stilte

Stilte, voor de een rust voor een ander een kwelling. Hoe komt het dat stilte op verschillende manieren geïnterpreteerd word? Ieder mens heeft behoefte aan rust, rust, vooral aan de geest, kan optimaal gegeven worden door stilte. Deze stilte zorgt ervoor dat de geest de aspecten ophaalt, die de persoon tegenhouden.

stilte

Dit betekent dat stilte laat zien, waar jij als persoon, van kan leren. Rust, of eerder stilte, is voor mij een steeds belangrijkere factor geworden door me leven heen. Het stelt mij in staat om gericht te kijken naar een probleem en de juiste oplossing er voor te ontvangen. Stilte schakelt de geest uit en zet de intuïtie aan, sommigen van mijn vrienden zullen met het woord instinct aankomen, dus laat ik eerst even het verschil tussen beiden woorden uitleggen.

Instinct is ons ‘oer’persoon, ons instinct zorgt ervoor dat we alles hebben wat we nodig hebben om in leven te blijven, het is ons overlevingsdrang. In deze tijd van samenleving is onze overlevingsdrang er in mindere mate, het is onnodig vanwege de gemakkelijkheid van overleven ten opzichte van duizenden jaren geleden. Nadat ons instinct minder werd, werden onze emoties groter, belangrijker, en begonnen onze hersenen deze emoties, door middel van hormonen, door onze lichaam te spreiden en creëren  We weten allen wat emoties zijn, de een kan er betere mee overweg dan de ander. Emoties zijn een lichamelijke reactie op iets wat er gebeurd. Doordat een emotie aan een herinnering gekoppeld is word deze emotie opnieuw vrijgelaten, wanneer deze herinnering teruggespeeld word. Nadat de basis voor emoties gelegd waren en de hersenen zich nog verder ontwikkelden, kwam de mensheid op het gebied van rationaliteit. We leerden om emoties achterwege te laten en op een rationele manier naar dingen te kijken. Kijkend naar de samenleving nu, leeft het grotendeels volgens de rationele manier van kijken. Deze rationele vorm van leven, heeft ervoor gezorgd dat emoties een mindere waarde kreeg, het lichaam werd minder belangrijk gezien de geest hetgeen is wat de antwoorden vind. Niks is echter minder waar, wij als persoon, leven in het lichaam, het lichaam geeft aan, door middel van pijnplekken, hormonenverspreiding, honger, wat jij als persoon nodig heb. Het lichaam is een kaart zou je kunnen zeggen, een kaart voor het uitzoeken van wat er uit het verleden ons tegenhoud, wat ons goed doet en wat ons kwaad doet. Het intuïtie is iets, wat lastig uit te leggen is in rationele verwoording. Dit omdat het, het rationele overstijgt. Intuïtie is een vorm van kennen, weten. Beelden, woorden, zinnen, geuren, inspiraties, creativiteit zijn slechts kleine voorbeelden van intuïtie.

Het intuitie is gekoppeld aan ons onbewustzijn. Het bewuste ‘zijn’ bestaat uit onze lichamelijke herkenningen en uit onze geestelijke herkenningen, de bewuste geest. Deze bewuste geest, het denken, is de toegangspoort tot het onbewustzijn. Het onbewustzijn is ons groot “speelveld” zou je kunnen zeggen, het creëert ons leven. Het creëert het, of je er bewust van bent of onbewust voor bent. Net zoals er Wetten van de Natuur zijn die op Aarde gelden zijn er Wetten van het Universum waar ieder persoon, onwetend of wetend, elk molecuul, neutron, elektron, onlosmakelijk mee te maken hebben. Als we een meetlat van een meter zouden pakken om het “bewuste” te meten dan zouden we net een millimeter mogen pakken, minder zelfs gezien het onbewuste onbegrensd is, het is het Universum, onbegrensd met oneindig hoeveel mogelijkheden die het Universum ook op alle mogelijke manieren zal manifesteren.

silenceLeuk en aardig allemaal maar wat heb je eraan? Het rationele, het denken, zoals ik zei, is de toegangspoort tot het onbewuste. Hoe vaker iets door de toegangspoort (het denken) heen gaat, des te meer er in het onbewuste komt, des te meer er op het lijstje voor manifestatie komt. Hoe kan je er dus voor zorgen dat de toegangspoort, het denken, alleen het gene toelaat wat je daadwerkelijk wilt manifesteren? Stilte.

Dingen die zich laten merken, laten zien, pijn die terugkomt, verdriet die ontstaat zijn allemaal manifestaties van vorige gebeurtenissen. Herinneringen die een ‘negatieve’ hormoon gekregen hebben. Deze pijn laat zich zien in je vrienden, familie, lichaam en geest, in je prive-leven en in je profesionele leven. Door de herinnering een ander hormoon toe te schrijven, neutraler te maken, de les eruit te zien en de les meenemen is de geest in staat om tot rust te komen.

Mijn emoties zijn voor een groot deel in mijn leven op de achtergrond gebleven. Door een mooie ontmoeting zijn ze naar de voorgrond getreden en hebben, samen met mijn instict, denken en intuïtie ervoor gezorgd dat ik op dit punt ben gekomen. Ik kan mijzelf iemand noemen met een unieke vorm van kennis, kennis over de geest, het menselijk lichaam en over zaken die men spiritueel noemen. Het is slechts een deel van wat ik de kennis over mijzelf kan noemen en hiermee, het Universum.

auteur: Shantanu

3 REACTIES

  1. Dank je wel voor het delen! 🙂 op jouw manier heb je het heel mooi uitgelegd. ik begrijp wat je bedoelt en het klopt inderdaad dat je in de stilte, jezelf kunt horen. en dus met jezelf kunt communiceren. je omgeving zijn je spiegels van wat er binnenin jezelf gaande is. een mooie richtlijn voor jezelf om beter te begrijpen. want deze enrgie is overal om je heen. je kunt dan beter kiezen wat je echt wilt
    heel mooi hoor 😉 xxx

    liefs, Henriëtte 🙂

  2. Ik zou nog willen toevoegen dat jij niet je gedachten bent, jij bent ook niet je emoties. Jij bent degene die deze gedachten of emoties kan observeren. Dat vereist wellicht enige oefening, maar als je je daar van bewust wordt, dan is stilte opeens ook niet meer zo 'erg'.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in