Transformeer je zelfbeeld

Leven is een kwestie van worden en zijn wie je bent. Worden geeft ontwikkeling weer. Een proces waarin je alles loslaat wat jou belemmert en klein houdt. Dan kun je zijn wie je bent en werk doen dat echt bij je past. Je zelfbeeld, wat je denkt te kunnen, speelt een grote rol hierin. Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal met je.

Een beperkt zelfbeeld

Toen ik zes jaar oud was, besloot ik op een zondagochtend de druiven uit onze tuin te verkopen. Met mijn broertje ging ik de huizen in de buurt af. We verkochten bijna niets en ik trok de conclusie: ik kan het niet.

Toen ik me 31 jaar later bij de Kamer van Koophandel inschreef als loopbaancoach zag ik mezelf niet als ondernemer. Ik werkte vanuit huis en noemde mij bewust zelfstandig. Ik wilde na tien jaar loondienst vooral vrijheid.

Een ommekeer

Pas jaren later kon ik hier anders naar kijken en zien dat het ondernemerschap al jong in me zat. ​Het zit ook aan beide kanten in mijn familie, bleek. Ik besefte dat ik me lang klein had gehouden omdat ik dacht het niet te kunnen. Na tien jaar zelfstandig te zijn geweest, stopte ik. Het werd tijd voor iets anders.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik ging nieuwe dingen doen en uitproberen. Ik ontwikkelde een visie op werk vinden in deze tijd en organiseerde grote evenementen. Door mijn drive te volgen en op mensen af te stappen, overwon ik mijn oude conclusie en heelde mijn zelfbeeld. Daardoor kwam een krachtige energie vrij. ​

Je diepere levensstroom

Ik heb gemerkt, alles draait om energie. Ik doe noodgedwongen alleen nog dingen waar ik energie van krijg, anders raak ik opgebrand. Ik heb geleerd hoe ik kan meebewegen met datgene waar energie in zit en andere dingen los te laten. Zo kom ik in de flow, en in mijn diepere levensstroom.

Ik verwezenlijk gaandeweg mijn potentieel aan talenten en doe waarvoor ik hier ben. Sinds 2015 als ondernemer. Nu huur ik een eigen werkruimte, waar voldoende plek is om samen creatief bezig te zijn. Want dat helpt om de bron van energie in jezelf aan te boren. Zo begeleid ik mensen die willen doen waarvoor ze hier zijn.

Nieuwe kansen en mogelijkheden

Ik wil anderen helpen met wat ik heb geleerd. ​Want, hoe uniek mijn weg misschien ook is, er zitten universele aspecten in. Het gaat over verruimen van je zelfbeeld, overwinnen van belemmeringen en zien én benutten van nieuwe kansen en mogelijkheden.

Dit zijn de drie belangrijkste voorwaarden om te worden wie je bent:

  • laat angsten en belemmeringen los, bevrijd je uit je comfortzone
  • voel waar je energie van krijgt en wat energie kost, maak keuzes
  • ontwikkel je nog onbenutte talenten, ga nieuwe dingen doen

Transformatieproces

Transformeer je zelfbeeld – word de beste versie van jezelfDit worden wie je bent en doen waarvoor je er bent, is nog niet zo makkelijk gedaan als gezegd. Het is een proces dat tijd nodig heeft. Op het moment worden we hierin door de kosmos ondersteund. Ik zie overal om me heen mensen in een proces van transformatie.

Het gaat er soms heftig aan toe. Mensen worden ziek, of de relatie komt in een crisis, of op het werk gaat het echt niet meer. Er zit een boodschap in dit alles, het is de tijd om je potentieel te realiseren. Hoe zie je jezelf en je kansen? Ik weet uit ervaring, verruim je zelfbeeld en je vergroot je mogelijkheden.

Luister naar je gevoel

Ons lichaam vraagt om aandacht, onze omstandigheden vragen om een reactie. Mijn tip is, luister eerst naar binnen en kom dan in actie. Wees trouw aan je gevoel, want dat is wie je bent. Wat doet je hoofd? Probeert het alles bij het oude te houden, of is het bereid mee te denken? Deze omslag is misschien wel de grootste.

We worden uitgenodigd, soms aangespoord, om stil te staan, naar binnen te keren en te luisteren naar de signalen. En om vervolgens stappen te zetten in de richting van onze nieuwe toekomst, naar een kloppend zelfbeeld en de beste versie van onszelf. We krijgen de kans. Het is aan ons om deze te grijpen.

Tenslotte een aanmoediging. Weet dat je niet de enige bent en dat de kosmos je steunt. Dus als je even niet meer ziet hoe je verder moet, vraag dan om hulp.

© Lusanne Hogeweg

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Dank je wel Lusanne voor het delen van jouw verhaal. Heel herkenbaar en mooie aanbevelingen en bewustwording. Fijn om te ervaren dat er meer mensen zijn die een dergelijke transformatie doormaken of juist nog opzoek zijn naar hun ware zelf. Ik weet zeker dat dit verhaal velen zal aanspreken en inspireren. Mij in ieder geval zeker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in