Symptomen van het Ascentie-proces

Terwijl men het pad van verlichting bewandelt, krijgt men een steeds beter inzicht in de werking van de kosmische wetten en het universum. Neem nu de creatie en de complexiteit van het lichaam.

Het etherische lichaam is zeer belangrijk in het Ascentie-proces. Het wordt ook wel het etherische web genoemd en kenmerkt zich door een veel fijnere substantie dan het aardse lijf. Zie het als de onzichtbare tegenhanger van het fysieke lichaam.

Het etherische lichaam bestaat uit de aura van het fysieke lichaam, die je gezondheid weergeeft middels verschillende kleuren in het etherische web. Emoties als pijn, lijden en haat zijn gedachten die je ervan weerhouden contact te maken met dit etherische web.

De aura is een onzichtbaar elektromagnetisch veld wat het fysieke lichaam omsluit en het versterkt je energie zodat je een bepaalde vibratie of frequentie uitstraalt.

Filter van illusie

Zo zuiver je je aura van negatieve energieDe aura van het mentale lichaam in het etherische web is zeer dun voor diegenen die in de beperkingen gevangen zitten van de derde en lagere vierde dimensies, omdat zij de wereld en gebeurtenissen zien door een filter van illusie die gecreëerd is door hun overtuigingen, gedachten en acties.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wanneer men zich bevindt in een drie/vierdimensionale omgeving is de overheersende kracht in het emotionele lichaam het astrale niveau. Daarom is de meerderheid van de mensen onder de invloed van hun basispersoonlijkheid en het ego, wat bestaat uit verlangens uit het verleden, emotionele onbalans en het gevoel niet geliefd te zijn.

Eén van de meest ingrijpende fasen tijdens het Ascentie-proces bestaat uit het doorlopen van de vervormingen van het emotionele gedachtegoed van de massa in de richting van de stabiliteit en harmonie van de hogere dimensies.

Onthoud dat angst je kracht wegneemt. Het algemene gedachtegoed van de massa wordt gevoed door negatief vijandig denken en weerstand tegen nieuwe concepten en verandering. De meerderheid van de massa zit vast in een realiteit van pijn en lijden, maar staat niet open voor nieuwe ideeën, die haar gelijk zou bevrijden uit de eigen gecreëerde gevangenis van limitatie.

Emotionele balans

Het is van groot belang dat je sterk geaard en in balans blijft binnen het geaccepteerde spectrum van dualiteit terwijl je functioneert in een driedimensionale realiteit. Daarnaast is het belangrijk om te streven naar emotionele harmonie en rust binnen de illusionele wereld van de vierde dimensie terwijl je probeert te wennen aan het mentale niveau van de lagere vijfde dimensie.

Luister naar de subtiele aanwijzingen van je ziel en hogere zelf. Je hebt niet één hogere zelf, maar vele fragmenten die verspreid zijn over het hele universum. Tijdens het Ascentie-proces draait het erom de frequentie van de volgende dimensie te integreren en te assimileren. Het proces behelst het in balans brengen van het gehele chakra-systeem, wat ervoor zal zorgdragen dat het etherische lichaam, de aura, zal worden opgeschoond en uitgebalanceerd.

Energetische signatuur

Je energetische signatuur bestaat uit de frequentiepatronen die je dagelijks uitzendt door je gedachten, acties en daden. Deze signatuur kan sterk wisselen terwijl je leeft in een drie/vierdimensionale omgeving.

Meditatie helpt goed om het lagere bewustzijn en het ego in bedwang te houden zodat je je beter kunt afstemmen op het hogere bewustzijn. Het vergt geduld en discipline om de gedachtenstromen in je hoofd te stoppen die bestaan bij diegenen die afgesloten zijn van hun hogere bewustzijn.

Een persoon die gecentreerd is kan kosmische wijsheden en inspirerende gedachten overbrengen op miljoenen mensen terwijl de liefdevolle vibraties van de aura van deze persoon iedereen kan aansteken die ermee in contact komt. Rust en vreugde zijn kwaliteiten van de ziel. Intelligente liefde is het resultaat wanneer de ziel de dominerende kracht is en het ego onder controle is gebracht.

Symptomen tijdens het Ascentie-proces

Laten we eens kijken naar de vele symptomen die je kunt ervaren in deze fase van het Ascentie-proces.

 • Je doet niet mee aan sociale activiteiten waar je eerder nog veel plezier aan beleefde. Je stoort je aan lawaai, harde muziek, menigten en onbesuisde activiteiten en je smacht naar afzondering en misschien de rust van de natuur. Terwijl je trilling stijgt en meer harmonieus wordt interacteer je automatisch minder met mensen en plaatsen van een lagere trilling. Je hebt ook steeds minder gemeen met bepaalde vrienden en kennissen, zeker diegenen die negatief, oordelend en onaardig naar anderen toe zijn.
 • Je kunt het ene moment intense energiestoten hebben waarbij je bijna niet stil kunt staan en je voelt je zo licht dat je je aardse vorm bijna niet voelt. Het andere moment voel je je zo zwaar dat je bijna de grond in lijkt te zakken en kun je zware vermoeidheid ervaren. Je fysieke lichaam gaat door een drastische metamorfose op celniveau, maar ook op etherisch niveau. Sommige symptomen zijn niet plezierig, zeker voor diegenen die in een ouder lichaam leven.
 • Terwijl de Kundalini (Heilige Vuur) door je ruggegraat (de etherische buis van licht) begint te stromen voel je soms intense warmte in je lijf, terwijl je fysieke lichaam van buiten koud en klam aanvoelt. Daarom is het het beste om de Kundalini langzaam los te laten. Deze energie wordt in de wortelchakra opgeslagen zodat je langzaam aan hogere frequenties van licht kunt integreren. Sneller en meer is niet per definitie beter wanneer je midden in het Ascentie-proces zit.
 • Mensen die zich in de eerste fasen van het proces bevinden zullen merken dat de integratie van hogere frequenties van licht niet heel erg drastisch verloopt. Voor de lichtstrijders en sterrezaden, die een flink eind op weg zijn in het Ascentie-proces en die ingestemd hebben om wegwijzers te zijn en zo het pad voor anderen schoon te vegen, kan het er soms heftig aan toe gaan. Het licht wat deze mensen integreren wordt automatisch gedeeld met anderen.
 • Je kunt het proces ervaren als een emotionele achtbaan. Je laat veel opgeslagen energie los op diep celniveau en het is belangrijk dat je accepteert dat deze energieën aan de oppervlakte komen zodat ze kunnen worden omgezet in licht. Observeer wat er gebeurt en kijk met een objectieve blik naar het proces. Herstel met liefdevol geduld en begrip datgene wat aan je gepresenteerd wordt.
 • Je eetgewoonten kunnen drastisch veranderen. Wat je ook eet, volg je gevoel en voel aan hoe je lichaam voelt nadat je iets gegeten hebt. Het bewustzijn van je lichaam ontwaakt en als je er goed naar luistert zal het je richting het juiste eetpatroon sturen. Met mate is een sleutelbegrip.
 • Je kunt vreemde pijnen voelen in je lijf, waar geen enkele diagnose voor is te geven. Er zijn vele chakra- en meridiaanpunten in het fysieke lichaam. Terwijl de hogere frequenties van licht proberen door het lichaam te stromen kunnen ze hier en daar weerstand ondervinden wat niet plezierig voelt. Het meest voorkomende gebied van ongemak bevindt zich tussen de schouderbladen
 • Soms denk je dat je je verstand verliest, of tenminste je geheugen. Er zijn vele dimensionale lagen binnen de hersenen, dus terwijl je je frequentie omhoog stuwt worden de onderste lagen in de hersenen geraffineerder. Daarom hoef je niet langer het negatieve verleden steeds te blijven ervaren. Je krijgt weer toegang tot de hogere lagen van het brein waar je heilige geest zich bevindt. Het versmelten van de heilige geest en het heilige hart is essentieel in het Ascentie-proces.

Spannende tijd

Het is een spannende tijd om te leven in een fysiek lichaam, terwijl dit fysieke lichaam moeite heeft de stijgende trilling te integreren die je elk moment, elke dag tot je krijgt.

Hoeveel van jullie hebben niet geleden onder verkoudheid, griep of darmproblemen en vragen zich af wat ze verkeerd doen. Je doet niets verkeerd, maar je doet het juist goed. Het is niet plezierig om dit te ervaren, maar op deze manier kunnen oude en negatieve energieën op een snelle manier worden getransmuteerd.

De oude energie wordt letterlijk weggebrand, oude frequenties worden losgelaten, zodat verfijnde kristallijne cellen van bewustzijn hiervoor in de plaats komen. Niet alle virussen en oncomfortabele symptomen zijn slecht, sommige hebben een hoger doel.

Schenk aandacht aan je fysieke lichaam en luister goed naar wat je lichaam je vertelt. Het is van belang dat je lichaam in een goede staat van gezondheid verkeert terwijl het Ascentie-proces zich voltrekt. Het is juist met een gezond lichaam dat je van de wonderlijke wereld van liefde, vreugde en overvloed kunt genieten die we met elkaar creëren.

Anderen lezen ook:

Ervaar jij ook ‘Ascensie symptomen’?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Dank je wel voor dit artikel kadootje. Sinds een paar dagen ontdekt, dat als je hier komt op aarde, je de familie trauma of thema overneemt. Dit is bedoeld om o.a. dingen uit te werken, maar op gegeven moment ook los te mogen laten. Het is de domper die je op jouw leven zet. Zonder die domper was je te snel overgeleverd geweest aan juist die Ascentie symptomen die je anders niet had overleerfd. Juist dan had jouw Licht te snel geschenen en was JIJ nog meer onbegrepen geweest. Hoe zit dit? Je voelt je in je jeugd onbegrepen omdat het Thema van de familie die jij op je nam ook door hen niet wordt begrepen. Op het moment dat je het gaat uitwerken, zien zij hun wonden opengaan in jouw spiegel en hebben daar mededogen voor of niet. Begrijpen het of niet. Maar meestal niet. Dan is het onbegrepen worden in feite ‘onpersoonlijk’ omdat het om een familie thema gaat die ook kwam uit andere Tijdslijnen.
  Zou je eerder zijn ontwaakt naar jouw eigen verhaal en leven dan had de familiestam jou helemaal niet meer herkend, en had je niet de mate van verbondenheid of bescherming gekregen om toch nog deel te blijven nemen aan het leven, want je grondt in feite ook via de familie/gezin.

  Niet alle mensen die in deze tijd leven hebben gekozen voor een leven van Ontkieming. Zij krijgen wel Ascentiesymptomen die hen wel degelijk helpen om dichterbij hun Hoger Zelf/Ziel/Christus te komen. Maar degenen die gekozen hebben om in dit leven te Ontkiemen hebben moeite om de domper of de familiethema’s van zich af te schudden. Dit gaat met rouw gepaard. Juist de pioniers hebben zich zo ingezet om lijnen te openen dat velen niet toekwamen aan het rouwproces. Het klinkt saai altijd weer dat rouwen (altijd weer die autodrop) maar de explosies van Licht die de laatste paar maanden ontstaan doordat de Kristallijnen van de Aarde enorm toenemen en niet meer te ontkennen zijn, slepen de oude patronen soms zo mee!

  Omdat ik deze week jarig word is het net alsof je dan in die baarmoeder zit en alles van je wordt ‘afgetrokken’. Zo een rits/trits gevoel alsof er klittenband van je wordt afgeritst. Ik ben erg blij met jouw artikel. Dank je wel! Met mijn oude vrienden hier over spreken kan niet. Zij vertegenwoordigden mijn familie opstellingen contacten en hielpen mee uitwerken, want door de spiegeling kon ik meer bevatten dan toen in mijn jeugd met mijn familie.

  Zodra je jouw kennis/wijsheid wilt teruggeven of spiegelen of zelfs op praktische wijze omzet in een lekker etentje voor ze koken enz., merk je dat ook dat niet meer lukt. Er valt letterlijk niets meer te ‘pappen en nathouden’. Soms vraag ik wel af of ik met hen toch te lang in dat uitwerken heb gezeten, maar inmiddels is die vraag ook niet meer belangrijk. Het is vuurwerk in de tent! De Lichtpijlen schieten om de oren. Fascinerend maar een gedoe om ook een beetje de ‘verpakking’ er van af te krijgen……

 2. Er wordt geen rekening gehouden met mensen die hoogstimulatief zijn. Naast afzondering en rust hebben we soms juist keiharde prikkels nodig. Enige is dat de achtbaan sneller en onvoorspelbaarder is geworden.

 3. Lees toch wel bekende symptomen / noem ze wel anders

  Intense energie stoten / Ik : ietwat spastische trekken in m’n voeten & benen
  Energie in het wortelchakra / Ik : loei warme voeten + hitte , veel energie in m’n perineum
  met name als ik moet plassen , een energiestoot naar boven vanuit m’n voeten richting m’n kruis (voeten voelen dan als öpengeduwd”) , en dat ik naar boven gestuwd word

  Zware gevoel : eigenlijk niet
  Sommige symptomen niet plezierig ; klopt , maar 55 is toch niet echt een ouder lichaam ?

  Vertrouw wel dat het goed komt / maar met name de darmproblemen : maken het een moelijke tijd