Verlangt uiteindelijk niet iedereen ernaar om Thuis te komen? Om aan te komen op die plek waar je kunt ontspannen, waar je je gelukkig en geliefd kunt voelen. Ieder mens is hier (soms onbewust) naar op zoek. Veelal speelt deze zoektocht zich in de buitenwereld af. Soms lijkt het erop dat deze plek gevonden is. Maar vaak doet de teleurstelling dat ook dit ‘het’ niet is, al gauw z’n intrede.

De verbinding met jezelf is kwijt

Je verlangt naar een Thuis omdat je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt. Je hebt je gaandeweg in het leven steeds meer geïdentificeerd met de persoonlijkheid die je denkt te zijn. Je gaat op zoek in de buitenwereld naar bevestiging, erkenning en naar liefde. Dat brengt je op een zoektocht die je meevoert op allerlei aardse avonturen. En dat is goed nieuws, want hoewel deze ervaringen pijnlijk kunnen zijn, doe je hierdoor wel levenservaring op. Als je vervolgens in staat bent deze gebeurtenissen emotioneel, mentaal en spiritueel te verwerken, word je hierdoor een rijper, mooier mens. Nog steeds wellicht met de vraag: ‘Waar vind ik mijn Thuis?’, maar vanaf nu wordt de reis, dankzij de eerder opgedane levenswijsheid, minder onstuimig. Je innerlijke kompas is voelbaarder waardoor je niet meer zo gauw in die beroemde zeven sloten tegelijk loopt.

Alles zit in jou

Uiteindelijk mag er een moment in je leven komen waarop je beseft dat er buiten je niets te halen valt. Dat het er vooral over gaat de verbinding met jezelf te herstellen. Vervolgens ontdek je dat alles, werkelijk alles waar je naar verlangt, in jezelf aanwezig is. Dit is het moment waarop je in contact komt met die dimensie in je die ook wel Goddelijk, wakker bewustzijn of non duaal Open Gewaarzijn genoemd wordt.

‘Ik heb ondertussen echt wel begrepen dat ik veel groter ben dan mijn persoonlijkheid,’ verzucht Peggy. ‘Maar hoe kom ik in contact met die andere dimensie in mijzelf? Ik mediteer, ik doe aan yoga, ik leef zo bewust mogelijk, maar nog steeds vang ik er geen glimp van op. Het is om wanhopig van te worden!’

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Kijk uit voor het ego-projectje

Het is belangrijk te beseffen dat zodra het ego zich ermee gaat bemoeien, je er jouw wil op zet. Dit zorgt ervoor dat er een gespannenheid in je optreedt, die je er juist vanaf houdt. Wanneer iets een ‘ego-projectje’ wordt, betekent dit vaak dat het hoofd niet op het hart is afgestemd. Het hart wil bloeien, doorleven en ontvangen. Het hoofd wil slechts een doel bereiken, omdat het denkt dat er daar iets te halen valt.

Hoe kom je Thuis?

Hoe kom je in contact met dat grotere, wakkere bewustzijn dat jij bent?
Jezelf leren ontspannen is de allerbelangrijkste eerste stap. Vanuit gespannenheid kan niets zich aan je ontvouwen en dat is wat wakker bewustzijn doet. Het ontvouwt zich aan je. Dit vereist dus een open, relaxte levenshouding. Bovendien gaat ontspanning jou je levenslust weer teruggeven, om maar een klein detail te noemen..:-). Ontspannen doe je onder meer door diep en rustig door te ademen. Niet eventjes, het liefst de hele dag door natuurlijk! Mocht je een druk hoofd hebben, vertraag dan je ademhaling. Maak ‘m zo langzaam mogelijk.

Stop met je best doen!

Stap twee is: stop met ‘je best doen’. Je best doen, zorgt voor een kramp; je doet het ook zonder deze intentie al heel goed, vertrouw daar maar op! Wanneer je je ‘best doet’ stel je vaak een doel dat buiten je ligt als belangrijker dan jezelf. Dat is dus de wereld op z’n kop.

Leer ‘ja’ zeggen tegen het leven

De derde stap is dat je jezelf traint om ‘ja’ te zeggen tegen het leven. Accepteer wat zich aandient, leuk en niet leuk. Je bent hier nu eenmaal om de dualiteit te ervaren, dus doe dat dan ook.
Stap uit de weerstand. Weerstand is een verkramping waardoor energie niet meer stroomt. Alles blokkeert en levenssituaties blijven zich herhalen. Je schiet in de ontkenning, rationalisaties of je bagatelliseert. Hierdoor stagneert je leven.
Als je overigens het leven aanvaardt zoals het is, wil dit niet zeggen dat je niet in beweging komt of de confrontatie mijdt. Maar eerst mag je met een open houding erkennen wat zich in je leven afspeelt. Dit mag het vertrekpunt zijn. Wat je er uiteindelijk aan gaat doen – als dat al nodig is – komt vanzelf. Wacht op de impuls die je van binnenuit krijgt (dus niet vanuit het denken).

Wees jezelf

Tenslotte; wordt helemaal jezelf. Je bent op aarde in een unieke vorm, vibratie en persoonlijkheid. Laat die er dus helemaal zijn. Dit was wat jij uit wilde leven in de stof, in de driedimensionale werkelijkheid. Wees dus trouw aan jouw essentie. Luister zorgvuldig naar je hart en neem authentieke beslissingen. En ja, hier is heel veel moed voor nodig. Maar de wereld zit op jou te wachten, precies zoals jij bent!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Dankjewel voor je artikel! Zo eenvoudig, maar daardoor ook vaak ingewikkeld. De verbinding met jezelf helen maakt dat je kunt zijn wie je ten diepste bent. Op die manier kun je jou unieke wezen laten stralen en je licht doorgeven.
    In liefde verbonden, Ineke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in