Tweelingzielen-als-heilige-3-eenheid

Het lijkt erop dat er momenteel veel gaande is tussen tweelingzielen. Ongeveer twee jaar geleden was dat ook zo. Het komende jaar zal er nog veel gebeuren tussen deze zielsverbindingen. Maar wat nu als er een derde ziel blijkt te zijn? Tweelingzielen als heilige 3-eenheid.

Eindelijk samen?

Wanneer je er beiden nog niet klaar voor bent of wanneer het gewoonweg niet de bedoeling is om samen te zijn, ben je niet samen. Zo simpel is het. Alles verloopt volgens één of ander ‘hoger plan’. Alles is altijd precies zoals het moet zijn. Vanuit menselijke gevoelens en gedachten zal je dat hoger plan niet kunnen doorgronden. Ga dan dus ook niet zitten piekeren, ongeduldig zijn en afdwingen dat er een samenkomst moet zijn. Dat zal je namelijk veel frustraties laten ervaren en zo kom je geen stap verder.

Vertrouw op het grotere plan. Dat wil overigens niet zeggen dat je stil moet gaan zitten en afwachten….;-)

Valkuil

Stap niet in de valkuil dat je denkt dat ‘de ander’ nog veel te leren heeft en dat jij er al lang klaar voor bent. Want dan kan het nog lang duren voordat het inzicht wat er te leren is komt. Zo blijf je juist zelf de energie blokkeren. In de basis gaat het om jouw persoonlijke groei, wat uiteindelijk de evolutie van de ziel creëert. Je tweelingziel is er vooral om je dat te helpen herinneren, en vice versa natuurlijk! Daar hoef je geen ‘relatie’ voor te hebben. Zolang je je ‘op een relatie hebben’ focust, voel je frustraties. Juist omdat de aantrekkingskracht naar elkaar zo enorm is. De verwarring is dat je aantrekkingskracht niet lichamelijk is, maar vanuit je ziel, en in dat enorm grote gevoel is dat lastig van elkaar te onderscheiden. Het is je ziel die door de processen heen wil….

Flow van levenslessen

Blijf je er voor openstellen en ontvang met vertrouwen de lessen welke zich aandienen. Dan blijft het proces stromen. In dat hele proces van levenslessen en groeistuipen ontstaat er een situatie van aantrekken en afstoten. Tweelingzielen die twee jaar geleden een heftig afstootproces hebben ondergaan, hebben de afgelopen twee jaar los van elkaar waarschijnlijk erg veel geleerd. Alhoewel…. los van elkaar…. dat is natuurlijk alleen maar fysiek. In de energie ben je nu eenmaal altijd verbonden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het zou zomaar kunnen zijn dat jullie elkaar komend jaar weer tegenkomen; het ‘hangt in de energie van dit jaar’ om opnieuw de uitdaging aan te kunnen gaan een vriendschap, samenwerking of liefdesrelatie op te bouwen. Maar of dat dit keer wél lukt? Dat ligt aan verschillende factoren!tweelingzielen

Energetische koorden

Heb je weleens de oefening gedaan om energetische koorden los te maken? Je kan dat ook doen om je tweelingziel ‘los te koppelen’. De koorden welke jij dan verbreekt zijn oude, energieslurpende koorden die telkens de oude processen laten herhalen. Waarschijnlijk wil jij geen oude processen herhalen, dus ik kan het je erg aanraden. Je hoeft niet bang te zijn dat je dan los komt te staan van je tweelingziel, of hem of haar kwijt raakt. Integendeel! Je ruimt juist oude ballast op om zelf een proces aan te kunnen gaan en elkaar later met een schone lei, oftewel zuivere koorden, te kunnen ontmoeten. Voor zover ‘de lei schoon is’ natuurlijk. Het ligt eraan wat er allemaal nog te leren, ontdekken en groeien is in het leven. Energetische negatieve koorden losmaken brengt je in ieder geval dichter bij jezelf en daarmee automatisch dichter bij je tweelingziel.

Eeuwige liefde?

Stap in ieder geval af van het geromantiseerde beeld dat je met je tweelingziel samen mòet komen en in een eeuwige relatie gelukkig leeft. Je bènt namelijk al samen/verbonden. Dus dat hoeft niet meer plaats te vinden. Laat het geromantiseerde beeld los; alleen al dat loslaten helpt je om de lessen wat minder pijnlijk te laten voelen. Je blijft anders in een soort verwachtingspatroon hangen, wat onwijs frustrerend wordt zolang er steeds geen ‘relatie’ komt. De eeuwige liefde die er is tussen jullie, is eigenlijk met jezelf. Houd jij al van jezelf? Begin daar dan mee! Dat is les 1 en de basis voor alles.

Al jarenlang

Het kan zo zijn dat je al lang met je tweelingziel getrouwd bent. ‘Lang’ is vijftien, twintig jaar of langer. Twintig jaar geleden hadden we nog nooit van het fenomeen tweelingzielen gehoord, maar dat maakt natuurlijk niet uit; je kan dan toch bij elkaar komen. Als je al zo lang getrouwd bent met je tweelingziel, heeft het begin van je relatie bepaalde kenmerken gehad:
Je hebt elkaar ontmoet door de speling van het lot, of heel bijzondere wending van het leven.
In de eerste instantie viel jij niet op dit type (of je partner niet op jou).
Jij was niet eens erg verliefd, maar het voelde wel veilig en compleet of andersom.
Je partner was wel erg verliefd en zeer zeker van zijn/haar zaak of andersom.

Je relatie is als volgt te omschrijven: je hebt erg veel pieken en dalen, aantrekken en afstoten. Maar echt loslaten kunnen jullie niet. Je relatie is qua bewustwording in ieder geval erg leerzaam. Op alle fronten.

Herkenbaar?

De tweeling van je tweelingziel als 3-eenheid

Maar wat als er nóg een (deel van) je tweelingziel van jou op dit moment op aarde rondloopt? Kan dat dan? Ja, dat kan! Dan vorm je met elkaar een heilige 3-eenheid. Romantiseer het nu niet gelijk, want je hoeft helemaal geen relatie met je ’tweede’ tweelingziel te hebben. Dat kan, maar het hoeft echt niet. Je ziet weleens 3 personen samenwonen in een polyamorische verhouding. Het zou kunnen dat dat een tweelingziel 3-eenheid is. Maar hoeft niet zo te zijn. Door de derde persoon, wie ook een tweelingziel is, komt juist het oude karma aan het licht wat tussen jullie twee (je huidige relatie) nog geheeld mag worden. Door alle spiegels kan het dus ook een hoop rivaliteit teweegbrengen en daarmee veel oude vastgeroeste patronen losbreken.
Wanneer jij tussen twee tweelingzielen in staat, zal je herkennen dat juist die twee personen samen de eigenschappen hebben om je met zijn drieën compleet te voelen. De ene heeft dít wat heel erg wakker gemaakt wordt bij je en de andere weer dát. Wanneer je zou moeten kiezen tussen deze twee, kan dat eigenlijk niet. Omdat je door de keuze altijd het gevoel hebt iets wat ook superbelangrijk voor je is te moeten missen. Het liefst heb jij met beiden intensief contact! Nogmaals: het hoeft geen liefdesrelatie te zijn! Het gaat hierbij juist vaak om het ontwikkelen van talenten en/of bewustwording om collectief karma uit te werken.

Intense levenslessen

Ik zie een tweelingziel relatie als intensieve-bewustwordings-en-levenslessen-relatie. Om je eigen ziel en alles wat daarbij hoort, al je zielenfragmenten, te helen. Juist omdat er zoveel gevoel diep van binnenuit komt en stroomt, komt er ook veel ‘oude meuk’ aan het licht door alle spiegelingen van je tweelingziel. De dingen die volledig vastgeroest waren in je systeem door je opvoeding, de emotionele erfenis van je voorouders, je zielenlessen en je missie om naar de aarde te komen in deze tijd van de eeuw, komen aan de oppervlakte te liggen.

Je wordt, doordat je zoveel voelt, uitgedaagd om er iets mee te doen. Je kan je wel voorstellen dat wanneer je tussen twee tweelingzielen in staat, de lessen extra intensief binnenkomen. Blijkbaar is dat nodig om een enorme sprong te kunnen maken in de bewustwording van je ziel. Blijkbaar hebben jullie als 3-eenheid al die honderden of duizenden keren dat je tegelijk op aarde was veel herinneringen opgebouwd, geen tijd, gelegenheid of bewustzijn gehad om de lessen te ‘leren’. Of wellicht is het zo dat je het wel hebt geleerd, maar nu als 3-eenheid een oud collectief vastgeroest patroon losmaakt, waarmee je in de energie tegelijkertijd je zielengroep heelt in dat issue. Aangezien deze tijd qua energie enorm geschikt is om oud karma weg te werken, komt alles tegelijk. Vertrouw er wel altijd op dat je altijd krijgt wat je kan dragen.

Vrijwillige keuzeNieuwetijdskind.com-tweelingvlammen

Je levenslessen aangaan blijft je eigen vrijwillige keuze, maar juist door de aantrekkingskracht van je tweelingziel word je als een magneet naar die levenslessen gezogen. Het is eigenlijk harder werken om de lessen níét aan te gaan, dan om het wél te doen. Als vanzelf ga je in de energiestroom mee. Je geeft zelf het tempo aan.

Jij bent opgebouwd uit de energie van je ouders en daarmee je voorouders. Dat betekent dat jouw zielenenergie resoneert met die familielijn. En dus ook dat iedereen van je familie een stukje van jouw ziel is. Een zielenfragment noem ik dat. Met elkaar vorm je de energie van je ziel. Vandaar dat er familiekwesties zo lang in een familie kunnen blijven hangen. Generaties lang. Om het helder te krijgen: je ziel is opgebouwd uit lagen. Het is een soort matroesjka poppetje; de energielagen zijn geleefd door de verschillenden voorouders. Ook je kinderen zijn een stukje van je ziel. Vandaar dat je gelijk zo veel verbinding en herkenning voelt, zodra je kinderen geboren zijn.

Wanneer je oude familiekwesties op gaat lossen in dit leven, kan ik je verzekeren dat je voorouders meekijken, meehelpen en je zeer dankbaar zullen zijn. Ook je kinderen trouwens, omdat zij deze energie niet meer mee zullen dragen en daarmee een ander bewustzijn op kunnen bouwen.

Maar goed, ik dwaal af, ik begon dit artikel met tweelingziel als 3-eenheid.

We kunnen ons eigenlijk niet voorstellen hoelang er al leven op aarde/in het universum is. En hoelang de ziel al geëvolueerd is. Ik heb het weleens in een droom gezien: wat ik zag was dat we op aarde leefden als een soort wezen, niet menselijk en ook niet dierlijk, maar een ‘wezen’.

Splitsing

We hadden telepathisch contact met elkaar. Heel liefdevol trouwens. En alles en iedereen was gelijk. Er waren toen heel veel soorten waterwezens en ook al (water-)dieren, zoals dolfijnen, walvissen en orka’s. Op het land voornamelijk vogels. De wezens die op land leefden, splitsten zich in tweeën of drieën. Bij drie delen: twee vrouwelijke delen, en een mannelijk deel of andersom. Het kan een speling van de natuur zijn, het kan ook een speciale betekenis hebben. Die bewustwording heb ik nog niet. Waarschijnlijk komt die informatie nog naar mij toe!

Wat ik wel weet is dat alles in de wereld uit drieën is opgebouwd: een positieve, negatieve en neutrale pool. Dat heeft niks met goed of slecht te maken, maar met energie, balans en verhoudingen. Zonder drie polen kan er geen verandering ontstaan, omdat de neutrale pool altijd uiteindelijk de vorm van de meest sterke pool overneemt waardoor de doorslag komt. Wanneer iets qua energie in balans is, blijft het hetzelfde. Juist tweelingzielen vanuit een 3-eenheid hebben de tools in zich die verandering te maken. Daar heb je wel de bewustwording voor nodig!

Na die splitsing evolueerde een deel via het water als waterwezen, en een ander deel evolueerde als sterrenkind in het universum via verschillende fasen op planeten. Dus als zielenfragmenten voornamelijk los van elkaar. Die splitsing is de splitsing van je ziel geweest. De heilige 3-eenheid. Alles in het universum is opgebouwd uit 3. Wellicht zijn er twee delen van je ziel als waterdier geëvolueerd en een deel als sterrenstof. Of andersom. Of alles via het water… Vandaar dat we allen anders zijn en toch gelijk. Je kan het bij jezelf herkennen waar er meer interesse of juist angst naartoe gaat.

Al geïntegreerd

Het kan dus zijn dat er al twee delen van je ziel in je ‘lichaam’ zijn geïntegreerd, en dat de derde je compleet maakt als ’tweelingziel’. Zo voelen de meesten het, die zijn of haar tweelingziel hebben ontmoet. Maar het kan ook zo zijn dat er geen twee delen in je zijn geïntegreerd en dat je in dit leven twee mensen ontmoet, waarvan jij er uiteindelijk achter komt dat zij beiden je tweelingziel zijn. En dan vormen jullie met zijn drieën een heilige 3-eenheid, zonder dat er een liefdesrelatie hoeft te zijn! Het kan ook een zakelijke supersamenwerking zijn, waarbij je met zijn drieën geweldige uitvindingen creëert die de mensheid verder helpt, of een vader-moeder-kind relatie, of 3 zussen…. Het gaat dus om het diepe liefde gevoel om elkaar onvoorwaardelijk verder te helpen in bewustwording en vooruitgang in dit leven en niet zozeer om de romantiek. Dat kán wel, maar hoeft niet!

Collectief Karma

Wat ik weleens heb gevoeld, is een collectief karma oplossen: een intensieve levensles doormaken met je tweelingziel, waarbij een grote groep mensen betrokken is. Bijvoorbeeld samen bewustwordingstrainingen geven waar veel deelnemers naartoe komen. De deelnemers worden door die betrokkenheid en de frequentie van de energie verlost van eenzelfde soort karma, doordat er een bewustwording plaatsvindt. Dat kan zowel positief als negatief worden ervaren, omdat er een transformatieproces op gang wordt gebracht in een collectief karma, maar werkt uiteindelijk altijd ‘verlossend’.

Ook kan het zijn dat er een soort rivaliteit ontstaat tussen een tweeling met al een liefdesrelatie en dan komt de derde er ineens bij. De een wordt dan verliefd of voelt zich enorm aangetrokken, en de ander schiet in de stress en weerstand. Daar is dan duidelijk nog een levensles te leren, een karma uit te werken!

Een andere mogelijkheid is dat je je tweelingziel hebt ontmoet (zonder dat je het weet) en dat hij of zij is overleden. Dat je daar enorm verdriet van hebt gehad en ook daardoor een enorm leerproces in bent gegaan door deze situatie, wat je uiteindelijk heeft gebracht waar je nu bent. Dat je later ontdekt dat het je tweelingziel is en dat je daarna wéér een tweelingziel ontmoet na twintig of dertig jaar. Dat kan! Ook dan ben je een 3-eenheid met elkaar, maar dan één vanuit de energie en twee in een lichaam. In de materie dus.

Er zijn zo veel variaties te bedenken. Het is bijna onmogelijk de mogelijkheden te overzien. Het universum is zeer creatief!

Hoe de afspraken zijn gemaakt ‘in de hemel’ weten we niet. We kunnen alleen maar als mensen denken en dat is nogal beperkt door al onze overtuigingen. Wat we wilden, wensten en/of moesten leren zijn we vergeten en dient zich vanzelf aan. Het enige wat je kunt doen is blijven vertrouwen in de lessen van het leven. Elkaar blijven zien als verlichte ziel. Hoe lastig tweelingzielen het elkaar soms ook kunnen maken.

Ik wens je veel mooie en wijze lessen!
Liefs,
Esther Buijs

Tips:

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. ‘Maar wat als er nóg een (deel van) je tweelingziel van jou op dit moment op aarde rondloopt?’ En wat als je deze alleen van een plaatje/foto kent, hij/zij in een land woont waar jezelf waarschijnlijk nooit zult komen? Dit is mij namelijk een paar dagen geleden overkomen. Ik ben met een tweelingziel getrouwd (15 jaar en we kennen elkaar nu meer dan 20 jaar) en onze relatie klopt helemaal met het geen wat er beschreven wordt. Maar een paar dagen geleden zag ik foto’s van iemand die ik helemaal niet ken en er geurde zo iets raars met me. Een gevoel van herkenning, heimwee, iets misgelopen te hebben, verdriet wat naar boven kwam, en een soort van liefdes verdriet. Het besef dat het maar om een foto gaat en ik deze persoon nooit zal leren kennen, deed heel erg pijn. Ik vond mezelf zo raar op dat moment, ik herkende mezelf even niet meer. Waarom stelde ik me zo aan om een paar foto’s, totdat ik dit artikel las. Alleen vraag ik mezelf af of het ook echt kan dat er nog een deel van je tweelingziel rondloopt en dat je diegene alleen maar van een foto kent maar niet persoonlijk, laat staan dat diegene enig besef heeft van jou en dat je elkaar ook nooit zult leren kennen? Als dit niet kan dan mag ik mezelf wel eens na laten kijken en dan schaam ik me diep voor mijn verwarrende gevoelens (wat ik nu toch ook al een beetje doe)!!

 2. Toen ik een relatie kreeg wist ik het niet, maar na enkele dagen wist ik dat hij mijn tweelingziel was en we hebben het zo mooi samen en zijn gelukkig.
  Begrijpen elkaar met een oogopslag en voelen op afstand wat er nodig is.
  Spreken soms tegelijkertijd uit wat we willen zeggen tegen elkaar, of de een zegt het en de andere dacht het, echt zo mooi en soms zo grappig.
  Ja het klopt ik leer veel bij.

 3. overigens is vertellen dat je van iemand houd geen belofte zoals jij zegt, maar een uiting op een moment van liefde , licht en vertrouwen in of voor deze persoon.
  ongeacht hoe deze hierop reageert of mee om gaat.

  onvoorwaardelijk

  Zonder enige voorwaarden of tegenprestaties.