Leestijd: 5 minuten

Terwijl men het pad van verlichting bewandelt, krijgt men een steeds beter inzicht in de werking van de kosmische wetten en het universum. Neem nu de creatie en de complexiteit van het lichaam.

Het etherische lichaam is zeer belangrijk in het Ascentie-proces. Het wordt ook wel het etherische web genoemd en kenmerkt zich door een veel fijnere substantie dan het aardse lijf. Zie het als de onzichtbare tegenhanger van het fysieke lichaam.

Het etherische lichaam bestaat uit de aura van het fysieke lichaam, die je gezondheid weergeeft middels verschillende kleuren in het etherische web. Emoties als pijn, lijden en haat zijn gedachten die je ervan weerhouden contact te maken met dit etherische web.

De aura is een onzichtbaar elektromagnetisch veld wat het fysieke lichaam omsluit en het versterkt je energie zodat je een bepaalde vibratie of frequentie uitstraalt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Filter van illusie

De aura van het mentale lichaam in het etherische web is zeer dun voor diegenen die in de beperkingen gevangen zitten van de derde en lagere vierde dimensies, omdat zij de wereld en gebeurtenissen zien door een filter van illusie die gecreëerd is door hun overtuigingen, gedachten en acties.

Wanneer men zich bevindt in een drie/vierdimensionale omgeving is de overheersende kracht in het emotionele lichaam het astrale niveau. Daarom is de meerderheid van de mensen onder de invloed van hun basispersoonlijkheid en het ego, wat bestaat uit verlangens uit het verleden, emotionele onbalans en het gevoel niet geliefd te zijn.

Eén van de meest ingrijpende fasen tijdens het Ascentie-proces bestaat uit het doorlopen van de vervormingen van het emotionele gedachtegoed van de massa in de richting van de stabiliteit en harmonie van de hogere dimensies.

Onthoud dat angst je kracht wegneemt. Het algemene gedachtegoed van de massa wordt gevoed door negatief vijandig denken en weerstand tegen nieuwe concepten en verandering. De meerderheid van de massa zit vast in een realiteit van pijn en lijden, maar staat niet open voor nieuwe ideeën, die haar gelijk zou bevrijden uit de eigen gecreëerde gevangenis van limitatie.

Emotionele balans

Het is van groot belang dat je sterk geaard en in balans blijft binnen het geaccepteerde spectrum van dualiteit terwijl je functioneert in een driedimensionale realiteit. Daarnaast is het belangrijk om te streven naar emotionele harmonie en rust binnen de illusionele wereld van de vierde dimensie terwijl je probeert te wennen aan het mentale niveau van de lagere vijfde dimensie.

Luister naar de subtiele aanwijzingen van je ziel en hogere zelf. Je hebt niet één hogere zelf, maar vele fragmenten die verspreid zijn over het hele universum. Tijdens het Ascentie-proces draait het erom de frequentie van de volgende dimensie te integreren en te assimileren. Het proces behelst het in balans brengen van het gehele chakra-systeem, wat ervoor zal zorgdragen dat het etherische lichaam, de aura, zal worden opgeschoond en uitgebalanceerd.

Energetische signatuur

Je energetische signatuur bestaat uit de frequentiepatronen die je dagelijks uitzendt door je gedachten, acties en daden. Deze signatuur kan sterk wisselen terwijl je leeft in een drie/vierdimensionale omgeving.

Meditatie helpt goed om het lagere bewustzijn en het ego in bedwang te houden zodat je je beter kunt afstemmen op het hogere bewustzijn. Het vergt geduld en discipline om de gedachtenstromen in je hoofd te stoppen die bestaan bij diegenen die afgesloten zijn van hun hogere bewustzijn.

Een persoon die gecentreerd is kan kosmische wijsheden en inspirerende gedachten overbrengen op miljoenen mensen terwijl de liefdevolle vibraties van de aura van deze persoon iedereen kan aansteken die ermee in contact komt. Rust en vreugde zijn kwaliteiten van de ziel. Intelligente liefde is het resultaat wanneer de ziel de dominerende kracht is en het ego onder controle is gebracht.

Symptomen tijdens het Ascentie-proces

Laten we eens kijken naar de vele symptomen die je kunt ervaren in deze fase van het Ascentie-proces.

 • Je doet niet mee aan sociale activiteiten waar je eerder nog veel plezier aan beleefde. Je stoort je aan lawaai, harde muziek, menigten en onbesuisde activiteiten en je smacht naar afzondering en misschien de rust van de natuur. Terwijl je trilling stijgt en meer harmonieus wordt interacteer je automatisch minder met mensen en plaatsen van een lagere trilling. Je hebt ook steeds minder gemeen met bepaalde vrienden en kennissen, zeker diegenen die negatief, oordelend en onaardig naar anderen toe zijn.
 • Je kunt het ene moment intense energiestoten hebben waarbij je bijna niet stil kunt staan en je voelt je zo licht dat je je aardse vorm bijna niet voelt. Het andere moment voel je je zo zwaar dat je bijna de grond in lijkt te zakken en kun je zware vermoeidheid ervaren. Je fysieke lichaam gaat door een drastische metamorfose op celniveau, maar ook op etherisch niveau. Sommige symptomen zijn niet plezierig, zeker voor diegenen die in een ouder lichaam leven.
 • Terwijl de Kundalini (Heilige Vuur) door je ruggegraat (de etherische buis van licht) begint te stromen voel je soms intense warmte in je lijf, terwijl je fysieke lichaam van buiten koud en klam aanvoelt. Daarom is het het beste om de Kundalini langzaam los te laten. Deze energie wordt in de wortelchakra opgeslagen zodat je langzaam aan hogere frequenties van licht kunt integreren. Sneller en meer is niet per definitie beter wanneer je midden in het Ascentie-proces zit.
 • Mensen die zich in de eerste fasen van het proces bevinden zullen merken dat de integratie van hogere frequenties van licht niet heel erg drastisch verloopt. Voor de lichtstrijders en sterrezaden, die een flink eind op weg zijn in het Ascentie-proces en die ingestemd hebben om wegwijzers te zijn en zo het pad voor anderen schoon te vegen, kan het er soms heftig aan toe gaan. Het licht wat deze mensen integreren wordt automatisch gedeeld met anderen.
 • Je kunt het proces ervaren als een emotionele achtbaan. Je laat veel opgeslagen energie los op diep celniveau en het is belangrijk dat je accepteert dat deze energieën aan de oppervlakte komen zodat ze kunnen worden omgezet in licht. Observeer wat er gebeurt en kijk met een objectieve blik naar het proces. Herstel met liefdevol geduld en begrip datgene wat aan je gepresenteerd wordt.
 • Je eetgewoonten kunnen drastisch veranderen. Wat je ook eet, volg je gevoel en voel aan hoe je lichaam voelt nadat je iets gegeten hebt. Het bewustzijn van je lichaam ontwaakt en als je er goed naar luistert zal het je richting het juiste eetpatroon sturen. Met mate is een sleutelbegrip.
 • Je kunt vreemde pijnen voelen in je lijf, waar geen enkele diagnose voor is te geven. Er zijn vele chakra- en meridiaanpunten in het fysieke lichaam. Terwijl de hogere frequenties van licht proberen door het lichaam te stromen kunnen ze hier en daar weerstand ondervinden wat niet plezierig voelt. Het meest voorkomende gebied van ongemak bevindt zich tussen de schouderbladen.
 • Soms denk je dat je je verstand verliest, of tenminste je geheugen. Er zijn vele dimensionale lagen binnen de hersenen, dus terwijl je je frequentie omhoog stuwt worden de onderste lagen in de hersenen geraffineerder. Daarom hoef je niet langer het negatieve verleden steeds te blijven ervaren. Je krijgt weer toegang tot de hogere lagen van het brein waar je heilige geest zich bevindt. Het versmelten van de heilige geest en het heilige hart is essentieel in het Ascentie-proces.

Spannende tijd

Het is een spannende tijd om te leven in een fysiek lichaam, terwijl dit fysieke lichaam moeite heeft de stijgende trilling te integreren die je elk moment, elke dag tot je krijgt.

Hoeveel van jullie hebben niet geleden onder verkoudheid, griep of darmproblemen en vragen zich af wat ze verkeerd doen. Je doet niets verkeerd, maar je doet het juist goed. Het is niet plezierig om dit te ervaren, maar op deze manier kunnen oude en negatieve energieën op een snelle manier worden getransmuteerd.

De oude energie wordt letterlijk weggebrand, oude frequenties worden losgelaten, zodat verfijnde kristallijne cellen van bewustzijn hiervoor in de plaats komen. Niet alle virussen en oncomfortabele symptomen zijn slecht, sommige hebben een hoger doel.

Schenk aandacht aan je fysieke lichaam en luister goed naar wat je lichaam je vertelt. Het is van belang dat je lichaam in een goede staat van gezondheid verkeert terwijl het Ascentie-proces zich voltrekt. Het is juist met een gezond lichaam dat je van de wonderlijke wereld van liefde, vreugde en overvloed kunt genieten die we met elkaar creëren.

Anderen lezen ook:

Ervaar jij ook ‘Ascensie symptomen’?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

8 REACTIES

 1. Even een vraag aan iedereen die wil reageren.

  Een goede maand of 2 geleden ging ik naar bed, ik lag op mn rug met mn benen wat opgetrokken, handen naast het lichaam, lag er net in, en lag nog wat te denken, over ja gewoon de dag zeg maar, niks speciaals.

  Opeens krijg ik een raar gevoel, beetje vreemd, maar toch ook zoiets van dit gaat nu gewoon even gebeuren, dat dacht ik ook, heb me niet verzet of anders gaan liggen.

  Het was net alsof ik op een draaischijf of stoel lag, die ging naar recht, en weer een stukje naar rechts enz enz, met kleine rukjes, dat voelde ik goed, en ik bewoog ook enkele cm mee, toen dat een paar minuten had geduurd (of zo leek het, ik heb toen niet op de klok gekeken) ging de schijf/stoel, en ik naar links, ook eventjes, toen weer naar rechts, dat was meer heel even, toen lag ik stil en was het weg.

  Het kwam bij mij echt over van, oke Dennis het is een beetje vreemd maar het moet even.

  Weet iemand die dit leest toevallig wat het is of zou kunnen zijn ?
  Ik denk ik vraag het toch maar eens even.
  Of iemand ook zoiets meegemaakt ?

  Ik ben benieuwd 😉

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

  • @DH,

   Klinkt bekend. Alsof je in een vacuüm zit en je lichaam bewogen wordt zonder dat je zelf beweegt of, in jou geval, je bed beweegt.

   2 dingen.
   Het kan een vertraagde reaktie zijn van één van de twee evenwichtsorganen in je oren. Als dat bijv. heel snel corrigeert denken je hersens dat je valt. Je krijgt dan een schok, voelt als een klap.
   Als het langzaam corrigeert laat het je hersenen denken dat je beweegt.

   En het kan heel goed een deel zijn van wat we allemaal doormaken. Er is veel heerlijke ‘onrust’ aan de gang. Als je lichaam een wijziging ondergaat (kleine aanpassing getriggerd vanuit je DNA) krijg je een reaktie welke soms wel degelijk waargenomen kan worden. Bijvoorbeeld als je in ruste verkeert, zoals jij toen.

   Volg je me? Let op.
   De huidige mens heeft in het genoom 223 genen (van de 30.000) welke niet verklaard kunnen worden door de aangenomen evolutie theoriën. En even tussen ons, ik wordt daar zo suf van… en ben blij dat men binnenkort moet besluiten de werkelijke evolutie te aanvaarden 🙂

   Maar even terug; jou, Gordon’s, ieders en mijn DNA kent >FORMEEL< 20 actieve codons.
   Of zullen we zeggen.."kende" 20 actieve codons.
   Van de 64 wel te verstaan.
   Vraag je je af wat onze blauwdruk feitelijk is? Stel je voor dat die 44 codons in 1 klap geaktiveeerd worden. Geen goed plan. Moet ik weer allemaal nieuwe kleren kopen voor de winter…

   Maar de 'wetenschap' heeft wel reeds mensen geïdentificeerd welke tot 24 actieve codons hebben.
   Die mensen zijn bijvoorbeel resistent tegen een hele stapel nare aandoeningen. AIDS bijvoorbeeld, om maar wat simpels te noemen.

   Als je mee ontwikkelt in deze tijd onderga je mogelijk activatie van uitbreidingen welke al duizenden jaren lagen te slapen in het menselijk wezen. Die activatie is het zichtbare resultaat van een heel scala aan bewegingen, niet per uitzondering terug te voeren op de bijzondere bewegingen in de kosmos.
   De zuivering en verhoging van trillingen/resonantie heeft zo z'n geplande uitwerking. Een NTK reageert erop.
   Een cyclus van 26.000 jaar is bijna voltooid.

   De werkelijke NTK'en weten dit alles, als ze nog klein zijn, niet. Gelukkig maar. Laat het eerste woordje ajb 'Mama' blijven of zo, en niet DesoxyriboNucleïnAcid.

   Maar ze 'zijn' het wel. Geboren met een ander systeem. Mens v 2.0 ?
   De dragers van de meest nobele taken denkbaar. Zij die weten, voelen, zijn.
   NTK'en herkennen het in een ander op een niveau dat voor velen (helaas) niet bereikbaar is in nog steeds zeldzaam te noemen ontmoetingen.

   • @Dennis Holland,

    Bedankt voor je reactie.

    Ik snap wat je bedoelt, en weet ook dat het grootste deel van ons “junk” DNA niet actief is, dat schrijft de wetenschap dan maar als overtollig DNA lijkt me ook sterk 😉

    Maar ik ben zeker benieuwd wat er de komende tijd gaat gebeuren.

    Met vriendelijke groet,
    Dennis.

    • @DH,

     Oh ja. “Overtollig” en ze noemen het ook wel “oud” en denken dat, wanneer geaktiveerd, we op Chimp’s gaan lijken.
     Rare jongens, die wetenschappers 😉

     Er is NIETS overtollig. Dat de mens het nut van vele zaken nog niet ziet, of wil zien, geeft alleen maar aan dat ze nog veel te leren heeft.

     • @Dennis Holland,

      Ik heb pas iets gehoord over een plant, die zo geen bloemen gaf alleen groen was zeg maar.
      Daar hebben ze met genetische manipulatie 1 codon aangezet, en he de plant maakte ineens bloemen 🙂

      En ja inderdaad rare jongens, ik was ook eerst zo van eerst zien dan geloven, nu heb ik toch veel meer een heel open mind 😉
      Alles is mogelijk, ik sta tegenwoordig nergens meer raar van te kijken.

 2. Hoihoi,

  Toen ik het las herkende ik er wel veel in. Ik ben nu 3 maanden bezig met transformeren. Ik vond het artikel “40 symptomen van Spiritueel Ontwaken” gedetailleerder over de symptonen die plaatsvinden tijdens dit proces. DIt artikel is een goede aanvulling op de context waarin het plaatsvindt. Ik lees er nu over het transformatieproces veel in het boek “spiritualiteit en energie”.

  Groetjes,

  Rob

 3. Heel herkenbaar op dit moment, laatste paar maanden/half jaar geleden begon het, dat ik het ook zo opmerkte van he, ik ben aan het veranderen 🙂

 4. Hallo,
  Ik bevind me nu twee dagen in de fase die hier boven word vermeld en ja met onbewuste vragen van waar die gevoelens komen !!!
  Nu heb ik het antwoord en ga ik toe geven aan mijn lichamelijke behoeften’s.
  Bedankt om dit zo mooi en duidelijk te formuleren.
  Groetjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in