terrorisme
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De ander bewust willen pijn doen. Met voorbedachte rade spijkers en nagels letterlijk in de ander laten inslaan, een hand of een been afrukken, de ander genadeloos het zwijgen opleggen.

Terrorisme, zelfmoordcommando’s ! Voor de één het summum van lafheid, voor de ander het summum van moed.

We voelen ons zo kwetsbaar en machteloos. Wat was je eerste impuls? Om terug te slaan? Ook aan terrorisme doen al was het maar in gedachten hen de nek omwringen, hen te veroordelen, te haten, te laten voelen wat ze de ander aangedaan hebben, opsluiten, doodstraf terug invoeren, uitroeien ….Oeps waar zijn we mee bezig? Inderdaad met “klein” terrorisme. Voor de moedigen onder ons, die echt helemaal bereidt zijn om aan zelfreflectie te doen : durf jij bewust stilstaan bij het feit dat jij je waarschijnlijk bezondigd aan ‘klein terrorisme’?

Dagelijks maakt terrorisme deel uit van ons leven

Alles in ons leven is een spiegel van onze overtuigingen, van onze kijk op het leven. Het kijken in en het begrijpen van de spiegel, helpt ons terug op het juiste pad. Het pad van liefde, acceptatie, respect en dankbaarheid. Het pad van acceptatie ZONDER voorwaarden.

De collectieve gebeurtenissen spiegelen de collectieve onderstroom. Het grote toont wat in het klein speelt. Wanneer je geraakt wordt door het wereldlijke terrorisme, wanneer je woede voelt opwellen, kan dit omdat jij zelf, je in het klein bezondigd aan terrorisme.
-Telkens je negatief denkt over of de ander veroordeelt, bezondig jij je aan een vorm van terrorisme.
– Telkens wanneer jij de ander verwenst, bezondig je je aan een vorm van terrorisme.
– Telkens jij jezelf klein houdt en afwijst bega jij een vorm van terrorisme.
– Telkens jij een ander beoordeelt, afkraakt of naar beneden haalt bega jij een vorm van terrorisme
– Telkens jij een ander op een negatieve manier behandelt en afwijst bega je een vorm van terrorismeterrorisme

Een klein voorbeeldje: als lichtwerker leef ik op deze wereld, onderhevig aan dezelfde voorwaarden als elk ander. Mijn dagtaak, hobby en broodwinning bestaat uit lichtwerk. Echter af en toe dien ik te aanhoren dat een echte lichtwerker gratis moet werken. Dat als je een gave of talent hebt je dit gratis moet delen. Ik vraag je nu: heb jij geen talent? Waarmee denk jij dat je je geld verdient? Heb je zo weinig zelfbewustzijn dat je geen oog hebt voor je vele kunnen = talent? Dat oordeel is een vorm van terrorisme, een het licht niet gunnen in de ogen van de ander. Geld is niet het kwaad, het is een vorm van erkenning, een manifestatie van liefde.

Oordelen, de wortel van het kwaad

Van zodra je in een oordeel vervalt, dring je de ander iets op. Net zoals een terrorist verplicht jij de ander om jouw visie te accepteren als de waarheid. Danst de ander niet naar je pijpen zal je hem laten dansen met je kogelregen (kritiek, oordeel). Leren zal hij, luisteren zal hij. Terrorisme is geboren.

Woorden even fysiek als een klap

In bepaalde wetenschappelijke kringen, is het reeds bekend dat negatieve “feedback” inslaat op of op dezelfde manier verwerkt wordt in je hersenen, als mocht je een effectieve fysieke klap of pijn meemaken.

Aan elke medaille zijn er 2 kanten, zo ook aan terrorisme. Misschien helpen deze terroristische aanslagen je om te beseffen wat je dagelijks met je gedachten, oordelen en woorden doet. Dat je woorden als spijkers in de ander kunnen binnendringen, dat ze als nagels de ander pijnlijk kunnen openrijten en verwonden, dat je de ander het zwijgen oplegt, of een gegeven hand afhakt………..

 An eye for an eye, makes the whole world blind 
(Mahatma Gandhi)

Ik bidt van ganser harte, dat er inzicht komt opdat we deze manifestaties niet meer moeten zien/ervaren/meemaken.

Met innig mededogen voor alle mensen die vandaag op de één of de andere manier lijden ipv hun leven te leiden. Dat zij in hun pijn vandaag hun glans verliezen is begrijpelijk. Laat ons, die er niet rechtstreeks bij betrokken zijn het licht en het mededogen als antwoord de ether insturen, elk op zijn persoonlijke unieke wijze.

Isabelle Lambrecht   www.isahealing.eu

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Isabelle Lambrecht
Isabelle Lambrecht is healer (energie overdracht vanop afstand) en life coach en zal met haar artikels bijdragen aan een evenwichtige levensbalans waarbij de emotionele en fysieke gezondheid voorop staat. Haar specialiteit is het wegnemen van emotionele en fysieke pijn door healing en door coaching op alle domeinen. Sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan een leven dat 'vierkant' draait. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar website www.zichtbaar.be
Vorig artikelBewust ouderschap
Volgend artikelEngelen, gidsen en geesten, wat is het verschil?

6 REACTIES

 1. Geloof niet zo in die rampjes, niet dat het terrorisme is in elk geval; eerder de verdeel- en heerspolitiek, waarbij er daders, slachtoffers en helpers nodig zijn om dat te bewerkstelligen. Dus rampje creëren, daders aanwijzen, slachtoffers optrommelen en je als overheid als sterke schouder opwerpen en de daders berechten. Gaat er vooral om om die machtsverhoudingen te doorbreken en niet de overheden klakkeloos volgen maar zelf na te denken en samenwerken.

  • klopt Janneke, heel dat terroristische gedoe is ook op macht gebaseerd.
   Zolang mensen navolgen….kan terrorisme toeslaan.
   Zodra mensen inderdaad zelf initiatief nemen door na te denken, kan het veranderen.
   Ik merk dat de mensen steeds toleranter worden, alles maar pikken en 'dood' in hun hersenen zijn.
   Dat kan ik niet begrijpen.
   Groetjes
   Yvonne

   • Eventjes in het algemeen voor de mensheid.
    De mens wordt afhankelijk geboren.
    Er wordt de eerste jaren voor hem/haar gezorgd.
    Er ontstaan zodoende vele mechanismes in die hersenpan.
    Waar de mens op zijn/haar 80ste nog geen weet van heeft.
    En die mechanismes laten een volwassen lijkend mens leven als een klein hulpeloos afhankelijk kind.
    Ook al zegt/denkt/voelt/ervaart die volwassen mens dat van niet.
    Er is ook een duidelijk verschil tussen denken en bewustzijn.
    Denken is niet zo moeilijk dat is deels nog aan te leren.
    Maar bewustzijn/bewustheid kun je een mens niet geven.
    En daar wringt het bij die mens een beetje boel.
    Althans dat denk ik.
    M.a.w. zoals de mensenwereld er nu uitziet is gewoon een gevolg van de bewustzijnstrilling die de gemiddelde mens heeft.
    En met alle respect, die staat mijn inziens in de luier fase neigt hooguit naar kruipen toe.
    Geheel niets mis mee maar een feit gezien wat er allemaal wel niet mogelijk is bij een andere trilling.
    We hebben het te goed en voornamelijk luxe problemen en dat draagt niet bij aan de kans tot bewustzijnsverruiming.
    Ik speel ook liever met mijn smartphone dan dat ik mij afvraag waarom ik dat doe en waarom ik toch gewenst en gehoord wil zijn en enkel met mijzelf bezig ben en me wil lekker voelen en genieten etc, etc.
    Het is ook niet makkelijk om in deze wereld geboren te worden of te leven vermoed ik, waar is nog enige realiteitszin te vinden, te herkennen?
    Shit mijn luier zit vol ik ga me verschonen.

 2. Lange, lange tijd geleden, leerde ik al dat gefachten en woorden heel krachtig zijn.
  Dat je, als je bedenkt hoe de ander gestraft moet worden, zeker een invloed heeft. Zowel naar buiten toe als naar jezelf.
  Ik heb het dus afgeleerd.
  Toch krijg ik ermee te maken: iemand die mij hielp…..en ik niet precies deed wat die persoon zei…..zelfs dacht dat ik die persoon controleerde……dat is een vorm van eigen terrorisme, van die persoon zelf.
  Het bestaat dus, maar ik doe er niet aan mee.
  Het eerste wat in me opkomt: ocherm….die mensen hebben liefde nodig. En ik stuur het dsn ook naar ze toe. Zowel de slachtoffers als de daders.

  • Vergeet ook niet Yvonne dat andere mensen ons ook dingen spiegelen. We worstelen allemaal nog met innerlijke kinderen die gehoord willen worden. Je hebt dus gelijk dat je de ander liefde stuurt maar vergeet ook niet dan dit voor jezelf te doen. Maar dat wist je wss al 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in