zoek gegaan. Denk dat ik binnenkort eens werk maak van het lezen van enkele van je stukken. Verrijkend lijkt me dat.

     Liefs,
     Nele

     • @nele, Hoi Nele,
      Ik denk dat ik snap wat je bedoelt! 🙂 Ik wilde je dit nog even meegeven, het is van Brené Brown uit haar boek: De kracht van kwetsbaarheid: “Wat betekent het om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme? Op basis van twaalf jaar onderzoek stelt Brené Brown dat kwetsbaarheid geen teken is van zwakte, maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen. In dit boek moedigt ze je aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan. Want of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is niet makkelijk om risico’s te nemen zonder dat succes gegarandeerd is, maar het is wel de moeite waard.” 🙂 Liefs, Anne Marie (Ik heb er een boekbespreking van, mocht je het willen hebben).

      • Dag Anne Marie,

       Ik kan me helemaal vinden in wat je schrijft. Maar het is niet makkelijk. 🙂 soms reageer je, gedraag je je onbewust uit gewoonte of angst op een manier dat je eigenlijk niet wil. 🙂 Ik lees graag de boekbespreking. Misschien nadien het boek wel. Ik zal je een mailtje sturen. Liefs Nele

      • @A.M.,

       Hoi Anne Marie,

       Ik heb nu al een aantal boekentips gelezen van jou her en der op deze site, vind ik echt leuk (!), dus dank je wel voor het delen Anne Marie 🙂 .

       Liefs, Susanne

 12. Gatverdarrie!!
  Sorry Jannie,
  Die rottige i- pad ook.
  Maakt hij weer een stom woord van wat ik wil zeggen.
  Heb jij de boel ook aan kant inde tuin?

 13. Hoi Jannie,
  Ja, de tuin is bijna winterklaar, net de laatste potplanten in de schuur gezet.
  Alleen nog wat onkruid weghalen.
  Hebjij debiel ook al aan kant inde tuin?
  Dat lekkere gevoel, de laatste dingen klaar te hebben zodat je volgend jaar weer heerlijk kan beginnen voel ik wel een beetje aan in dit blog.
  Elrah komt enthousiast en lief over inderdaad.
  Deze liefde voelen we gelukkig allemaal.
  Straks is het kerst en dan weer genieten van de kerstboom.
  Dit jaar extra elektrische kaarsen gekocht.
  Hoef ik me niet druk te maken om het vachtje van de katten en hun licht twinkelt net zo gezellig.

 14. Ik vind Elrah leuk! En ik vind hem lief! Ik krijg er altijd zo’n blij gevoel bij 🙂
  Ik hou juist van de artikelen van Steve. Of kan ik beter zeggen Elrah? Ik keek er al naar uit. 🙂

  “En we zien jullie feest vieren op Aarde. Waarom is dit zo belangrijk voor ons? Omdat dat de momenten zijn waarop je vergeet dat je mens bent en je voortdurend je spirit binnenbrengt.”

  Vergeten dat je mens bent, precies wat hij schrijft/zegt, zijn inderdaad vaak de mooiste en vrijste momenten!

  “Jullie hebben allemaal keuzes gemaakt in je leven, maar heb je ooit een keuze gemaakt waar je je enorm over hebt verwonderd?”

  Eigenlijk een hele mooie vraag! Vaak denk ik aan bepalende keuzes die misschien niet ‘goed’ waren ofzoiets dergelijks. Werkelijk amper denk ik eigenlijk aan keuzes die ik gemaakt hebt waar ik mij enorm over verwonderde. Haha, ga ik eens over nadenken! Interesting… 🙂

  “Jullie bestaan op meerdere plaatsen tegelijkertijd en er zijn velen van jullie die er spijt van hebben dat ze een bepaalde keuze in het leven niet hebben gemaakt. Ook al heb je ze niet noodzakelijkerwijs op dit specifieke vlak van je multidimensionele leven gemaakt, jullie hebben al deze keuzes gemaakt en je spirit heeft meer van deze mogelijkheden ervaren dan je ooit kon voorstellen. Heb nooit spijt van je keuzes op Aarde, lieverds, want op ieder moment dat je ongelukkig bent met je keuze, kun je opnieuw kiezen. Dat is de schoonheid van een bekrachtigde samenleving en het is iets wat jullie nu aan het doen zijn.”

  Er zijn inderdaad keuzes waarvan je achteraf denkt; Had ik dit maar wel of niet gedaan… Zegt hij nu dat er dus ergens een deel is die een tegenovergestelde keuze gemaakt heeft en er dus blijkbaar op dit moment een andere versie van mij de uitkomst van die andere keuze aan het ervaren is? Wauw.. Moet ik even op me in laten werken… 🙂 Zou toch wat zijn, zeg…

  “We vertellen jullie dat je het vermogen hebt om terug te gaan en al die keuzes te ervaren die je dacht niet gemaakt te hebben.”

  Jeetje… 🙂

  “Je moest jezelf in onvolmaaktheden opsplitsen om net te doen alsof je op Aarde was. Maar het zijn nooit onvolmaaktheden…zij zijn de smaken van jouw licht en jullie hebben allemaal een absoluut prachtig werk om dat nu tot leven te brengen.”

  Om te doen alsof je op Aarde was. Je zou maar eigenlijk helemaal niet op de Aarde zijn! Haha, maar doen alsof. Ik geloof werkelijk dat dat nog waar kan zijn ook! 🙂

  “Weet dat het een prachtig spel is en speel goed samen.”

  Mooie zin is dit, zeg. Speel goed samen. Ik hoop die zin goed te onthouden in mijn contact met anderen. Ook als ze mij kwetsen.

  Bedankt Steve Rother voor dit artikel én ook degene die de moeite heeft genomen om dit artikel te vertalen!

  Liefs, Susanne

  • Ha Susanne,

   Ik vind Elrah ook leuk. Alleen kan ik die ritmische dienst van hem niet volgen. Doet me denken aan de NS. Wel ritmische dienstregelingen, maar nooit op tijd.
   Doeg, Lia

 15. Hoi Petra. Bofkont je doet er goed aan om wat in de tuin te rommelen , dan heb je vaak ook een beter contact met de engelen , in jou geval dus , mijn tuin is bedekt met bladeren , ik houd het maar als warme deken voor de planten , trouwens ik hou wel van een rommelige tuin , hij staat vol met oranje lampion planten. , en kabouters en een grote paddestoel gezellig. ,. Dat stukje van die Steve moet ik echt wel drie keer lezen voor het tot mij doordringt , zijn vrouw helpt hem natuurlijk , ik ben zelf meer van de engelen Lorna burn en doreen vitue dat zijn mooie mensen , morgen beter weer , hieperdepiep , vanavond gezellig kaarsen aan heerlijk morgen weer een dag . Liefs jannie

  • @Jannie,
   Wauw Jannie,
   Er is inderdaad storm op komst, maar zo te lezen verloopt jouw dag stormachtig genoeg.
   Gatver, dat is inderdaad balen zeg, als je een kanootje voor iemand koopt, dat verliest en niet terug kan vinden.
   Jij baalt er enorm van, maar wie weet was de vinder wel erg arm en kon hij hiermee iemand gelukkig maken.
   LAten we dat maar denken, anders blijft het een naar gevoel geven.
   Die pen in je rug klinkt ook super eng hoor, wel nodig, niet nodig? Laten zitten, eruit halen
   Dat is een complexe enge beslissing, ik snap dat je dat niet zo gemakkelijk aandurft.
   Gelukkig kun je met een aanpassing toch lekker rommelen in de tuin.
   Ik vraag de Engelen om je te helpen en een oplossing op je levenspad te brengen.
   Zeker geloof ik ook in natuurwezens als Elfjes, alleen heb ik dienog nooit gezien.
   Ik weet zeker dat er natuurwezens om ons heen zijn bij bossen en velden, op sommige stukjes landschap kun je ze zelfs voelen. Dat maakt mij blij.
   Er is veel om blij en dankbaar voor te zijn en ik hoop dat deze mooie geschenken weer op je pad mogen komen.
   Ik hoop ook dat je een fijne avond op 5 december gehad hebt.
   Hartelijke groeten,
   Petra.

   • @Petra, Lieve Petra ik zie nu ook datj je hulp aan de engelen ga vragen voor mij wat super lief van je , ik kan wel wat exstra hulp gebruiken . Bedankt hoor liefs Jannie

    • @Jannie,
     Hoi Jannie,
     Ach arme lieverd, het is het minste wat ik voor je kan doen.
     Ik vraag de Engelen van de genezing vaker of ze deze gunst willen verlenen, het is dus aan hun of ze iets voor je kunnen doen.
     Pmorsman@gmail.com is mijn emailadres.
     Ik zou je graag nog iets meer willen vertellen over hoe ik de genezende Engelen vraag om lijdende mensen bij te staan.
     Ik maak tsjalki’s.
     Dat zijn genezende lapjes, ingestraald door positieve helende krachten.
     Ik vraag hier nooit iets voor hoor, dit geschenk van de Engelen geef ik met liefde door.

 16. De tekst van Steve komt misschien langdradig over omdat hij zo nauwkeurig mogelijk zijn bericht door wil geven.
  Dat is een ding van mannen die hebben niet altijd het fijne aanvoelen van een vrouw, om met weinig woorden het goede te zeggen, maar daarom is de goede intentie er achter niet voelbaar.

  Gisteren nog even in de tuin gewerkt, het was windstil en het zonnetje scheen, heerlijk, geen wonder dat ik aan het zingen en glimlachen was.
  Vandaag, schrik!
  Het weer is totaal omgedraaid, harde wind, flinke motregen.
  Ik had wat takjes met besjes om er leuke bloemstukken van te maken.
  Die waren helemaal modderig.
  Ik nam een emmer met water om ze af te spoelen.
  Ik zat midden in de regen, werd kletsnat en stom, waarom heb ik geen lekker warm water genomen?
  En toch was ik nog steeds aan het zingen en glimlachen.
  Sinds de Engelen meer in mijn leven zijn gekomen, ben ik blijmoediger, rustiger en geniet zelfs van het leven op een koude regenachtige herfstdag.
  En kijk, terwijl ik dit aan jullie wil vertellen breekt het zonnetje door.
  En ja, ik lach, niet hardop maar in mijzelf.

  • @Petra, Hoi, Petra. Blijf lachen, blijf genieten!

   Tav het artikel: een aantal lezers ervaren het hier als langdradig, true. Persoonlijk vindt ik de energie in de boodschap soms wat belerend.
   Als de energie in de tekst niet juist voelt, dan raakt het niet. Dit gebeurt ook met teksten die tig x zijn geknipt en geplakt. De energie van de schrijver is dan verdwenen en het lukt dan ook bijna niet om het stuk uit te lezen. Desalniettemin bevat dit artikel zeker mooie aandachts-punten.

   Een fijne dag toegewenst!

 17. Ik heb het stuk van Steve rother ook gelezen , echt heel bijzonder , maar langdradig , ik heb deze zinnen er uit gepikt , die spreken mij aan . Zorg voor elkaar bij iedere kans die je krijg, weet dat het een spel is , en speel goed samen , open zo veel mogelijke deuren voor iedereen , want je ben dienstbaar aan het prachtigste licht. ,Dat van jou . Nou die is echt mooi die zin . Dank je wel Barbara.

 18. Ik zal eerlijk bekennen, maar vaak sla ik de artikelen van Steve Rother over. Niet dat ze niet goed zouden zijn, maar ze spreken me minder aan. Toch had ik het gevoel dat ik deze moest lezen, en er staan twee zinnen in die ik echt fantastisch vind:
  1. Weet je wat er gebeurt wanneer je lacht? Dan duw je het beeld van wie je denkt te zijn lang genoeg aan de kant om te zien dat je een spel speelt.
  2. Wij zeggen jullie dat je niets spiritueler kunt doen dan lachen, want dan vergeet je het menselijke deel van jezelf en je hele spirit komt dan naar buiten om helder te stralen.
  Mooi!

  • @Anne Marie, Hoi Anne Marie, je haalt de woorden uit mijn mond.
   Wat ik moest lezen: wanneer je lacht, grondt je het licht. Het gaf me een mooi, waar en dankbaar gevoel; het is idd wat een lach met mensen doet: gronden. Aan-wezig Zijn.

   • @cora, Hoi Cora, dat is inderdaad ook een mooie zin. Sowieso is lachen gezond: het ontspant, het ontlaadt, het (& humor) relativeert! Een mooie uitspraak is ook: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.” Een fijn en vreugdevol weekend gewenst 🙂

    • @Anne Marie, Hi!. Ja mooi!

     De Nederlandse Taal zit vol verborgen tips! 🙂 Het boek met spreekwoorden- en gezegden is een waar boek van Kennis! De oudere generatie is ermee opgegroeid, maar ook dit is jammer genoeg zo goed als verdwenen uit het onderwijs en/of niet goed geïnterpreteerd.

     Spreekwoorden; spreek die woorden? Iig bevatten ze een bron van waarheden:
     “Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het nergens.” – het klokje is nl het hart. “Waar een wil is, is een weg.” – kracht van Creatie.. enz.

     Wijsheden uit andere oude culturen hebben we hoog in het vaandel staan. Maar soms ook moeilijk te begrijpen door het verschil in cultuur en achtergrond. Terwijl de Zijnsleer uit onze eigen cultuur onder onze neus ligt, en niet wordt gezien voor de waarde die heeft.

     Fijne dag!

     • @cora, Klopt helemaal! In spreekwoorden en gezegden staan zoveel waarheden die getoetst zijn aan de tijd! Maak er zelf ook veel gebruik van (en is me trouwens ook met de paplepel ingegoten).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in