tweelingvlam
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

door Edmond en Rita

Wat het tweelingzielschap betreft, kunnen we nogal eens lezen dat men er van uitgaat dat; jezelf overgeven aan het tweelingzielschap gepaard gaat met identiteitsverlies. Vanuit onze eigen ervaring willen wij deze aanname even belichten.

De basis identiteit

Nieuwetijdskind.com-tweelingvlammenWe zullen eerst even uitpluizen wat identiteit werkelijk betekent. Nog voor de geboorte word je identiteit al besproken door je ouders. Zij bepalen welke naam je zult dragen. Met deze naam kom je in het geboorteregister terecht, aan deze naam worden een reeks getallen verbonden die bepalen dat jij werkelijk bent die jij bent. Deze identiteitsverificatie is vooral van administratief belang. Als bewijs van je identiteit krijg je een label mee waarop al je belangrijkste gegevens te vinden zijn. In België zullen binnen een aantal jaartjes alle inwoners een identiteitskaart hebben die gekoppeld is aan de eigen vingerafdrukken. Dit alles om je nog makkelijker te kunnen identificeren.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Identiteitsvorming

tweelingvlamNaar gelang de omgeving waarin je opgroeit, ga je in samenwerking met andere mensen (ouders, leraars, vrienden, enz…) je eigen identiteit vormen. Aanvankelijk neem je als vanzelfsprekend de meeste opvoedende onderwerpen gewoon aan, dit maakt dat je op een manier kunt functioneren die past met je omgeving en de mensen met wie je samen leeft.

Bij het ouder worden ga je jezelf afzetten tegen al wat maar te maken heeft met opvoeding, om zo je eigen identiteit nog verder te kunnen uitbouwen. Je gaat op zoek naar wie je werkelijk bent. Je gaat boeken lezen, cursussen volgen, enz., in feite is het zo dat je op zoek gaat naar kennis die jou kan vertellen wie jij in wezen bent. Wanneer je de gevonden kennis gewoon overneemt laat je jezelf –zonder er erg in te hebben- verder vormen door anderen en meent dat dit je identiteit is. Je bent er zelfs van overtuigd dat jij zo en zo bent en dat jij werkelijk bent die jij bent. Dit is een hypnotische identiteit, je hebt van jezelf een eigen beeld gevormd en hebt dit lang genoeg vastgehouden om het te geloven.

Wanneer je dan in een relatie stapt denk je dat je dit doet met een ander die zichzelf evenzeer gevormd heeft en dat je elkaar moet nemen zoals je bent. Elke poging van je partner tot het veranderen (verbeteren) van je eigen zijn wordt met tegenzin ontvangen. Eigenlijk zijn deze pogingen er om jou van je kortzichtigheid af te helpen. Zodat je de eigen getrokken grenzen kunt verleggen om tot een hoger denken te kunnen doorgroeien.

Tweelingzielen

Edmond en Rita over hoe je je tweelingziel herkent:

Tweelingzielen komen naar onze mening niet bij elkaar wanneer zij zich blijven vasthouden aan de zelf gecreëerde identiteit. Het is de bedoeling dat zij er in de eerste plaats achter komen dat hun zelf verzamelde identiteit niets te maken heeft met hun ‘Ware Zelf’. Het is alleen maar een lappendeken van verzamelde weetjes.

Wanneer tweelingzielen, voor zij elkaar kennen, onafhankelijk van elkaar hun valse, zelf verzonnen identiteit beginnen af te leggen, komen zij er achter dat er meer groei mogelijk is met een gelijkgestemde. Dit wéten wordt hen beiden ingegeven door de gezamenlijke ziel. Zij hoeven zelfs geen enkel besef te hebben van wat het tweelingzielschap inhoudt. Dat wordt hen toch op één of andere manier duidelijk gemaakt. Door hun inspanningen tot het ‘Ware Zelf’ te komen creëren zij een energetisch veld dat hen onherroepelijk zal samen brengen.

Zij worden zich beiden bewust van het feit dat het verder afleggen van de eigen bijeengeraapte identiteit niet stopt bij het samenkomen. Integendeel, alle conditioneringen moeten er gewoon uit. Dit kan eventueel voor wat spanning zorgen maar dat kan nooit lang duren. Hun samenzijn is immers gebaseerd op spirituele volwassenheid en in spirituele volwassenheid is er geen ruimte voor kinderlijk gedrag.

Naarmate zij zich meer en meer bevrijden van de ingebeelde identiteit komen zij gezamenlijk tot het bewustzijn in het ‘Ware Zijn’ en laat nu juist daar in alle éénvoud de ‘Ware Identiteit’ aanwezig zijn.

Conclusie

Nieuwetijdskind.com-tweelingvlam

In het ‘ware tweelingzielschap’ is er absoluut geen sprake van wederzijdse afhankelijkheid. Beiden leggen zij alleen maar hun valse, zelf, verzonnen identiteit af om tot hun ‘Ware Zelf’ te komen. In dit ‘Ware Zelf’ ligt alle identificatie besloten, die hen maakt tot wat zij in wezen zijn; een samenwerkend, dualiteits-overstijgend geheel, met de twee fysieke aspecten (mannelijk-vrouwelijk) die resoneren in de materie en de ziel die resoneert in het goddelijke bewustzijn. Deze samenwerking garandeert voor beiden een leven in vrijheid en een onvoorwaardelijke liefde die alle valse, onware overtuigingen gewoon aan de kant zet. In hun harmonische samenzijn leveren zij het levende bewijs dat de dualistische op zich staande mens ( met de mannelijke-vrouwelijke energieën in zichzelf) in staat is zich innerlijk te harmoniseren en te verbinden met het geheel.

Tweelingzielen kunnen op een volwaardige manier apart én samen functioneren zonder dat zij moeten inboeten op hun eigen identiteit. Hun ‘Ware Identiteit’ wordt versterkt in hun samen zijn.

De angst om de identiteit te verliezen in het tweelingzielschap komt  voort uit onwetendheid wat het tweelingzielschap betreft. Men verliest eerder de eigen identiteit in een georganiseerde groepering (religieuze, andere of zelfs spiritueel-alternatieve groeperingen) dan in het tweelingzielschap.

Edmond en Rita

Twinsoul-Tweelingzielschap

34 REACTIES

 1. Hallo Stien,

  Ik ervaar het zelf als heel bijzonder, in de zin dat ik dankbaar ben dat ik dit proces zo heb mogen volgen. Ik was de wanhoop en moedeloosheid voorbij.
  Dit kwam op mijn pad, maar ik beschouw het als dat het bedoeld op mijn pad kwam.

  Wat betreft inwijdingen en zegeningen, dan zou je eerst een voorstelling moeten maken wat dat precies inhoudt, en dat is lastig over te brengen als je dat zelf nooit als zodanig hebt ervaren. Het zijn een soort van energetische handelingen die je ontvangt en nodig hebt om verder te kunnen reizen door de dimensies (je terugkeer naar waar je vandaan komt).

  Niets houd je tegen om zelf je levenslessen (liefde/vertrouwen) te gaan onderzoeken en aan te pakken, maar als iemand je kan wijzen op hoe die mechanismes precies werken en welke stappen je dient te nemen om die stukken levenslessen daadwerkelijk te transformeren en achter je te laten, denk ik dat dat wel winst is 🙂

  Als je er meer over wilt weten, stuur me gerust een emailtje (r.vloetgmail.com).

  Hartelijke groet,
  Robert

 2. Ha Lia,

  Ja, waarheid is wellicht wat subjectief. Het idee mi is om je waarheid in lijn te brengen met de werkelijkheid die is (= bewustzijnsproces) Daar kun je het dan ook weer over hebben wat dat dan precies is, maar goed 🙂

  Hartelijke groet, Robert

  • Ha Robert,
   Hierboven schreef Rob ergens dat waarheid veranderlijk is en (daardoor) subjectief.
   Werkelijkheid is gelijk aan Zijn. Dat is onveranderlijk Dezelfde Zijn. Het is tevens het Wezenlijke.
   Groetjes Lia

   • Ha Lia,

    Ik moet die teksten weer doorlezen om te zien wat er allemaal weer ook was gezegd, da’s geen goed teken 🙂

    Wat je zegt met al die hoofdletters zeg ik nooit zo zelf, maar ik denk dat ik daar mee eens ben 🙂

    Je persoonlijke waarheid is ook subjectief. De werkelijkheid verandert niet. Althans niet de werkelijkheid zoals ik die ervaar.
    Zal vast voer voor discussie zijn, maar uiteindelijk vertrouw ik er op dat het bewustzijnsproces er voor zorgt dat we in lijn komen met de werkelijkheid die is.
    Ga er maar vanuit dat ieders Hogere Zelf volledig met elkaar in lijn is met die werkelijkheid die is. De bedoeling is dat we uiteindelijk dat bewustzijnsnivo naar aarde brengen. Dan hebben we geen discussie over waarheid enzo 🙂

    Hartelijke groet,
    Robert

 3. Hallo Rob,

  Hier maar even mijn reactie.

  Wat ik dan niet begrijp dat je bent gaan geloven dat we allemaal tweelingzielen zijn, terwijl als ik je zeg dat dit niet waar is, je daar moeite mee hebt. Misschien omdat je twijfelt aan je eigen waarheid/weten? Ik kan me ook voorstellen dat al die ‘spirituele waarheden’ je wel eens doen duizelen.
  Door elke stelling van de ander als subjectief te betitelen (van je af te ‘duwen’) hoef je ook minder aan jezelf te twijfelen. Je had namelijk ook kunnen doorvragen van hoe ik daar nu precies bij kwam… wat is het ergste wat er kan gebeuren? Misschien dat je erachter komt dat je uitspraak/’weten’ niet geheel juist was? 😉

  Hartelijke groet,
  Robert

  • @Robert, het gaat er mij om al die benamingen die er gegeven worden aan verbintenissen er niet zoveel toe doen. De reden dat ik tegen je in ga is omdat het bij mij weerstand oproept als je zegt dat ik verkeerd geïnformeerd ben en daarmee zeg jij dan dat jou bron dan wel juist is? Ik had kunnen vragen waarom dan, jij had jezelf kunnen onderbouwen bij je bewering.. Ik had geen behoefte om door te vragen omdat het voor mij niets toevoegt.

   Gegroet

  • @Robert, seg euh Robert, hoe kwam je daar nu eigenlijk bij? Ik ben wel nieuwsgierig 🙂
   (PS ik snap wel dat Rob liever enkel dingen aanneemt die hij zelf ervaart ipv iets van anderen aan te nemen. Uiteindelijk is heel dit forum toch gewoon een plekje om meningen uit te wisselen hé. Soms lijk jij wel een beetje op een missionaris, als ik dat mag zeggen 😉 Zo heeft iedereen toch z’n eigen stijl hé.

   • Hallo Stien,

    Ja klopt, soms komt die missionaris in me naar voren. Het is wel minder geworden hoor 🙂

    Het gaat ook om die eigen ervaring. Maar soms kan ik het niet laten om op dit soort stellingen te reageren, en soms levert het dan ook wat op. En daar is het me dan ook op te doen. Een discussie over waarheden schiet niet zo op.

    Hoe ik er bij kwam? Heel simpel : mijn eigen ervaring 🙂

    Stel je voor dat je ooit bent begonnen met af te dalen vanuit je bron naar aarde, de vernauwing/verdichting in (liefde, vertrouwen, bewustzijn). Tijdens dat proces heb je je levenslessen gecreeerd, en heb je vele afdalings en afsplitsingsgevoelens ervaren, ook van je complementaire helft. Meerdere malen zelfs.

    Nou, die (universele) weg kun je vanuit aarde terug volgen, en dat heb ik dan gedaan. En dan kom je o.a. die herinneringen/gevoelens allemaal weer tegen. Dan kan ik wel uitspraken doen zoals ik deed.

    Hartelijke groet,
    Robert

    • @pater Robert, boeiend. Hoe heb je dat gedaan? Via meditatie, regressietherapie, dromen? En heb je heel die weg in één keer afgelegd of gingen daar meerdere sessies over? groetjes!

     • @stien,

      Het zijn workshops in kleine groepen waarbinnen een bepaald programma wordt afgelegd, waarbij je levenslessen en herinneringsgevoelens o.a. aan bod komen. Je gaat daar mee aan de slag en wordt bewust van de gevoelens en mechanismes die van toepassing zijn.

      Onder begeleiding en met hulp van de geestelijke wereld transformeer je o.a. die levenslessen. Meestal door engelen. Wat je transformeert, is geneutraliseerd, en komt niet meer terug.

      Naast transformaties, krijg je ook de inwijdingen en zegeningen, om je terugkeer te ondersteunen. Maw je krijgt alle steun vanuit de geestelijke wereld om deze stappen te kunnen en mogen maken.

      Feitelijk breng je je eigen levensplan in uitvoering door dit proces aan te gaan, dat wat je ooit zelf hebt geschapen.

      Zijn wel de nodige workshops voor nodig. Maar vergis je niet in hoeveel stappen je nodig hebt gehad om af te dalen. Er zijn geen shortcuts 🙂

      Hartelijke groet,
      Robert

      • @Robert, bijzonder. Kwamen die workshops toevallig op je pad of was je daar specifiek naar op zoek? Ik zou niet weten waar ik zoiets zou kunnen volgen.
       Vind je dat inwijdingen en zegeningen van geestelijke wereld nodig zijn? Geef je dan niet een beetje je kracht af? Als je zelf je levenslessen onderzoekt, geraak je misschien niet ver genoeg?

 4. Op dit moment kun je door de nieuwe energiestroom namelijk aquarius energie transformeren en door te transformeren kun je op een eenvoudige manier het energetische koord met je tweelingziel herstellen. Je bent dan energetisch voor altijd verbonden met je tweelingziel ook al ontmoed je hem nooit.
  Heel mooi dat gevoel van verbondenheid.

   • Er is verbondenheid met alles en iedereen door een web van energiedraden.
    Neemt niet weg dat zielen die in beginsel in en door dezelfde Zijnsbron verenigd zijn, zich niet op hetzelfde trillingsniveau hoeven te bevinden. Zij kunnen van toon (klankkleur) verschillen, tot een ander straal en groep behoren.

   • Daarbij : de ene verbondenheid is de andere niet. Ook al zijn we allen verbonden, toch verschilt de ervaring en waarneming van van verbondenheid van persoon tot persoon. Komt ie weer : je bewustwordingsproces 😉
    Of zoals Lia zegt : je trillingsnivo…

    Ik ervaar persoonlijk bijvoorbeeld niet direct met alles en iedereen te zijn verbonden. Gelukkig maar, zou ik denk ik gek van worden 🙂 Het gaat maar net om waar je intentie naar uit gaat…

 5. mooi, maar dat beiden klaar zijn is niet altijd waar volgens mij.
  je kan je tweelingziel tegenkomen en terug een afscheuring om net te moeten groeien, door de pijn kan je niet anders dan te groeien naar je goddelijke kern na dit groeiproces kom je mekaar terug tegen na alle conditioneringen te hebben afgelegd en je hart te voelen en daar in je hart aangekomen weet je gewoon dat die persoon bij je hoort en kan je enkel wachten(niet letterlijk) tot je andere helft ook bevrijd is van oude pijnen.

 6. Iedereen claimt zo zijn eigen waarheid te weten en dat mag ook maar dat hele gedoe over de tweelingziel is bij velen een romantisch beeld naar de ultieme wederhelft. Iedereen is je tweelingziel/soulmate/twinflame whatever. We zijn allemaal zielen van die ene bron. Een ziel waar je nu veel gelijkenissen mee hebt kan voelen als een ultiem verbond maar het is ook een groots avontuur om een totaal onbekende ziel te ontdekken. Liever vergeet ik het hele beeld van tweelingziel omdat er zoveel misverstanden over zijn. Leef gewoon lekker me jezelf en als daar plots een ander is waarmee je het goed kan vinden ook prima, als die dan weer weg is ook goed. Laat het asjeblieft geen doel zijn, het leven opzicht bied zoveel meer

 7. leuke filmpjes van Edmond en Rita! De meeste pijn komt voort uit ontkenning na herkenning. Edmond en Rita leggen dat heel mooi uit allemaal.

 8. mooi uitgelegd, alleen wat betreft het krijgen van je naam bij je geboorte: deze keis jezelf uit en geef je door aan je aardse ouders. Je krijgt altijd de naam die bij je past.

  • @Yvonne, hi Yvonne. Wat bijzonder.. dat wist ik nog niet. ..Dus mijn eigen mooie naam heb ik zelf verzonnen. ….:))
   Ik heet Alexandra ( beschermer van het volk) betekend het… hahaa tja… ikben wel iemand die vredelievend is ^^) en mijn tweede naam is desiree. . Dat heb ik nog niet opgezocht… Bedankt voor de info Yvonne!
   En nog een vraag. … Heeft iedereen een twinsoul?

   Liefs Alex

   • @Sandra Brockbernd,
    Hai Alex,
    Ja, iedereen heeft een twinsoul. Iedere ziel heeft vanuit de Bron de afsplitsing gmaakt en is vandaaruit zijn/haar pad gegaan. In diverse levens hebben we onze twinsoul al ontmoet, we waren in die levens op een heel ander level.
    In deze tijd zijn de twinsoul ontmoetingen talrijker. Men moet toch zover zijn om deze verbinding, die veel meer inhoud dan een ultieme liefde, aan te kunnen gaan.

    En…..leuk dat je een andere kijk krijgt op je eigen naam.
    Liefs
    Yvonne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in