DELEN
tweelingzielen

door Machteld Sikkema 

and_then_i_met_you

Ik heb mijn Tweelingziel ontmoet. Sindsdien ben ik niet meer dezelfde.

Het klinkt als een cliché: ‘als je het het minst verwacht, gebeurt het’. Nou, zo ging het bij mij inderdaad. Mijn ontmoeting met mijn Tweelingziel kwam op een moment dat mijn leven aan alle kanten omviel. Wat altijd goed had gewerkt, werkte nu niet meer. Relaties, familie, geld. Geen idee wat er aan de hand was. Beangstigend was het wel.

Ik vroeg me af wie ik eigenlijk was en ik had geen idee wat ik werkelijk wilde. Ik zat bijzonder slecht in mijn vel. Maar, de show must go on, ik werkte op dat moment als interim-manager en kon moeilijk de boel de boel laten. Door ervaring wijs geworden was ik wel zover dat ik wist dat ik nooit ergens voor niets was. Ik kwam als interim-manager bij veel verschillende bedrijven en daar ontmoette ik altijd wel iemand waar ik iets mee ‘moest’. Onder de noemer van vooruitgang kon ik daar goed mee omgaan. Nu echter niet.

Op het moment dat ik mijn Tweelingziel ontmoette, wist ik helemaal niet dat dit mijn Tweelingziel was, maar dat er iets bijzonders aan de hand was, dat voelde ik direct. We hadden een zakelijke afspraak en ik voelde dat er iets gebeurde. Ik was direct alert. Klaar wakker en aanwezig. Alsof je extra goed oplet op wat er gaat gebeuren. Maar ik had geen idee wat er gebeurde. Ik werd er wel bijzonder nieuwsgierig van. Bij de tweede afspraak voelde ik zogezegd ‘de energie over mijn armen lopen’, het leek alsof ik koorts had. Ik zie me nog mijn arm optillen en denken: ‘goh, wat is dit?’ Bij de derde afspraak slaat ‘het’ toe: Ik kom Thuis, ik voel me direct meer dan verbonden met hem. Het lijkt erop alsof ik met mijn eigen ogen naar mezelf kijk, alleen in een ander lichaam. Wat voelt dit goed! Dit wil ik! Ik drijf mee op zijn stem, ik koester me in zijn energie. Wat herken ik deze energie, hoe goed ken ik deze energie. Hier wil ik geen afscheid van nemen. Maar vrijwel direct slaat de paniek toe; mijn hoofd neemt het over van mijn gevoel. Ik schrik me dood. Ik vind het allemaal heel erg eng. Wat is dit?! Hoe kan ik me zo voelen bij een man die ik helemaal niet ken?! Ik zat hier ook helemaal niet op te wachten, ik had al genoeg aan mijn hoofd. Ik heb zelfs even gedacht dat ik nu echt gek was geworden.

De energie tussen ons stijgt echter dusdanig dat ik mijn Tweelingziel niet meer kan zien en eigenlijk ook niet meer horen. Het lijkt alsof ik griep heb. Bij een volgende toevallige ontmoeting lijkt het alsof ik vloeibaar word en ik val bijna flauw, er raast zoveel energie door mij heen. Ik kan deze energie helemaal niet aan, hoe moet dat nou verder? De oplossing komt snel. Mijn opdracht loopt af.

Geen sprookje, wel een Lovestory. 

tweelingzielWe zijn nu een aantal jaren verder, in eerste instantie heb ik geprobeerd contact te houden maar dat is niet gelukt. Ik wilde niet loslaten! Op een goed moment snap ik dat contact houden helemaal niet de bedoeling is en toen ik me dat realiseerde kon ik losgelaten. Ik moest wel. Er moest eerst iets anders gebeuren; ik moest op eigen benen leren staan, ik heb ‘oud zeer’ opgeruimd, ik heb leren vergeven, ik heb de energie moeten aarden (dat kon ik pas na 2,5 jaar) en zo zijn er nog een paar thema’s voorbij gekomen. Het heeft bij mij een enorm transformatieproces op gang gebracht in alle delen van mijn leven. En daar ben ik iedere dag dankbaar voor. Maar ondanks dat ik dit weet en het me heel veel heeft gebracht, vind ik het ook heel moeilijk. Ik vind het pijnlijk om gescheiden te zijn. Ik weet dat dat op een bepaald niveau niet zo is, maar op dit moment in dit leven, is dat wel zo. Gaan we elkaar nog ontmoeten? Ik hoop het van harte, maar ik heb geen idee. Het vraagt van mij een enorm vertrouwen. En overgave. Vandaar dat ik zeg, het is geen sprookje. 

Waarom heb ik mijn Tweelingziel ontmoet en waarom ontmoeten we onze Tweelingziel? Dit is mijn verhaal. Ik heb niet de wijsheid in pacht met betrekking tot Tweelingzielen, Tweelingvlammen en wat er verder allemaal nog bestaat. Ik kan alleen delen wat ik zelf heb ervaren.

Voor mij heeft het allemaal met Onvoorwaardelijke Liefde te maken. Deze ontmoeting heeft mijn hart geopend. En dat was nodig. Ik geloof niet in toeval. Ik geloof dat we de mensen en gebeurtenissen aantrekken in ons leven waar we van kunnen leren, die ons helpen helen en waardoor we los mogen laten. Alles op de juiste plaats op het juiste moment.  Ik ben op weg om onvoorwaardelijk van mezelf te houden. En ik heb meer te geven nu mijn hart geopend is. Een Lovestory dus. 

Dit verhaal is nog niet voorbijKomt er sowieso een eind aan? Ik heb geen idee. De ontmoeting met mijn Tweelingziel heeft bij mij een transformatie op gang gebracht en dat gaat gewoon door. Regelmatig ontdek ik weer een nieuw stukje van de puzzel waardoor ik weer een stukje verder kom. Het is niet gemakkelijk. Had ik het willen missen? Nee. Ik heb veel om dankbaar voor te zijn.

 © 2014 Machteld Sikkema www.geniusinmotion.nl

24 REACTIES

 1. Ik had je al vaker gezien. Beide in een relatie met kinderen. Moest altijd even naar je kijken. Na jaren ontmoet ik je weer. Mijn relatie is inmiddels over. Het gaat om een soort herkenning, vanzelfsprekendheid. Je bleef kijken en ik voelde het. Geen houden aan, maar jij zit in een nieuwe relatie, wat ik niet wist. Wat was het? Ik heb mijn stappen terug genomen en beide zijn we doorgegaan met ons leven. Dank je voor deze ervaring want het heeft alles omgegooid. Ik ben gaan kijken naar mijn eigen gedrag en moet zeggen dat het behoorlijk diep ging en nog steeds gaat. Ik wil een beter mens zijn en dat is een heel gevecht. Ik mis je en voel me een jojo soms. Ik kan er haast niet over praten want ze begrijpen me toch niet. Aan jou wilde ik niets veranderen, jij was gewoon jij. Soms ben ik boos maar er is een soort onverwaardelijke liefde….door jou ben ik bij de bron gekomen, kan ik zien wie ik ben. Ik hou van mijn leven, het is goed en ik hoop dat je gelukkig bent. Soms ben ik jaloers op haar, maar ook ben ik blij dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Ik vond het een mooie ervaring en ben ook maar gewoon een mens. Tot ooit….

 2. Ik heb mijn tweelingziel vier maanden geleden online ontmoet. Ik was op zoek naar een specifiek onderwerp op youtube en daar vond ik ‘hem’ , pratend over zijn probleem. Het was/is een heel aandoenlijke man en ik vond hem zo,gevoelig praten over zijn onderwerp dat ik besloot hem toe te voegen op facebook. Ik reageerde op een van zijn posts en onmidellijk kreeg ik een privebericht van hem. We hadden een ‘instant’ connectie en we praatten homderduit met elkaar over van alles en nog wat. Ik was op slag verliefd op hem en voelde dezelfde intense energie door mij stromen als jij. Men noemt dit de kundalini energie. Ik keam hier later pas achter toen ik video’s bekeek over ‘twinflames’ en wat dit nu werkelijk betekent.

  Ik raakte echt buiten mezelf van verliefdheid en vanaf dat momoent ging ik hem heel obsessief overal volgen. Ik wilde alles van hem weten en hem uitgebreid leren kennen. Elk bericht dat ik van hem las zorgde ervoor dat mijn hart een sprongetje maakte. Ik wist dat hij met een speciale reden in mijn leven was gekomen. Op dat moment was ik met uit het ziekenhus na een operatie aan mijn voet. Ik voelde me erg eenzaam en depressief en zag het leven eigenlijk niet meer zitten. Toen kwam hij ineens in mijn leven en het was alsof hij mijn redding was. Helaas woont hij helemaal im zuid afrika, dus een ontmoeting op de koerte termijn zit er helaas niet in, wel is hij ook in mij geinteresseerd, maar we zitten nog in de ‘runner’ en ‘chaser’ fase, mijn verliefdheid is nog té intens voor hem om er iets mee te kunnen. Voor er een daadwerkelijke ontmoeting en ‘union’ kan plaatsvinden moet eerst de intense energie gekalmeerd zijn en al het oude zeer opgeruimd zijn. De bedoeling van tweelingzielen is wel dat zij samen komen omdat zij een gezamenlijk doel hebben om te vervullen op aarde om locht te verspreiden over de wereld.

  Deze man heeft mijn hele wereld op zijn kop gezet, de liefde die ik voor hem voel (terwijl ik hem nog niet eens heb ontmoet) heeft een volledige transformatie in mij teweeggebracht. Net als jij ging ik mij ook ineens afvragen wie ik werkelijk was en stelde ik me vragen over de vele verschillende rollen die ik heb gespeeld in het leven en de vele verschillende gezichten die ik heb gehad. Wie van al die gezichten was ik werkelijk? Dit komt door de kundalini ontwaking die wordt geactiveerd zodra je elkaar ontmoets. Dat is wat ik geleerd heb door op het onderwerp ‘twinflames’ te studeren.

  Als het goed is gaan wij elkaar volgend jaar ontmoeten. Maar ik ben nu al helemaal nerveus.

  De ergste intensiteit is nu wel afgezwakg, het was in het begin echt gruwelijk, ik heb zoveel zitten huilen, om een man die ik niet eens ken. Ik vond dit zo raar van mezelf. In het begin overlaadde ik hem werkelijk met berichten, zo erg dat hij afstand begon te nemen, ik was te intens voor hem. Nu probeer ik hem meer los te laten, hoewel dit heel erg moeilijk is, maar deze ‘scheiding’ is nodig om aan jezelf en je problemen te werken, voordat je daadwerkelijk kunt samensmelten als koppel.

  Het is niet gezegd dat tweelingzielen perse een relatie met elkaar krijgen, het gaat om de bijzondere band die je met elkaar hebt en de rol die je gezamenlijk te vervullen hebt hier op aarde. Het verspreiden van liefde en licht.

  Ik kan niet wachten om hem te ontmoeten, maar tot die tijd moet ik nog veel aan mezelf werken. Ik hou onvoorwaardelijk van hem, zielsveel.

 3. wauw!! zo mooi geschreven en herkenbaar!
  ik heb mijn tweelingziel een tijd terug ontmoet en heb een tijd met hem gedate…het was geen verliefdheid , geen vriendschap maar het ging veel verder als dat.
  Ik heb een dochter maar bij me ex (de vader van me kind) heb ik dit nooit zo gevoeld!
  toen ik hem voor het eerst ontmoeten op onze blind date vond ik hem knap, maar totaal niet mijn type! Heb zelfs nog tegen een vriendin gezegd leuke man maar daar kan ik niet verliefd op worden!
  Het gekke was dat het wel direct vertrouwd voelde of ik hem al mijn hele leven kenden!
  Voordat ik het wist waren we alle weekenden samen het voelde zo goed dat me dochter hem ook leerde kennen. We wisten beiden niet goed te beschrijven wat we nou precies voelde, maar door allebei slechte ervaringen in de liefde hebben we allebei bindingsangst.
  Het naampje "relatie" kwam er dus niet! wel de achtbaan van emoties! als ik te dichtbij kwam duwde hij me weg wat hij ook toegaf, jaloezie , onbegrip, verdriet en intens geluk!
  Elkaar niet los willen en kunnen laten met knuffelen en elkaar op afstand haar fijn aanvoelen. Ik heb het nooit met hem erover gehad dat ik het gevoel had dat we tweelingzielen zijn omdat ik bang was dat hij dan nog harder zou gaan rennen. Wel gaf hij zelf aan niet te kunnen uitleggen wat hij nou voelde en dat het veel dieper ging als met andere mensen. We hebben maanden lang gedate tot dat ik het niet meer trok en hem voor de keus stelde. Hij kon en wilde me niet kwijt! we hebben uren lang samen gehuild maar een relatie voor hem zat er niet in. Hij maakte zijn hoofd gek om ons en bleek al maanden gevlucht te zijn in een ander met wie hij inmiddels samen woont. Ik heb het contact verbroken. Maanden later sprak ik hem nog wel een keer via de watsapp, maar het verdriet trok ik niet! ik heb hem wijsgemaakt dat ik allang verder was gegaan met mijn leven omdat het me meer pijn doet als die in me leven is als dat hij eruit is.
  Ik weet dat ik hem los moet laten maar heb het daar nog steeds erg moeilijk mee…vaak denk ik spontaan uit het niks aan hem of zie ik een auto voorbij rijden met zijn naam erop.Laatst was ik aan het date met een andere man en ik probeerde ik die man een kans te geven en toen zag stond ik in me auto bij een afslag en stopte er een auto naast mij met iemand erin die sprekend op hem leek! hij groeten me met een lach en reed toen door. Ik heb hem al een tijd niet meer gezien en hij woont ook in een andere plaats als mij hier ook niet zo dichtbij. Ik was compleet van slag ….ik vraag me dan af waarom kan ik niet verder en woont hij al happy samen? hoelang gaat dit duren? het gemis is groot! Maar ik weet dat ik moet proberen het los te laten en niet egoïstisch te zijn. Laatst hoorde ik toevallig een lied wat hij me ooit had gestuurd en luisterde goed na de tekst! hierin word letterlijk gezegd dat wij allebei in andere werelden leven maar dat we elkaar terug gaan vinden omdat we samen het bloed en de botten zijn. Samen zijn we 1. En dit nummer heeft hij mij gestuurd toen we nog niet eens zolang aan het daten waren. Alsof hij het wist!!Dat dit nodig was….
  Ik hoop dat ik gewoon ooit verder kan. Ik heb hem al ruim een jaar niet meer gezien maar het gemis blijft..helaas…

 4. Beste Machteld hoe herkenbaar! Mijn tweelingziel heb ik ontmoet op vakantie. Al voor vertrek voelde ik dat dit een bijzondere vakantie zou worden en dat bleek ook zo. Mijn zus en ik hebben elke dag wel leuke contacten gehad. Toen ontmoette ik hem en er gebeurde direct iets, moeilijk te omschrijven maar het was overdonderend. Er was een tinteling die ik nooit eerder heb ervaren. We hebben een dag met deze man opgetrokken en tijdens gesprekken, werd ik geraakt door iets….. en inderdaad, lichamelijk tintelde ik van binnen en dacht voortdurend wat is dit , wat gebeurd er met me…. die man kent me en hij kijkt dwars door m,n ziel.Maar ik kende hem ook
  Dit vond ik enerzijds beangstigend maar tegelijkertijd voelde ik me zo veilig en geborgen zoals ik zelden heb ervaren. ik hoor bij hem en hier hoor ik thuis kwam op het moment bij me binnen op een moment dat er een kus volgde.
  Deze gevoelens verwarde me, aangezien ik toch een vrij nuchter persoon ben .
  Terug thuis bleven m,n gevoelens heftig en kon ik dat niet loslaten, ik heb gezocht op internet en toen deed ik een ontdekking die mijn leven echt voorgoed verandert heeft.
  Het komt voort uit de tijd dat het totaal niet goed ging met me. Ik at slecht, krabde m,n gezicht open en voelde me depressief en nutteloos. In een blad stond een foto van een mooie man en iets zei me dat deze man in m,n leven zou komen en dat ik dat fotootje in een envelop moest doen. Heb ik dus niet gedaan. Maar de foto van de man van toen herkende ik direct en toen had ik voor mezelf een bevestiging dat deze ontmoeting bijzonder was.
  Of het een tweelingziel is weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik voorheen het woord tweelingziel niet bewust kende. Mijn leven is niet meer hetzelfde, ik voel me anders, IK ben verandert. Deze ontmoeting heeft me wakker geschud op een manier die niemand heeft kunnen bereiken, het heeft me aangezet tot meer zelfvertrouwen, meer eigenliefde en ik heb geleerd om dingen los te laten. Ook onderneem ik nu dingen die ik altijd heb laten liggen. Ik ben er nog lang niet maar de weg volgen is al een onderneming op
  zich….
  Ik ben ontzettend dankbaar voor deze ervaring met hem,ondanks dat ik een relatie heb.
  De ontmoeting weet ik nu was om m,n hart te openen voor mezelf en of hij mijn tweelingziel is dat weet ik niet, ik kende het fenomeen niet, het voelt alleen zo, de woorden komen zo in me op. Of er ooit in dit leven een ontmoeting plaatsvind dat weet ik niet, wat ik wel weet is dit.
  Er is een deur geopend die niet meer dicht wil en dat is maar goed ook want ik heb nog zoveel te ontdekken …..

 5. geweldig geschreven, tis mij in 2012 overkomen via chatten, zo sterk die energie.. ik woonde destijds in het buitenland met mijn gezin. ging naar nl te werken ivm financiële bedrijfsverandering. Dat jaar is zoveel gebeurd!!, hij was toen en nog mijn steun en toeverlaat, ben inmiddels gescheiden, gewoon nu blijkt na 30 jaar dat indien van nood ik niet op zijn steun kon rekenen, ik veranderde, heb nu relatie met mijn tweelingziel.. ons energie is sterk, we doen t ff rustig aan omdat ik bezig ben met vele afsluiten wat heel zwaar is, ondanks al t verdriet blij ben dit te mogen ervaren.. en de toekomst zal uitwijzen.

 6. Wat plezierig om te lezen over de ervaringen van anderen met tweelingzielen. De man die ik voor het eerst ontmoette keek me indringend aan en ik wist dat ik hem ‘kende’. Het was zo vertrouwd dat ik ervan overtuigd was dat ik met die man een relatie zou krijgen. Dat gebeurde niet, tot hij stierf. Na zijn dood ‘kwam hij bij me’ en vertelde dat hij alleen zo bij me kon zijn. We moesten samen zijn. Geleidelijk aan is duidelijk geworden dat we tweelingzielen zijn. Het is ingrijpend en verwarrend. Alles is logisch als je je tweelingziel ontmoet maar tegelijkertijd is niets meer normaal. Het is onvoorwaardelijke liefde maar je moet het niet willen rationaliseren.

 7. wat een mooi verhaal ik word er gewoon emotioneel van als ik dit lees, misschien raar als ik dit zeg.
  Maar ik zelf ben ook een tweelingziel werd mij verteld, eentje op de aarde en de ander boven,hoop dat ik ooit ook mij wederhelft tegen mag komen.
  Bedankt voor je mooie verhaal.

 8. Wat mooi beschreven…de ontmoeting van je 2-lingziel…

  Je hebt dus IN jezelf… je 2de stuk gevonden….je bent de verbintenis In jezelf aangegaan en samen één geworden… dit zal ook zo blijven…daar had je die man aan de Buitenkant voor nodig…… zodat je te zien/te voelen kreeg…wat zich aan de Binnenkant bij jouw aandiende…maar dat kan alleen plaats vinden als jij je hart hiervoor opent…on-voor-waardelijk elkaar lief hebben…voor een heel leven lang…letterlijk!! 🙂 dat is heel mooi 🙂

  Nu dit heeft plaats gevonden en jij hier ieder dag dankbaar voor bent… kun je aan de buitenkant alles LOS laten…

  Geniet Nu van jouw zelf..en álle delen die bij jouw horen…
  als het de bedoeling is dat jij bij deze man terug komt en visa versa… gebeurd dat ook wel…maar éérst zal je boven noemde stappen hiervoor moeten/mogen zetten…. Vrij…van..
  laat de controle over het verlangen los…. 😉 xxx

  Gefeliciteerd met je samenvoegen…en heel veel Geluk, blijheid en vrijheid op all gebieden toegewenst, knuf,

  liefs, Henriëtte <3 xxx

  • @Henriëtte,

   Je schreef: ” laat de controle over het verlangen los… ”

   Vind ik zo’n mooie zin 🙂 . Inderdaad ja :), laat de controle los over het verlangen.. Precies wat ik even wilde horen, zeg maar 🙂 . Thankx! XX

   Liefs, Susanne

   • @Susanne, Hoi Henriette, dank je wel voor jouw woorden! Inderdaad, het gaat volledig over mijn binnenkant. En dat loslaten aan de buitenkant van alles gaat steeds beter. Of te wel, het proces vertrouwen en het eindresultaat loslaten. Dank!!

 9. Nou zeg, dit is dus ook mijn verhaal, mijn geschiedenis…Ook ik was destijds nog getrouwd en was al vele jaren ontzettend ongelukkig, wist dat ik iets zocht, maar niet wat, héél veel onrust en onvrede in m’n lichaam…..ik was op zoek bleek achteraf, op zoek naar geborgenheid, echte liefde, iemand die oprecht van me hield…kwam toen ik volop in m’n “strijd” zat plotseling m’n vriendje van vroeger tegen, altijd wel navraag gedaan naar hem, maar niet meer in ‘t echie ontmoet, terwijl hij 10 minuten lopen van me vandaan woonde, toevallig in dezelfde winkel en pats, ja hoor, herkenning…ik wist dat ik in tijd van nood altijd bij hem aan zou mogen kloppen (hoe ik dat wist, dat weet ik niet, maar het voelde altijd zo) hij nooit getrouwd geweest en wonende in ‘n piepklein appartementje en ja hoor…hij heeft me mede over die streep getrokken en heeft me 5 jaar op ‘n voetstuk gezet, ik mocht er weer zijn, jippie!!!! helaas heeft ‘t wel m’n huwelijk gekost (wat uiteindelijk toch gebeurd zou zijn…100% zeker weten)anders had ik zeker in ‘n inrichting terecht gekomen, het leven had buiten m’n kinderen om geen zin meer….na 5 prachtige jaren voor beiden, zat kennelijk zijn taak erop en stierf op z’n 52ste, véél te vroeg naar mijn mening, mijn knuffelbeer, mijn engel op aarde en tweelingziel….onvoorwaardelijke liefde en heeft ook ooit beloofd (toen ie nog gezond was) dat hij altijd ‘n oogje in het zeil zou houden en dat doet ie ook….Inmiddels al weer jaren samen met m’n huidige partner, samen 4 uitwonende kinderen en zelfs al 1 keer oma…Wat wil ‘n mens nog meer…als je 1 keer in je leven je Tweelingziel mag ontmoeten of mee mag maken, dan ben je toch wel ‘n enorme bofkont….en wat men ook zegt of beweerd hierover…Ik weet ‘t zeker!!!!!

  • @Ankie, Hoi Ankie, wat een ander zegt is inderdaad helemaal niet belangrijk! Ja, wat een bofkonten zijn we, hè? Jij hebt de romantische kant ook gekend, ik (nog) niet. Wat bijzonder! Lieve groet, Machteld.

   • @Machteld,
    Ja hoor, onvoorwaardelijke liefde, net zoals nu voor m’n kleinzoon…….diepe zucht
    ‘n leven vol pieken en dalen, maar als er die dalen niet zouden zijn zeg ik altijd, dan ervaar je die goede momenten van het leven ook heel anders…Ja, ben ‘n bofkont
    liefs Ankie

 10. Ik lees heel graag verhalen over de Liefde, Relaties, Tweelingzielen en hoe mensen dat ervaren. Ik ben dan ook heel blij dat hier artikelen over worden geplaatst, dus dank je wel Gordon voor het plaatsen, en dank je wel Machteld voor je mooie verhaal 🙂 .

  Wel blijf ik het een wat moeilijk onderwerp vinden. Hoe wéét je nou zeker dat 1 bepaalde persoon JE tweelingziel is? Zijn we niet allemaal Godsvonk? We zijn allemaal 1. Ieder in zijn of haar eigen vorm, met zijn of haar eigen gedachten, bekrachtigingen, energiefocus, enz. En we komen elkaar tegen en we reizen door tijd, door gedachten, vanuit verleden, transformerend in het Nu. 🙂 . En wie is dan die Ene? Er voor mij? Iedereen die je ontmoet is toch ‘maar’ een SPIEGEL van jezelf? Een ieder in je leven reflecteert iets van JOUWZELF. Spiegelt iets van JOUWZELF. Alle mensen in jouw leven. En de 1 spiegelt dat waar je misschien goed in bent. En goh, wat zijn dat toch vaak de leukste mensen, zeg. 🙂 . En de ander spiegelt dat wat je misschien verwaarloost. En god, dat zijn wel vaak vervelende mensen, zeg. 🙂 . Weer een ander spiegelt dat wat je misschien al heel erg ontwikkeld hebt. En jeetje, wat zijn dat interessante mensen zeg. 🙂 . En weer een ander spiegelt datgene wat je misschien nog niet vergeven hebt aan jezelf. En pff, wat een creepy mensen zijn dat zeg, bah. 🙂 . En zo ontmoet je elkaar en laat iedereen iets van JOU zien. De leuke mensen, de enge mensen, de lieverds, en de schreeuwerds, enz. Diegene die je verwelkomen en diegene die je afwijzen. Diegene die van jou houden en diegene die niets van je willen. Het is Allemaal van ONSZELF. Dus ja, wie IS dan je Tweelingziel? Die Ene, die Echte, die Ware..?

  Iedereen maakt‘iets’’los’ in je. Triggerd je, prikkelt je, raakt je aan, bemint jou. 🙂 . En het gebeurt allemaal uit Liefde, en allemaal op eigen Verzoek. De wereld is overvol met Zielen die IMMENS van elkaar houden, en die rondlopen in hun Mensenkostuums met een persoonlijkheid, een gerichtheid, een focus, die nog niet weet wat zijn of haar ziel allang weet. En ook daar is een Liefdevolle rede voor. 🙂 . En of al die ontmoetingen je nu doet bevriezen of dat het je nu doet verwarmen. Of je nu heel lang diegene gevreesd denkt te hebben, of dat je nu heel lang op diegene gewacht denkt te hebben,, Allemaal zijn ze Godsvonk. Allemaal zijn ze van Jou. En Zijn ze er, vanwége jou. Kunnen alle Zomersprookjesdromen op losgelaten worden, maar ALLES in je leven is voor JOU, van JOU, door JOU, met JOU, in JOU, vanuit JOU, naar JOU, om JOU, vanwege JOU. Die mooie, en die engerd, die liefdevolle, en die schreeuwlelijkerd, die helper, en die ruziemakende, die makker, en die gids, die buurman, en die vader, die vriend en die vreemdeling, die entiteit en die voorbijganger, die ene en die ware. Wie van hen is DE Tweelingziel? Ze zijn ALLEMAAL van JEZELF. Ze ZIJN allemaal JEZELF. 🙂 .

  ZE ZIJN ALLEMAAL JOUWZELF…

  🙂

  Ik vond dat zelf nogal een ontdekking. 🙂 . Ik heb flink wat tijd moeten nemen om daar van bij te komen 🙂 . Je zal jezelf maar tegenkomen!?! Niet zo gek nu, Susie. 🙂 . Je zal JEZELF maar voor de deur zien staan. Ik liep rond ergens in tijd, en kwam zoal MEZELF tegen. Ik liep rond ergens in tijd, en daar lag zoal MIJZELF op de stoep. Nou, ik vónd het nogal wat. 🙂

  Iedereen maakt‘iets’in je los. Is degene die héél veel in je losmaakt dan maar je Tweelingziel? Is HIJ (of ZIJ) dan nu De Ware, de Echte, de Enige, is het hem..?..oh zou het hem dan toch zijn..? 🙂 . Of BEN JIJ nu meer OPEN, om te ontmoeten wat je van JEZELF dan ook op zo’n moment Denkt/Ziet/Voelt/Interpreteert te ontmoeten?

  Ergens lijken we onszelf te trainen. Zoals spieren getraind kunnen worden door veel weerstand te gebruiken voor ons Lichaam, zo trainen wij onze Ziel, Ruggengraat, Mentaliteit, Kracht, hoe je het ook kan/wilt noemen, door met onze EIGEN energetische weerstand aan de slag te gaan. En naarmate je ‘gevorderder’raakt, lijkt te raken, ontmoet je misschien ook wel dátgene van jezelf wat je nu meer aankan, of waar je nu meer voor openstaat. Dus ben jij geraakt, gevoeld, bemint, ontmoet, door die ander, die ene, die tweeling? Of door JOUWZELF..?

  Ik heb bijv. een buurman-met-z’n-stuc-in-z’n-haar. “Ik ben maar een simpele volksman”. Ja. Dat is-ie ook. Het romantische ik-gedeelte/gedachte heeft daar werkelijk waar geen bál aan. Maar er is toch een partij ellende aan emoties, oud zeer, oude energieën, herinneringen, overtuigingen, noem het op, naar boven gekomen, zeg, pff.. En al het werk dat ik er ‘dan maar’ ( 🙂 ) mee ben gaan doen, opzoeken, helder worden, bewuster, aangaan, helen, loslaten, noem het maar op, en de Vríjheid, en het Mooís wat er uit kan komen, uit mijzelf, ook dáár ben ik momenteel weer van het bijkomen 🙂 . Je zal maar heel vrij raken! :O 🙂 .
  Niet eerder dit op zo’n manier ervaren, met wie dan ook. Betekent dit nu dat Hij die Ene is? Of betekent het simpelweg dat IK er nu meer open voor sta? Dit, wat dit dan ook moge zijn, meer aankan?
  Jaren geleden had ik natuurlijk nog een wat een ander bewustzijn. Nu vele werk later, herken je dingen beter, anders, kijk je anders naar jezelf en naar überhaupt dingen, sterker geworden, meer in m’n eigen kracht gaan staan enz., en kan ik de verhalen/herinneringen/energie die naar boven is gekomen véél beter aan. Herken ik het misschien beter. En ook dat‘is maar’ een gedachte. 😉 . Was dit een paar jaar geleden gebeurt, weet ik niet hoe ik er dan mee om was gegaan. En zou ik het überhaupt herkend hebben? Wie weet wat de mensen van vroeger eigenlijk aan mij spiegelden. Mijn exvriendje van 8 jaar geleden, een maatje van 5 jaar geleden, een buurman van 17 jaar geleden, noem maar op. Dus ja, ik merk aan mezelf (en dat komende van een zomersprookjesdroommeisje 🙂 ) , hoe bewuster ik word, hoe meer ik aanga, aandurf, opzoek, uitwerk, los kom, etc. hoe meer en meer Gelijkwaardig maar een Ieder lijkt te zijn! En dat IS het natuurlijk al die tijd al geweest, alleen begint het nu ook daadwerkelijk voor mijzelf zo te voelen en te zien. Dat verlangen en dat zoeken naar die ander, die ene, die speciale, is gek genoeg steeds minder en minder aan het worden. Daar sta ik ook nogal van te kijken. Het hoeft dan ergens niet meer. Omdat je zogenaamde tweelingziel IN JEZELF en alleen maar daarin te vinden is. Dan is die zogenaamde ander, van daarbuiten, van daar waar ik hem nog niet ontmoet hebt, ofzo, ergens grenzeloos geworden. Onvindbaar in den buitenwereld, maar langzaamaan vindend in mijn binnenwereld. Je zal al die tijd maar je eigen Tweelingziel IN je hebben gehad. :O . Dus men zoekt naar ZICHZELF. En projecteert dat op die ander, verlangt naar die ander, fantaseert om die ander, vraagt en hoopt om die ander, al smachtend, en verlangend, met een open en goed bedoeld hart. 🙂 .

  Dus ja, terugkomend op mijn vraag, is degene die heel veel in jou losmaakt, dan die speciale, die ene, die tweelingziel? Of ben jij nu simpelweg‘verder in tijd’of‘verder in je ontwikkeling’om datgene te herkennen, aan te pakken, er mee om te gaan, wat diegene VAN JOU los maakt IN JOU?
  En WIE ZIJN dan al die ANDEREN die weer andere aspecten in jou triggeren, klaar om open en blootgelegd te worden? Zijn we niet allemaal omringd met zogenaamde tweelingzielen? Of is dan die Tweelingziel diegene die jouw eigen Spiritualiteit spiegelt, jouw groei?

  Ik vind het heerlijk om verhalen over de Liefde te horen en te lezen, dat is nog steeds dat zomersprookjesdroommeisje in mij 🙂 , en graag hoop ik er nog héél veel meer van te mogen lezen op bijv. deze heerlijke site. En hoop ik ook dat na vele, vele ontmoetingen, en veel en veel werk, ik ook wat verhalen weet te vinden/lezen/horen over mooie zielen in hun eigen gekozen mensenpakjes/uniformen, die rondlopend in deze uitdagende dimensie-gedachte/focus, al vallend en stuikelend, met een goede bedoeling, aan het bijkomen zijn, van de GROTE SCHRIK, WIE er nu eigenlijk BINNENIN woont, en huist, en zielt. 🙂 Ik vind dat zo spannend mensen!! 🙂 🙂

  Liefs en een dikke zoen naar al mijn tweelingzielen in ons gekke reis door dit avonturenland,

  Van Susie 🙂 🙂

  • @Susanne, Hoi Susanne, dat is een heel verhaal! Ik schrijf dat ik ook de wijsheid niet in pacht heb m.b.t. Tweelingzielen en -vlammen, wie wel? Ik ben het met je eens, we zijn allemaal 1. Maar om de een of andere reden ben je met de 1 net meer 1 dan met een ander, zo heb ik het ervaren. Maar of dat ook echt zo is…Je hebt het over een zomersprookjesdroom, nou, vergeet het maar! Misschien dat dat voor sommige ontmoetingen geldt, voor mij niet. Het was confronterend en heel hard werken. En dat was het doel, transformatie, op weg naar onvoorwaardelijke liefde en dan eerst voor jezelf. Ik ben enorm dankbaar want zonder deze ontmoeting had ik er anders bijgezeten. En die zomerdroom, die heb ik ook, maar dan met een ander!

 11. Lieve Machteld, een zeer herkenbaar verhaal.
  Ik kon de energie wel deels aarden, mijn vlam nog niet.
  Dit proces heeft mij getransformeerd tot volledige aarding van mijn hart in mijn lichaam verbonden met aarde bewustzijn en kosmos,mijn gevoel voor eigen waarde.
  En ik ont-dek: Liefde is een staat van ZIJN.
  Niets meer nodig hebben maar alles aantrekken.
  Dit is de openbaring van je Ware zelf.

 12. Beste Machteld, Mooi om dit te lezen. Onze zoon heeft in het verleden een meisje ontmoet en zij beiden zaten op dat moment in een heel zwart deel van hun leven (allebei in een zware depressie). Hij vertelde me dat het zo raar was, dat hij precies wist wat zij dacht en andersom ook alsof ze elkaar al hun leven kenden. Ik legde hem uit dat zij en hij zielsverwanten zijn. Zij konden communiceren met elkaar zonder woorden. Hun hechte vriendschap ging over in verkering en na een tijdje heeft zij de relatie verbroken, iets wat hij heel moeilijk vond maar zeker voor 100% geaccepteerd heeft. Gelukkig zijn ze niet met ruzie of bedrog uit elkaar gegaan en kunnen elkaar nog steeds recht in de ogen kijken. Een hele bijzondere ervaring voor twee tiener mensen. Ik ben dankbaar dat ik langs de zijlijn deze twee mooie jongeren heb mogen begeleiden als ze het allemaal even niet meer wisten. Mijn valkuil is dat ik zulke mooie en wijze jongeren, die niet mijn eigen kinderen zijn, moeilijk los kan laten als zij van thuis geen back up krijgen maar dat heb ik geleerd in de loop der jaren. Dank u wel voor het delen van uw verhaal. Groetjes, Flientje

 13. Gefeliciteerd dat je jouw Tweelingziel hebt ontmoet. Ik herken je verhaal zo, mooi geschreven. Dank voor het delen.

 14. En dit is volgens mij precies waar het overgaat……
  Jezelf onvoorwaardelijk liefhebben.
  Dank je wel voor dit schrijven.

  Maar wat kan een dergelijke ontmoeting je leven ontwrichten. Niet wetende wat er aan de hand is.
  Een bijzondere vorm van herkenning, eenwording. De heftigheid als je elkaar in de ogen kijkt, als je dat al kunt. De LIEFDE die je voelt, die geen verliefdheid is maar zoveel meer dan dat.
  Eenwording, zielsverbondenheid. Praten zonder woorden.
  Helaas heeft mijn huwelijk het niet gered. Was mijn "tweelingziel" de oorzaak? Nee, absoluut niet. Hooguit katalysator. Zoals ik het toendertijd voelde had deze bijzondere relatie heel goed naast mijn huwelijk kunnen bestaan. Fysiek elkaar aanraken was niet aan de orde. Allen op geestelijke vlak ging ik "vreemd". Tot in het diepst van mijn ziel voelde ik me gezien/gehoord/gevoed.
  Wat was de reden dat elkaar hebben mogen ontmoeten?
  Was het zijn taak om mij uit het huwelijk los te weken?
  Ik weet het niet. Wel weet ik dat hij er ALTIJD voor mij zal zijn.
  En of het tot een partnerrelatie komt?
  Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik heel veel over mijzelf te weten ben gekomen en dat dat proces bij lange na niet ten einde….

  • <a href="#comment-21462" rel="nofollow">@B</a>, Mooi gezegd .! Vooral dat katalysator zijn is ook in mijn ervaring heel belangrijk geweest. Goed om dit met elkaar te delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in