DELEN

door Allison Rae

www.heyallie.com

De volle maan van dit weekend markeert een keerpunt. Spirituele energieën die door de maanportalen in april en mei stromen, culmineren in een reeks adembenemende planetaire aflijningen in juni.

De komende maanden kunnen we genieten van drie opeenvolgende supermanen die samenvallen met de drie belangrijke esotherische feestdagen: het Christusfeest (6 april), het Boeddhafeest (5 mei) en het feest van de Mensheid (4 juni). De religieuze feestdagen van Pasen en Wesak zijn verbonden met deze maanfeesten. Dit jaar zijn de maanaflijningen ‘supermanen’, hetgeen betekent dat de Maan ongeveer het dichtst bij de Aarde staat. De nabijheid van de Maan versterkt de spirituele energie die door het portaal stroomt dat gevormd wordt door de aflijningen van Zon, Maan en Aarde.

De derde volle maan in de reeks (het Feest van de Mensheid) is een gedeeltelijke volle maan maaneclips die een groot kruis in veranderlijke tekens maakt, met Mars en Cheiron. De volgende dag zal Venus zichtbaar zijn voor de Zon, een gebeurtenis die niet meer zal gebeuren tot in 2017. Later in juni wordt de Kreeft Zonnewende gevolgd door de eerste van zeven exacte vierkanten tussen planetaire zwaargewichten Uranus en Pluto, die vergaan tot 2015. In die periode zullen magie, kansen en creativiteit verweven zijn met plotse crisissen en chaos.

Met deze lijst is een volledige ommekeer mogelijk – het soort transformatie die in het proces van dood en wedergeboorte gebeurt.

Wie ben je aan het worden?

Maanfeesten

Doorheen de maanfeesten in de lente neemt de energie toe als een golf in de verte, die even wacht, om dan met volle kracht op de kust in te beuken in juni. De volle manen zijn initiatie- en verlichtingsmomenten, kansen tot groter meesterschap, verlichting, healing en dienst.

Het proces houdt zuivering in van het ego, zodat een vollediger belichaming van de ziel mogelijk wordt. Afhankelijk van hoe diep het ego geworteld zit, kan dit proces extreem ongemakkelijk zijn op dat moment, maar het leidt tot nieuwe niveaus van gelukzaligheid, omdat de ziel bevrijd wordt.

Sjamanistische Venus

De huidige Venus-cyclus begon op 5 november 2010 in Schorpioen, en loopt af na een korte reis in de onderwereld begin juni dit jaar. Venus zal uit ons zicht verdwijnen op 30 mei, passeert de Zon op 5/6 juni, en komt triomfantelijk terug als morgenster in het oosten, op 12 juni, wanneer ze een nieuwe cyclus begint in Tweelingen.

Als een expressie van de Godin, leidt de passage van Venus ons sinds begin november om het vrouwelijke te belichamen en te eren. Het meest sjamanistische deel van de lange astrologische dans van Venus, de Schorpioen-fase, brengt thema’s naar boven in verband met de ruwe, vitale, heilige vrouwelijke kracht, de essentie van vrouwelijkheid als mystieke, creatieve en seksuele kracht. Dit is de primaire, tantrische essentie van Shakti.

Venus heeft te maken met liefde, schoonheid, geld, relaties en waarden. Hoe ben jij verschoven in deze thema’s sinds november 2010? Hoe is de wereld veranderd?

De Uranus – Pluto Factor

Uranus- Pluto is de joker in het huidige astrologische proces. Ze ontmoeten mekaar zeven keer in exact vierkant van juni 2012 tot in 2015. dit is een verderzetting van hun lange cyclus die begon met een conjunctie in de jaren ’60. Thema’s van individuele bekrachtiging en revolutie worden nieuw leven ingeblazen in deze periode.

De transit van Pluto en Kreeft kondigt de herconfiguratie aan van de gemeenschap op niveau van de instellingen, economie, politiek en sociale systemen. We zijn al vaak getuige geweest van veel voorbeelden van deze verschuiving in de wereld.

Uranus in Ram doet de passie van de strijder ontbranden. De spanning van het vierkant is strijdlustig, en diep transformerend. Als individu moeten we allen in onze waarheid staan en onze plek vinden in een veranderende wereld, volgens onze unieke talenten en doel.

Onvoorspelbare Uranus is de drijvende kracht achter de transitie van dit jaar, dus voorspellingen over hoe de dingen juist zullen verlopen is niet mogelijk. Tegen juli zullen we een beetje begrijpen van wat het vierkant dan zal brengen.

Hoe dit aanvoelt

Waar het globale drama van de grote transits zich publiekelijk afspelen en veel levens raken, varieert de individuele ervaring. Hoe specifieke transits en aflijningen gelinkt zijn aan je geboortekaart, vertelt ons welke gebieden in je leven het meest zullen geraakt worden de komende maanden en jaren.

Enkele ervaringen die ik van mensen over de hele wereld vaak hoor, zijn de volgende:

 • plotse en soms onverwachte veranderingen in job, woonplaats, familie en relaties
 • grote verschuivingen in carrière en financiën, met daarbij onvoorziene nieuwe kansen
 • depressie, verdriet en angst
 • gevoelens van isolatie, hulpeloosheid, chaos
 • een niet te ontkennen gevoel dat er verandering komt, maar onzekerheid over hoe men precies vooruit zal gaan
 • diep spirituele fenomenen, zoals helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid, verrassende visioenen en voorspellende dromen

Het heeft met liefde te maken

Of we onze ervaringen nu bestempelen als esotherisch, sjamanistisch, religieus of andere, deze periode doet ons ontwaken naar diepere liefde. Liefde voor het zelf, liefde voor de mensheid en de Aarde, de kosmos, deze schepping. Al dat is.

Meesterschap begint met zelf-liefde. We leren de heilige andere lief te hebben en te eren in relaties. Relaties zijn de bouwstenen van de gemeenschap. Daar we een versnelde evolutie doormaken in 2012 en later, is het wijs om ons te verbinden met anderen gebaseerd op gedeelde waarden – wat we koesteren en wat ons dierbaar is – en toe te staan dat andere relaties verdwijnen als ze niet (meer) matchen.

De passage van 2012 markeert de geboorte van een nieuw bewustzijn door de herconfiguratie van ons leven en onze wereld. Het nieuwe paradigma is diep geworteld in liefde.

Hier is de lijst voor dit deel van de reis:

6 april: Volle Maan in Weegschaal/Ram (supermaan) – Feest van de Christus

20, 21 april : Nieuwe Maan in Stier

1-5 mei: Beltane/Samhain portaal

5/6 mei : Volle Maan in Schorpioen/Stier – Feest van de Boeddha / Wesak (Supermaan)

20 mei: Nieuwe Maan in Tweelingen – Zon-eclips (ringvormig)

30 mei: Venus gaat de Onderwereld binnen

4 juni: Volle Maan Maan eclips (gedeeltelijk) in Boogschutter/Tweelingen (supermaan plus veranderlijk groot kruis) – Feest van de Mensheid

5/6 juni: Transit van Venus

12, 13 juni: Venus komt op in Tweelingen

16-18 juni: aflijning van Maan, Jupiter, Venus en Aldebaran voor de dageraad

19 juni: Kreeft Nieuwe Maan

20/21 juni: Kreeft Zonnewende

23/24 juni: Uranus vierkant met Pluto (eerste van 7 exacte van 2012 tot 2015)

Terwijl ik dit schrijf, komt de (super)maan op, en is mijn hart gevuld met hoop en dankbaarheid. De maan schijnt zo dicht dat ik haar haast kan aanraken. Ik fluister een gebed voor de Aarde en alle wezens in deze heilige nacht.

Moge iedereen gezegend zijn

Allison Rae

Vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

 1. Ik wilde bevestiging sturen, wat betreft contact met engelen, dat dat waar is.
  Ik heb zelf drie engelen ontmoet.
  Deze engelen kwamen mij een boodschap door geven, ik heb goed contact met mijn gids de engelen die mij kwamen opzoeken, hebben alle drie een verschillende funtie.
  Ik heb drie gidsen, ik heb in het verleden een helle zware herseninfarct gehad, ik was clinch dood, het heeft niet echt lang geduurd, maar ik ben zuurstof te kort gehad.
  Waardoor ik links verlamt was, in de korten tussen tijd dat ik even clinch dood was is er bij mij iets bijzonders gebeurd, er is aan mij gevraagd of ik met deze engelen wil samen werken, ik heb hier niet lang over hoefde na te denken, ik heb gelijk ja gezegd.
  Er werd aan mij gevraagd of ik met deze engelen wil bidden, ik heb ook in een revalidatie centrum moeten revalideren, daar ben ik gaan bidden, ik was al spirituweel, ik ben katholiek opgevoed, ik wil hier niet mee zeggen dat als je katholiek ben opgevoed, dan weet je toch wat bidden is? Nee ik moes bidden niet alleen bidden voor mij zelf, maar voor mensen die geen geloof meer hebben in de geestelijke wereld, ik moet bidden voor daklozen, ik moet bidden voor mensen die het op dit moment moeilijk hebben, ik moet bidden voor mensen die ziek zijn en niet meer genezen.
  Ik ben een bid engel zó word ik genoemd, door deze engelen ik gaat aan de mensen hier op de Aarde door geven boodschappen, over de veranderingen die gaan komen.
  Ik werk samen met deze engelen.
  Ik kan nu vertellen, dat het heel mooi is.
  Ik krijg door hoe het leven daar is.
  Ik wil dit bekend maken om dat ik hoop dat dit mij help om mij veder te helpen naar het geen dat ik hier door mensen mee kan helpen.
  Neem contact op met mij
  Vriendelijke groeten Addie Rozemond
  Geef mij hier op een reactie

 2. Ik vind het altijd mooi om naar de maan te kijken, zeker als het volle maan is.
  Het heeft iets Mystieks…

  Sowieso kijk ik elke avond naar de lucht, naar de sterren.
  Ik vind het gewoon heel erg mooi 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in