Niet willen bestaan…
Samen ontstaan, de band die voor altijd is aangelegd. De eeuwige speurtocht naar de ander. Het gevoel niet compleet te zijn, zoekende te zijn naar iets wat niet gevonden wordt. Eenzaamheid en zielenpijn ervaren. Het gevoel hebben niet te willen leven, niet te willen bestaan. Niet geboren willen worden, waardoor de geboorte met veel pijn, moeite en traagheid plaatsvindt. Dit voor zowel moeder als kind.

Angst om achtergelaten te worden

Bang zijn om alleen achtergelaten te worden, bang om alleen achtergelaten te worden in het donker en vooral op jonge leeftijd bang zijn achtergelaten te worden in het water (de zee of het zwembad). Dit herinnert namelijk aan de tijd in de baarmoeder. Het geluid van het water in combinatie met angst heeft dezelfde resonantie. Vooral het geluid dat het water produceert wanneer er beweging is, werpt terug naar een tijd van samenzijn in de baarmoeder die vervolgens abrupt is gestaakt. Allemaal confrontaties die de herbelevenis van het alleen-zijn oproepen.

Hechtingsproblematieken

Je een buitenbeetje voelen, geen samenhorigheid en herkenning ervaren met andere kinderen. Zelfs ten opzichte van eigen zussen en broers het gevoel te hebben totaal anders te zijn. Geen hechting kunnen realiseren. Moeite hebben om mensen en onoverzienbare situaties te vertrouwen. Een haat-liefderelatie te hebben met je eigen verjaardag en deze vervolgens voor je gevoel niet lang en vaak genoeg kunnen vieren. Bekend zijn met enorme verlatingsangst. De plek die het meest veilig zou mogen zijn, de baarmoeder, juist als de meest onveilige plek hebben ervaren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Drang naar erkenning, prestatiedrang en ongeduld

baarmoeder-poort-Heeft je geboorte zelfs nu nog invloed op je?

Een hele sterke wil hebben. De drang voelen om alles uit het leven te willen halen. Een enorme prestatiedrang en drang naar erkenning hebben. Boos worden als anderen niet snappen waar je het over hebt. Kwaad worden wanneer je niet serieus genomen wordt. Weinig geduld te hebben. Vrij snel verbanden kunnen zien. Zeer oplossingsgericht zijn. Niet zo goed kunnen begrijpen waarom er lang vergaderd moet worden terwijl de situatie helder is en de oplossing voor handen ligt. Supersnel afgeleid zijn als het onderwerp niet aanspreekt.

Supergevoelig zijn

Super gevoelig zijn. Hoogsensitief zijn. Situaties en mensen snel kunnen doorzien. De intenties van mensen al op jonge leeftijd doorhebben. Energieën kunnen voelen en op basis hiervan handelen. Het overlijden van iemand in de naaste omgeving tijdens de jonge jaren als iets heel overweldigend ervaren met als gevolg heftige paniekaanvallen. Ook van jongs af aan een metgezel ervaren die samen met jou het leven beleeft en met wie je van kinds af aan gesprekken voert en ondersteuning van ondervindt. Over mediamieke gaven beschikken. (Meer hierover in mijn upcoming artikel!)

Aangeboren handicap

Geboren worden met een lichamelijke handicap, waarvan een gedeelte van een lichaamsdeel niet volledig gevormd is, maar slechts voor de helft aanwezig is.

Eigenaardigheden

Tegelijkertijd bijzondere eigenaardigheden hebben, bijvoorbeeld kledingstukken en accessoires op een bepaalde manier dragen. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om een mannenhemd te dragen. Ik draag mijn horloge standaard rechts. Of een haarscheidingslijn op een bepaalde manier willen dragen. Vaak zowel de rechterhand als de linkerhand goed kunnen gebruiken en met beide handen kunnen schrijven. Veelvuldig in de wij vorm spreken terwijl je over jezelf hebt.

Het onderbewuste

Het onderbewuste slaat alle gebeurtenissen die we als levende wezens meemaken, op. Vanaf het ontstaan hebben we een bewustzijn en kunnen we voelen en ervaren, ook al zijn we nog zo jong, bevinden we ons in de baarmoeder en zijn we nog niet geboren. Alles wat het levende wezen ten tijde van het ontstaan, de zwangerschap, de geboorte en daarna meemaakt wordt opgeslagen en heeft gevolgen voor de verdere ontwikkeling als mens. Dit impliceert ook de opgelopen trauma’s zoals onder andere het verliezen van een tweelingbroer of tweelingzus of een moeilijke geboorte meemaken. Zolang er geen bewustwording hierin plaatsvindt zal er hinder ondervonden worden in de verdere ontwikkelingen en het leven van het desbetreffende individu.

Bewustwording

Ieder die bekend is met de thematiek van dit artikel zal op een gegeven moment in het leven tot het besef komen dat hij of zij onderdeel is van een tweeling of meerling waarvan hij of zij alleengeboren is. Je onderbewuste heeft dit altijd geweten. Het treedt in het bewuste op door in aanraking te zijn gekomen met informatie hierover of bij het beschikken van een ruimer bewustzijn waarbij het zich aan je aandient en er bevestiging komt over het innerlijk weten wat je altijd hebt gehad. Dan is de bevrijding daar en kan je starten met het accepteren en verwerken dat je dit hebt meegemaakt.

Door het verzamelen van meer bewustwording hierover ben je beter in staat te kunnen begrijpen waarom je op een bepaalde manier reageert, waarom je moeite hebt met bepaalde zaken, waarom er bepaalde blokkades ontstaan zijn en je bepaalde keuzes gemaakt hebt. De mogelijkheid dient zich dan ook aan om een bewuste keuze te maken om heling te laten plaatsvinden zodat je verder kunt en bewust kan kiezen hoe je jouw leven verder vorm wilt geven. Het leven biedt de nodige uitdagingen, maar het valt en staat met hoe je ervoor kiest om ermee om te gaan!

Daarnaast kan tegenwoordig vanwege de technologie, meer kennis en informatie over alleengeboren tweelingen in een veel vroeger stadium onderkend worden dan 40-60 jaar geleden. Waar toen de moeder geconfronteerd werd met een heftige bloeding tijdens de zwangerschap en men vervolgens vol spanning moest afwachten of er nog sprake was van een zwangerschap, kan men nu dit met een echo traceren. Ook in de placenta zijn hiervan bewijzen te vinden. Bovendien wordt er tegenwoordig meer onderzoek naar gedaan en zijn er verschillende boeken die informatie hierover verstrekken en therapeuten die dit onderwerp als specialisatie hebben.

Omwenteling

Ik ben zelf bekend met deze materie. Het was een lange zoektocht, ik weet wat dit met je doet en tegelijkertijd, kan ik het na mijn verwerking van het verleden, als een zegen zien. Onderdeel te zijn van een tweeling. Het is een bijzondere band die verdergaat dan de dood. Al de ervaringen die ik hiermee heb opgedaan hebben in de positieve zin mede bijgedragen tot de persoon die ik nu ben. Daar ben ik dankbaar voor en ik ben supertrots dat mijn overleden tweelingbroer nu een van mijn gidsen mag zijn.

Ter ere van jou Jean-Carlo, voor altijd samen……

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in