Een tweelingvlam realisatie
Leestijd: 3 minuten

Sinds de tijd dat we geboren zijn, lijkt het alsof de zoektocht begint om onze partner of die beduidende ander te vinden die ons leidt naar een niveau van volmaking in onszelf. Het is alsof we voorgeprogrammeerd zijn eenheid te zoeken met ons bestaan, en velen van ons kiezen ervoor dit te doen door het vinden van een partner

We beginnen het spel met onze ogen wagenwijd open en ons hart vol van vitaliteit en hoop. We voelen ons tot bepaalde dingen en bepaalde mensen aangetrokken, en op onze reis kiezen we ervoor onszelf niet af te vragen waarom. We treden in verschillende relaties gewoonlijk zoekend om enige vorm van liefde te vinden door de andere persoon, door verbondenheid beginnen we onze passie te ontdekken, onze intimiteit, onze angsten en onszelf. De jaren gaan voorbij en we zijn nu rijk aan ervaring.

Nieuwetijdskind.com-tweelingvlamIn een bepaald opzicht nemen we pijn waar door onze keuzes, we voelen dat iemand ons in de steek heeft gelaten of we lieten onszelf in de steek. Later realiseerden we de kansen die deze ervaringen veroorloofden maar gedurende de onderdompeling in de emoties van ‘dat’ moment was het grotere plaatje nog niet te zien. Onze emotionele ervaringen met anderen leiden ons naar nieuwe keuzes en nieuwe veronderstellingen over wat we werkelijk willen, welke relatie we echt willen manifesteren. Sommigen besluiten zich terug te trekken naar de veiligheid van het zelf, anderen worden enigszins cynisch en afgestompt, en sommigen kiezen ervoor te blijven leren in liefde, zichzelf te transformeren door elke ervaring. Waarschijnlijk spenderen we inderdaad tijd aan al deze manieren en de ontelbare anderen die we kiezen voor onszelf om te creëren als we op zoek zijn naar heelwording in dit aardse bestaan.

De ervaringen die we tegenkomen kunnen dienen om ons naar onze innerlijke waarheid te leiden. Onze verbinding naar Spirit kan opbloeien onder verschillende omstandigheden (een zegen in vermomming?) We beginnen een nieuwe vrijheid van zelf te verwerven; een liefdevolle en bekrachtigde opvatting van onze gedane pogingen is nu de onze. Onze verbinding met Spirit is nu versterkt, we begrijpen waar de zoektocht om ging. Het was om liefde, zelfherkenning, en eigenwaarde. We maken nu aanspraak op deze dingen door de Goddelijkheid van onszelf, en misschien is dit het dus… misschien is dit ‘taak volbracht’ zogezegd. We weten waar onze liefde uit voortkomt, we beseffen dat de schoonheid die we liefhebben in anderen in feite de herkenning is van de liefde die zij uitstralen uit onszelf komt. Het is het gevoel van liefde waar we verliefd op worden; het is de energie van onszelf, de energie van onze tweelingvlam.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Waar we naar zoeken is niet een wereldse liefde, het is niet van fysieke aard – het is een liefde van het Goddelijke. Het Goddelijke deel van onszelf dat we verkiezen te herkennen in de buitenwereld, de ontmoetingen/vermengingen stromen naar onze eigen Goddelijke dienstregeling en we weten reeds de uitkomst. Allereerst is onze tweelingvlam een energie, net zoals wij zijn… het kan ons bestaan elk moment binnenkomen, door iedereen of wat dan ook, het kan een moment gedeeld worden of een leven lang en in alles daartussen. Maar hoe dan ook, één ding is zeker, je zal weten wanneer je aangeraakt wordt, je zal foutloos weten dat de energie in wezen jij zelf bent.Nieuwetijdskind.com-tweelingvlammen-Een tweelingvlam realisatie

Je weet wanneer je voor de ontmoeting gekozen hebt; je weet zelfs hoe je voor de ontmoeting gekozen hebt. Het is allemaal precies zoals je het wilde. Is dit niet de perfectie in beweging? Het lijkt dat het nu tijd is dat wij als een collectief er voor kiezen ons weer te herenigen met elkaar. Sommige hebben reeds hun tegenhanger ontmoet en voor hen zijn er vele zegeningen. Anderen kiezen er voor zichzelf in veelvoudige vormen te ervaren en zoals altijd is dit geldig, sommige hebben het zelf gevonden en daarom gekozen niet verder te zoeken, terwijl anderen uit een ‘incubatie periode’ komen, waarin ze voorbestemd zijn het zelf te confronteren, de meest zuivere natuur van hun wezen. Velen zijn hier om de laatste fases te helen, om hun wezenlijke schoonheid te herkennen voordat ze de keuze maken het in een ander te herkennen. De grondslag is gelegd, wanneer je deze keer ontmoet, is de samensmelting er een van balans en verruiming.

De beschrijvingen van deze ‘tweelingvlam’ reis zijn een unieke interpretatie van deze Eenmans ervaring. Iedereen wordt uitgenodigd ermee in te stemmen of niet, maar de basisregel blijft dat voordat we werkelijk kunnen herkennen en samengaan met de liefde en de Goddelijkheid van een ander, we eerst deze kwaliteiten in onszelf dienen te herkennen.

Paul Fairman

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

4 REACTIES

 1. Mooi stukje! Vind het altijd erg fijn om over dit soort onderwerpen te lezen. Vind het alleen wel wat verwarrend, althans zo ervaar ik het dus, om te lezen over al die verschillen. Tweeling-Zielen, Tweeling-Vlammen, dan las ik laatst, ook overigens op deze site, iets over Tweeling-Stralen. Het is me niet helemaal duidelijk eigenlijk wat nu precies het verschil is tussen al deze vormen. En is dat er überhaupt wel?

  Als iemand die dit leest hier iets meer over weet en de zin en de tijd heeft om het één en ander uit te leggen, dan hoor ik het graag! 🙂
  (Kan natuurlijk altijd nog googelen..)

  Liefs, Susanne

 2. Dit vond ik heel prettig om te lezen, mooi stukje! Vooral van deze zin “Het is het gevoel van liefde waar we verliefd op worden; het is de energie van onszelf, de energie van onze tweelingvlam.” werd ik heel warm en blij van binnen omdat ik het “gevoel” erbij zo goed ken! 🙂

  Dank voor het plaatsen.

  Groetjes Peggy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in