DELEN
golf

door Nancy Leilah Ward

Op de golven

Zovelen onder ons gaan door grote veranderingen heen en voelen zich kwetsbaar en getriggerd. We verwerken en integreren onze levenservaringen vanaf het moment dat we geboren werden. Oude gevoelens, die soms lang ontkend werden, en andere die wel een deel van ons lijken, worden versterkt. Ik zeg ‘lijken’, omdat die gevoelens vaak gelinkt zijn aan verhalen die we geloofden, overtuigingen over onszelf die niet waar zijn, maar die we in leven hielden in ons energieveld, door ermee in te stemmen. Door proberen om te gaan met een wereld die ons niet wilde zoals we echt waren, integreerden we verhalen en overtuigingen en energieën die de stroom van de energetische vibratie van onze Ziel – dit is onze unieke trillingshandtekening die onze authentieke natuur is- blokkeerden.

De energie van waarheid stroomt nu door alles heen – het Universum, de melkweg, ons zonnestelsel, de Zon, tot in de Aarde en in de kern van ons wezen, en maakt onze Ziel wakker. Het straalt door ons heen en wat onze waarheid niet is, wordt losgeschud.golf

Co-creëren

Dit proces van het verliezen en loslaten van al wat niet authentiek onze Zielsvibratie is, gebeurt in elk facet van het leven op aarde. Wat niet kan ondersteund worden lost op in de straling van versnelde energetische frequenties. Het is een hevige schok en het schudt ons wakker. Het disoriënteert ons en het is ongemakkelijk omdat onze dysfunctionele comfortzones ineenstorten. Overal!

Diegenen die bewust aan hun groei- en evolutieproces hebben gewerkt, gaan nog altijd heftig heen en weer en glijden af en toe uit, maar ze zijn toch in staat om opnieuw stabiel te worden voor de volgende golf eraan komt. Anderen worden beproefd, en denken nog altijd dat ze niets te zeggen hebben in wat gebeurt. Word wakker! Wij creëren dit allemaal!

De Spiegel


Soms willen we onbewust vasthouden aan de pijn van onze ervaring, omdat die gelinkt is aan onze overtuigingen over onszelf. Het is een deel geworden van onze identiteit, die we om onszelf heenvouwen zoals zware dekens van wanhoop.

Het is alsof er reuzespiegels overal om ons heen staan, die onszelf terug spiegelen. Wanneer we daar aandacht aan besteden en bewust genoeg zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor onze gevoelens, dan kunnen we toch onszelf liefhebben, door die moeilijke momenten heen, en zo de oude energie oplossen, de wijsheid van onze ervaring integreren en alles loslaten.

Negatieve gedachtenvormen

Wanneer een overtuiging over jezelf in je bewustzijn omhoog komt, vraag dan: ‘Is dit mijn waarheid? Is dit écht waar? Wiens stem is dit? ‘

Het gepraat in onze mind is zo hypnotisch en we doen het al heel ons leven. We integreerden negatieve gedachtenvormen die in onze omgeving waren toen we klein waren, en begonnen ze te herhalen. We hebben jarenlang het kaf van het koren gescheiden, maar we werken nu echt doorheen de ‘vuile drab op de bodem’, nu de energieën van waarheid versnellen. Telkens we een verhaal ontdekken, en loslaten wat niet waar is, gooien we een korst af en voelen we ons lichter en rijzen we boven de kakafonie van chaos uit die nu in de wereld opborrelt.

We hebben te maken met energie die vluchtig is, en soms voelt het alsof er elektrische ladingen op ons inzappen vanuit onze eigen ervaring, en ook op mekaar. Vele vrienden ervaren opflakkeringen van kwaadheid naar mekaar toe. Het beste dat we kunnen doen is volledig eerlijk zijn en met elkaar communiceren in een niet-confronterende taal. Wanneer we dingen niet uiten, dan doen we dingen die diezelfde gevoelens in onze vriend triggeren, en zetten we zo een elektrische stroom in gang die heen en weer gaat, en eindeloos weer alle pijnlijke gevoelens stimuleert en die zo in leven houdt in ons energieveld en in feite hen zo voeding geeft zodat ze buiten proportie groeien.

Dit zet thema’s in de kijker die roepen om genezing, dus wanneer dit gebeurt is dit een echte kans om de betekenis van vriendschap in praktijk te brengen en te appreciëren. Al onze relaties zijn spiegels voor ons om onze eigen liefelijkheid en onze angsten te zien. Wanneer we praten met die vriend en uiten wat we voelen, dan kunnen we de situatie snel en elegant ophelderen, en dan eindigt het in wenen, knuffelen en lachen met mekaar. Of misschien komen we tot het besef dat we op het einde van het verhaal gekomen zijn met bepaalde relaties.

We moeten zelf eerlijk en duidelijk zijn met onze eigen gevoelens. We moeten onze verantwoordelijkheid opeisen in elke situatie.

Evolutie en Uitbreiding

We zijn allemaal in een evolutieproces. We groeien naar eenheidsbewustzijn. De woelige energie helpt ons om onze verhalen los te laten en op te rijzen, en ons authentieke zelf toe te staan om te schitteren. Een nieuw begin is het geschenk dat we onszelf geven wanneer we daar aandacht aan besteden.

vrijheidAfsluitingen en nieuwe beginnen

Misschien voel je je in een soort stroom zitten, zoals wanneer een tornado rond je heen wervelt, die je optilt uit je omgeving en alles losschudt dat je niet in de nieuwe vibratie kan brengen waartoe je opgetild wordt. Dat maakt ons erg rusteloos, en dat is waarom het een goed idee is om gronding de hele dag door toe te passen. We hebben een chakra in de Aarde, onze eigen Aardester chakra in het midden van de Aarde. Stuur je bewustzijn en je energetische vibratie in de Aarde voor stabilisatie.

Temidden van dit onrustige gevoel dat je kan hebben, kan je ook veel inspiratie en nieuwe ideeën binnenkrijgen, zoveel is er tegelijk aan het stromen. Velen onder ons gaan door emotionele hoogten en laagten vanuit ons verleden, en hebben dan momenten dat we even kunnen ademhalen en appreciëren wat we net hebben geleerd en losgelaten, en dat we ons lichter en drijvend voelen.

En dan weer: ‘Wham’. Een volgende golf beukt op ons in en weer gaan we omhoog en vinden we ons evenwicht terug, of drijven we rond on het witte schuim op zoek naar ons surfbord.

Elkaar de hand reiken, of het nu in de ether is, of door een telefoontje, een email of sociale media, maar vooral ook fysiek, helpt ons echt om te stabiliseren. We zitten hier allemaal samen in, en we kunnen elkaar ondersteuning bieden, samen zijn we sterk.

Werken met energie

De Levenskrachtenergie, ik noem het ook Liefdeskrachtenergie, en Scheppingskrachtenergie, ook gekend als God, Christusbewustzijn, voor mij is het allemaal hetzelfde. Deze energie stroomt door ons allemaal. En ze is overal, we zwemmen erin! Het doordringt alle leven. We kunnen op deze energie in de Natuur focussen en ze in ons brengen, in onze Tan Tien, om de Levenskrachtenergie in ons te versterken. (De Tan Tien is ook gekend als de Hara, de Tan Tien waar ik naar verwijs is de lagere Tan Tien, de zone in het onderste van het bekken, onder de navel. Er zijn ook Tan Tien verbindingen bovenin het hoofd, het derde oog en het hart. De lagere Tan Tien dient als vergaarbekken voor energie, we vullen het dus op met Levenskrachtenergie en stralen die energie dan doorheen onze energielichamen. We vullen dan de Tan Tien opnieuw aan met de Levenskrachtenergie van overal rondom ons).

Wanneer we de energie die niet onze waarheid is loslaten, en we terug opvullen met de Levenskrachtenergie, dan helpt dit ons te stabiliseren en onze vibratie op te tillen. Hoe meer Levenskrachtenergie we hebben, hoe gezonder we zijn: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. We groeien, evolueren en worden lichter.

Tijdens de maandagse channeling telecalls die ik doe kregen we hulpmiddelen om onze Zielsenergie te versterken. Zoals ik al vertelde in de vorige tekst, is de Zon een krachtige energiebron. In de telecalls werd ons getoond hoe we een gestadige stroom van Zon-energie door de poort van de lichttempel brengen in de 6de chakra (3de oog), en hoe we die dan laten naar beneden stromen, in onze Tan Tien.Terzelfdertijd brengen we energie naar boven vanuit de Aarde (onze Aardesterchakra) in onze Tan Tien, en brengen we de Scheppingsbron-energie vanuit de kosmos (onze Zielesterchakra) naar ons energieveld in onze Tan Tien. We vibreren deze versmeltende energieën met onze zielsvibratie. We kunnen dit in een oogwenk doen. Wanneer je hiermee wil spelen, werk dan met je intuïtieve aandacht en exploreer wat er gebeurt in je Tan Tien. Dit energiecentrum is een interdimensionaal portaal, net zoals de zon dat is. Er zal daarover in de nabije toekomst meer informatie komen.

Het Goddelijke Mannelijke

Lang hebben we gefocust op het Goddelijke Vrouwelijke, en liefde en healing gebracht op de dichtheid die de stroom van de Vrouwelijke energie onderdrukt heeft. Nu is de tijd om de Vrouwelijke energie, die donker en mysterieus is, te vermengen met de kracht en het licht van de Goddelijke Mannelijke energie. Dit is waar de Zonne-energie in het verhaal komt – we kunnen die oproepen om onze intenties te energetiseren, zodat we onze intenties in actie kunnen zetten in het fysieke. Er is zoveel verdriet rond de Goddelijke Mannelijke energie, die uit zijn natuurlijke stroom werd gedwongen, net als de Goddelijke Vrouwelijke. De mannelijke energie heeft een sterk emotioneel element, maar werd tot kracht gedwongen. De vrouwelijke energie is krachtig en werd tot emotie gedwongen. Beiden komen terug in een liefdevolle harmonie in ieder van ons.boom-ren

Al deze informatie wordt nu in ons geïntegreerd. We hoeven niet harder te proberen of hard te werken, of alles te over-denken of te visualiseren. Het energiespel dat nu hier wordt getoond kan in een ogenblik gedaan worden en onderhouden door intentie. We zijn Meesters die ontwaken uit een erg beperkende droom. We rijzen op, rusten dan en integreren, en rijzen dan opnieuw op. We rijzen op tot de volheid van ons wezen, waar we onze authenticiteit kunnen uitdrukken door de energie van onze talenten te laten stromen.

Laat ons geduldig zijn met onszelf en vriendelijk voor mekaar.

De Mensheid rijst op


Ik hoorde een hemels koor de vorige nacht toen ik buiten naar de hemel zat te turen, omhuld door een krekelsymfonie. Ik hoorde flarden gezang dat naar me toekwam op een etherisch briesje. In mijn innerlijk oog kon ik wezens van licht zien. Ze zagen eruit als engelen. Het was mooi en troostrijk, en dan besefte ik dat dit koor altijd zingt. Het zijn wezens uit een hogere dimensie en hun muziek…hun lied brengt de liefdesfrequentie over. Hun lied is als een koele adem op een wonde. Ze zijn altijd bij ons. Dit koor hapert nooit en via de vibratie van hun bovendimensionele frequenties helpen ze de wonde van de Mensheid te healen.

We rijzen op tot liefde. De weg naar verlichting is het pad van liefde. Het begin van dit pad is onszelf lief te hebben.

Gelukzaligheid en zegeningen voor ieder van jullie…

Nancy Leilah Ward www.soultransitions.com

Vert. Fran Tielemans

3 REACTIES

  1. Wat een mooie tekst! En Ka, je bent zeker niet de enige, ik herken wat je schrijft. Zowel in mijzelf als in mijn omgeving ervaar ik regelmatig dit wankelen en zoeken naar evenwicht. Soms wil ik dan het liefste even wegkruipen en wachten tot de storm weer is gaan liggen.

  2. Hoe herkenbaar. Afgelopen dinsdag heb ik ervaren hoe ik volledig uit mijn energie ben geklapt. Ook ik ervaar een rollercoaster. Ik wankel en vind het in periodes moeilijk om me te verenigen met de nieuwe energie. Of ben ik dan de enige?

  3. Mooi gezegd en uitgelegd. Ik zit momenteel -net als vele anderen wellicht- ook in een roller coaster van energie en transformaties en berichten als deze bevestigen mij keer op keer dat ik helemaal op mijn ‘padje ben’ 🙂
    Dank voor plaatsing!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in