Door Solara

SolaraWanneer we al een helder traject aan het afleggen zijn in ons nieuwe landschap, zullen we in november snel vooruitgaan, en vele doorbraken ervaren. Dat zal zeker zo zijn na het einde van de Mercurius retrograde op 10/11, want dan gaan we volle kracht vooruit.

Wat deel uitmaakt van het vooruit gaan, is het overboord gooien van alle elementen die we niet meer met ons mee kunnen nemen. De ‘A Mu’a in Beweging is heel ondersteunend in het ons helpen loslaten van beperkend gedrag en vervallen elementen in ons leven. Indien we nog altijd niet waarachtig zijn met onszelf of met anderen, dan zal de druk zich opbouwen tot hij ondraaglijk wordt, tot we eindelijk niet anders kunnen dan loslaten en verschuiven. Sommigen zullen zelfs een dramatisch omgooien van verouderde ideeën ervaren, die hen vasthielden in beperkte overtuigingen. Dit zal hen een golf van vrijheid van keuze brengen waarvan ze niet wisten dat ze die hadden.RapaNui-11

November biedt ons verschillende keren Groen Licht. Dit is exact wat we zo nodig hadden, want er is veel te doen deze maand. Eindelijk beginnen langetermijnsprojecten vrucht te dragen. Eens er een succesvolle uitkomst is, zal er niet veel tijd zijn om dat te vieren met ballonnen en champagne, want onmiddellijk daarna vult de volgende golf met projecten het vacuum op van wat we net voltooid hadden.

Er is niet alleen veel te doen in november, maar we moeten ook dingen doen waarvan we niet weten hoe ze te doen. Er is geen tijd om instructies te lezen, om details te checken of uitgebreid voor te bereiden. We moeten gewoon in actie schieten. Zelfs wanneer we geen idee hebben hoe alles op zijn plek zal vallen, worden we voortgedreven door het Weten van ons Hart.

Wanneer we dingen moeten doen waarvan we niet weten hoe ze te doen, voelt het soms als waden door dikke modder. Soms is al wat we willen doen slapen of ontsnappen naar een afgelegen strand. Maar dat kunnen we niet omdat er morgen belangrijke deadlines zijn. Het is nodig dat we de kennis en de vermogens gebruiken die we al hadden, en die combineren met heel nieuwe methodes die geboren zijn uit ons vergrote bewustzijn, en spontaan nieuwe manieren om te doen wat gedaan dient te worden op het moment zelf te improviseren. En dan gewoon te surfen op de creatieve golf, met het grootste surfboard dat we kunnen vinden!

Nu hebben we te maken met veel onbekende factoren. Het is als improvisatietheater, alleen zijn er verschillende stukken tegelijk bezig, in verschillende talen en op verschillende plekken in de wereld, en spelen we in alle stukken een hoofdrol als verschillende personages! Als we beginnen na te denken over hoeveel er aan de hand is of wanneer we de dingen in de hand willen houden, zal het gewoon niet werken. Het is veel nuttiger (en soms prettiger!) om open en spontaan te zijn wanneer we aan de slag zijn als Ware, die het nieuwe landschap al begint te bewonen.

Deze maand brengt de afwerking van de eclips-reeks, en het einde van de Mercurius retrograde. Alle verborgen aspecten die we in oktober konden voelen, komen nu naar boven, zoals het vuile stof onder het tapijt, net zoals de emoties die aan de kant geschoven werden en niet geïntegreerd werden in ons Ware leven.

Er is een voortdurend gevoel van convergentie, en dat is heel stimulerend en opwindend. Wanneer ik de energie van convergentie voel, denk ik altijd aan de film ‘De mars van de Pinguïns’. Er is een sterk gevoel dat iedereen gestadig aan samen komt in de juiste positie op het juiste moment, mensen, plaatsen, doel , en ik HOU van dit gevoel.

Nu meer en meer mensen op het nieuwe level komen, ontdekken we dat er niet alleen het collectieve nieuwe level is, maar ook een nieuw persoonlijk level. We zijn zelf nog niet echt op ons eigen nieuwe persoonlijke level, maar we krijgen veel glimpen van hoe dat eruit ziet. We hebben sterke beelden over ons nieuwe leven, en over ons nieuwe Ware doel. We kunnen voelen dat we zelf naar een nieuw level van zijn gaan. Dit is enorm opwindend.spelen-natuur

We bevinden ons in een tijd waarin onze oude contracten afgelopen zijn. Dit is specifiek zo voor de Eerste Golf. Als je zelf een Eerste Golf bent die voelt dat zijn contract de enige reden is om hier te zijn, dan kan het leven shockerend leeg aanvoelen, wanneer je contract voltooid is. Dit is waarom veel Eerste Golven ervoor kiezen om de planeet nu te verlaten. Anderen zijn er nog, maar worstelen zonder een gevoel van zin of doel. Wanneer onze oude contracten aflopen, kunnen we inderdaad kiezen om de planeet te verlaten, en daar zijn we volledig vrij in. Maar we kunnen er ook voor kiezen om hier te leven ZONDER contract, in plaats van op zoek te gaan naar een nieuw. In plaats van te doen wat we ‘voelden te moeten doen’, zoals voordien, kunnen we van DOEN gaan naar ZIJN.

Veel jonge mensen hebben een gelijkaardig probleem: ze zijn hier gekomen zonder contract. Daarom weten sommigen onder hen niet echt goed wat nu te doen. Ze hebben veel natuurlijke kwaliteiten, maar weten niet hoe iets vervullend te vinden waarin ze hun energie kwijt kunnen. Niets voelt echt of waar aan. Tot ze een soort sterk ontwaken hebben dat hen aflijnt op Wie ze Echt zijn en op hun ware doel, zal het leven ietwat leeg aanvoelen.

Een van de uitdagingen van dit moment is hoe af te lijnen op ons ware doel zonder contract. Niemand van ons heeft nog contractverplichtingen nodig om op de planeet te blijven. Contracten en karmische verplichtingen bestaan niet in de nieuwe realiteit, maar wel toewijding, focus en waarachtig doel. Zonder contract zijn we vrij het leven te kiezen dat we echt wensen. We kiezen er nu voor te dienen omdat daarin onze vreugde ligt, niet omdat het onze plicht is. We hebben lief, niet vanuit karmische schuld, maar omdat dat onze ware natuur is. We doen dingen, niet vanuit schuldgevoel, maar vanuit openhartige bereidheid.

En dat is ware bevrijding en meesterschap!

door Solara

www.nvisible.com

Vert. Fran Tielemans

1 REACTIE

  1. En weer is het alsof ik thuis kom, zo waar voelt dit aan.
    Het is waar, ik ben een nieuwe geest, hier gekomen zonder contact.
    Met vallen en opstaan moest ik leren met mezelf en de enorme power die in mij schuilt om te gaan.
    Mijn ware roeping, mensen helpen, dat heb ik altijd gehad zoals een laatste reïncarnatie bewees. In dat vroegere leven droeg ik een verlamd broertje overal heen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in