diep verbonden met je onbewuste verlangens

Onze geest is een mysterieuze matrix, gevuld met geprogrammeerde “hacks”, welke zowel verassend als verhelderend kunnen zijn zodra je gaat experimenteren binnen dit kader. Het korte spel hieronder, van Oliver Emberton, kan gezien worden als een soort “levens hack” om op fascinerende wijze intieme details van je persoonlijkheid te onthullen. In slechts 5 minuten kun je je verbinden met je onderbewuste verlangens. Tevens kun je jouw persoonlijke waarheden ontdekken die wellicht onderdrukt zijn geweest. Een waarschuwing is op zijn plaats, zodra je leert wat elk element binnen deze test representeert is er geen weg terug. Geleerd is geleerd. Dit is dus een test die je eenmalig doet, ondanks dat is de test leuk om door te geven.

Zit je er klaar voor? Hier gaan we…. 

1 – Stel je in gedachten een grote woestijn voor, met in het midden van deze “zee van zand” een kubus. De eerste opdracht is om deze kubus te beschrijven. Probeer elk detail te beschrijven, zoals het uiterlijk, de maat, het materiaal en hoe hij in het zand staat.

Er zijn geen goede of foute antwoorden, deze ervaring is heel persoonlijk.  Haast je niet, probeer zoveel mogelijk dingen in detail te beschrijven. Hoe meer, hoe beter!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

2 – Stel je hierna een ladder voor. Waar staat deze ladder in relatie tot de woestijn en jouw persoonlijke kubus? Beschrijf ook nu weer zoveel mogelijk details. Hoe ziet de ladder er uit? Is hij groot of juist klein? Welke kleur heeft hij?

3 – Visualiseer nu een paard in de woestijn. Beschrijf ook dit paard weer, waar staat het paard en wat doet het? Is het in beweging of staat het stil en gaat het ergens heen? Hoe voelt het paard aan en welke energie straalt het paard uit?

4 – Nu verschijnen er bloemen in jouw woestijn. Beschrijf ook deze bloemen, hun kleur(en), hoeveelheid, geur etc. Waar bevinden deze bloemen zich in de woestijn in relatie tot de kubus, ladder, paard en het zand?

5 – Visualiseer tot slot een storm die zich ontwikkelt in jouw woestijn. Wat is het effect van deze storm op de bloemen, het paard, de ladder, kubus en/of het zand? Wat voor soort storm is dit en hoe voelt hij aan? Gaat hij een bepaalde kant op? Is hij dichtbij of juist ver weg?

verbonden met iedereen
Image Credit: Retronator

Oké, nu komt de onthulling… maar nogmaals, zoals in het begin al vermeld werd, zodra je dit leert kun je het niet meer vergeten. Echter zijn de antwoorden die jouw antwoorden laten zien best ongelofelijk! Klaar voor de uitleg?

Waar staat elk symbool voor?

De kubus representeert jouzelf. De grootte van de kubus staat voor de grootte van het ego. De plaats waar de kubus staat laat zien hoe goed je geaard bent. Tot slot laat het materiaal zien hoe open jij bent. Volgens Emberton: ‘De truc hier achter, is wanneer gevraagd wordt een blanco, abstracte eenheid te beschrijven (de kubus) je fantasie zal proberen de eigen identiteit erin te projecteren’.

De ladder representeert jouw vrienden. Waren jouw vrienden dichtbij de kubus of juist ver weg? Leunden ze tegen de kubus of zaten ze er wellicht in? De plaats waar de ladder verscheen in de woestijn laat zien hoe het zit met de aard van de vriendschappen met mensen in jouw directe omgeving.

Het paard representeert jouw ideale partner. Emberton: ‘Het type paard onthult wat jij zoekt in een partner. Sommige mensen zien een betrouwbaar bruin werkpaard, anderen een sprankelende pegasus of eenhoorn. Maak ervan wat jij wilt. Besnuffelt het paard jouw kubus liefdevol of neemt hij juist een hap eruit? Staat het paard dichtbij jouw kubus of loopt hij ervan weg? Dit kan staan voor een huidige partner, of een partner die jij wilt, maar de resultaten zijn vaak een mix van ontroering en hilariteit.’

De bloem representeert kinderen. De hoeveelheid bloemen laat zien hoeveel kinderen jij zou willen en de kleur en het uiterlijk geven aan hoe jij hun toekomst of gezondheid ziet. De plaats binnen jouw woestijn weerspiegelt de relatie die jij met ze hebt.

Tot slot representeert de storm bedreiging. Emberton gaat verder:  ‘Dit laat de huidige staat van de persoon zien en hoe zij tegenover risico in hun leven staan.  Sommigen zien een storm die ver weg is, aan de rand van de horizon, die langzaam uit het zicht verdwijnt. Anderen zien zichzelf wellicht in het midden van een daverende apocalyps met hagelstenen ter grootte van tennisballen die hun kwetsbare kubus en paard bombarderen. De kans is dat deze mensen een trauma in hun leven ervaren. ’

————————————-

Welk inzicht gaven de antwoorden jou? Wat is naar boven gekomen over jouw diepste verlangens?

Zin in een grappig en leuk sociaal experiment met vrienden of collega’s? Deel deze test en vergeet natuurlijk niet jouw ervaring hieronder te delen met anderen!

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

51 REACTIES

 1. Mijn kubus was een stuk groter dan ik. Van hout en rood geverfd. De ladder was stevig en ook van hout, maar dan gevernist. Deze was even hoog als de kubus en stond er schuin tegenaan.
  Het paard was een rustige, vriendelijke, goedaardige schimmel die in de schaduw van de kubus stond en een beetje suf in de verte stond te kijken.
  Er was een rand met vooral veel lichtgroen gras met pastelkleurige bloemetjes erin. Deze liep om de kubus heen, maar was niet zo breed.
  De storm raasde over alles heen. Alles bleef staan, behalve de schimmel. Die waaide weg.

 2. bij de bloemen kwamen in de dorre woestijn duizenden bloemen uit de grond. Dat is wat veel kinderen denk ik dan.
  Het onweer gaf regen aan de bloemen om te groeien. En ik genoot ervan.
  Nou nou. Ik denk dat er toch iets mis is met mij.

 3. Haha hier kom ik XD…

  Kubus midden in woestijn.

  De kubus staat Waterpas en is gigantisch. Gemaakt uit hetzelfde gesteente van de piramides. Alleen is het 1 groot blok. De kanten zijn zeer strak gepolijst. Hij is 300m x 300m en staat in het zand alsof hij er recht van boven is geplaatst en goed stabiel in het zand staat. Hij staat max 1 meter in het zand maar ongekend stevig.

  Er staat een ladder tegen de voorkant van de kubus.
  die lijkt heel dun en hoog ten opzichte van de kubus en reikt helemaal tot aan de top.
  De bovenrand ziet eruit als een zwembadtrap afgerond. Het materiaal is van heel mooi gepolijst titanium/wolfraam.

  Het prachtige paard loopt rustig voorlangs van rechts naar links en is zwart en krachtig. The black stallion uitstraling. Het sterkste paard van de wereld.

  Rond de kubus groeien wat cactussen met stekels met witte bloemen die iets hoger zijn dan het paard zelf. Het zijn er 13. De geur is dat van een heerlijke bos bloemen.

  Er komt een gigantische zandstorm aan zo hoog als de grand canyon. Deze raast aan een zijde voorbij. Na de storm staat de rechter deel wat hoger in het zand. De cactussen zien er wat ondergedolven uit. maar alles blijft intact. De bloemen zijn verdwenen, maar de cactus is nog geheel intact.

  Ik heb nooit een grote ego gehad, maar heb sinds kort iets ontdekt…

 4. Leuke test.
  Paard van mij was een prachtige
  Eenhoorn.
  De kleuren van de bloemen waren
  Overweldigend.
  Gr cleoprata

 5. Ik snap hier toch helemaal niet van. Ten eerste is de titel misleidend. En, je kunt in je hoofd toch van alles verzinnen. Het eerste spontane beeld is spontaan en des te langer ik bij het beeld blijf hoe meer mijn gedachten allerlei dingen erom heen gaat verzinnen. Zal ik niet dit, of dat kiezen. Ik zie ook helemaal niet hoe dit relevant is in je leven. En ook, je kunt toch allerlei symboliek koppelen aan de objecten.

 6. Ik zie een kleine kubus in immens veel zand… de ladder staat over mijn hele kleine kubus en het paard… een mooi zwarte hengst staat stampvoetend maar trots naast me, en die trots verbaast me. De storm die opkomt wil hij tegenhouden en ik kijk naast me liefdevol naar alle bloemetjes, struikjes… en hoe meer ik naar het paard kijk hoe meer bloemetjes ik wil rond het paard en rond mij

 7. Mijn kubus staat op prachtig goudgeel zand, met de onderkant heel stevig in het zand gedrukt. Het ziet er vanaf een afstand anders uit dan van dichtbij. Hoe dichter ik erbij kom, hoe kleurrijker de kubus zich laat zien: prachtige goud/paarse tinten die al vloeiend in elkaar overgaan. Zeer rustig en vol vertrouwen in de veilige omgeving. (omheining).
  De ladder staat links tegen de kubus maar reikt de bovenkant niet. Hoe langer die ladder wordt, des te meer groeit die kubus mee.
  Het Paard heeft een prachtige kastanje bruine glanzende vacht, staat bij de ladder en briest een beetje ongedurig. Toch weet hij zijn geduld te bewaren.
  Bloemen van allerlei verschillende kleuren, het één nog mooier dan het ander, staan achter het paard en lopen als een pad links en rechtsom het paard heen naar voren, naar de kubus toe en vandaaruit baant het bloemenpad door de woestijn heen. Oneindig ver.
  Een wervelwind begint zomaar ergens en meerdere wervelwinden zie ik ontstaan en proberen alles van mij omver te krijgen, maar dat lukt niet. Het gaat langs de kubus met de ladder ertegen aan en het paard heeft er geen erg in. De bloemen blijven ongedeerd. Tot in de verre verte.

  Dit heb ik opgeschreven zonder eerst naar de betekenis te kijken, maar het voelt heel duidelijk wat het voor mij betekent.

  • De uitleg heb ik inmiddels gelezen, haha.
   voor mij bespiegeld die kubus mijn innerlijke, mijn energieveld, alleen is deze niet omheind zoals in de kubus.
   De ladder ervaarde ik als mensen die bovenop de kubus wilde klimmen, mij willen kleineren, maar dat is geweest, dát lukt niet meer. Vandaar dat de kubus mee groeiden aar gelang de ladder groter werd.
   Het paard: het wacht op mij. Ja, mijn tweelingziel wacht ook, net zoals ik op hem wacht.
   De bloemen: Kinderen??? Hahahaha, dan krijg ik een grote familie, maar niet via mij.
   Ik zie het dat het mensen zijn die mij opzoeken en vandaaruit weer verder kunnen met de mooie eigenschappen die ik in hen heb laten ontwaken (ben energethisch therapeute).
   De stormen, hoe dan ook en velen die ik gehad heb in mijn leven…..deren me niet meer.
   Mijn kracht heb ik ingenomen.

 8. Ik hou van ruimte en zicht. Mijn kubus was dan ook van glas. 5x5x5 mtr. Hij stond plat op de grond, want zo kon ik ook mooi het zand eronder zien. Één kant kon helemaal open. Op 4 mtr hoogte had ik een plateau gemaakt wat diende als een soort bed/lounge plek om zo nog beter de woestijn in te kunnen kijken. En natuurlijk stond daar die ladder tegenaan.
  De bloemen waren laag en stonden 5 mtr van de kubus af tot zo’n 5 mtr om de kubus heen, maar waren niet hoger dan zo’n 20 cm. Die bloemen bevonden zich op de hoeken en in het midden van ieder raam van de kubus was een pad richting de woestijn, want anders moest ik of het paard over de bloemen lopen en dat vinden bloemen niet fijn en ik daarom ook niet. Iedere hoek bloemen had een kleur. Geel, hard roze, wit en paars. Het paard was bruin en lag languit op zijn zij op 60 cm van het raam van de kubus. Toen de storm kwam heb ik het paard binnengelaten en we hebben samen gewacht tot de storm weer over was. Het paard kon weernaar buiten gaf hem schoon water, zonder zand. Doordat de bloemen zo laag waren hadden ze het allemaal overleefd, ik hoefde alleen het zand van de blaadjes te vegen. En zo kon ik mijn gang weer gaan, net als voor de storm, genieten van het uitzicht en al het moois om mij heen.

 9. Hallo allemaal,
  Mijn kubus was z’n gekleurde van vroeger met die rode, gele en groen blauw en wit. Hij stond op het witte vlak met geel en groen an de zijkanten en blauw naar boven. Midden in de woestijn.
  Mijn ladder lag tegen een zandduin en was z’n klein blauw ijzeren trapje met van die houten sportjes met van die rubberen anti slip aan de voor en achterkant van de plankjes.
  Mijn paard was een zwarte palomino met ( zo een als in de vroeger kleding van de c&a) die over de zandduin sprong en nog even omkeek met z’n manen wapperend in de wind.
  De bloemen waren rozen kopjes geel met een mooie orange rand die naar binnen liep. De storm was kort maar krachtig en alles was weg schoon.

  Er was niet echt een verband met de onderwerpen op zich.

  Ik heb de test s’avonds gedaan en in de ochtend de uitleg gelezen, anders dacht ik dat ik beïnvloed zou worden.

  Heel erg bedankt.

  Grtjs Inge.

  • Beste,

   De les die ik hieruit mogen leren heb, bouw geen kubus in de woestijn maar een piramide dat wisten ze 5000 jaar geleden al, alhoewel de zielen met elkaar verbonden zijn, zijn ze toch totaal verschillend, volg uw eigen gevoelens en gedachten, ik heb geen ego en toch is mijn kubus 2 meter hoog.

 10. Mijn kubus is van zwart marmer,hij staat diep in het zand met een van z n punten .
  de ladder is van goud puur goud, eenieder kan erop klimmen,prachtig.
  het paard is n prachtige schimmel, fier en betrouwbaar.
  En dan bloemen, papavers margerieten, korenbloemen en veel kleurige dahlia s, zover als je kunt zien,waaauuw.
  de storm is zeer hoog en kan mij niet raken.dankje wel

 11. Mijn kubus was 1 x 1 x 1 meter. Ijzeren ribben. Open vlakken. Stevig, zorgvuldig gelast met afgeronde hoeken. Stevig in het zand. De ladder was van houten boomstammetjes. Ook stevig en zorgvuldig geknoopt. Het stond tegen de bovenste stang aan. Het paard had een diepzwart glanzende vacht. Stond in een eeuwig geduld krachtig te staan. Op ongeveer twee meter afstand van de kubus. De bloemen bedekte de hele woenstijn. Alleen bij het paard niet en ook niet in de kubus. Verschillende kleuren als een zacht bloembed uitgestrekt. De storm was als een torando met later ook donkere wolken en harde regen. Het interesseerde me niet dat het stormde. Alles bleef onaangeroerd. Ik voelde me dankbaar voor de stevigheid en de kracht. Het voelde in balans. Dank voor dit mooie inzicht.

 12. Ik zie een kubus van ongeveer 2 kubieke meter in onbehandeld hardhout, daartegen staat een ladder van hout met ronde spaken die in het licht grijs is geschilderd, maar waar de verf op de meeste plaatsen al afgesleten is en steekt zo een meter boven de kubus uit, het paard is een mooi blinkend zwart paard met lange manen, op ongeveer 5 meter van de kubus, dat staat te trappelen van ongeduld en soms steigert, alhoewel ik van bloemen hou, zie ik geen bloemen en kan me daar ook geen bloemen voorstellen, de storm die aankomt, komt van uit de verte en is gigantisch groot, een zandstorm van ongeveer 200 meter hoog en een enorme kracht, mijn attributen lijken wel doperwten in een zeestorm met golven van ongeveer 20 meter hoog, alles word weggeblazen, maar het deert mij niet, als de storm voorbij is, begin ik gewoon opnieuw.

 13. Wat leuk om ieders verhaal te lezen. Nou mijn ego is heel groot dus dan klopt het wel dat die kubus ook heel groot was. Hij was groot en van wit gesteente. De ladder stond er tegenaan die was half zo lang als de kubus en van donker hout gemaakt. Het paard stond wat verder op en liep langzaam van de kubus af. Hij was bruin van kleur. De bloemetjes stonden naast het paard en waren wit en lichtroze. Er kwam een kleine tornado/enorme windstorm en de trap viel om en het paard bleef verder lopen maar wel moeizamer. De kubus bleef staan.

 14. nou, nou, ik heb een heel groot ego blijkbaar, mijn kubus had ik zelf getimmerd van boegboard 3 x 3 meter en daarna goud geverfd. De zon weerkaatste erin, waardoor het al van verre te zien was als een groot oplichtend beeld. de ladder had ik ook zelf gemaakt van stevige houten planken en stond tegen een wand van de kubus aan. het paard kwam naar mij toe gelopen want ik was er zelf ook, gewoon daad beneden ergens bij de kubus. Het was een mooie appelschimmel met lange manen en een zwierige staart. ze duwt haar gevoelige neus in mijn handen en terwijl ze zachtjes tegen me aanduwt, omhels ik haar. De bloemen komen zo uit het zand te voorschijn, het zijn er velen en ze staan overal om de kubus heen. het zijn een soort witte, lelieachtige bloemen, met smalle groene sprieten als blad. ruiken doen ze niet, ze zien er wel heel mooi en sierlijk uit. terwijl ik daar zo sta met mijn armen om de hals van het paard zie ik een zandstorm aan komen razen. ik en het paard laten ons vallen. de zandstorm overdekt alles maar als hij voorbij gheraast is, staan we weer op en ook de bloemen veren weer terug en we zien de storm verder razen.

 15. Mijn kubus is van zwart steen,groot met gouden kruizen op de zijkanten en bovenop is de steen wit, er zit water in.
  De ladder is van ongelijk takkenhout en staat tegen de kubus, zodat ik naar boven kan klimmen.
  Het paard is wit,zacht met bruine ogen en hij heeft vleugels.
  Tot mijn verbazing staat hij bovenop de kubus rand en drinkt van het water,dat zich daar bevindt.Hoe is hij daar gekomen…oh ja vleugels zie ik.
  Bloemen, witte,paarse,blauwe en op lange stelen staan verder weg.
  De storm raast en giert en ik en het paard komen in de kubus terecht, het water verdwijnt naar beneden en als de storm voorbij is…zie ik dat de bloemen om de kubus zijn gaan staan en het water hebben opgenomen!

 16. Heel bijzonder!

  Kubus doorzichtig 4D, staat op het zand, niet zwaar bestaat enkel zwarte lijnen. Zo groot als ik zelf ben. Het is een ongrijpbaar. Een geprojecteerd beeld.

  Ladder is rood, echt, vast stevig hout. Staat stevig in het zand tegen de kubus aan.

  Paard is wit met bruin. Kort geknipte manen. Staat stil is rustig. Kijkt oplettend om zich heen. krachtig, gespierd, edel voorkomen. Vol energie en geeft kracht. Staat op een korte afstand van de kubus. Geen aandacht ervoor alsof het er niet is.

  Bloemen rondom het paard. Zijn allemaal met elkaar verbonden als kruipers aan 1 stengel over de grond. Donkergroene bladeren. Diverse kleuren rood. Fantasie bloemen, 5 bladeren met gele en oranje stampers. Lichte zoete geur. Alleen waarneembaar wanneer je eraan ruikt.

  Storm draaid vooral door de lucht rondjes Verkleurd met paars en violet. Fantasieachtig. Ver weg op de achtergond. De objecten deert het niet. Voelt onwerkelijk, niet echt. Mooi verschijnsel, geobsedeerd om naar te kijken.

 17. Ik vind 'm goed. Een kleine gekantelde zwarte kubus, gesloten wel mooi glanzend materiaal, niet doorzichtig en zwevend boven de grond. De ladder staat er ver achter schuin in de woestijn, maar nergens tegen aan. Het paard staat rustig te grazen vooraan en ik heb er rust bij geschreven. Bij de bloemen heb ik ze een paarse kleur gegeven en heel veel, niet op de grond maar op zijn kop hangend vanuit de hemel. De storm zat ik midden in, maar liet alleen mijn kubus tollen zonder te verplaatsen, het paard draaide alleen zijn kont in de wind. De bloemen bewogen flexibel mee in de wind. Ladder bleef onberoerd.

  Ik zie mezelf als gesloten dus een dichte kubes klopt. Mijn vrienden staan de laatste jaren op afstand, die klopt dus zeker. Mijn partner is ook een bron van rust. Die bloemen op zijn kop en heel veel kan ik niet helemaal duiden. Twee kids vind ik wel genoeg en waarom boven mij in de lucht hangend op zijn kop? Vast een stukje fantasie 🙂 Dat van die storm klopt ook wel.

 18. Wow wat interessant… ik zag een kubus van zo 8×8 mtr van metaal verschillende mooie kleuren. elke kant 1 kleur oranje rood zilver goud. Metalen ladder voor tegen de kubus om erop te kunnen klimmen. Mooi groot bruin lief paard ernaast. die op me staat te wachten. Bloemenzee achter de pyramide en bij het paard. Storm is niet te erg en waait wat zand in de rondte en het regent bloemen frissen ervan op. paard gaat dichterbij kubus staan en ladder staat stevig dus valt niet om. Ik vond het bijzonder!

 19. Mag ik wat vragen? Tijdens de storm kwam het paard, wat eerst aan het rond draven was, bij de kubus schuilen. De storm lichtte de kubus op en de kubus was een soort veilige plek. Mijn vraag is op welke manier je kan interpreteren dat het paard bij de kubus kwam schuilen? Alvast bedankt!

 20. Hele leuke en leerzame test.
  Mijn kubus was als de kubus van rubus, klein met allemaal vakjes in verschillende kleuren, het materiaal was van plastic, hij stond midden in de woestijn en plat op de grond.
  De ladder was hoog, van ijzer en zilverkleurig, en stond tegen de kubus aangeleund, stak er iets bovenuit.
  Het paard was groot en wit, en steigerde, was vol energie en ik haalde daar kracht uit.
  De bloemen waren overal in allemaal pasteltinten, zachte kleuren en veel roze.
  De storm was zacht, en verwoeste niets, het voelde als een zachte wind.

 21. Een stevige zwarte kubus met deur en raam als een bunker. De houten ladder leunt er tegen, dit alles staat midden in de woestijn, het zand ertegen. Het energieke witte paard heeft prachtige leidsels en loopt en springt ronde de kubus. De bloemen zijn er veel en kleurig en sterk, ze staan ook om de kubus heen, de zandstorm trekt over en maakt het even mistig en stoffig en alles wordt bedekt met zand, maar komt daar ook weer onderuit.

 22. Who wel heel gaaf. Apart en bijzonder. KLeine kubus (5cm) van houten ribben en verder doorzichtig staat met de punt in de grond. De ladder staat schuin omhoog naast de kubus, hij lijkt op de kubus te leunen maar hij zweeft er boven. Het bruine krachtige paard staat de situatie vanaf een paar meter te bekijken, nieuwsgierig geintreseerd maar niet dichter bij durven te komen. De bloemen beginnen lijkt het wel vanuit de grond te komen waar de punt van de kubus de grond in steekt. Het zijn er heel veel en in allerlei kleuren grote en zo mogelijk nog meer variatie, met een pad open houdend van de kubus naar rechts het beeld uit en een pad van de kubus naar het paard. De storm hangt boven de kubus en heeft soms een trechter naar beneden raakt de ladder wel, maar het paard en de kubus niet en zweeft af en toe uit beeld en komt soms terug, steeds naar rechts of rechts komend. Bijzonder om de uitleg daarna te lezen…

 23. Een prachtige woestijn met glooiende duinen. Daarvoor stond de kubus: een stevige metalen frame in een aluminium kleur. Ik moest extra kijken, neen het was geen glas, hij was open aan alle kanten. De grootte: zoiets van een 12 m breed, 6 m hoog en 4 diep.
  De ladder van natuurhout stond aan de rechterkant tegen de bovenkant aangeleund. Ik zag van over de duinen achter de kubus een wit paard met lange manen komen aan galopperen richting kubus. Aan de linkerzijde, een aantal meter verwijderd van de kubus stond een grote bloeiende cactus met rode bloemen. Rechts vooraan de kubus een groepje kleinere bloeiende cactussen met gele bloemetjes. Het is een zandstorm die links van de kubus de hoogte in gaat. Alles beweegt mee: het frame, de bloemen, het paard zet zich schrap, enkel de ladder valt om.

  Resoneert perfect met mijn situatie nu.

 24. Mijn kubus is gek genoeg van zand maar heel stevig en met blokken.hij is denk ik 2meter hoog en staat zacht in het zand.ik heb een houten zwarte ladder die leunt tegen de kubus en ik sta bij de trap.er komt een prachtig wit sierlijk paard aangelopen met lange manen die naast me gaat staan en liefde uitstraalt.zijn staart zwiept en hij geeft mij kopjes met zijn snoet.om mij heen verschijnt een cirkel van rode rozen en witte lelies helemaal als n cirkel in het rond om alles heen.tot slot komt er een windstorm maar kan niet in de cirkel komen.wat betekend dit dan nu precies?vond t wel mooi te doen

  • Wat grappig, mijn kubus was ook van zand, stond op zijn punt, maar één met de woestijn, geen structuur, puur zand met mooie strakke lijnen, mijn trap was nagenoeg van dezelfde kleur als het zand, maar van hout en stond links, tegen één punt aan, ik had ook een liefdevol en harmonieus en trots wit paard, liep prachtig en op zijn gemak rondom de kubus, heel relaxt, overal bloemen, behalve op die lijnen vd kubus en ook niet op de ladder en er was een pad van zand naar de ladder voor de rest overal bloemen in allemaal mooie vrolijke kleuren de storm was er, maar ging rondom de kubus en ladder en het paard heen, het had totaal geen effect op wat er in mijn plaatje was, alles bleef gewoon zoals het was..

 25. Wat leuk om te doen!

  ik zie een stevige betonnen kubus met een houten deur. In de zijwanden zijn gaten. Hij lijkt op een bunker.
  De ladder ligt rechts naast de kubus (deze voelt als huis) hij is oud maar past rechtop tegen de kubus om er op te klimmen.
  Het paard en ik lopen samen naar de kubus, hij is rechts naast mij en we raken elkaar aan. Het is een stevig roodbruin paard met blonde manen en staart.
  De bloemen staan rondom de kubus ze zijn geel en rood.
  Er steekt een stevige zandstorm op van links, het paard en ik gaan binnen in de kubus staan, voelt warm en veilig. De ladder ligt er nog, de bloemen aan een kant van kubus komen onder het zand terecht, dat zich opstapeld aam de linkerkant van de kubus. Maar wij zijn veilig binnen….

  Het laat mij achter met een warm en veilig gevoel, bevestigd hoe mijn leven op dit moment verloopt.
  Fijne stabiele relatie, vrienden op een zijspoor maar wel in de buurt. Met de kinderen wat puber troubles.

 26. Ik zie een kubus bestaande uit 4 delen, gebeeldhouwd uit marmer in de kleur turquoise. De afmetingen zijn ongeveer 2 bij 2 meter. De kubus is mooi afgewerkt met parels en saffieren en staat op een blok van zwart marmer. De ladder staat ongeveer 200 meter bij de kubus vandaan. Het is een lange, dunne, zwartgelakte, eikenhouten ladder, met roze en korenbloemblauw schilderwerk en hij reikt tot in de hemel. Het paard is een eenhoorn, een witte merrie. De schemering geeft de manen een glans van parelmoer. Ze steigert en landt met de voorste benen op de kubus. Het zand stuift omhoog, ze is alert, maar niet onrustig.
  Een bed van rode rozen, violen in alle kleuren en lavendel omringt het paard, de ladder en de kubus en verspreidt zich langzaam over het gebied.
  Donkerpaarse wolken pakken zich samen. Zilveren bliksem schiet door de lucht. Regen en wind. De bloemen zijn dankbaar voor het water en beginnen spontaan harder te groeien.
  De kubus en de ladder blijven standvastig staan, hoe hard de wind ook waait.
  Het paard briest en galoppeert wild rond, ook dankbaar voor het water.
  De storm trekt naar het zuiden.

 27. Grappig, jou reactie is de eerste die ik lees, en ik zag ook een rubiks cube, veel kleuren. ook een ladder naast er tegenaan en een hard galopperend paard. hahaha mooi zeg.

 28. Ik zag een rubiks kubus, wel benieuwd wat dat moet betekenen?
  Verder een grote ladder naast de kubus, een wit, hard galopperend paard met lange manen en heel veel bloemen eromheen die straalden. Er was een storm met veel wind maar daar had ik geen last van het maakte de situatie alleen mooier eigenlijk en alles bewoog een soort van mee met de storm.

 29. Alle zijden van de kubus zijn 50 cm. Hij is van metaal, wit geschilderd en staat stevig in het zand. Hol van binnen en staat in een vlak stuk woestijn. De 8 meter lange, houten, blank geschilderde ladder ligt ervoor, plat op de grond. De ladder heeft een stevige constructie. Het paard is wit met bruinige, gelige en grijze vlekken. Het kijkt naar de kubus en de ladder. Staat stil en heeft een halster om. Het paard straalt betrokkenheid uit en wil helpen. De bloemen hebben allerlei warme kleuren, een zachte structuur. Ze zijn overal om de kubus, ladder en paard heen. De storm raast over en door alles heen; blaast de ladder en de bloemen weg. Het paard en de kubus wiebelen een beetje en staan na de korte storm nog op hun plek.

 30. Wat leuk om deze opdracht te doen, vooral omdat ik vandaag een echte dip-dag heb.
  Ik zag de kubus midden in de woestijn staan. Hij was glad, niet doorzichtig, niet van metaal, misschien glad hout of plastic. Eén hoek wees naar voor en ik kon ook de bovenzijde van de kubus zien. De ladder was zo'n ouderwetse stevige houten ladder, groot en lomp en stond tegen de linkerzijde van de kubus en reikte tot net boven de bovenkant van de kubus. Het paard kwam van rechtsachter aangerend, vol energie, jong, vrolijk. Lichte kleur, wapperende manen. Hij kwam recht op de kubus afgerend (!) De bloemen kwamen overal uit de grond, in allerlei kleuren en ze roken naar een Engelse rozentuin. De storm kwam uit dezelfde richting als het paard (?) alle bloemen bogen mee, maar veerden daarna weer keurig terug, de kubus stond als een huis en het paard was nog steeds niet bij de kubus…
  Echt ontzettend leuk om te visualiseren, maar nu de uitleg nog. Ik hou het er maar op dat er een jongere persoon heel hard mijn kant op komt. Ik zal de deur alvast open gaan maken.

 31. Mijn kubus is zo groot als ik ongeveer. Ze is zandkleurig dus niet meteen opvallend. Haar hoeken zijn zacht afgerond. Het paard is mooi volbloed. Prachtige manen en staart. Middelbruin glanzend. Rennend over het strand genietend van die vrijheid. De ladder is van hout. Overal de scherpe kantjes weg geschuurd. De bloemen zijn overal behalve op het water. Als het paard passeert is het of ze het pad al kennen en maken ze ruimte voor deze pracht.

 32. Mijn gedachten zagen een metalen kubus zo groot als een huis.
  Mat en grijs van kleur. Hij staat op z'n zij. Heel stevig in het zand,met de punt gericht naar de hemel.
  Er staat een hoge witte ladder tegen de kubus aan. Hij is net niet hoog genoeg om naar de punt toe te kunnen klimmen.
  Ik zag in de verte een groot wit paard. Hij kwam in galop aanlopen. Een prachtig paard. Had wel iets van een schimmel. Hij had lange witte manen. Hij ging richting de kubus.
  Toen zag ik een prachtige zee van wilde bloemen. Blauw,geel en rood. De kleuren waren fel van kleur. Ze groeiden langs een pad van waar het paard kwam. De wind waaide door de bloemen en de manen van het paard. Mooi om te zien.
  Ik zag in de verte donkere wolken.. een zware een storm.. Kwam dichterbij het pad. Mijn gevoel liet de storm niet verder komen.
  Fijn gevoel dat ik dit zelf in de hand had.

  Leuk om hier aan mee te doen.

 33. De kubus was van kristal en had een lichtblauwe kleur. Hij was ook helemaal doorschijnend en zo groot als een lange ladder (een verdiep ongeveer). Hij stond stevig en zwaar in het zand, zelfs een beetje erin. Hij stond ook verder verwijderd, een beetje achteraan in de woestijn. De ladder was van blinkend metaal en stond tegen de kubus aangeleund. Het topje van de ladder kwam net aan de bovenkant van de kubus. Hij stond er stevig tegenaan. Het paard stond meer aan de voorkant. Het was een stevig lichtbruin paard met witte (of heel lichte) manen. We keken elkaar heel vertrouwd aan. Vertrouwen. De woestijn vulde zich bijna volledig op met rode en roze bloemen. Van voor de kubus tot aan mezelf en alles ertussenin. We stonden allemaal midden in de storm. Maar het was eerder een stevige warme wind die fijn aanvoelde. Ik vond het helemaal niet bedreigend, integendeel.

  Hoewel ik er niet veel van kan maken, vind ik het een erg mooie ervaring…

 34. Gemma
  De kubus is stevig en robuust, de ladder staat tegen de kubus aan en is van hout. Het paard staat rustig te grazen bij de kubus, de bloemen dwarrelen rond de kubus en het paard de storm laat de bloemen wilder dwarrelen,de ladder waait om, paard en kubus blijven staan.

 35. De kubus die ik zag was klein en van hout .
  Er stond een metalen ladder tegen op. zoals in een zwembad.
  Een wit paard met lange wapperende manen ,stond krachtig
  Met een been omhoog trots daar te staan .
  Paarse lage bloemetjes in een groen bedje .
  De storm is ver weg op de achtergrond .
  Wat ik er uit haal , is gunstig .
  De storm die in mijn leven waaiden is ver weg .
  Dat voel ik als een opluchting .
  Het paard met zijn been omhoog . zie ik als klaar voor
  De start , een nieuwe start . gaan met die banaan .
  De trap van metaal . ik voel mij stevig vast gehouden door
  Mijn kinderen en goede vrienden .
  De paarse bloemetjes fris in een groen bedje . bieden mij
  Troost en ik zie ze als een teken van op te blijven letten
  Hoe mooi en schoon alles is in de natuur .

 36. Waar staat de woestijn voor? Mijn kubus is klein en van plexiglas. Staat in het midden van de woestijn. Half ingezakt in het zand. De ladder staat aan de buitenkant van de woestijn. Hij is bruin en je ziet nog net een randje van de bovenkant uitsteken. Het paard is wit en loopt grazend rondom de kubus. De bloemen zijn rood en staan in een cirkel rondom de kubus. De storm die opkomt blaast heel hard de ladder de weg.

  Het is mooie test. Of het het helemaal klopt of gedeeltelijk. Het geeft in ieder geval een spiegel weer.

 37. een kleine kubus van strandhout met vale kleuren staat midden in de woestijn. het is anderhalf meter hoog. je kan in de kubus kijken en het is van binnen bekleed met een bruine vacht. Ik zie een eenhoorn die voor de kubus staat vrij dichtbij de kubus, heel vredig en liefdevol. Er groeien witte lelies en stokrozen vanuit de kieren van de kubus. de berkenhoutenladder staat tegen de kubus aan. De sterke orkaan raast om ons heen mij wij staan in het oog van de storm en het paard en de bloemen staan nog overeind en zijn ongedeerd wanneer de orkaan is uitgeraasd. het klopt wel van de orkaan. een turbulent leven is het zeker. Wat betreft de grote van mijn kubus, dat zou erop duiden dat mijn ego niet zo groot is. verweerd en beschadigd maar heel degelijk. Erg mooi om deze visualisatie te zien. Maar ik moet nog wel even bijkomen van de storm die net is gaan liggen. Dank je wel.

 38. Ik vond het moeilijk maar ineens zag ik een glazen kubus die gekanteld op het zand met een hoek stond. De naden waren van een krachtige klimopplant helder en donker groen en de blaadjes bewogen. De ladder stond er tegen aan van robuust hout tot het topje en werd door de klimplanten vastgehouden. Een git zwart paard met helder groene ogen brieste en galoppeerde om de kubus heen. Onder de kubus vandaan kwamen klaprozen en Franse hoge stokrozen met een tropische geur. Zoet en krachtig.de storm was zacht en zachte heldere en warme regendruppels die alles laten groeien kwamen zachtjes neer. Heel eventjes.

 39. 160 kinderen en mijn partner lijkt op een kruising tussen het paard van sinterklaas en een huppelende golden retriever…

 40. Een glazen kubus zo groot als een gemiddeld rijtjeshuis, die vlak op de grond staat. De lange houten ladder staat tegen de kubus geleund en reikt tot aan de bovenkant van de kubus. Het bruine paard staat vlak naast de kubus en ik zie rondom de kubus hier en daar een bloem in diverse kleuren. De storm zie ik als donker wolkje uit een stripverhaal, precies boven de kubus komt het met bakken uit de lucht maar het paard en de bloemen blijven droog…..

  Kon me niet in het stukje kinderen vinden, aangezien ik geen kinderwens heb… maar verder zit t denk ik aardig goed… sowieso die van die glazen kubus! 1 ding weet ik goed van mezelf, dat is dat ik een open boek ben. Het paard is ook wel wat ik wens in een partner 🙂
  De ladder leunend tegen de kubus, in verhouding met vrienden snap ik niet zo goed… Maar ik vind vriendschappen al een moeilijk ding an sich…. Dus das nie zo gek dan misschien…
  Wat storm betreft, diverse trauma`s in het verleden gehad, waar ik nog wel wat "blauwe plekken" van over heb door het verkeerd aanleren van dingen in die tijd… Dus die vat ik ook wel….

  Vind m leuk 🙂

 41. mijn kubus was groot, en de zilverkleurige ladder steunde tegen de kubus van zwart witte blokjes, mijn paard een mooie grote Fries stond op een afstandje te kijken een wijs paard, tijdens de storm kreeg hij beschutting van de kubus, vele bloemen in de kleuren van de regenboog, ze bogen wel voor de wind maar dit deerde ze niet hun kopjes kwamen direct weer rechtop te staan, wat is dit mooi om zoiets te visualiseren

 42. Het paard stond in de schaduwzijde van de kubus en ging achter de kubus schuilen bij de storm. Ladder bleef stevig tegen de kubus aanstaan. Bloemen, die aan de zonkant van de kubus staan kregen alleen wat zandkorrels over zich heen. Hoe leg ik dit uit tov van het paard?

 43. een houten kubus die op 1 punt in het zand staat, een witte ladder schuin leunend ertegen aan rondom de kubus een zee van teer uitziende bloemen maar bewogen sierlijk mee zonder te knakken door de wind die de storm die verderop woede veroorzaakte, een fier paard dat rond om de kubus en door de bloemenzee heen draafde, galopeerde, gekke sprongen maakten. ;))

 44. Leuke opdracht <3
  Had aan het einde een grote oase met uitbundige bloemenpracht, het paard dat rustig stond te grazen. (Dat zou 10 jaar geleden wel anders geweest zijn)
  Zelfs de storm was een stevige bries die een paar bloemblaadjes vrolijk liet rond dwarrelen. Ik kon het zelfs tekenen!
  Ben nu in diepe vrede
  DANK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in