DELEN
chaos

In onze maatschappij zijn we naarstig op zoek naar geluk. We proberen ons zelf te bevrijden van de chaos in ons hoofd. Het overgewaardeerde denken beter te reguleren zodat we onze zorgen minder vastzetten en we daardoor meer grip krijgen op onze problemen. Het liefst op een zo snel mogelijke manier zonder dat het al te veel tijd kost. Het antwoord moet dan ook op een zo effectief mogelijk manier worden gegeven. Bij de vele methodes en cursussen die worden aangeboden, zit er niet één bij die de mensen hierin kan voorzien. De harder men zoekt des te ongelukkiger men wordt. Antwoorden voor je problemen dwing je niet af, en geluk al helemaal niet.

Bewustzijnsverruimende en bewustzijnsverhoogde spoedcursussen winnen terrein. Alsof het om een computerspelletje gaat met je eigen bewustzijn en mogelijkheden als inzet. U mag door naar de volgende level. Bij level 7 bent u verlicht en dus uit uw denken gestapt. Zo nemen ze zichzelf en anderen in de maling. In het slechtste geval nemen ze de taal en de gedragingen over van mensen waarvan zij denken dat die bij een verlichte staat hoort. Alsof het zo simpel zou kunnen zijn, maar toch wordt er goed geld mee verdient. Hoe groot is deze illusie.

Bewustzijnsontwikkeling is niet iets dat je zo maar op een vrijdagavond even snel “doet”. Verschillende vormen van kennis zijn bruikbaar voor verschillende niveau’s van bewustzijn. Geen one size fits all. Het ontwikkelen van je bewustzijn, begint bij zicht te krijgen op je eigen mechanismen in je persoonlijkheid. Je eigen angsten onder ogen durven komen. Erkenning geven. Wanneer je dan de moed weet op te brengen omdat met jezelf aan te gaan, geeft dat ruimte voor verdere groei. Dan pas kan het landen op een bedje, waar het onderdeel wordt van je eigen fundering, en bouw je aan je eigen geestelijke bezit.

Wanneer je in dit bewustzijn proces gaat ontdekken maar vooral gaat voelen dat er altijd een onveranderlijk deel onlosmakelijk met je verbonden blijft. Krijg je bewust te maken met de dynamiek van de ziel en komt er ook ruimte omdat te gaan onderzoeken. Wat is een ziel, waar “huist” je ziel, hoe verhoudt die zich met je persoonlijkheid. Wat is de functie van je ego. Hoe manifesteert je gehechtheid aan bepaalde zaken zich, en welke gedachten saboteren elke keer weer je verdere groei. Kortom een mooie route om met jezelf te bewandelen, nergens eindigt deze weg, De route is het doel op zich.

Meditatie man in bos
“Gewone” meditatie kan een middel zijn die deze ontdekkingsreis van binnen naar buiten toe ondersteunt en laat groeien.”

Er zijn meerdere middelen die je kunnen ondersteunen in dit proces. “Gewone” meditatie kan een middel zijn die deze ontdekkingsreis van binnen naar buiten toe ondersteunt en laat groeien. Verdiepende meditatievormen in groepen kunnen je ook eveneens helpen om steeds dieper de bezieling te gaan voelen. Ohmpunctuur, waarbij gewerkt wordt met de resonantie van klank. Een resonantie die op een diepere niveau doorwerkt en blokkades mee helpt oplossen die verdere groei in de weg staan. Er zijn mogelijk meerdere vormen die een mens kan ondersteunen. Bij het zoeken hiernaar is het belangrijk dat je je eigen kritische vermogen laat mee wegen om te beoordelen of het klopt om in te stappen. Wanneer je hart zegt “doen”, dit is goed, dan is de weg vrij om het te doen.

Wanneer je met mededogen naar je eigen zoektocht kan kijken, zul je ook meer begrip en compassie kunnen kijken naar andere mensen. Een ieder die je dan tegenkomt kan je in zijn eigen zielenontwikkeling ontmoeten. De dualiteit in ons denken zal dan steeds meer achter ons worden gelaten en er zal plaats worden gemaakt voor een energie die vanuit het hart zal worden aangestuurd. De liefdeskracht. Door het veranderde energieveld rondom de aarde zullen deze collectieve bewustzijnsprocessen zeker sneller gaan verlopen, maar geen fase kan daarin worden overgeslagen.

 

3 REACTIES

 1. Beste Anette,
  leuk om te lzen dat je de mens verdeelt in ziel (=goddelijke vonk), geest (=je niveau van bewustzijn, je gevoel) en je persoonlijkheid ( =karaktereigenschappen).
  Maar meditatie kan in allerlei vormen, je kan het al doende tijdens een boswandeling, gedurende een instrument bespelen, tijdens de afwas. als je er maar metje volle gedachten bij bent.
  Hartelijke groet,
  Petra

 2. Wat een goed stuk!
  Alle methodes, technieken en adviezen zijn slechts hulpmiddelen en wegwijzers, maar je moet het zelf doen. Zélf hierin een weg zien te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in