‘Tantra, is dat niet iets om je seksleven op te leuken?’. Het is een veel gehoorde gedachte, maar eigenlijk doet dat de reikwijdte van Tantra tekort. Rakesh Mijling (Art of Loving) organiseert samen met zijn partner Elfriede van der Sanden het Tantra Festival in Amsterdam en nodigt je uit om het zelf te komen ervaren. “Je hart openen voor iemand, echt in contact staan. Daar zit voor mij eigenlijk de ware leer in.”

een presentatie van Art of Loving

Rakesh- Tantra Festival Amsterdam
Rakesh Mijling- foto: Elfriede van der Sanden

Meditatie en Tantra hebben altijd een grote rol gespeeld in het leven van Rakesh. Samen met zijn moeder groeide hij op in de Osho Commune, en als 16-jarige reisde hij al alleen door India. Hij bezocht er diverse ashrams. Een waardevolle tijd in zijn leven waar hij met plezier op terugkijkt. “Als je eenmaal in een ashram hebt gezeten, weet je dat er zoveel liefde kan zijn in het leven. In een ashram ben je bezig als een geheel, zorgend voor elkaar. Je kijkt dezelfde kant op en dat is met name naar binnen. Diep contact is er het hoogste goed, ontmoetingen zijn zacht en open. Zoveel liefdevolle mensen, die licht stralen uit hun ogen van Bliss. Wanneer je dan weer terugkomt in deze maatschappij, zie je heel veel dingen die niet kloppen. Hier is iedereen waakzaam, afstandelijkheid is op z’n plaats. Er is weinig ruimte voor een diepzinnige ontmoeting. Alles moet vooral snel, efficiënt en degelijk. Het verkrijgen overheerst hier; geld, woonruimte, carrière, relatie, aanzien, macht. Wanneer je dan terugkomt in deze maatschappij is het best lastig om daarmee om te gaan. Het contrast is groot. Er is veel afstand en hardheid.”

Tantra als verbindende kracht

Misschien is die afstandelijkheid wel een van de redenen waarom ook steeds meer mensen in het westen hun weg vinden naar Tantra. De leer laat je immers niet alleen verbinden met jezelf en je levenskracht, maar ook met elkaar.

“We werken in Tantra veel met seksuele energie. Deze krachtige energie heb je niet alleen voor de voortplanting, maar staat aan de basis van je innerlijke kracht. Tantra helpt om die energie te laten stromen door je hele lichaam, waardoor je cellen tot bloei komen en je eigen lichaam kunt helen. Blokkades kunnen aan het licht komen en worden met liefde verzacht. Het nodigt je uit om de maskers die je hebt in het contact te laten vallen en terug te keren naar je speelsheid en nieuwsgierigheid.” Rakesh

Tantra Festival voor iedereen

Het Tantra Festival, dat 28 t/m 30 april plaatsvindt in Club Lite, is er voor iedereen. Zowel ervaren tantrika’s als beginners in Tantra kunnen er hun hart ophalen met workshops van ervaren teachers als Santoshi (Ibiza Tantra Festival), het duo Jan den Boer & Caroline van Wijngaarden (Tantra Festival Rotterdam), James Stevenson (Schotland), Puja Sandra Pijl (NL) en vele anderen.

Daarbij is gekozen voor een zorgvuldige opbouw, zodat iedereen ontspannen kan instromen.

“De eerste dag gaat vooral om het creëren van veiligheid en laagdrempelig contact maken met elkaar. Vervolgens worden op de tweede dag mannen en vrouwen gescheiden, om samen te werken aan heling. Met je eigen broeders en zusters contact maken met de blokkades die ons in de weg staan om ons hart te openen. Teleurstellingen in vorige relaties, pijnpunten uit het gezin waar je vandaan komt, you name it. We nodigen je uit om jezelf niet vast te zetten in een bepaald gevoel, maar ermee te spelen en het meer te laten stromen. Zodat we op de derde dag ons open kunnen stellen voor de magie van pure verbinding.” Rakesh

Speels avontuur

Met de brede range van workshops op het programma creëert Art of Loving een speels avontuur waarbij voor iedereen wat te ontdekken valt. Of je nou al jaren ervaring hebt met Tantra of het festival wil gebruiken om deze wereld te verkennen. Van het voelen van je seksuele energie in de Kundalini Yoga tot energetisch lichaamswerk. En van het omgaan met je verlangens in je relatie tot Tantrische massages. Zonder seksuele handelingen, maar met veel seksuele energie.

Naast dit warme bad van liefdevolle verbindingen is er volop ruimte voor feest en dans. DJ Kareem Raïhani, Praful, Avi Adir en DJ Rakesh zorgen daarbij voor een magische muzikale reis. Dit alles onder het thema ‘Let’s Make Life Colorful’, want “als er iets is wat je leven kleur geeft is het Tantra,” aldus Art of Loving.

Nieuwsgierig? Bekijk het programma van het Tantra Festival op http://program.tantrafestival.amsterdam

Voor andere events van Art of Loving ga je naar http://artofloving.nl

http://www.tantrafestival.amsterdam/

  Leer omgaan met je hooggevoeligheid
  Leer omgaan met je hooggevoeligheid
  Leer omgaan met je hooggevoeligheid

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here