DELEN
stille-wateren

Als we onze gedachten laten varen over de kalme zee, zouden we dezelfde rust ervaren als de rust die we ondervinden bij het horen van een brandende oceaan.

Wanneer we alsmaar zouden wensen wat we vanuit liefde en zonder hebzucht willen, zal dit onze honger stillen.

Ons verlangen wordt dan bevredigd en gecreëerd vanuit een hoger bewustzijn.

Onze gedachten werken als krachten, zend je angst uit, dan creëert er verdriet en pijn.

Wanneer we gedachten met liefde vullen, worden we bemind.

Wanneer we gedachten met haat vullen zijn we verblind.

Vertrouw op de werking van de creërende gedachten, zo zijn we bewust van ons denken dat zal de boel verzachten.

 

stille-wateren 

 

Bewust zijn van ons denken is een moeilijke opgave, en vergt veel oefening. Wel is dit noodzakelijk willen wij in blijvend harmonie leven. De mensheid is vergeten dat gedachten een creërende werking hebben. Toen wij ter wereld kwamen als baby voelden wij enkel met ons hart, ons hart vertelt onze werkelijke verlangens, en is ronduit positief. Als baby zijn wij mensen puur en dicht bij onszelf. We zijn nog niet bewerkt door invloeden van buitenaf, de druk van onze samenleving en hebben we de ellenlange lijst met de genoodzaakte regeltjes genaamd “ hoe overleef ik een aards bestaan” bij wijze van spreken nog niet gelezen.

Het hart heeft de frequentie liefde en geluk, als baby en kind zijn wij grotendeels pure liefde en geluk, ons hart is ons eigen zonnetje en het is de bedoeling dat deze stralende blijft gedurende ons leven. Het ego (verstand) heeft de frequentie angst en controle, het ego (verstand) wil het liefste alles van te voren weten,  macht , erkenning en bemind worden. Alleen wij kunnen niet alles van te voren weten, ons ego wil controle over de toekomst, maar  wij leven niet in de toekomst, de toekomst creëren wij NU. Het verlangen en het constant forceren van de wil om controle te hebben over de toekomst overheerst en zo creëert er angst, want als het niet gaat zoals we in ons eigen scenario hadden voorgesteld verliezen we de controle en raken wij in paniek. Het verstand wil controle maar zolang wij geen controle over ons verstand hebben zullen wij NOOIT de controle over ons leven krijgen.

 

 

De kalmte van de oceaan doet ons denken aan thuis. We leven in een wereld waar er zoveel chaos en wanorde is gecreëerd dat de kalme oceaan is veranderd is een woeste zee. We zien de schoonheid van de natuur niet meer, we zijn verblind voor de puurheid des levens en dat zien we ook terug in onze leefomgeving. De natuur is vervuild net als ons denken, en moeder natuur reageert op onszelf aangeleerde angst en verdriet.  Aardbevingen, overstromingen,  orkanen, zijn gecreëerd door de angstige mens die het contact met het hart is kwijtgeraakt.  We kunnen het de mensen niet kwalijk nemen dat zij het contact met het hart zijn kwijtgeraakt, we zijn allen hier op deze aardbol met dezelfde zoektocht naar onszelf, naar innerlijk vrede,stilte en harmonie.

 

 Maan-water

 

De wereld van gedachten wordt door ons mensen flink onderschat. Alles wat we denken ,  iemand wat toewensen in gedachten hetzij negatief, positief wordt uitgezonden en stralen wij uit.

Een groot gedeelte van onze mensheid heeft zichzelf aangeleerd, dat we emoties en gevoelens die ons op het hart liggen niet mogen of kunnen uiten. De kans dat we iemand kwetsen wanneer we deze emoties of gevoelens uiten is namelijk erg groot. Ook heeft een groot gedeelte van onze mensheid zichzelf aangeleerd , zich gekwetst en onzeker te voelen wanneer iemand ons wijst op zijn of haar gevoel over een bepaalde handeling of uitspraak van ons. In plaats van dat we het gevoel van de ander aannemen , relativeren en er wat van te leren, voelen we ons gekwetst, verdrietig, aangeslagen en kunnen we er zelfs boos om worden. Dat laatste is een typisch geval van reageren vanuit het ego, reageren vanuit controle en emotie. We raken de controle kwijt want die opmerking, of uiting van gevoel of emotie hadden we totaal niet verwacht, gevolg; een emotionele uitspatting. Emotie maakt het onszelf veel moeilijker en het maakt vaak de situatie JUIST ongecontroleerd, vanuit emotie zeggen wij en uiten wij vaak woorden die voortkomen uit vastgeroeste wrok,  woede en verdriet. Omdat wij onszelf hebben aangeleerd  niet altijd te zeggen wat op ons hart ligt creëren wij een orkest aan  gedachten, vaak zijn we bang iemand ergens op te wijzen omdat wij bang zijn te confronteren met iets van kwetsend kan zijn voor de ander,  kwetsend associëren wij vaak met negatief en wat gebeurd er dan wij creëren negativiteit binnen in ons, we zeggen niet wat op ons hart ligt en we blijven hier maar mee rondlopen. Heeft het verstand negativiteit geproefd, dan zal het verstand de negativiteit blijven voeden en de negatieve gedachten zullen je blijven achtervolgen. De gedachten zullen niet verdwijnen, ze zullen eerder erger worden en zich vast nestelen in je lichaam en  zullen misschien wel de basis kunnen vormen van elke boze uitspatting of chagrijnige bui.  Daarom lieve mensen, door dat we niet zeggen wat op ons hart ligt, en dat geldt voor elke gedachten creëren wij een  woeste zee binnen in onszelf wat een kalme zee zou kunnen zijn. We voeren oorlog en strijd terwijl we zelf vrede en liefde zijn. Zonde toch?

 

Wij mensen denken dat wij horen te denken, waarom herrie maken in iets wat zo stil is? Waarom chaos creëren in iets wat zo kalm is.. Waarom denken als we kunnen leven?

 

spiritual-realityWij mensen spenderen veel te veel energie aan onnodige gedachten. We kunnen urenlang theater maken als we onze innerlijke monologen zouden uiten, en we kunnen de meest dramatische maar ook meest onlogische film scenario’s uitbrengen als we onze gedachten in beeld zouden brengen. We leven in onze eigen fantasie,  en ons denken ontneemt ons het beleven van de realiteit het NU.  Vlucht niet weg in de wereld van het denken.

 

Wanneer we leven vanuit onze angst zal het werkelijke doel worden onderdrukt.

Vechten tegen realiteit zal ons energiepeil doen dalen, ervaar het en sluit niet je ogen ervoor, de realiteit is er met een bedoeling, met een boodschap.

 

 

Het is dus erg belangrijk dat we bewust zijn van ons denken. Wanneer wij alles vanuit een negatief en beperkend perspectief gaan bekijken is de uitwerking van de creërende gedachten ook negatief. We kunnen bepaalde zaken op twee manieren bekijken, wij kennen allemaal de uitspraak het glas is niet half leeg , maar half vol.  Het glas half leeg is beperkend denken , en het glas half vol is denken vanuit mogelijkheden. Ons hart kent geen grenzen en ziet geen beperkingen, dus als we ons eigen denken eens gaan observeren, en we komen erachter dat ons denken voor het grootste gedeelte beperkend is constateert dit dat ons ego overheerst en we leven vanuit angst.  Beperkende gedachten creëren angst. We praten onszelf aan dat we iets niet kunnen, of dat goede idee wat wij hebben zal toch nooit lukken. Het glas is dus half leeg. Leven vanuit angst is leven vanuit onzekerheid. We durven moeilijk stappen te nemen, zijn bang om keuzes te maken, en twijfelen voortdurend. Dit levert een twijfelachtig bestaan op , en de angst om risico’s te durven nemen zorgt voor een passief bestaan. Maar wanneer we leven vanuit angst, betekend het dat dit leven wordt geleefd vanuit een negatief perspectief, en wanneer je negativiteit uitzendt, straal je dit uit en trek je dit ook aan. Eenmaal gevangen in het spinnenweb der negativiteit is het moeilijk hier uit te komen. We moeten onze negatieve gedachten gaan omvormen tot iets positiefs. Dit vergt alertheid en discipline. We moeten in constante oplettendheid verkeren willen wij de herrie van het ego uitschakelen.  Zoals een lamp een bron van licht is en deze ook licht uitstraalt zijn wij wanneer wij vanuit een negatief perspectief leven een bron van negativiteit. Het licht van de lamp kan zich uiterst goed verweren tegen het donker, het brengt licht in een donkere kamer, wat ik hiermee wil zeggen is ; dat licht het altijd wint van het donker. Negativiteit wordt geassocieerd met het donker en positief met het licht. Wanneer onze bron bestaat uit een negatief perspectief zal deze zich nooit staande weten te houden bij een bron van positiviteit. Als men zelf niet bewust is van zijn eigen negativiteit en dus geen verandering zal brengen, zal zijn of haar  negatieve uitstraling ook andere mensen en situaties aantrekken die dezelfde donkere bron hebben. Donker zal goed samengaan met donker, wanneer het donker het licht ontmoet zal er donderslag en hagel zijn , maar uiteindelijk zal het donker ook het licht vinden.

 

Wie negativiteit zal koesteren zal gehuld worden in donkere dagen.

 

zonlichtKoester de stilte waarmee wij geboren zijn, koester het licht en de liefde… Laat het donker niet overheersen het zal een muur om onze harten bouwen, en deze muur is zeer moeilijk af te breken. De weg naar het lichtje binnen in jou zal confronterend zijn en je zult de eigen gecreëerde obstakels moeten overwinnen, het vergt moed en kracht.  Weet dat we deze kracht hebben meegekregen toen we werden geboren.  Wanneer we onze stilte en licht hebben gevonden kunnen we elke situatie aan,  zijn we onze emoties meester, en halen we uit elk negatief aspect een wijze les. Wanneer je de stilte en het licht hebt gevonden binnen in jou zegt dit niet dat er nooit meer moeilijke en pijnlijke situaties zich aan zullen dienen, maar de manier waarop we hier mee omgaan is vanuit onze rust, kracht en liefde. Ook is GEEN mens perfect en maken wij allemaal fouten. We maken vaak zelfs dezelfde fouten. Wanneer we erkennen dat deze fouten niet voor herhaling vatbaar zijn, zijn we een stap verder naar onze innerlijke wijsheid.

Vergeet niet dat elke situatie die zich aandient een bron van kracht en wijsheid is.. Gaan wij op de juiste manier met een situatie om , is dit telkens een stap dichter bij onszelf,  en dichter bij de liefde. Eenzaamheid bestaat dan niet meer we zijn wel één uniek individu, maar altijd tezamen, houden wij van onszelf , dan stralen wij liefde uit en krijgen dit in volle glorie terug. Wees niet bang voor stilte.. geniet van de rust.

 

Wie de stem van zijn hart niet horen wil, zal geen muziek ervaren en wie het hart niet voelen wil zal verdoofd zijn.

 

Vanuit mijn perspectief.

Liefs,

Carolien…


Over de Auteur:

Lieve mensen,

Mijn naam is Carolien Lepelaar 22 jaar, en mijn passies zijn o.a. schrijven, mensen, en spiritualiteit. Door middel van mijn schrijven wil ik iedereen die mijn teksten leest heel erg graag inspireren en een boodschap meegeven. Van kinds af aan heb ik contact met mijn gidsen en engelen en zij begeleiden mij dan ook bij het schrijven van de teksten.

Mijn droom is om mensen de liefde, vrede en stilte binnen in zichzelf weer te laten herinneren, zodat we weer kunnen gaan leven vanuit het hart en we ons moeiteloos kunnen verbinden met elkaar en de liefde kunnen verspreiden zoals het de bedoeling is..Ik hoop dat ik middels mijn teksten een klein stukje van mijn droom mag realiseren.

Bedankt!

Vanuit liefde,
Carolien Lepelaar.

5 REACTIES

 1. Wauw,

  Wat een prachtige complimenten en berichten lieve mensen.. Bedankt voor de bemoedigende woorden, het ontroert mij en motiveerd mij om te blijven schrijven. Bedankt!

  Vanuit liefde voor jullie allemaal<3

  Liefs,

  Carolien <3

 2. Dankje wel Carolien,

  Wat een mooi artikel, vol met wijsheid 🙂
  Ik heb er zeker wat aan, het komt op het juiste moment.

  ”Wij mensen denken dat wij horen te denken, waarom herrie maken in iets wat zo stil is? Waarom chaos creëren in iets wat zo kalm is.. Waarom denken als we kunnen leven?”

  Volg de weg van je hart…

  Liefs Anne

 3. Lieverd, je hebt het zo mooi verwoord!! Ik kan me er helemaal in vinden!
  Zo belangrijk om je gedachten te blijven observeren. Ik heb van het weekend veel mensen ontmoet en in elk mens ontmoette ik de andere ik. Elk mens was een spiegel en in de meeste kon ik heerlijk stralen. Een paar lieten mijn onzekerheid zien en weer een andere herinnerde mij aan afwijzing. En toch bleef ik mijn gedachten volgen vanuit dat eeuwige Zijn, bijna vanuit Gods ogen. En ik zag, keek en bleef in Liefde. Liefde voor de ander, liefde voor mij.
  Wat de ander ook aanraakt in jou, blijf vanuit jouw Gods-oog kijken en glimlach.
  Dikke kus voor jou lieve wijze vrouw!!
  José

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in